Cape Town Cycle Tour
7 dagar

Cape Town Cycle Tour

fr 14 750 SEK

Cape Town Cycle Tourfr 14 750 SEK

Följ med oss till Sydafrika och delta i Cape Town Cycle Tour! Cape Town Cycle Tour är världens största individuella cykellopp, loppet startar i centrala Kapstaden och sträcker sig sedan söderut mot kusten och vidare via Fish Hoek och Simon’s Town innan banan sedan vänder tillbaka norrut. På vägen tillbaka följer ni den vackra vägsträckan Chapman’s Peak Drive upp till Hout Bay, härifrån fortsätter ni längs med kusten och passerar de populära stränderna i Camps Bay och Clifton på er väg till målet i centrala Kapstaden. Loppet som är 109 km långt äger rum första söndagen i mars varje år.

Vi har inga garanterade startplatser till loppet utan anmälan sker på egen hand.

Program

Programmet är standard för Cape Town Cycle Tour men vissa avvikelser kan förekomma.
cape-town-cycle-tour-sportresor-sydafrika

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

Middag (flyg) ingår.

kapstaden-cape-town-cycle-tour-sportresor-sydafrika

Dag 2: Ankomst till Kapstaden
Ni landar idag i på Kapstadens flygplats, ni hämtar ut ert bagage och möter upp er guide i ankomsthallen. Han tar er sedan till den väntande bussen. På vägen till hotellet gör ni en kortare stadstur för att lära känna staden. Ni har sedan ledig tid. På kvällen äter ni en gemensam välkomstmiddag.

Frukost (flyg) och middag ingår.

Boende på Pepper Club Hotel & Spa.

godahoppsudden-cape-town-cycle-tour-sportresor-sydafrika

Dag 3: Godahoppsudden
En tidig avresa mot Cape Point reservatet (Godahoppsudden), Afrikas näst sydligaste spets. Ni kör igenom Hout Bay där ni stannar till och går ombord på en turbåt för en utflykt till Seal Island, en ö i havet helt fylld med sälar. Har ni tur så kan ni här få se vithajar på jakt efter sälar…

Ni fortsätter senare till Godahoppsudden via Chapmans Peak. Vågar man titta ner för de branta stupen kan man här se valar och delfiner. Sista biten är det stor chans att se babianer utmed vägen som gärna tigger mat från turisterna, mata dem inte! På Cape Point ”möts” Indiska Oceanens varma vatten och Atlantens kalla och bildar en lång vit linje ut mot horisonten, magnifikt! Klipporna stupar 300 meter rakt ner, dramatiskt och vackert! Den geografiska gränsen mellan världshaven går längre österut vid Agulhas.

Ni kör sedan till Simons Town där ni äter lunch nere vid stranden. Här ligger en underbar fiskrestaurang och naturligtvis smakar ni på havets läckerheter. Vid Boulders Beach, stannar ni till bredvid stranden där hundratals pingviner har sina häckningsplatser, otroligt roliga att se. Här går ni in i den lilla angränsande nationalparken.

När ni är tillbaka i Kapstaden får ni en stund på er att byta om innan er guide tar er till utsiktsplatsen Signal Hill för att njuta av en drink i solnedgången.

Frukost och lunch ingår.

strand-kapstaden-cape-town-cycle-tour-sportresor-sydafrika

Dag 4: Cape Town Cycle Tour
Ni har en tidig frukost innan ni beger er till starten. Beroende på startgrupp startar ni mellan kl.06:15 och kl.10:00. Efter loppet kommer ni ha en gemensam transfer tillbaka till hotellet.

Ikväll samlas ni för en gemensam middag på en riktigt färgsprakande afrikansk restaurang, GOLD Restaurant. Här kommer ni att få smaka en stor variation av afrikanska rätter från hela kontinenten. Ni äter 14 - 18 rätter med varierad smak och tillagning. Det brukar råda feststämning med avslappnad stil och mellan rätterna bjuds på afrikanska dansuppvisningar.

Frukost och middag ingår.

cykling-cape-town-cycle-tour-sportresor-sydafrika

Dag 5: Utflykt till Stellenbosch
Efter frukost beger ni er ut mot vinlandskapen, på vägen dit stannar ni i Khaylitsha en av kåkstäderna strax utanför Kapstaden. Här får ni sällskap av en specialutbildad guide, som själv bor i kåkstaden och tar er med på en promenad och berättar hur livet i kåkstäderna är för de milliontals människor som bor här ute. Ni får träffa lokalbefolkningen på ett intressant vis och lära er mer om livet och åsikter efter Apartheids fall.

Så är det tid för en härlig picknicklunch bland Stellenbosch vackra ekar på Boschendals vingård där ni också provar gårdens viner. Ni fortsätter sedan till den mysiga staden Franschhoek, ”den franska hörnan”. Här har ni möjlighet att strosa runt och bekanta oss med det lilla mysiga samhället bland kapholländsk arkitektur, ombonade butiker och inte minst göra ett besök på den delikata choklaterian i Franschhoek.

Frukost och lunch ingår.

stellenbosch-cape-town-cycle-tour-sportresor-sydafrika

Dag 6: Hemresa
Sista chansen till shopping ges och på eftermiddagen bär det sedan av med fullastade resväskor mot flygplatsen. Ni flyger under eftermiddagen till Johannesburg och därifrån vidare med nattflyg via Europa hem till Sverige.

Frukost (flyg) och middag ingår.

kapstaden-strand-cape-town-cycle-tour-sportresor-sydafrika

Dag 7: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Mer information om Cape Town Cycle Tour

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er med mer information.

Fält markerade med * är obligatoriska.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.