Tid för upplevelser

Lilla Sydafrikaresan

Ta del av några av Sydafrikas guldkorn, i ett lugnare tempo. Detta är resan för er som vill ta del av det bästa Sydafrika har att erbjuda – Drakensbergen, världsberömda Krugerparken, sol och bad, vindistriktet Stellenbosch och Kapstaden. Resan börjar med ett minnesvärt besök i kåkstaden Soweto, vi fortsätter österut mot de mäktiga Drakensbergen där vi upptäcker vackra Panoramarutten med alla sina sevärdheter. Därefter väntar tre dagars spännande safari inne i världskända Krugerparken innan vi flyger vidare söderut. Här hinner vi med lite sol och bad i Hermanus och välsmakande vinprovningar i Stellenbosch. Resan avslutas i Kapstaden, en av världens vackraste städer, som erbjuder upplevelser som Taffelberget, vilda pingviner, Godahoppsudden och mycket mer.

När vill du resa?
1 feb 2024
18 feb 2024
Sammanfattning
Resans längd:
18 dagar
Pris:
34 600 kr

per person

Barnpris:
29 900 kr

per barn

I resan ingår
 • Flyg
 • Boende
 • Måltider
 • Guide
Dag för dag
tor 1 feb

Dags för avfärd

Avresa från Skandinavien till Istanbul där vi sammanstrålar och flyger söderut till Johannesburg med nattflyg.

Middag (flyg) ingår.
fre 2 feb

Johannesburg – Soweto – Emalahleni

Nu börjar vårt äventyr i Sydafrika! Vår guide möter oss på flygplatsen i Johannesburg och vi kör direkt till kåkstaden Soweto där både Nelson Mandela och Desmond Tutu bodde en gång i tiden. Soweto består idag av både slumområden med fattigdom samt pampiga överklassområden och vår lokalguide, som själv bor i området, visar oss runt. Vi kommer få möjlighet att se många av de historiska platserna från apartheidperioden samt prova lokalbryggt öl. Turen arrangeras i samarbete med en lokal arrangör och vi stödjer Sowetos befolkning genom att vara här. Här äter vi en välkomstlunch och fortsätter sedan till vårt boende i Emalahleni. Vi avslutar dagen med en gemensam middag och en tidig kväll efter resans ansträngningar!

Boende på Klein Bosveld Guesthouse ().

Frukost (flyg), lunch och middag ingår.
Körsträcka ca 225 km.
lör 3 feb

Emalahleni – Panoramarutten – Mpumalanga

På vägen till vårt boende i Mpumalanga följer vi den natursköna Panoramarutten. Lunch äter vi i Graskop, som är en mysig stad känd för sina pannkakor fyllda med allt från glass till chili. Det frodiga bergsområdet bjuder på ett vackert, kuperat landskap med branta raviner, höga berg och djupa dalar. Vi stannar till för att beundra utsikten från Wonder View, beläget på 1730 m höjd. Likaså de märkliga formationerna vid Bourkes Luck Potholes som bildats av virvlande sandkorn. Sista stoppet vi gör är vid Three Rondavels, tre spetsiga bergstoppar med underbar utsikt över Blyde Dam och vårt boende Moholoholo Ya Mati. Här bor vi vackert vid Blyde River i ett lummigt skogsparti, från huvudbyggnaden sluttar gräsmattan mot floden som kantas av mäktiga träd.

Boende på Moholoholo Ya Mati ().

Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 420 km.
sön 4 feb

Lugn och ro i Mpumalanga

Idag har vi en ledig dag till att göra precis vad vi vill. Kanske ligga vid poolen med en bra bok eller boka en vandringssafari innan frukost.

Frukost och middag ingår.
mån 5 feb

Mpumalanga – Pestana Kruger Lodge

Idag börjar vi med att besöka Moholoholo Rehab Centre, ett djursjukhus där vilda, skadade djur tas om hand för att kunna återintroduceras till naturen igen. En av centrets eldsjälar berättar mer om detta fantastiska projekt under en interaktiv rundvandring.

Vi beger oss sedan till Pestana Kruger Lodge. Från lodgen har vi utsikt över Crocodile River som är en av Krugerparkens finaste floder. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Boende på Pestana Kruger Lodge ().

Frukost, lunch och middag ingår.
Körsträcka ca 210 km.
tis 6 feb

Safari i Krugerparken

Vi stiger upp samtidigt som solen för att äta frukost innan vi ger oss iväg på en sex timmars safari i det lummiga landskapet i Krugerparken. Vi färdas i öppna Landrovers tillsammans med kunniga guider och letar efter allt från små djur till The Big Five (lejon, leopard, noshörning, elefant och buffel).

Med mängder av safaribilder och spännande upplevelser återkommer vi till lodgen och har sedan tid för att vila upp oss och kanske ta ett dopp i poolen.

Frukost och middag ingår.
ons 7 feb

Livet leker på Pestana Kruger Lodge

Vi har idag en ledig dag med möjlighet att boka till fler safariupplevelser. Lodgen erbjuder både morgon- och kvällssafari (när temperaturen är lägre och chansen att få se djuren är betydligt bättre än under den heta dagen) samt heldagssafari.

Frukost, lunch och middag ingår.
tor 8 feb

Pestana Kruger Lodge – Johannesburg – Hermanus via Kapstaden

Idag lämnar vi Krugerparken och kör tillbaka till flygplatsen i Johannesburg. Härifrån flyger vi till staden som blivit framröstad som en av världens vackraste storstäder, Kapstaden. Vi väntar med att utforska denna fantastiska stad och tar oss direkt söderut till Hermanus, en pittoresk hamnstad som ligger vid Walker Bay. Staden är mest känd för de stora rätvalar som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Vårt centralt belägna hotell är byggt 1896 och är det äldsta i Hermanus. Här bor vi vackert vid vattnet med havsutsikt.

Boende på Windsor Hotel ().

Frukost ingår.
Körsträcka ca 390 km.
fre 9 feb

Valmöjligheter i Hermanus

Idag har vi en ledig dag för att utforska Hermanus på egen hand. Det finns möjlighet till sol och bad i närheten av hotellet vid Grotto Beach, en så kallad ”Blue Flag” strand. Stranden sträcker sig flera mil och är perfekt för en lång promenad. En annan strand är Onrust, där det även finns en lagun med varmare vatten än Atlanten. Varför inte göra ett spännande hajdyk? Ni kan boka en vintur till vingårdarna i Hemel-en-Aarde-dalen, paddla kajak eller kanot eller kanske prova på att rida häst längs stränderna, möjligheterna är många!

Frukost ingår.
lör 10 feb

Hermanus – Stellenbosch

Efter frukost kör vi till Stellenbosch, Sydafrikas mest kända vindistrikt. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är hänförande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar mot havet. På vägen till Stellenbosch stannar vi till i Franschhoek för att göra en vinprovning på Rickety Bridge Winery. Efter vinprovningen har vi möjlighet att strosa runt och äta lunch på egen hand, bekanta oss med det lilla samhället bland spännande arkitektur, ombonade butiker och inte minst göra ett besök på den delikata choklaterian.

Innan vi checkar in på vårt hotell gör vi en kortare stadstur med buss för att lära känna Stellenbosch, som är en vacker gammal universitetsstad med intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style. Vårt hotell är ett nationalmonument från 1692 och ligger mitt i Stellenbosch stad. På kvällen äter vi middag på Hussar Grill.

Boende på Stellenbosch Hotel ().

Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 140 km.
sön 11 feb - mån 12 feb

Rekreation i Stellenbosch

Vi har två lugna dagar i Stellenbosch som även kallas för den vackra Ekstaden, då flertalet ekar pryder hela staden. För de som vill prova mer vin rekommenderar vi att boka en tur med en lokal arrangör som kör er mellan olika gårdar.

Frukost ingår.
tis 13 feb

Stellenbosch – Kapstaden

Idag når vi äntligen Kapstaden! Efter en kort stadstur i buss checkar vi in på vårt centralt belägna hotell som ligger i populära V&A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärer och småbutikerna. Här säger vi farväl till vår guide.

Boende på Radisson RED Cape Town ().

Frukost ingår.
Körsträcka ca 60 km.
ons 14 feb - fre 16 feb

Kapstaden

Det blir inget problem att fylla våra lediga dagar i vackra Kapstaden som har så fantastiskt mycket att erbjuda. Vi föreslår att ni tar en tur ut till Robben Island där ni får möjlighet att fotografera Taffelberget från sin bästa sida. På ön satt Nelson Mandela fängslad i 18 av sina totalt 27 år i fängelse och ni kan besöka hans cell. Detta är verkligen en minnesvärd och givande upplevelse.

Vi föreslår även att ni tar linbanan upp för Taffelberget, en av de officiella ”New7Wonders of Nature”, som stoltserar med sina 1000 meter över havet. Utforska också Kapstadens alla moderna restauranger och barer, prisnivån är tilltalande låg för middagar av högsta klass.

Frukost ingår.
lör 17 feb

Dags att säga farväl

På eftermiddagen bär det av mot flygplatsen med fullpackade väskor, många bilder och minnen för livet. Några säger farväl till Sydafrika och flyger med nattflyg hem till Sverige medan de som förlängt fortsätter vidare till exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller Mauritius för några dagar med sol och avkoppling. Läs mer om våra förlängningar här!

Frukost och middag (flyg) ingår.
sön 18 feb

Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar vi idag i Skandinavien igen.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Skandinavien – Sydafrika.
 • Flyg Johannesburg – Kapstaden.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.
 • 1 övernattning i Emalahleni med halvpension.
 • 2 övernattningar i Mpumalanga med halvpension.
 • 3 övernattningar på Pestana Kruger Lodge med helpension.
 • 2 övernattningar i Hermanus med frukost.
 • 3 övernattningar i Stellenbosch med frukost.
 • 4 övernattningar i Kapstaden med frukost.
 • Svensktalande auktoriserad guide under hela resan förutom under de lediga dagarna i Kapstaden.
 • Sowetotur med inträden och specialutbildad guide.
 • Välkomstlunch i kåkstaden Soweto, grillning.
 • Inträde till Bourkes Potholes och Three Rondawels.
 • Besök på djursjukhuset Moholoholo.
 • 1 sex timmars safari i öppet fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Krugerparken.
 • Vinprovning på Rickety Bridge.
 • Besök i Franschhoek.
 • Kort stadstur i buss i Stellenbosch.
 • Middag på Hussar Grill.
 • Kort stadsrundtur i buss i Kapstaden.
 • Transport från hotellet i Kapstaden till flygplatsen.
 • Dricks till portier, hotellpersonal och till busschaufförer (inte Kapstaden vid hemresa).
 • Dricks på utflykterna.
 • Dricks till guide.

I priset ingår inte

 • Extra aktiviteter (med engelsktalande guide).
 • Eventuellt enkelrumstillägg, 6 700 kr/person.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar.

Minimum 14 personer, maximum 30 personer. Vid för få anmälningar kan resan ställas in.

Med reservation för ändringar i pris, program och gruppens storlek.

Barnpriserna är baserade på att 1-2 barn under 12 år delar ett familjerum med två betalande vuxna. Priserna kan eventuellt ändras beroende på tillgång på familjerum. Kontakta oss för exakta priser och boendeförslag utifrån er familj.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Tillval

Vi erbjuder extra aktiviteter med lokala arrangörer med engelsktalande guide. Hämtning och lämning vid hotellet ingår oftast, annars kostar transfer t/r ca 150 ZAR per person beroende på hur många som anmäler sig. Aktiviteterna bokas och betalas kontant med er guide på plats, om inget annat anges nedan. Observera att det finns aktiviteter som har åldersgräns. Dricks tillkommer på plats.

Förlängningar

Efter att ha varit på våra rundresor är man fullmatad med nya, härliga och spännande intryck. Som ett resultat av detta passar många på att förlänga sin resa för att få tid att koppla av och smälta alla upplevelser. Möjligheterna är oändliga men här har vi valt att presentera några av våra mest populära varianter.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Sofie

Resespecialist

Resans längd:
18 dagar
Pris:
34 600 kr

per person

Barnpris:
29 900 kr

per barn

I resan ingår
 • Flyg
 • Boende
 • Måltider
 • Guide

Liknande resor

Sydafrika för djur & naturälskaren

Safari & Kapstaden

På denna underbara resa har vi fokuserat på spännande djurmöten med bland annat safari i Krugerparken, Thanda Private Game Reserve, flodkryssing i UNESCO-skyddade staden St. Lucia och lediga dagar i Kapstaden.

Antal dagar:

19 dagar

Pris från:

44 800 kr

Ett smakprov av Sydafrika

Mat, Vin & The Big Five

Denna populära resa passar er som i lugnt tempo vill få ett smakprov av Sydafrika - safari, vin och mat!

Antal dagar:

13 dagar

Pris från:

38 900 kr

En golfares drömresa

Golf & The Big Five längs Garden Route

Förverkliga drömmen om en nyårsgolfresa med svensktalande guide längs den vackra kuststräckan Garden Route med fokus på Fancourt Golf Estate.

Antal dagar:

15 dagar

Pris från:

57 995 kr