Alla pärlor på samma resan

Kruger, Garden Route & Kapstaden

Välkommen på en rundresa där vi får uppleva en kombination av det afrikanska djurlivet i Greater Kruger Park och den vackra kuststräckan Garden Route i söder. På denna resa har vi lagt in lite extra tid vid våra utvalda stopp för att hinna med så mycket som möjligt. Vi startar med de mäktiga Drakensbergen där vi finner sevärdheter som vackra Panorama Route, utsiktsplatsen Wonder View och spektakulära Bourkes Potholes. I Greater Kruger Park får vi uppleva spännande safari i öppna terrängbilar där vi kommer se allt från små djur till The Big Five.

Vi åker sedan tillbaka till Johannesburg och fortsätter söderut till Port Elizabeth. Färden fortsätter längs Garden Route och R62:an, världens längsta vinrutt, vi gör små stopp på väl utvalda ställen, så som Knysna, Oudtshoorn och Hermanus. Vi provar goda viner i Stellenbosch innan vi slutligen når Kapstaden, som av många är ansedd som världens vackraste stad. Här finns möjlighet att se pingvinerna utanför Simons Town som är fullständigt bedårande. Utsikten från Table Mountain får vi inte missa och inte heller ett besök till Godahoppsudden.

Ett tips: Lyxa till det genom att uppgradera med flyg från Krugerparken till Port Elizabeth. Flyg plus transfer kostar från ca 3 500 kr/person. Priset varierar beroende på säsong och hur lång tid i förväg ni bokar. Inga flygbiljetter är förbokade och eftersom det finns ett begränsat antal flygstolar så rekommenderar vi att ni är ute i god tid för att försäkra er om att få plats.

När vill du resa?
20 okt 2022
8 nov 2022
Dag för dag
tor 20 okt

Äntligen dags

Avresa till Istanbul där vi sammanstrålar och flyger gemensamt ner till Johannesburg med nattflyg.

Middag (flyg) ingår.
fre 21 okt

Johannesburg – Mpumalanga – Moholoholo

På morgonen landar vi i Johannesburg för att direkt åka ca sex timmar öster ut mot Mpumalanga. Under färden bjuder vi på en lättare picknicklunch på bussen. De första två timmarna är landskapet torrt, öde och platt men när vi kommer till Belfast och svänger norr ut mot Dullstrom och Lydenburg blir vägen vackrare. Vi lämnar höglandet och kör ner mot det bergigare låglandet. I takt med att det börjar slå lock för öronen ändrar sig temperaturen, det blir varmare, och landskapet skiftar till grönare, lummigare vegetation och vi kommer att se många Eukalyptus träd längs med vägen.

Vi kommer fram till vårt boende på seneftermiddagen, Moholoholo Ya Mati, som ligger vackert beläget vid Blyde River i ett lummigt skogsparti. Från huvudbyggnaden sluttar gräsmattan ner mot floden som kantas av mäktiga träd och ibland kan vi se tjattrande apor under tidig morgon och sen kväll vid det fridfulla vattnet. Vår första kväll i Afrika får vi uppleva en grillfest eller braai som det kallas i Sydafrika. Vi sitter i lodgens utomhusrestaurang eller boma, runt en stor lägereld och njuter av bushen. Välkomna till Afrika!

Boende på Moholoholo Ya Mati

 ().
Frukost (flyg), picknicklunch och middag ingår.
Körsträcka ca 430 km.
lör 22 okt

Möte med vilda djur

Innan frukost går vi en tur, s.k. bush walk, genom parken tillsammans med en beväpnad guide, som visar spår och lär oss om vegetationen i bushen. Det är spännande med alla djur och vetskapen att de kan finnas precis var som helst. Efter frukosten beger vi oss till Moholoholo Rehab Centre där vilda, skadade djur tas om hand för att återintroduceras till naturen igen. Under ett par timmar får vi en lärorik rundvandring och närkontakt med en del av djuren. Ni kan även boka en extra tracking & anti-poaching aktivitet på eftermiddagen.

Ikväll äter vi en traditionell Sydafrikansk middag i lodgens restaurang.

Frukost och middag ingår.
sön 23 okt

Mpumalanga – Mjejane River Lodge

Idag checkar vi ut och beger oss till vår nästa lodge som ligger i ett eget naturreservat vid Krugerparkens södra del, alldeles intill en av Krugerparkens finaste floder, Crocodile River. På vägen utforskar vi den natursköna Panorama Route, en väg som binder samman många av de sevärdheter som det vackra landskapet bjuder på – djupa raviner, berg och dalar. Första stoppet blir utsiktsplatsen vid Three Rondavels där vi får en underbar utsikt över de tre spetsiga bergstopparna och Blyde Dam. Vi stannar även till på Bourkes Luck Potholes grytformade formationer som bildats av virvlande sandkorn där floderna Treur och Blyde möts samt Wonder View, en plats med underbar utsikt från 1730 m höjd. Vi äter lunch i Graskop som är en mysig stad känd för sina pannkakor fyllda med allt från sylt till chili! Dagen avslutas med en utsökt middag i lodgens boma.

Boende på Mjejane River Lodge

 ().
Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 240 km.
mån 24 okt

Safari i det vilda

Vi stiger upp samtidigt som solens värmande strålar tittar upp över trädtopparna. Efter lite värmande dryck ger vi oss iväg till Krugerparken på safari i öppna terrängbilar tillsammans med kunniga safariguider. Med bushen omkring oss och vinden i ansiktet kommer vi så nära naturen och dess lukter och ljud som är möjligt. Guiderna lär oss om allt från de små djuren till The Big Five. Vi stannar till mitt ute i terrängen för att äta frukost med bushens symfonier som bakgrundsmusik. Tillbaka på lodgen finns sedan tid för att vila upp sig, äta lunch och kanske ta ett dopp i poolen?

Under eftermiddagen beger vi oss åter ut i det lummiga landskapet, men den här gången i Mjejane Naturreservat. Det är nu när temperaturen sjunker som djuren blir mer aktiva och chansen att få se dem förbättras. Strax innan solnedgången stannar vi till och, med en drink i handen, skålar vi för allt som dagen erbjudit. När vi återkommer till vår lodge serveras en härlig middag.

Frukost, lunch och middag ingår.
tis 25 okt

Livet leker på Mjejane River Lodge

Idag har vi ytterligare en hel dag med safari. Vi spanar efter allt som rör sig på morgon– och eftermiddagssafarin! Däremellan äter vi gott och njuter av allt lodgen har att erbjuda. Med mängder av safaribilder och spännande upplevelser avslutas dagen med en drink i solnedgången och en härlig middag.

Frukost, lunch och middag ingår.
ons 26 okt

Mjejane River Lodge – Johannesburg – Port Elizabeth

Efter att vi njutit av den uppdukade frukostbuffén checkar vi ut och tar oss tillbaka till Johannesburgs flygplats och flyger vidare till Port Elizabeth som ligger vid havet på Sydafrikas södra kust. Härifrån och västerut kallas kuststräckan Garden Route. Vi kommer fram lagom till en sen middag som kan ätas på hotellets restaurang eller på någon av de restauranger som ligger i närheten av hotellet.

Ett tips: Här kan ni lyxa till det genom att få en transfer på ca 1,5 timme till Nelspruits flygplats där ni flyger tillbaka till Johannesburg och vidare till Port Elizabeth där ni får en 10 minuters transfer till hotellet. Ni har sedan några timmar ledig tid för att upptäcka staden innan gruppen ansluter. Precis intill hotellet ligger Hobie Beach, som är den mest populära stranden. Stadens nöjeskomplex, The Boardwalk, erbjuder varje kväll ett magiskt vattenspel synkat till musik (på heltimmen mellan kl. 19.00 – 22.00). De erbjuder även flertalet restauranger av mycket hög standard, kasino, biograf, utomhusteater, spelhall och ett mini-nöjesfält.

Boende på The Kelway Hotel

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 415 km.
tor 27 okt

Nu upplever vi Garden Route

Vår resa fortsätter längs den gröna, frodiga och klippiga kusten. Vi kör västerut mot Tsitsikamma National Park med dess fantastiska natur och skogar. Tsitikamma betyder ”porlande vatten” och med hög fuktighet, slingrande floder, stupande raviner och gigantiska träd är denna skyddade skogsregion ett mycket vackert område. Lagom till lunch åker vi in i nationalparken vid Storms River Mouth. Detta är ett helt oförstört naturområde med Sydafrikas unika ”fynbos”, buskagelandskap, som är helt fantastiskt vackert.

Färden fortsätter till Groot River Pass och Blaauwkrantzbron som med sina 216 meter ovanför floden är världens högsta bungyjump. Om någon är sugen på att förboka och göra ett hopp tittar vi andra självklart på! Vi kör sedan vidare till vårt hotell som ligger lite utanför Knysna Waterfront. En rekommendation för kvällens middag är en välsmakande, traditionell skaldjurstallrik.

Boende på Premier Resort The Moorings

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 275 km.
fre 28 okt

Vackra färger och nyanser i Knysna

Efter frukost åker vi med båt ut över Knysna Lagoon till det fina naturreservatet Featherbed Nature Reserve. Vi åker sedan i en jeep med fyrhjulsdrift och släp upp till toppen av Knysna Heads, sandstensklipporna som sträcker sig högt ovanför lagunen. Härifrån har vi en underbar utsikt och vi tar en vacker promenad ner tillsammans med en specialutbildad guide som berättar mer om parkens unika växt- och djurliv. När vi kommer ner kan vi ta något att dricka under de stora milkwoodträden innan vi åker tillbaka till Knysna.

Efter båtturen beger vi oss till en närliggande restaurang i Knysnas Waterfront där vi provar några färska ostron som vi sköljer ner med ett glas mousserande vin. I Knysna fanns tidigare Afrikas största ostronodling som skeppade ostron till alla världens hörn. Det vore en synd att missa dessa läckerheter från havet.

Vi har sedan eftermiddagen till att strosa runt på egen hand och upptäcka mysiga Knysna stad. Här finns mängder av mysiga kaféer och restauranger samt småbutiker och marknadsstånd för shopping. Vår guide kan ordna med transport för de som på egen bekostnad vill åka till Plettenberg Bays vackra strand och ta ett svalkande dopp i Indiska Oceanen.

Frukost ingår.
lör 29 okt

Knysna – Oudtshoorn

Färden går idag till Oudtshoorn via det vackra Outeniqua Pass där molnen ofta ligger förtrollande tätt intill bergstopparna. Strutsarnas huvudstad Oudtshoorn ligger i halvöknen Karoo där vintrarna är riktigt kalla och somrarna stekande varma. Ingenstans i världen bor det så många strutsar på samma område och vi gör en guidad tur på en strutsfarm där vi lär oss mer om dessa fascinerande djur. Självklart finns det tillfälle att smaka strutsstek under lunchen.

Vi besöker sedan de kända droppstensgrottorna Cango Caves som är hela 5,3 km långa, varav 1,2 km är öppen för allmänheten. Här går vi på en guidad tur och bekantar oss med den tidskrävande processen när grottor av den här storleken bildas. Därefter checkar vi in på vår mysiga lodge, härifrån är det gångavstånd till flera restauranger i stan.

Boende på Hlangana Lodge

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 180 km.
sön 30 okt

Oudtshoorn – Hermanus

Idag fortsätter vår resa till Hermanus, vi kan varmt rekommendera att ni börjar dagen med en surikatsafari. När solen stiger upp över bergstopparna intas en värmande kopp kaffe eller te innan man beger sig ut i halvöknen för att vänta in de nyfikna surikaterna. Plötsligt dyker det upp ett litet, sött ansikte ur en håla och smygande kommer surikaten fram och vänder sig mot solen för att värma upp sin lilla mage inför dagens äventyr. Efter en stund samlas fler och fler av dessa bedårande krabater för att gotta sig i solens strålar. En kul upplevelse man inte ska missa!

Vi åker västerut på R62:an genom halvöknen i riktning mot Kapstaden. Landskapet är dramatiskt och ömsom kargt, ömsom frodigt. Vi kör direkt till den vackra, pittoreska hamnstaden Hermanus som ligger vid Walker Bay. Staden är känd för de stora rätvalarna som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Vi kommer fram lagom till lunch, som vi äter på Bientang´s Cave, en trevlig fisk och skaldjursrestaurang som ligger insprängd i klipporna vid stranden. Här delar vi på stora skaldjurstallrikar samtidigt som vi njuter av utsikten över havet.

Vårt hotell är vackert beläget ovanför hamnområdet i den gamla delen av Hermanus med gångavstånd till alla små gallerior, marknader, souvenirbutiker, restauranger och affärer.

Boende på Harbour House

 ().
Frukost och lunch ingår.
Körsträcka ca 365 km.
mån 31 okt

Spana efter valar i Hermanus

Ni har en helt ledig dag att fylla med precis vad ni vill. Under förmiddagen erbjuds en adrenalinhöjande vithajsdykning. När solen just stigit upp blir ni hämtade och kör till dykcentrat i Gaansbaii (ca 40 min). Här bjuds det på frukost och efter en genomgång går ni ombord på båten för att åka till Dyer Islands och de fascinerande hajarna. Nedsänkta under vattenytan i en bur kommer ni under några minuter att se sanningen i vitögat när de mäktiga bestarna glider förbi. Inget dykcertifikat behövs för detta. Väl tillbaks på dykcentrat serveras en välsmakande picknicklunch innan ni åker tillbaka till hotellet.

Idag är det även ett perfekt tillfälle för att strosa runt bland butiker, gallerior och mysiga caféer eller slå sig ner på en uteservering för att spana ut över klipporna och det mäktiga havet. Det är en alldeles förtrollande syn att se lekfulla delfiner och med lite tur även majestätiska rätvalar som visar upp sig i det virvlande vattnet. Ni kan boka in en golfrunda eller kanske en tur till några närbelägna vingårdar i dalen Hemel-En-Aarde Valley. För de som föredrar öl finns även ett mikrobryggeri där man kan prova olika ölsorter.

Frukost ingår.
tis 1 nov

Hermanus – Stellenbosch

Efter frukost kör vi till Stellenbosch för en dag full av vinupplevelser i det vackra lummiga landskapet. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är bedårande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar ner mot Indiska Oceanen. På Simonsig gör vi en vinprovning och får också se hur sabrage går till innan vi fortsätter till Zorgvliet. Här äter vi en härlig picknicklunch ute i den vackra parken och njuter av gårdens viner.

På eftermiddagen ankommer vi till vårt hotell som ligger lite utanför staden mitt i det vackra vinlandskapet med vinrankorna runtomkring oss.

Boende på Protea Hotel Stellenbosch

 ().
Frukost och lunch ingår.
Körsträcka ca 120 km.
ons 2 nov

Charmfyllt i Stellenbosch

En helt ledig dag i Sydafrikas näst äldsta stad. Staden är en gammal universitetsstad som pryds av ekar och intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style. Vi rekommenderar att ni bokar en tur med en lokalarrangör som kör er mellan olika vingårdar.

Frukost ingår.
tor 3 nov

Stellenbosch – Kapstaden

Idag når vi Kapstaden och börjar med en kort stadstur i buss för att få en överblick över staden innan vi checkar in på vårt hotell som är beläget i V&A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärer och småbutikerna.

Boende på Radisson RED Cape Town

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 50 km.
fre 4 nov - sön 6 nov

Variation i Kapstaden

En resa till Sydafrika är inte komplett utan ett besök i Kapstaden som är omgivet av mäktiga Taffelberget, Signal Hill och Lion´s Head med havet nedanför. Här har vi nu några lediga dagar och det finns oändligt mycket att göra. Välj mellan Godahoppsudden och ett besök till pingvinerna utanför Simons Town, åk upp till Taffelbergets topp, bekanta er med Robben Island eller Camps Bays fina strand. Shoppa, njut av alla intressanta restauranger och må riktigt väl!

Frukost ingår.
mån 7 nov

Dags att vända hemåt

På eftermiddagen bär det av mot flygplatsen med fullpackade resväskor så se till att ta sista chansen att njuta av solen, kanske göra lite shopping och äta en god lunch innan dess. Vi flyger med nattflyg hem till Sverige.

Förläng gärna din rundresa med exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller några dagar med sol och avkoppling på Mauritius. Läs mer om våra förlängningar här!

Frukost och middag (flyg) ingår.
tis 8 nov

Hemkomst

Hemkomst till Skandinavien.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Skandinavien – Sydafrika.
 • Flyg Johannesburg – Port Elizabeth.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.
 • 2 övernattningar i Mpumalanga med frukost och middag.
 • 3 övernattningar på Mjejane River Lodge med helpension.
 • 1 övernattning i Port Elizabeth med frukost.
 • 2 övernattningar i Knysna med frukost.
 • 1 övernattningar i Oudtshoorn med frukost.
 • 2 övernattningar i Hermanus med frukost.
 • 2 övernattningar i Stellenbosch med frukost.
 • 4 övernattningar i Kapstaden med frukost.
 • Svensktalande auktoriserad guide under hela resan förutom under de lediga dagarna i Kapstaden.
 • Picknicklunch på ankomstdagen.
 • Inträde till Bourkes Potholes och Three Rondawels.
 • Bush walk på Moholoholo.
 • Besök på djursjukhuset Moholoholo.
 • 2 safaris i öppet fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Krugerparken.
 • 2 safaris i öppet fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Mjejane Naturreservat.
 • Sundowner på eftermiddagssafaris.
 • Inträde till Storms River Mouth National Park.
 • Stopp Blaauwkrantzbron.
 • Besök i Featherbed Nature Reserve.
 • Restaurangbesök med mousserande vin och ostron i Knysna.
 • Strutsfarmsbesök i Oudtshoorn.
 • Besök på Cango Caves i Oudtshoorn.
 • Lunch på Bientangs Cave Restaurant i Hermanus.
 • Vinprovning på Simonsig.
 • Picknicklunch på Zorgvliet inkl. halvflaska vin.
 • Kort stadsrundtur i buss i Kapstaden.
 • Transport från hotellet i Kapstaden till flygplatsen.
 • Dricks till portier, hotellpersonal och till busschaufförer (inte Kapstaden vid hemresa).
 • Dricks på utflykterna.
 • Dricks till guide.

I priset ingår inte

 • Uppgradering med flyg från Krugerparken till Port Elizabeth.
 • Extra aktiviteter (med engelsktalande guide).
 • Eventuellt enkelrumstillägg, 6 700 kr/person.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar.

Minimum 14 personer, maximum 30 personer. Vid för få anmälningar kan resan ställas in.

Med reservation för ändringar i pris, program och gruppens storlek.

Barnpriserna är baserade på att 1-2 barn under 12 år delar ett familjerum med två betalande vuxna. Priserna kan eventuellt ändras beroende på tillgång på familjerum. Kontakta oss för exakta priser och boendeförslag utifrån er familj.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Tillval

Vi erbjuder extra aktiviteter med lokala arrangörer med engelsktalande guide. Hämtning och lämning vid hotellet ingår oftast, annars kostar transfer t/r ca 150 ZAR per person beroende på hur många som anmäler sig. Aktiviteterna bokas och betalas kontant med er guide på plats, om inget annat anges nedan. Observera att det finns aktiviteter som har åldersgräns. Dricks tillkommer på plats.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Martina

Resespecialist

Resans längd:
20 dagar
Pris:
38 900 kr

per person

Barnpris:
29 900 kr

per barn

I resan ingår
 • Flyg
 • Boende
 • Måltider
 • Guide
Skicka bokningsförfrågan