Safari & Kapstaden
11 dagar

Safari & Kapstaden

fr 27 900 SEK Visa avgångar

Safari & Kapstadenfr 27 900 SEK

Safari & Kapstaden är en familjeresa som är anpassad till skolloven. Under fyra nätter bor vi bekvämt i mysiga rondawels på en privat safarilodge, Sefapane Main Lodge, som gränsar till Kruger National Park, Sydafrikas största nationalpark med en yta av nästan 2 000 000 hektar. På lodgen ingår helpension och vi kommer att uppleva spännande safari i Krugerparken. Under vår vistelse bjuds vi på varierande safariupplevelser, som safari i öppna jeepar, flodsafari och spännande bush walk för möjligheten att se allt från små djur till ”The Big Five” (lejon, elefant, noshörning, buffel och leopard). Vi får även uppleva kulturen i området genom att besöka en lokalby och få lära oss mer om lokalbefolkningen.

Vi avslutar resan med fyra nätter med storstadspuls i Kapstaden, en av världens vackraste städer. Kapstaden har fantastiskt mycket att erbjuda och vi har några lediga dagar här för att upptäcka staden på egen hand. Vi bor centralt med gångavstånd till shopping, restauranger, Waterfront och färgstarka Long Street.

Ett tips! Förläng gärna resan med exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller några dagar med sol och avkoppling på Mauritius. Pris för förlängningspaket på förfrågan.

  • Variera er safari – åk i jeepar eller vandra i bushen
  • Ät middag runt lägerelden ute i det vilda
  • Låt er hänföras av djurens otroliga ståtlighet och skönhet
  • Gå i Mandelas fotspår på Robben Island
  • Upplev den bedårande solnedgången från Table Mountain
  • Njut av en dag i de vackra vinlandskapen runt Stellenbosch
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Safari & Kapstaden men vissa avvikelser kan förekomma.
giraff-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Avresa från Skandinavien till Istanbul där vi sammanstrålar och flyger gemensamt ner till Johannesburg.

Middag (flyg) ingår.

acacia-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 2: Johannesburg – Sefapane Main Lodge (ca 480 km)
När vi landat möter vår färdledare upp oss och vi kör direkt till vårt boende som gränsar till Krugerparken. Området heter Mpumalanga, vilket betyder ”platsen där solen går upp” och i detta bergiga lågland är landskapet grönt med lummig vegetation. Vi äter en lättare picknicklunch på bussen under färden till vår lodge.

Vi bor i mysiga runda bungalows med halmtak, s.k. rondawels med egen veranda, som ger en genuin Afrikakänsla.

Efter att vi checkat in har vi lite ledig tid för att vila ut efter resan. På kvällen samlas vi igen för en välkomstmiddag. Detta är ett bra tillfälle att gå igenom allmän information om programmet, träffa de andra resenärerna och ställa frågor till färdledaren. Imorgon börjar äventyret på riktigt!

Frukost (flyg), picknicklunch och middag ingår.

Boende på Sefapane Main Lodge (★★★★).

elefanter-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Morgonsafari & flodsafari
Vi stiger upp samtidigt med solen och beger oss iväg till Krugerparken på vår första safari. Nu är det dags att leta efter ”The Big Five” (lejon, noshörning, elefant, leopard och buffel). Med öppna Landrovers tar våra kunniga safariguider oss ut i bushen och vi får möjlighet att ställa frågor och lära oss om allt som vi ser. Vi äter en medhavd frukost under turen.

Med mängder av bilder tagna återkommer vi till lodgen och njuter av en utsökt lunch. Vi har sedan tid för en stunds vila, kanske ett dopp i poolen, innan vi samlas för en kryssning i den glödande solnedgången. Olifants River är full av flodhästar, krokodiler, färgsprakande fåglar samt andra djur som tar sig ner till floden för att dricka. Med en sundowner drink i handen upplever vi en fridfull kryssning i natursköna omgivningar.

Frukost, lunch och middag ingår.

flodhast-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 4: Ledig dag
Idag har vi en helt ledig dag till att göra precis vad vi vill. Kanske ligga vid poolen med en bra bok eller boka till fler safariupplevelser direkt med lodgen. Någon kanske vill njuta av en härlig spabehandling?

Vi rekommenderar en heldagsutflykt som börjar med ett besök på Moholoholo Rehabilitation Centre, ett djursjukhus där vilda, skadade djur tas om hand för att kunna återintroduceras till naturen igen. En av centrets eldsjälar berättar mer om detta fantastiska projekt under en interaktiv rundvandring. Eftermiddagen spenderas i det spektakulära Swadini området med ett besök vid Blyde Dam och antingen ett besök till ett reptilcenter eller Jessica the Hippo, en föräldralös flodhäst som spolades upp i en familjs trädgård som liten och är kvar efter flera år. Jessica är vild och kommer och går som hon vill och har man tur så är hon där och man kan mata och pussa henne!

Frukost, lunch och middag ingår.

kakstad-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 5: Vandringssafari, besök i en lokalby/kåkstad & eftermiddagssafari
Med två erfarna beväpnade guider går vi en tur i Krugerparken och får lära oss om djurlivet och växtligheten. Naturligtvis är detta säkert och tryggt. Det är spännande med alla djur i närheten och vetskapen att de kan finnas precis var som helst. Guiderna visar oss spår, lär oss om buskar och träd och visar de små och oftast mycket fascinerande sakerna i bushen. Vi äter frukost längs vägen som smakar alldeles förträffligt här ute i det fria!

Efter lunch gör vi tillsammans med en lokalguide, ett besök i en lokalby samt en kåkstad. Här får vi uppleva lokalbefolkningens kultur på nära håll och se hur folk bor och lever i området idag. Detta är så långt från turiststråket man kan komma.

Under eftermiddagen beger ni er ut i det lummiga landskapet för att söka efter fler djur. Det är nu när temperaturen börjar sjunka som djuren vaknar till liv och chansen att få se dem är betydligt bättre än under den heta dagen. På vår sista safari stannar vi till mitt i parken och avnjuter en drink i solnedgången innan vi kör vidare med strålkastarna tända. Om vädret tillåter avslutar vi dagen med en välsmakande grillmiddag, eller braai som det kallas i Sydafrika.

Frukost, lunch och middag ingår.

kapstaden-aerial-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 6: Sefapane Main Lodge – Johannesburg (ca 480 km) – Kapstaden
Idag lämnar vi bushen och åker tillbaka till Johannesburg innan vi flyger till Kapstaden. Omgärdad av mäktiga Table Mountain och med havet nedanför är en resa till Sydafrika inte komplett utan ett besök här. Vi börjar med en stadstur med buss för att få en överblick över staden. Första stoppet gör vi på Signal Hill, varifrån vi har en fin utsikt över Kapstaden. Åter i bussen åker vi den underbara sträckan längs kusten via Sea Point och Camps Bay. Vi kommer även att se sevärdheter som Parlamentet, Rådhuset, stadens försvarsborg Castle of Good Hope, Bo Kaap där husen lyser färgglatt och stadsparken Company Gardens innan det bär av mot vårt hotell. Här checkar vi in och säger adjö till vår färdledare. Hotellet ligger centralt i Kapstadens Waterfront med gångavstånd till restauranger, shopping, osv.

Frukost ingår.

Boende på Radisson RED Cape Town (★★★★).

table-mountain-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 7 - 9: Kapstaden
Vi har nu några lediga dagar i en stad som har fantastiskt mycket att erbjuda. Här finns shopping, vinprovning, pingviner, Godahoppsudden och mycket mer. Vi rekommenderar att ni tar linbanan upp för Table Mountain som stoltserar med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför. Ni vill självklart inte missa att besöka Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse.

Frukost ingår.

kapstaden-waterfront-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 10: Hemresa
Sista chansen till shopping ges och på eftermiddagen bär det av med fullpackade resväskor mot flygplatsen. Vi flyger sedan med nattflyg hem via Istanbul till Sverige.

Frukost och middag (flyg) ingår.

Dag 11: Hemkomst
Hemkomst till Skandinavien.

Frukost (flyg) ingår.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Safari & Kapstaden.
DatumReslängdProgramNoteringPris frBarnpris frKontakta oss
2020-10-2210 dagarLäs program27 900:-22 400:-Mer infoBoka
2020-12-1910 dagarLäs program27 900:-22 400:-Mer infoBoka
2020-12-2710 dagarLäs program !
?
Denna avgången avviker från standardprogrammet!

Se undantagen under Priset inkluderar.
Engelsktalande färdledare27 900:-22 400:-Mer infoBoka
2021-02-1810 dagarLäs program27 900:-22 400:-Mer infoBoka
2021-02-2510 dagarLäs program27 900:-22 400:-Mer infoBoka
2021-03-2610 dagarLäs program27 900:-22 400:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.