Sydafrikas skatter
19 dagar

Sydafrikas skatter

fr 44 400 SEK Visa avgångar

Sydafrikas skatterfr 44 400 SEK

Vi på Sydafrikaresor erbjuder en oförglömlig resa med smakprov på det bästa av Sydafrika - god mat, fantastiska viner, minnesvärda kulturella upplevelser, spektakulär natur och spännande safari!

Vi börjar resan med fyra underbara nätter på ett centralt beläget hotell i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Ledig tid varvas med utflykter så som heldagstur till Godahoppsudden, ett besök på Robben Island samt en mängd olika restaurangupplevelser. Vi åker sedan vidare österut till Franschhoek, "den franska hörnan", en av de sydafrikanska vinernas huvudstäder. Här tillbringas dagarna med vinprovningar och utflykter. På vägen hit gör vi ett besök i en kåkstad för att lära oss mer om Sydafrika och hur folk bor och lever.

Resan fortsätter till KwaZulu-Natal där vi besöker de majestätiska Drakensbergen och bergspassagen Sani Pass som leder oss till kungadömet Lesothos gräns, samt St. Lucia som är ett UNESCO-skyddad litet samhälle beläget i den marina nationalparken iSimagaliso Wetland Park. En av landets bästa safariparker, Thanda Private Game Reserve, är också belägen i KwaZulu-Natal och här upplever vi tre dagars spännande safari.

Avslutningsvis bor vi på lyxhotellet The Oyster Box, vackert beläget i badorten Umhlanga strax norr om Durban. Kombinationen av kolonial charm, tropiska trädgårdar och en hisnande miljö precis vid havet gör hotellet till ett paradis.

  • Återupplev historien i det mytomspunna ”Mandela-fängelset”
  • Besök en kåkstad och träffa människor som verkligen berör
  • Förundras över det hänförande landskapet på Godahoppsuden
  • Upplev spännande safari och spana efter "The Big Five"
  • Beskåda världen uppifrån krönet på Sani Pass
  • Njut av en utsökt "afternoon tea" på paradishotellet The Oyster Box
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Sydafrikas skatter men vissa avvikelser kan förekomma.
sydafrikaresors-jubileumsresa-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Avresa från Skandinavien till Istanbul där vi sammanstrålar och flyger söderut till Kapstaden.

Middag (flyg) ingår.

kapstaden-sydafrikaresors-jubileumsresa-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 2: Kapstaden
De första fyra nätterna bor vi i Kapstaden på ett modernt hotell som är centralt beläget i V & A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärerna och småbutikerna.

Vi börjar med en kortare stadstur i Kapstaden innan vi checkar in på vårt hotell under eftermiddagen. Vi åker direkt till Signal Hill, varifrån vi har en fin utsikt över staden. På vägen hit får vi lite allmän information om programmet och lär känna varandra. Rundturen fortsätter i buss med sevärdheter som Houses of Parliament, City Hall, Castle of Good Hope och Slave Lodge. Vi kan även välja att promenera i Company Gardens. Som avslutning besöker vi de traditionella Malay-kvarteren med sina trånga gator och moskéer. Någon gång under stadsturen äter vi ev. lite lunch på egen hand.

Vi checkar sedan in och vilar ut efter resan. På kvällen samlas vi för att ta en välkomstdrink på hotellet. Innan vi äter en härlig grillmiddag, eller ”burger braai” som det kallas i Sydafrika, kommer var och en att tillverka sin egen smaksatta gin! En bra start på denna resa!

Frukost (flyg) och burger braaimiddag på hotellet ingår.

Boende på Radisson RED Cape Town (★★★★).

robben-island-kapstaden-sydafrikaresors-jubileumsresa-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Kapstaden
Idag börjar vi med sovmorgon för de som önskar. För de morgonpigga kan vi rekommendera att ni tar linbanan upp för Table Mountain som stoltserar med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför.

Lagom till lunch beger vi oss gemensamt till Den Anker Restaurant, en belgisk restaurang med fin utsikt över hamnen och Table Mountain. Därefter besöker vi ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 år av sina totalt 27 år i fängelse, en minnesvärd, givande upplevelse! Vi åker båt ut till Robben Island, där en guide visar oss ön och berättar om dess historia. Vi går även en runda genom fängelset och får se cellen som Nelson Mandela satt i.

Frukost och tvårätters lunch på Den Anker Restaurant ingår.

godahoppsuden-sydafrikaresors-jubileumsresa-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 4: Godahoppsudden
Idag går resan till Godahoppsudden, Afrikas sydvästligaste spets, som ofta förväxlas med Cape Agulhas, som är Afrikas sydligaste spets. Vi tar Chapmans Peak, den otroligt vackra kustvägen, ner till Cape Point, som är naturreservatet på spetsen av udden. Längst vägen kan vi se valar och delfiner, om vi vågar titta ner för de branta stupen! Den sista biten ut till Cape Point kantas oftast av babianer på jakt efter mat från turisterna och vi kör slalom mellan dem.

På Godahoppsudden stupar klipporna 300 meter ner, dramatiskt och vackert. Ta gärna bergbanan eller en uppfriskande promenad till toppen för en magnifik panoramavy över havet (ibland bildas en lång vit linje ut mot horisonten och det ser ut som två oceaner möts!). Den Indiska Oceanens varma vatten möter egentligen Atlantens kalla vatten ungefär 200 km söder om Cape Agulhas.

Vi kör vidare till Simons Town där vi äter lunch innan vi stannar till vid den lilla nationalparken, Boulders Beach. Här har hundratals glasögonpingviner har sina häckningsplatser och de som vill kan ta sig ett dopp på den mysiga lilla stranden bredvid. Vi är åter i Kapstaden på sen eftermiddag.

Frukost och tvårätters lunch på Seaforth Restaurant ingår.

camps-bay-kapstaden-sydafrikaresors-jubileumsresa-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 5: Kapstaden
Hela dagen är ledig för egna aktiviteter. Varför inte spela en golfrunda på någon av Kapstadens vackra golfbanor, ligga på en av de långa vita stränderna och njuta av värmen, besöka Two Oceans Aquarium, shoppa och så vidare.

Ikväll åker vi gemensamt till GOLD Restaurant, en typisk afrikansk restaurang där vi får prova mat från hela den afrikanska kontinenten. Personalen är klädd i traditionella dräkter från Västafrika och stämningen är livlig. Vi börjar med en interaktiv trumsession och äter sedan 14 små rätter! Alla fint presenterade där personalen berättar om varje rätt innan den serveras. Vi får lära oss om varifrån den kommer och vad det är, en riktig ”matsafari”. Det brukar råda feststämning med avslappnad stil – maten är utsökt och underhållningen mycket bra!

Frukost och middag på GOLD Restaurant ingår.

ankor-vergenoegd-wine-estate-sydafrikaresors-jubileumsresa-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 6: Kapstaden – Franschhoek (ca 80 km)
Idag lämnar vi Kapstaden och kör österut mot Franschhoek. På vägen dit gör vi ett besök i kåkstaden Langa där vi får lära oss mer om lokalbefolkningen och deras liv.

Vi gör sedan ett besök på Vergenoegd Wine Estate där vi börjar med att prova gårdens egna viner. Sedan 1984 har gården använt ankorna som en viktig del av skadedjurskontrollen, ankorna äter en häpnadsväckande mängd sniglar och insekter! Ungefär 1000 ankor ”jobbar” på gården och vi får chansen att heja på dem under den dagliga ankparaden. Vi äter en härlig picknicklunch under de hundraåriga ekarna i Vergenoegds vackra trädgårdar.

Nöjda och glada kör vi till vårt hotell som ligger centralt i Franschhoek, ”den franska hörnan”. Vårt hotell är vackert beläget vid en mindre sjö med häpnadsväckande utsikt över omgivningarna. I området ligger vingårdarna tätt utspridda och boendet har en egen vinproduktion.

Frukost och picknicklunch på Vergenoegd Wine Estate ingår.

Boende på L'Ermitage Franschhoek Chateau & Villas (★★★★).

franschhoek-sydafrikaresors-jubileumsresa-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 7: Franschhoek
Efter frukost kör vi ut i det vackra, lummiga landskapet för en dag full av vinupplevelser. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är bedårande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar ner mot havet. Dagen spenderas i vindistriktet Paarl, med ett besök på Spice Route. Vi kommer äta lunch tillsammans på en av gårdens restauranger. Detta är en vingård som erbjuder så mycket mer än bara vinprovning, med Spice Routes Passport har vi möjlighet att på egen hand också prova choklad, öl och gin. Det finns även mysiga små butiker på gården som säljer allt från konst till munblåst glas. Nöjda och glada återvänder vi till hotellet.

Frukost och enrätts lunch på Jewell´s Restaurant ingår.

stellenbosch-sydafrikaresors-jubileumsresa-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 8: Franschhoek
Dagen är ledig för egna aktiviteter i vinlandskapet. Slappna av vid poolen, läs en god bok i skuggan eller bara njut av det mysiga lilla samhället bland spännande arkitektur, ombonade butiker och inte minst göra ett besök på den delikata choklaterian. Varför inte åka ut på vinprovningar med ett lokalt företag?

På kvällen samlas vi för att gemensamt åka till Stellenbosch, den Sydafrikanska vinernas huvudstad. Staden är en gammal universitetsstad, med intressant arkitektur, som kallad Cape Dutch style och vi får möjlighet att strosa runt och bekanta oss med en mängd gallerior och marknader. Vi äter middag på en populär restaurang med en mysig uteservering, Oppie Dorp Restaurant, där vi avnjuter en trerätters middag. Ett perfekt avslut på vår vistelse i vindistriktet.

Frukost och trerätters middag på Oppie Dorp Restaurant ingår.

drakensbergen-sydafrikaresors-jubileumsresa-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 9: Franschhoek – Kapstaden – Durban – Sani Pass (ca 255 km)
Idag går vi upp tidigt för att ta oss till flygplatsen, endast 20 minuters bilväg bort. Vi flyger till Durban som är en av Sydafrikas viktigaste hamnstäder och ligger i provinsen KwaZulu-Natal, Zulufolkets hem. Det är nu dags för några dagars naturupplevelser i Drakensbergen som sveper genom landet från norr till söder. Från Durban kör vi ca tre timmar västerut i riktning mot södra Drakensbergen vid Lesothos gräns. Lesotho är ett litet kungadöme, högt beläget i bergen och omringat av Sydafrika.

Frukost ingår.

Boende på Premier Resort Sani Pass (★★★+).

sani-pass-sydafrikaresors-jubileumsresa-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 10: Sani Pass
En ledig dag för att upptäcka den vackra omgivningen. För dem som vill gå på en vandring finns det många fina leder eller så kan man bara sitta och njuta av naturen från hotellets terrass. Vi kommer erbjuda en heldagstur till Sani Pass som utgör gränsen mellan Sydafrika och Lesotho och kan endast passeras med fyrhjulsdrivna bilar. Det är en slingrig och fantastiskt vacker väg som tar en genom bergen upp till passet. Väl uppe på krönet avnjuts en medhavd picknicklunch.

Frukost ingår.

flodhast-sydafrikaresors-jubileumsresa-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 11: Sani Pass – St. Lucia (ca 470 km)
Vår nästa destination är en UNESCO-skyddad liten stad i en marin nationalpark, våtlandsreservatet iSimangaliso, som ligger norr om Durban. På vägen stannar vi till i Durban för ett besök på uShaka Village där det finns möjlighet att promenera längs strandpromenaden, ta ett dopp i Indiska oceanen, strosa runt och shoppa bland butikerna och äta lunch på egen hand.

Väl framme i St. Lucia njuter vi av det tropiska klimatet med Indiska oceanen på ena sidan och St. Lucia floden på andra sidan.

Frukost ingår.

Boende på St Lucia Eco Lodge (★★★★).

cape-vidal-sydafrikas-skatter-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 12: St. Lucia
Hela dagen är fri till diverse aktiviteter. Boka en utflykt, sola och bada, strosa runt i den mysiga staden. Vi rekommenderar att ni åker på en heldagsutflykt till Cape Vidal. Det är ca 3 mil till udden och längs vägen kan man se antiloper, giraffer och en mängd andra djur. Hit åker man för att njuta av sandstränderna som är milslånga och inbjuder till bad och snorkling. Det ingår en picknicklunch. Det finns även flera andra spännande aktiviteter så som nattsafari eller hästridning längs stranden eller bushen.

På kvällen samlas vi för en två timmars kryssning i den glödande solnedgången. Floden är full av krokodiler, flodhästar och en mängd färgsprakande fågelarter och vi njuter av en fridfull, härlig kväll i natursköna omgivningar.

Frukost ingår.

noshorning-sydafrikaresors-jubileumsresa-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 13: St. Lucia - Thanda Private Game Reserve (ca 70 km)
Idag åker vi vidare till en av Afrikas bästa privatägda safariparker! Thanda Private Game Reserve ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson och är 14 000 hektar stort. Vi bor i kolonialinspirerade safaritält och helpension samt utvalda drycker (lokala öl och spritsorter samt husets röda och vita vin) ingår. Här ingår även sex safariturer i öppna Landrovers med utbildad guide och spårare samt en föreläsning om noshörningar. Alla tält har ett soldrivet system som gör att det finns varmt vatten och belysning. Förövrigt är campen fri från elektricitet så här får vi en äkta afrikansk safariupplevelse! Lägret är inte inhägnat så det kan mycket väl hända att djuren stryker igenom på natten!

Vi kommer fram lagom till high tea (en senare lunch) och har vår första safari under eftermiddagen. Detta är för många en av resans höjdpunkter. Nu spanar vi efter ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning) och vår ranger berättar om allt vi ser, både smått och stort. Strax innan solnedgången stannar vi till mitt i bushen och avnjuter en kall sundowner drink, innan vi fortsätter vidare i mörkret med lamporna tända. Kvällen avslutas med en Boma middag under bar himmel med ljudet av rytande lejon i fjärran, om vädret tillåter.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Thanda Tented Camp (★★★★)Thanda Tented Camp★★★★Thanda Game Reserve är belägen drygt 20 kilometer norr om Hluhluwe i Zululand. Nationalparken som är privatägd har alla Big Five och är....

giraffer-sydafrikaresors-jubileumsresa-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 14: Thanda Private Game Reserve
Vi beger oss ut för en morgonsafari vid soluppgången. Därefter återvänder vi till lodgen för en välförtjänt frukost och har sedan tid för att vila upp oss eller ta ett dopp i poolen. Under förmiddagen kommer en noshörningsexpert. Vi kommer att få lära oss hur man jobbar för att bevara dem, hur man skiljer på svarta och vita noshörningar samt bestämmer ålder och kön.

När temperaturen börjar sjunka vaknar djuren till liv och möjligheten att få se dem är mycket större än under den varma dagen. Under eftermiddagen beger vi oss därför ut i det lummiga landskapet igen för att söka efter fler djur. Efter safarin åker vi tillbaka till lodgen för att äta en god middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

lejon-thanda-sydafrikas-skatter-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 15: Thanda Private Game Reserve
Idag har vi ytterligare en hel dag med safari. Vi spanar efter allt som rör sig på morgon– och eftermiddagssafarin! Däremellan äter vi gott och njuter av allt lodgen har att erbjuda. Med mängder av safaribilder och spännande upplevelser avslutas dagen med en drink i solnedgången och en härlig middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

the-oyster-box-sydafrikaresors-jubileumsresa-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 16: Thanda Private Game Reserve - The Oyster Box (ca 250 km)
Idag har vi vår sista safari i Thandas viltreservat. Väl tillbaka på lodgen äter vi den uppdukade frukosten och packar sedan ihop våra saker och checkar ut. Vi tar oss vidare till Umhlanga som ligger ca 15 km norr om Durban, till lyxhotellet The Oyster Box Hotel, där vi avnjuter sista delen av vår resa. Hotellet är beläget vid den dramatiska kusten med utsikt över den berömda fyren och den hisnande miljön precis vid strandkanten, tropiska trädgårdar och kolonial charm gör det till ett paradis. Våra rum har självklart havsutsikt och balkong!

Frukost ingår.

Boende på The Oyster Box (★★★★★)The Oyster Box★★★★★The Oyster Box ligger i det lilla samhället Umhlanga, cirka 15 km norr om Durban. Från det att hotellet öppnade sina dörrar i mitten av....

bar-the-oyster-box-sydafrikaresors-jubileumsresa-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 17: The Oyster Box
Från det att hotellet öppnade sina dörrar i mitten av 1950-talet har det blivit ett av Afrikas mest älskade och framstående hotell. Hotellet har varsamt renoverats för att erbjuda gästerna ett modernt boende, samtidigt som man varit mån om att bevara känslan och nostalgin från en svunnen tid. Här finns en pool med vacker havsutsikt samt tre barer med olika inriktningar. För de matintresserade finns även flera restauranger av högsta klass.

Här skräddarsyr vi vårt eget program. Vi njuter av allt hotellet har att erbjuda och gör så lite eller så mycket som vi önskar. När stranden och solen inte längre lockar hittar vi kanske lite skugga i hotellets trädgårdar, fitnesscentret, biblioteket eller i deras lilla biosalong. Varför inte boka en av de många SPA-behandlingarna som erbjuds eller frossa på en utsökt "afternoon tea"?

Från hotellet har vi även väldigt nära till restaurangerna och barerna som finns i samhället Umhlanga. Hotellet erbjuder en gratis shuttle till ett närliggande shoppingcenter och vill vi ta oss in till Durban för lite shopping och högre tempo tar det endast 15 minuter med taxi. Durban har en större indisk befolkning än någon annan stad utanför Indien, så passa på att prova traditionell indisk curry.

Frukost ingår.

pool-the-oyster-box-sydafrikaresors-jubileumsresa-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 18: Hemresa
Idag ges sista chansen till egna aktiviteter innan det är dags att packa resväskorna. Under eftermiddagen hämtar en transferbuss oss för färd till Durbans flygplats. Vi flyger via Istanbul och vidare till Skandinavien. Med er i bagaget har ni härliga minnen av ert äventyr i Afrika.

Frukost och middag (flyg) ingår.

Dag 19: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar vi idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Sydafrikas skatter.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
2020-12-1919 dagarLäs program44 400:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.