Rundresor Safari och Kapstaden
Sydafrika för nybörjaren

Safari & Kapstaden

Safari & Kapstaden är en familjeresa som är anpassad till skolloven och passar för alla åldrar. Resan börjar med fyra nätters storstadspuls i Kapstaden, en av världens vackraste städer. Kapstaden har fantastiskt mycket att erbjuda och vi har några lediga dagar här för att upptäcka staden på egen hand. Vi bor centralt med gångavstånd till shopping, restauranger, Waterfront och färgstarka Long Street.

Vi flyger vidare upp till Johannesburg och åker till Sefapane Main Lodge, en privat safarilodge där vi bor bekvämt i mysiga rondawels. Lodgen angränsar till Sydafrikas största nationalpark, Kruger National Park, med en yta av nästan 2 000 000 hektar. På lodgen ingår helpension och vi kommer att uppleva riktigt spännande safari i Krugerparken. Under vår vistelse bjuds vi på varierande safariupplevelser, som safari i öppna jeepar, flodsafari och spännande bush walk för möjligheten att se allt från små djur till The Big Five. Vi får även uppleva kulturen i området genom att besöka en lokalby och lära oss mer om lokalbefolkningen.

När vill du resa?

Stängd

28 900 kr

16 feb 2023
26 feb 2023
Dag för dag
tor 16 feb

Dags att infria förväntningarna

Avresa från Skandinavien till Istanbul där vi sammanstrålar och flyger gemensamt ner till Kapstaden.

Middag (flyg) ingår.
fre 17 feb

Kapstaden

Idag landar vi i Kapstaden som är omgärdad av mäktiga Taffelberget med havet nedanför. När vi landat möter vår färdledare upp oss och vi börjar direkt med en stadstur med buss för att få en överblick över staden. Detta är ett bra tillfälle att gå igenom allmän information om programmet, träffa de andra resenärerna och ställa frågor till färdledaren.

Första stoppet är Signal Hill, varifrån vi har en fin utsikt över Kapstaden. Åter i bussen åker vi den underbara sträckan längs kusten via Sea Point och Camps Bay. Vi kommer även se sevärdheter som Parlamentet, Rådhuset, stadens försvarsborg Castle of Good Hope, Bo Kaap där husen lyser färgglatt och stadsparken Company Gardens innan det bär av mot vårt hotell. Hotellet ligger centralt i Kapstadens Waterfront med gångavstånd till restauranger, shopping och trivsamma uteserveringar.

Boende på Radisson RED Cape Town

 ().
Frukost ingår.
lör 18 feb - mån 20 feb

Upplev Kapstadens alla sidor

Vi har nu några lediga dagar i en stad som har fantastiskt mycket att erbjuda. Här finns shopping, vinprovning, pingviner, Godahoppsudden och mycket mer. Vi rekommenderar att ni tar linbanan upp för Taffelberget som stoltserar med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför. Ni vill självklart heller inte missa att besöka Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse.

Frukost ingår.
tis 21 feb

Kapstaden - Johannesburg – Sefapane Main Lodge

Idag lämnar vi Kapstaden och flyger till Johannesburg där vi åker till vårt boende som gränsar till Krugerparken. Området heter Mpumalanga, vilket betyder ”platsen där solen går upp” och i detta bergiga lågland är landskapet grönt med lummig vegetation. Vi äter en lättare picknicklunch på bussen under färden till vår lodge där vi bor i mysiga runda bungalows med halmtak, s.k. rondawels med egen veranda. Detta ger sannerligen den rätta Afrikakänslan.

Efter att vi checkat in har vi lite ledig tid för att vila ut efter resan. På kvällen samlas vi igen för en gemensam middag. Imorgon börjar äventyret i bushen!

Boende på Sefapane Main Lodge

 ().
Frukost (flyg), picknicklunch och middag ingår.
Körsträcka ca 480 km.
ons 22 feb

Safari både på land och vatten

Vi stiger upp samtidigt med solen och beger oss iväg till Krugerparken på vår första safari. Nu är det dags att leta efter The Big Five. Med öppna terrängbilar tar våra kunniga safariguider oss ut i bushen och vi får möjlighet att ställa frågor och lära oss om allt som vi ser. Vi äter en medhavd frukost under turen. Med mängder av bilder tagna återkommer vi till lodgen och njuter av en utsökt lunch. Vi har sedan tid för en stunds vila och kanske ett dopp i poolen, innan vi samlas för en kryssning i den glödande solnedgången. Olifants River är full av flodhästar, krokodiler, färgsprakande fåglar samt andra djur som tar sig ner till floden för att dricka. Med en sundowner-drink i handen upplever vi en fridfull kryssning i natursköna omgivningar.

Frukost, lunch och middag ingår.
tor 23 feb

Lugn dag för egna intressen

Idag har vi en helt ledig dag till att göra precis vad vi vill. Kanske ligga vid en av poolerna med en bra bok eller boka till fler safariupplevelser direkt med lodgen. Någon kanske vill njuta av en härlig spabehandling?

Vi rekommenderar en heldagsutflykt som börjar med ett besök på Moholoholo Rehabilitation Centre, ett djursjukhus där vilda, skadade djur tas om hand för att kunna återintroduceras till naturen igen. En av centrets eldsjälar berättar mer om detta fantastiska projekt under en interaktiv rundvandring. Eftermiddagen spenderas i det spektakulära Swadini området med ett besök vid Blyde Dam och antingen ett besök till ett reptilcenter eller Jessica the Hippo, en föräldralös flodhäst som spolades upp i en familjs trädgård som liten och är kvar efter flera år. Jessica är vild och kommer och går som hon vill och har man tur så är hon där och man kan mata och pussa henne!

Frukost, lunch och middag ingår.
fre 24 feb

Morgonsafari och kåkstadsbesök

I soluppgången beger vi oss ut i parken för ytterligare en morgonsafari. Vi äter frukost längs vägen som smakar alldeles förträffligt här ute i det fria!

(Alternativt kan ni byta morgonsafari mot en vandringssafari, denna tur är av säkerhetsskäl för personer över 12 år. Med guide går ni en tur genom Krugerparken och får lära er om djurlivet och växtligheten. Guiden visar er spår, lär er om buskar och träd och visar de små och oftast mycket fascinerande sakerna i bushen. Ni äter en picknickfrukost längs vägen).

Efter lunch gör vi tillsammans med en lokalguide, ett besök i en lokalby samt en kåkstad. Här får vi uppleva lokalbefolkningens kultur på nära håll och se hur folk bor och lever i området idag. Detta är så långt från turiststråket man kan komma. Under eftermiddagen beger vi oss ut i det lummiga landskapet för att söka efter fler djur. Det är nu när temperaturen börjar sjunka som djuren vaknar till liv och chansen att få se dem är betydligt bättre än under den heta dagen.

På vår sista safari stannar vi till mitt i parken och avnjuter en drink i solnedgången innan vi kör vidare med strålkastarna tända. Om vädret tillåter avslutar vi dagen med en välsmakande grillmiddag, eller braai som det kallas i Sydafrika.

Frukost, lunch och middag ingår.
lör 25 feb

Allt gott har ett slut

Efter frukost bär det av med fullpackade resväskor mot flygplatsen. Nu måste vi säga farväl till Sydafrika och flyger med nattflyg hem via Istanbul till Sverige. Resan har troligtvis gett er mersmak. Välkomna åter!

Förläng gärna din rundresa med exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller några dagar med sol och avkoppling på Mauritius. Läs mer om våra förlängningar här!

Frukost och middag (flyg) ingår.
sön 26 feb

Hemkomst

Hemkomst till Skandinavien.

Frukost (flyg) ingår.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Skandinavien – Sydafrika.
 • Flyg Kapstaden – Johannesburg.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.
 • 4 övernattningar i Kapstaden med frukost.
 • 4 övernattningar på Sefapane Main Lodge vid Krugerparken med helpension.
 • Svensk/engelsktalande färdledare under hela resan förutom under de lediga dagarna i Kapstaden.
 • Stadstur i Kapstaden.
 • Lätt lunch på bussen under färden till Sefapane Main Lodge.
 • 2 morgonsafaris i öppet fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Krugerparken.
 • Flodsafari vid solnedgången på Olifants River inklusive sundowner.
 • Kulturell upplevelse i en lokalby/kåkstad.
 • Eftermiddagssafari i öppet fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Krugerparken inklusive braaimiddag och sundowner.
 • Dricks till portier på flygplatserna samt alla hotell och till busschaufförer (inte Kapstaden vid hemresa).
 • Dricks på utflykterna.
 • Dricks till guide.

I priset ingår inte

 • Extra aktiviteter på Sefapane Main Lodge.
 • Eventuellt enkelrumstillägg, 3 500 kr/person.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar.

Minimum 14 personer, maximum 30 personer. Vid för få anmälningar kan resan ställas in.

Med reservation för ändringar i pris, program och gruppens storlek.

Barnpriserna är baserade på att 1-2 barn under 12 år delar ett familjerum med två betalande vuxna. Priserna kan eventuellt ändras beroende på tillgång på familjerum. Kontakta oss för exakta priser och boendeförslag utifrån er familj.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Tillval

Vi erbjuder extra aktiviteter med lokala arrangörer med engelsktalande guide. Hämtning och lämning vid hotellet ingår oftast, annars kostar transfer t/r ca 150 ZAR per person beroende på hur många som anmäler sig. Aktiviteterna bokas och betalas kontant med er guide på plats, om inget annat anges nedan. Observera att det finns aktiviteter som har åldersgräns. Dricks tillkommer på plats.

Förlängningar

Efter att ha varit på våra rundresor är man fullmatad med nya, härliga och spännande intryck. Som ett resultat av detta passar många på att förlänga sin resa för att få tid att koppla av och smälta alla upplevelser. Möjligheterna är oändliga men här har vi valt att presentera några av våra mest populära varianter.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Kristina

Resespecialist

Resans längd:
11 dagar
Pris:
28 900 kr

per person

Barnpris:
24 900 kr

per barn

I resan ingår
 • Flyg
 • Boende
 • Måltider
 • Guide
Skicka bokningsförfrågan