Two Oceans Marathon
7 dagar

Two Oceans Marathon

fr 11 750 SEK

Two Oceans Marathonfr 11 750 SEK

Res med oss till Sydafrika för att delta i Two Oceans Marathon, världens vackraste maraton! Namnet Two Oceans Marathon kommer från ultraloppets sträckning som går utmed havet på båda sidor av Kaphalvön och på så vis inkluderar de båda världshaven Atlanten och Indiska oceanen. Det klassiska ultraloppet startar i stadsdelen Newlands, banan går sedan rakt söderut ner till kustremsan utmed False Bay innan ni svänger in mot Fish Hoek och vidare in över land till Nord Hoek. Från Nordhoek fortsätter ni på den vackra Champman’s Peak Drive mot kusten och vidare till Hout Bay innan ni åter tar sikte mot Kapstaden där ni går i mål vid universitetet.

Program

Programmet är standard för Two Oceans Marathon men vissa avvikelser kan förekomma.
two-oceans-marathon-sportresor-sydafrika

Dag 1: Avresa
Ni lämnar idag Sverige och flyger söderut mot Kapstaden.

kirstenbosch-gardens-kapstaden-two-oceans-marathon-sportresor-sydafrika

Dag 2: Ankomst till Kapstaden
Ni landar idag på Kapstadens flygplats, här hämtar ni ut ert bagage och får transfer till ert hotell.

Frukost (flyg) ingår.

Boende på Inn on the Square (★★★)Inn on the Square★★★Inn on the Square är ett cityhotell med belägen precis vid Greenmarket Square i centrala Kapstaden. Från hotellet har ni gångavstånd ti....

godahoppsudden-two-oceans-marathon-sportresor-sydafrika

Dag 3: Ledig dag
Hela dagen är ledig för egna aktiviteter. Vi föreslår ett besök på Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse. Här får man möjlighet att se den lilla cell Nelson Mandela satt i och upplevelsen förstärks av att guiden själv är en före detta fånge. Från båten ges det ett bra tillfälle att fotografera Kapstaden med det vackra Table Mountain i bakgrunden.

Frukost ingår.

kapstaden-two-oceans-marathon-sportresor-sydafrika

Dag 4: International Friendship Run
Under morgonen finns det möjlighet att gratis delta i International Friendship Run som alla internationella deltagare är inbjudna till. Det är en 5 km lång slinga med start i Waterfront där man passerar några av Kapstadens sevärdheter och får chansen att träffa de andra deltagarna. Resten av dagen är ledig till valfria aktiviteter.

Frukost ingår.

lopare-two-oceans-marathon-sportresor-sydafrika

Dag 5: Two Oceans Marathon
Ni har en tidig frukost innan ni tar er till starten i Newlands. Halvmaran startar kl.06:00 och Ultraloppet kl.06:30. Ni tar er sedan på egenhand åter till Kapstaden efter avslutat lopp, vi kommer förse er med telefonnummer till ett pålitligt taxibolag.

Frukost ingår.

kapstaden-strand-two-oceans-marathon-sportresor-sydafrika

Dag 6: Hemresa
Sista chansen till shopping ges och på eftermiddagen bär det sedan av med fullastade resväskor mot flygplatsen. Ni flyger under eftermiddagen till Johannesburg och därifrån vidare med nattflyg via Europa hem till Sverige.

Frukost och middag (flyg) ingår.

Dag 7: Hemkomst (för dem som ej förlänger resan)
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Mer information om Two Oceans Marathon

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er med mer information.

Fält markerade med * är obligatoriska.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.