Sydafrikaresors 20-årsjubileumsresa!

Jubileumsresan

Vi börjar resan med fyra underbara nätter på ett centralt beläget hotell i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Ledig tid varvas med utflykter så som heldagstur till Godahoppsudden, kulturellt besök i kåkstaden Langa samt en mängd olika restaurangupplevelser. Vi åker vidare österut till Stellenbosch, de sydafrikanska vinernas huvudstad. Här tillbringas dagarna med vinprovningar och utflykter.

Resan fortsätter till KwaZulu-Natal där vi besöker de majestätiska Drakensbergen och bergspassagen Sani Pass som leder oss till kungadömet Lesothos gräns, tre dagars spännande safari på Thanda Private Game Reserve, vi avslutar resan med sol och bad på resorten The Capital Zimbali.

När vill du resa?

Stängd

47 900 kr

21 dec 2023
6 jan 2024
Dag för dag
tor 21 dec

Redo för avfärd

Avresa från Skandinavien till Istanbul där vi sammanstrålar och flyger söderut till Kapstaden.

Middag (flyg) ingår.
fre 22 dec

Lär känna Kapstaden

De första fyra nätterna bor vi i Kapstaden på ett modernt hotell som är centralt beläget i V&A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärerna och småbutikerna. Vi börjar med en kortare stadstur i Kapstaden innan vi checkar in på vårt hotell under eftermiddagen.

Efter incheckning har vi tid att vila ut efter resan. På kvällen samlas vi för att ta en välkomstdrink och en gemensam middag. En bra start på denna resa!

Boende på Radisson RED Cape Town

 ().
Frukost (flyg) och middag på hotellet ingår.
lör 23 dec

Kapstaden och dess omgivningar

Lagom till lunch beger vi oss gemensamt ner till V & A Waterfront där vi äter lunch på en belgisk restaurang, Den Anker Restaurant, med fin utsikt över hamnen och Table Mountain. Därefter besöker vi ett diamantmuseum och fabrik och får bland annat se hur diamantslipning går till från råsten till färdigt smycke. Detta är ett utmärkt tillfälle att handla prisvärda smycken och lösa stenar till grossistpriser. Eftermiddagen är ledig för att strosa runt och shoppa i butiker och på marknader.

Frukost och lunch på Den Anker Restaurant ingår.
sön 24 dec

Ledig dag för egna strövtåg

Hela dagen är ledig för egna aktiviteter. Slappna av på en av de långa vita stränderna på Atlantsidan och njut av värmen eller fynda hantverk på marknaden vid Greenmarket Square som har öppet alla dagar.

Vi rekommendera att ni tar linbanan upp för Taffelberget som stoltserar med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför. Vi föreslår även ett besök på Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse. Här får man möjlighet att se den lilla cell som var Nelson Mandelas.

Ikväll åker vi gemensamt till GOLD Restaurant, en typisk afrikansk restaurang där vi får prova mat från hela den afrikanska kontinenten. Personalen är klädd i traditionella dräkter från Västafrika och stämningen är livlig. Vi börjar med en interaktiv trumsession och äter sedan 14 små rätter.  Vi får lära oss om varifrån rätten kommer och vad det är, en riktig ”matsafari”. Det brukar råda feststämning med avslappnad stil – maten är utsökt och underhållningen mycket bra!

Frukost och middag på GOLD Restaurant ingår.
mån 25 dec

Dramatisk natur vid Godahoppsudden

Idag går resan till Godahoppsudden, Afrikas sydvästligaste spets. Vi tar Chapmans Peak, den otroligt vackra kustvägen, ner till Cape Point, som är naturreservatet på spetsen av udden. Längst vägen kan vi se valar och delfiner, om vi vågar titta ner för de branta stupen! På Godahoppsudden stupar klipporna 300 meter ner, dramatiskt och vackert.

Ta gärna bergbanan eller en uppfriskande promenad till toppen för en magnifik panoramavy över havet (ibland bildas en lång vit linje ut mot horisonten och det ser ut som två oceaner möts!). Den Indiska Oceanens varma vatten möter egentligen Atlantens kalla vatten ungefär 200 km söder om Cape Agulhas, som är Afrikas sydligaste spets.

Vi kör vidare till Simons Town där vi äter lunch innan vi stannar till vid den lilla nationalparken, Boulders Beach. Här har hundratals glasögonpingviner sina häckningsplatser och de som vill kan ta sig ett dopp på den mysiga lilla stranden bredvid. Vi är åter i Kapstaden på sen eftermiddag.

Frukost och lunch på Seaforth Restaurant ingår.
tis 26 dec

Kapstaden – Stellenbosch

Idag lämnar vi Kapstaden och kör österut mot Stellenbosch. På vägen dit gör vi ett besök i kåkstaden Langa där vi får lära oss mer om lokalbefolkningen och deras liv. Vi åker vidare till Franschhoek, ”den franska hörnan” där vi börjar med vinprovning och picknicklunch på Grande Provence. Vi tar oss vidare in till centrala Franschhoek där vi kan strosa runt och bekanta oss med de mysiga butiker och caféer.  Nöjda och glada kör vi till vårt hotell som ligger centralt i Stellenbosch, de sydafrikanska vinernas huvudstad.

Boende på Bonne Esperance

 ().
Frukost och picknicklunch på Grande Provence ingår.
Körsträcka ca 50 km.
ons 27 dec

Gastronomiska dagar i vindistriktet

Efter frukost kör vi ut i det vackra, lummiga landskapet för en dag full av vinupplevelser. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är bedårande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar mot havet. Dagen spenderas i vindistriktet Paarl, med ett besök på Spice Route. Vi kommer äta lunch tillsammans på en av gårdens restauranger. Detta är en vingård som erbjuder så mycket mer än bara vinprovning, med Spice Routes Passport har vi möjlighet att på egen hand också prova choklad, öl och gin. Nöjda och glada återvänder vi till hotellet.

Frukost och lunch på Jewell´s Restaurant ingår.
tor 28 dec

Stellenbosch – Kapstaden – Durban – Sani Pass

Idag går vi upp tidigt för att ta oss till flygplatsen och flyger vidare till Durban, en av Sydafrikas viktigaste hamnstäder och ligger i provinsen KwaZulu-Natal, Zulufolkets hem. Det är nu dags för några dagars naturupplevelser i Drakensbergen som sveper genom landet från norr till söder. Från Durban kör vi ca tre timmar västerut i riktning mot södra Drakensbergen vid Lesothos gräns. Lesotho är ett litet kungadöme, högt beläget i bergen och omringat av Sydafrika.

Boende på Moorcroft Manor

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 255 km.
fre 29 dec

Snäva svängar i Sani Pass

En ledig dag för att upptäcka den vackra omgivningen. Vi kommer erbjuda en heldagstur till Sani Pass som utgör gränsen mellan Sydafrika och Lesotho och kan endast passeras med fyrhjulsdrivna bilar. Det är en slingrig och fantastiskt vacker väg som tar en genom bergen upp till passet. Väl uppe besöker vi Afrikas högst belägna pub som bjuder på en fantastisk utsikt. För dem som vill gå på en vandring finns det många fina leder eller så kan man bara sitta och njuta av naturen från hotellets terrass.

Frukost ingår.
lör 30 dec

Sani Pass – Thanda Private Game Reserve

Idag åker vi vidare till en av Afrikas bästa privatägda safariparker! Thanda Private Game Reserve ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson och är 14 000 hektar stort. Vi bor i kolonialinspirerade safaritält och helpension samt utvalda drycker (lokala öl och spritsorter samt husets röda och vita vin) ingår. Här ingår även sex safariturer i öppna Landrovers med utbildad guide och spårare samt en föreläsning om noshörningar. Alla tält har ett soldrivet system som gör att det finns varmt vatten och belysning. För övrigt är campen fri från elektricitet så här får vi en äkta afrikansk safariupplevelse. Lägret är inte inhägnat så det kan mycket väl hända att djuren stryker igenom på natten.

Vi kommer fram lagom till lunch och har vår första safari under eftermiddagen. Detta är för många en av resans höjdpunkter. Nu spanar vi efter The Big Five och vår ranger berättar om allt vi ser, både smått och stort. Strax innan solnedgången stannar vi till mitt i bushen och avnjuter en kall sundowner drink, innan vi fortsätter vidare i mörkret med lamporna tända. Om vädret tillåter avslutas kvällen med en Boma middag under bar himmel med ljudet av rytande lejon i fjärran.

Boende på Thanda Tented Camp

 ().
Frukost, lunch och middag ingår.
Körsträcka ca 475 km.
sön 31 dec

Afrika när det är som bäst

Vi beger oss ut för en morgonsafari vid soluppgången. Därefter återvänder vi till lodgen för en välförtjänt frukost och har sedan tid för att vila upp oss eller ta ett dopp i poolen. Under förmiddagen kommer en noshörningsexpert där vi kommer få lära oss hur man jobbar för att bevara dem, hur man skiljer på svarta och vita noshörningar samt bestämmer ålder och kön.

När temperaturen börjar sjunka vaknar djuren till liv och möjligheten att få se dem är mycket större än under den varma dagen. Under eftermiddagen beger vi oss därför ut i det lummiga landskapet igen för att söka efter fler djur. Efter safarin åker vi tillbaka till lodgen för att äta en god middag.

Frukost, lunch och middag ingår.
mån 1 jan

Upplevelser man inte får nog av

Idag har vi ytterligare en hel dag med safari. Vi spanar efter allt som rör sig på morgon– och eftermiddagssafarin! Däremellan äter vi gott och njuter av allt lodgen har att erbjuda. Med mängder av safaribilder och spännande upplevelser avslutas dagen med en drink i solnedgången och en härlig middag.

Frukost, lunch och middag ingår.
tis 2 jan

Thanda Private Game Reserve - Ballito

Idag har vi vår sista safari, väl tillbaka på lodgen äter vi den uppdukade frukosten och packar sedan ihop våra saker och checkar ut och kör vidare till Ballito för några dagar med sol och bad på resorten The Capital Zimbali.

Boende på The Capital Zimbali

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 230 km.
ons 3 jan - tor 4 jan

Lyxig avkoppling

Här skräddarsyr vi vårt eget program, vi njuter av allt hotellet har att erbjuda och gör så lite eller så mycket som vi önskar. Från boendet har vi en slående utsikt över Indiska Oceanen vilket gör hotellet till ett paradis. Här finns ett stort poolområde som vetter ut mot havet och flera restauranger och barer med olika teman.

Frukost ingår.
fre 5 jan

Dags att summera

På eftermiddagen bär det av mot flygplatsen med fullpackade väskor, många bilder och minnen för livet. Några säger farväl till Sydafrika och flyger med nattflyg hem till Sverige medan de som förlängt fortsätter vidare till exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller Mauritius för några dagar med sol och avkoppling. Läs mer om våra förlängningar här!

Frukost och middag (flyg) ingår.
lör 6 jan

Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar vi idag i Skandinavien igen.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg t/r från Skandinavien till Sydafrika.
 • Inrikesflyg Kapstaden – Durban.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.
 • 4 övernattningar i Kapstaden med frukost.
 • 2 övernattningar i Stellenbosch med frukost.
 • 2 övernattningar i Sani Pass med frukost.
 • 3 övernattningar på Thanda Private Game Reserve med all inklusive.
 • 3 övernattningar i Ballito med frukost.
 • Stadstur i Kapstaden.
 • Välkomstdrink & middag på hotellet.
 • Lunch på Den Anker Restaurant.
 • Inträde till Shimansky diamantmuseum.
 • Heldagstur till Godahoppsudden inkl. inträde till Boulders Beach och Cape Point.
 • Middag och djembe drumming på GOLD Restaurant.
 • Lunch på Seaforth Restaurant.
 • Besök i en kåkstad.
 • Vinprovning & picknicklunch på Grande Provence.
 • Lunch på Jewell´s Restaurant på Spice Route.
 • Spice Route Passport.
 • 6 safari i öppna fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Thanda Private Game Reserve.
 • En föreläsning om noshörningar på Thanda Private Game Reserve.
 • Svensktalande auktoriserad guide under hela resan.
 • All dricks på restauranger och utflykter samt till hotellpersonal, busschaufförer, bärarna på flygplatsen.
 • Dricks till guide.

I priset ingår inte

 • Extra aktiviteter (med engelsktalande guide).
 • Eventuellt enkelrumstillägg, 11 900 kr/person.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar.

Minimum 14 personer, maximum 30 personer. Vid för få anmälningar kan resan ev. ställas in.

Med reservation för ändringar i pris, program och gruppens storlek.

Vissa mindre ändringar kan förekomma. Restauranger och vingårdar som är med i programmet kan ändras beroende på tillgång och säsong.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Tillval

Vi erbjuder extra aktiviteter med lokala arrangörer med engelsktalande guide. Hämtning och lämning vid hotellet ingår oftast, annars kostar transfer t/r ca 150 ZAR per person beroende på hur många som anmäler sig. Aktiviteterna bokas och betalas kontant med er guide på plats, om inget annat anges nedan. Observera att det finns aktiviteter som har åldersgräns. Dricks tillkommer på plats.

Förlängningar

Efter att ha varit på våra rundresor är man fullmatad med nya, härliga och spännande intryck. Som ett resultat av detta passar många på att förlänga sin resa för att få tid att koppla av och smälta alla upplevelser. Möjligheterna är oändliga men här har vi valt att presentera några av våra mest populära varianter.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Kristina

Resespecialist

Resans längd:
17 dagar
Pris:
47 900 kr

per person

I resan ingår
 • Flyg
 • Boende
 • Måltider
 • Guide
Skicka bokningsförfrågan

Liknande resor

Golfpärlorna i Western Cape!

Golfresa Deluxe i Western Cape

Följ med på denna golfresa deluxe med svensktalande guide, här spelar ni på fantastiska golfbanor i Western Cape, äter middag på Ernie Els Restaurang och provar vin i Stellenbosch. Resan har allt en golfare kan drömma om!

Antal dagar:

14 dagar

Pris från:

39 995 kr

Tid för upplevelser

Lilla Sydafrikaresan

På denna rundresa får du uppleva det bästa som Sydafrika har att erbjuda - imponerande Drakensbergen, safari i Krugerparken, sol och bad, vindistriktet Stellenbosch och vackra Kapstaden. Resan håller ett lite lugnare tempo med mer tid för egna aktiviteter.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

34 600 kr

Familjeresa Sydafrika. En resa för alla åldrar

Familjeresa i Sydafrika

Den här underbara resan riktar sig till familjer som tillsammans under skolloven vill uppleva spännande safari och se vackra Kapstaden!

Antal dagar:

11 dagar

Pris från:

29 900 kr