Nicos pärlor i södra Afrika
20 dagar

Nicos pärlor i södra Afrika

fr 51 900 SEK Visa avgångar

Nicos pärlor i södra Afrikafr 51 900 SEK

Upptäck södra Afrikas alla höjdpunkter på en och samma resa! Tillsammans med Nico besöker vi tre länder – Namibia, Botswana och Zimbabwe. Nico har guidat många av våra rundresor och är väldigt omtyckt och efter stor efterfrågan har han satt ihop en resa som innehåller det han anser vara södra Afrikas pärlor.

I Namibia upplever vi några av landets guldkorn – Namibias huvudstad Windhoek, Kalahariöknen med sina röda sanddyner, Afrikas största floddal Fish River Canyon, sanddynorna i Sossusosvlei, Namiböknen, Namibias badort Swakopmund samt spännande safari i Etosha National Park. Resan fortsätter till Botswana för att besöka Okavango Deltat samt berömda Chobe National Park där vi upplever ytterligare några dagar fyllda av safari. Vi korsar gränsen till Zimbabwe och har möjlighet att besöka ett av världens sju naturliga underverk – Victoriafallen där vi avslutar denna fantastiska resa.

Förläng gärna resan med några nätter i underbara Kapstaden eller i vindistrikten runt Stellenbosch eller Franschhoek där vingårdarna ligger tätt och landskapet är bedårande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar ner mot Indiska oceanen. Pris på förfrågan.

På denna resa inkluderas många av de mest populära aktiviteterna samt tolv middagar vilket gör resan otroligt prisvärd.

  • Hänförs av skönheten vid storslagna Fish River Canyon
  • Se solen gå upp över de kopparröda dynerna i öknen
  • Åk helikopter och se det magnifika naturunderverket Victoriafallen från ovan
  • Spana efter flodhästar på en flodsafari i Botswana
  • Upplev spännande safari och leta efter "The Big Five"
  • Utforska Okavangodeltat i Mokoros, traditionella kanoter
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Nicos pärlor i södra Afrika men vissa avvikelser kan förekomma.
nico-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Avresa till Istanbul där vi sammanstrålar och flyger söderut till Johannesburg med nattflyg.

Middag (flyg) ingår.

windhoek-kyrka-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 2: Johannesburg – Windhoek
På morgonen landar vi i Johannesburg för att flyga vidare mot Windhoek, staden som är Namibias huvudstad och sprudlar av äventyr. När vi landar möter vår färdledare Nico Barkhuizen upp oss. Nico är en stolt sydafrikan som bott en tid i Sverige och pratar svenska med en lätt underhållande brytning! Under äventyret har vi med oss en engelsktalande guide/chaufför som informerar allt om ländernas historia, kultur, osv. samt Nico som tolk. Vi skall vara beredda på att köra kors och tvärs igenom södra Afrika! Vi reser på ett annorlunda sätt i en omgjord lastbil och kommer att spendera många timmar på vägarna. Frukost äter vi på hotellen och en lättare lunch kan köpas under ett stopp längs med vägen. Vi äter tolv gemensamma buffémiddagar vid hotellens egna restauranger, övriga middagar betalas på plats.

På väg till vårt hotell gör vi en kort stadstur från bussen. Windhoek ligger omringat av Auasbergen i sydöst, Erosbergen i nordost och Khomas Hochland i väst. Antingen beror det på ren tur eller den tyska ambitionen att planera allt i minsta detalj, men Windhoek ligger i princip mitt i Namibia. Med drygt 320 000 invånare är Windhoek en ganska liten huvudstad med dagens mått mätt. Staden är präglad av sin tyska kolonialhistoria där vackra historiska byggnader blandas med en modern, pulserande, afrikansk stad. Under turen ska local payment betalas kontant till vår engelsktalande guide som använder pengarna för att betala inträden till alla nationalparker och aktiviteter som ingår i resan.

Middagen är på egen hand och kan ätas i hotellets restaurang eller Beergarden. Vi har förmodligen en tidig kväll efter resans ansträngningar. Imorgon börjar äventyret på riktigt!

Frukost (flyg) och snacks (flyg) ingår.

Boende på Hotel Safari (★★★).

kalahari-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Windhoek – Mariental, Kalahariöknen (ca 290 km, ca 5 timmar)
Idag lämnar vi Windhoek och kör söderut mot Kalahari. Vägen fram till Rehoboth är mycket vacker och dramatisk med Auasbergen till vänster och Kupferbergen till höger. Strax efter Rehoboth ser vi en skylt där det står Tropic of Capricorn. Här stannar vi för en bensträckare och här kan vi ta kort som bevis för att vi passerat Stenbockens vändkrets! Längre fram blir landskapet något mer platt med vidsträckta vyer. Vi kör nu igenom Kalahariöknen som står i stark kontrast med de vita klipporna som formades av Auobfloden.

När vi kommer fram till vårt boende åker vi på en kortare safaritur och letar efter djur bland de heta sanddynerna. Att uppleva den afrikanska solnedgången över de böljande kopparröda dynerna är en magisk upplevelse!

Frukost och middag ingår.

Boende på Kalahari Anib Lodge (★★★)Kalahari Anib Lodge★★★40 km utanför Mariental på randen till Kalahari ligger Anib Lodge omringad av små vattenhål så kallade vleis. Den buskiga savannen strä....

fish-river-canyon-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 4: Kalahari – Fish River Canyon (ca 390 km, ca 6 timmar)
Turen går söderut mot Fish River Canyon som med sin mäktiga, enorma spricka i jordskorpan slingrar sig genom landskapet. Efter Grand Canyon i USA är Fish River Canyon andra största naturliga ravinen i världen. Den är faktiskt äldre än Grand Canyon och är beräknad att vara 500 m djup, 160 km lång och upp till 27 km bred. Vi kommer fram till vårt boende på eftermiddagen och vandrar längs med kanten och får en fantastisk utsikt över dalen, ett perfekt tillfälle att ta bilder.

Frukost och middag ingår.

Boende på Canyon Village (★★★★).

sossusvlei-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 5: Fish River Canyon – Sossusvlei (ca 520 km, ca 7 timmar)
Idag går resan norrut mot Aus där området vi reser genom heter Succulent Karoo och har världens rikaste flora med vackra, exotiska ökenblommor. Vårt mål är Namiböknen, här höjer sig några av världens högsta sanddyner mot en klarblå himmel och vi njuter av den fantastiska utsikten som naturen bjuder på.

Frukost och middag ingår.

Boende på Desert Camp (★★★).

sossusvlei-2-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 6: Sossusvlei
Vi går upp med solen och kör genom den stora Namiböknen. På Nama-språket betyder Namib ”ofantlig” och det är verkligen ingen överdrift! Namib-Naukluft Park som är 50 000 kvadratkilometer, är det största skyddsområdet i Namibia och ett av de största i världen. Här finns orangeröda vackra dynor som vinden formar till böljande och stupande spetsar. Djur, insekter och plantor har anpassat sig efter de tuffa förhållandena i området, eftersom det regnar så sällan är de beroende av den dimma som kommer från havet och rullar inåt land.

Sanddynorna i Sossusvlei är de högsta i världen! Denna del av öknen är ett sagoland med sanddyner som sträcker sig upp till 300 m och är omgivna av stora uttorkade sjöar. De varma tonerna från sanddynerna sträcker sig från blekt aprikos till terrakotta och djupt rött. Det ger en stor kontrast till den bländande vita ytan från de uttorkade sjöarna som ligger nedanför. När solen går upp över det ödsliga landskapet är naturen otroligt vacker och en naturfotografs dröm.

Tillsammans gör vi en 5 km promenad till Sossusvlei. Det finns även möjlighet att ta en taxi! Vi stannar precis efter Dune 45, en sanddyn som ligger på bra avstånd från vägen och som går att bestiga för den som vill se utsikten. Inne i Sossusvlei besöker vi Deadvlei, ett uttorkat träsk som en gång i tiden var en oas full av akaciaträd. Idag liknar det mer en kyrkogård med skelett från forna träd som bevarats tack vare det torra klimatet. Deadvlei är omringat av höga sanddyner där Sossus Dune är den högsta och Crazy Dune den som är svårast att bestiga.

På eftermiddagen gör vi ett stopp vid Sesriem Canyon som är 2–4 miljoner år gammal, 40 meter djup och ca 3 km lång! Här finns möjlighet att ta en kortare promenad i kanjonen vilket är riktigt skönt då det är något svalare när solen står som högst.

Frukost och middag ingår.

flamingo-flamingos-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 7: Sossusvlei – Swakopmund (ca 400 km, ca 8 timmar)
Idag åker vi vidare till Swakopmund. Det är grusväg i princip hela vägen fram till Walvis Bay och landskapet är ganska kargt. När vi närmar oss Kusieb Pass ändras landskapet till ett obeskrivligt fenomen som verkligen får en att förundras över utsikten. Sista biten mot Walvis Bay är sandig och öde. Här stannar vi till vid lagunen för att leta efter rosaskimrande flamingos som ofta ses här.

Vi kör vidare och längs vägen ser vi Moon Valley Landscape. Naturen i området är mycket annorlunda och liknar mer ett månlandskap. Här växer även de märkliga Welwitschia-plantorna som lever i hundratals år och består av ett enda blad som kan bli upp till fyra meter högt. Det anses vara den ökenväxt som funnits längst på jorden!

Till sist når vi den idylliska kuststaden Swakopmund, det perfekta stället för att vandra, shoppa eller bara sitta och slappa på ett litet pittoreskt kafé och njuta av havets ljumma bris längs sandstränderna. På kvällen finns det en hel del restauranger att välja mellan. Vi kommer gärna med tips och guiden hjälper er att ordna transport.

Frukost ingår.

Boende på BON Hotel Swakopmund (★★★).

swakopmund-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 8: Swakopmund
En helt ledig dag med massor av spännande aktiviteter att välja bland, allt från delfinkryssningar till fallskärmshoppning, quad biking, sandboarding, kamelridning och cykelturer. Eller varför inte ta en naturskön flygtur över öknen? Eller åka luftballong?

Frukost ingår.

elefanter-zebror-etosha-national-park-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 9: Swakopmund – Damaraland (ca 380 km, ca 7 timmar)
Idag lämnar vi Swakopmund och kör mot vårt nästa äventyr. Vi passerar Brandberg som är Namibias högsta berg och är nu i Damaraland som är ett av de områden där vilda djur fortfarande strövar fritt omkring. Vi kör försiktigt då det mycket väl kan komma ut elefanter på vägen. Här finns en hel del antiloper men det är mer sällsynt att man ser lejon, geparder och noshörningar.

Vi åker vidare till Cape Cross som är ett minnesmärke från den första europeiska landstigningen år 1476. Här besöker vi världens största koloni av Cape Fur sälar.

Frukost och middag ingår.

Boende på Damara Mopane Lodge.

twyfelfontein-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 10: Damaraland – Etosha National Park South (ca 300 km, ca 7 timmar)
Resan fortsätter norrut mot Etosha National Park. På vägen stannar vi för att beundra hällristningarna som finns vid Twyfelfontein som tidigare hette ”ui ais” som betyder ”mellan bergen”. I området ser det ut som om stenbumlingarna bokstavligen rasar ner mot dalens botten. Det är på de stenarna som urbefolkningen ristade in sin historia för mellan 1 000 och 10 000 år sedan. Det är uppskattat att det finns ca 2 500 – 5 000 ristningar! Platsen brukar kallas för världens största utomhusutställning och området blev år 2007 Namibias första världsarv.

Vi kommer även att köra förbi naturfenomenen Burnt Mountain som fick sitt namn då det ser ut som att berget brinner när solens strålar vandrar över berget samt Organ Pipes, bergsformationer som ser ut som kyrkorgelns pipor.

Vi besöker sedan Petrified Forest, pinjeträden som bedöms vara runt 250 miljoner år gamla. På grund av alla mineraler som finns i sanden och det höga trycket när träden har varit begravda i öknen har stammarna blivit som sten.

Efter att ha upplevt allt detta så fortsätter vi till den berömda Etosha National Park som blev ett viltreservat år 1907 under den tyska kolonialadministrationen. Reservatet täcker ett område på ca 22 000 kvadratkilometer och mitt i parken finns en uttorkad saltsjö, mer känd som Etosha Pan, som omges av gräs och taggig savann. Det finns Mopanibuskar på den västra sidan av parken och ett torrt skogsområde nordöst om parken.

Vårt läger är ett av få boenden mitt i parken och är omgivet av några av parkens största vattenhål. Tidig morgon och kväll kan vi här se elefant, lejon, gepard samt noshörning och med lite tur skymtas även en leopard komma smygande för att dricka vatten.

På sen eftermiddagen beger vi oss ut i Etosha på vår första safari i vår omgjorda lastbil. Etosha har fyra av ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant och noshörning) och det är nu när det har blivit lite svalare som vi har störst chans att se djur på jakt efter föda. Vi avslutar förmodligen kvällen vid vattenhålet.

Frukost och middag ingår.

Boende på Okaukuejo Rest Camp (★★★).

zebror-caprivi-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 11: Etosha National Park South – Etosha National Park East (ca 150 km)
Dagen spenderar vi med att njuta av det rika djurlivet som finns i Etosha National Park. Vi korsar parken i vår omgjorda lastbil från västra delen hela vägen till vårt nästa boende som ligger vid gränsen i östra delen av Etosha. Parken har en mångfald av vilda djur och är tveklöst ett av de största och bästa reservaten i Afrika. Det finns bland annat 114 olika däggdjursarter och 340 olika fågelarter.

Frukost och middag ingår.

Boende på Mokuti Etosha Lodge (★★★★)Mokuti Etosha Lodge★★★★Denna lodge ligger strax utanför Von Lindequist grinden i den östra delen av Etosha National Park. Det ligger bra till som utgångspunkt....

elefant-zebror-etosha-national-park-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 12: Etosha – Mahango Game Reserve, Caprivi Strip (ca 620 km, ca 9 timmar)
Vi kör vidare till Bwabwata National Park som är 6 100 kvadratkilometer som innefattar Kongola, Mahango Game Reserve, Popa Falls och Buffalo Core Area. Nationalparkens mål är att rehabilitera utrotningshotade arter och efter att parken bildades har djurlivet börjat återhämta sig. Parken tar hjälp av lokalbefolkningen för att skydda djurlivet och hjälper på så vis det lokala samhället.

Vår väg går via Tsumeb som är en märkligt grönskande stad då marken här är mycket bördig. I området finns mycket mineraler samt halvädelstenar och det bryts mycket blymalm här. Första biten är mycket olik det som vi är vana vid från södra Namibia. Här är det mer tätbefolkat, det finns människor utmed vägarna och kor och getter slåss om det spröda gräset vid kanten. Vår lodge ligger på strandbanken till Okavango River och har en genuin afrikansk karaktär med halmtak.

Frukost och middag ingår.

Boende på Hakusembe River Lodge.

impalor-caprivi-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 13: Mahango Game Reserve, Caprivi Strip – Okavango Delta (ca 70 km, ca 2 timmar, plus 2-3 timmar i båt)
Idag kör vi vidare till den nordvästra delen av Botswana, Okavango Delta, som sträcker sig över 15 000 kvadratkilometer och är ett världsarv eftersom det är det största inlandsdeltat i världen. Den magnifika Okavangofloden sprider sig ut över Kalahariöknens torra sand och bildar en vattenrik oas med oändligt slingrande kanaler, kristallklara laguner belamrade med näckrosor, bördiga slätter och små öar med rikt djurliv så som lejon, noshörningar, leoparder, giraffer, flodhästar, elefanter, krokodiler samt många fågelarter.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Swamp Stop.

okavango-delta-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 14: Okavango Delta
Idag beger vi oss ut för att utforska deltat, vi åker i Mokoros, traditionella kanoter, som ofta är gjorda i trä. Längs vägen gör vi då och då stopp på mindre öar där vi går en tur till fots och får lära oss om djurlivet och växtligheten. Guiderna visar oss spår, lär oss om buskar och träd och visar de små och oftast mycket fascinerande sakerna i bushen.

Frukost, lunch och middag ingår.

elefanter-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 15: Okavango Delta – Bwabwata National Park, Zambezi Region (ca 280 km, ca 4 timmar, plus 2-3 timmar i båt)
Idag lämnar vi Okavangodeltat och kör tillbaka till Bwabwata National Park. Vi tar oss till östrasidan av Caprivi Strip, som nuförtiden kallas för Zambezi Region.

Detta område i Namibia liknar ett finger som sträcker sig österut mellan Angola och Botswana hela vägen till Zimbabwe och bildar det enda stället på jorden där fyra länder möts!
Överflödet av vatten från Zambezi, Okavango, Kwando och Chobe floderna gör att regionen är ett av Afrikas största och artrikaste safariområden. Här finns fyra stora naturreservat helt utan stängsel vilket gör att djuren kan vandra fritt mellan länderna. Vårt boende ligger på flodbanken till Kwandofloden.

Frukost och middag ingår.

Boende på Namushasha River Lodge (★★★).

antilop-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 16: Zambezi Region – Chobe National Park (ca 300 km, ca 5 timmar)
Efter frukost så kör vi återigen in i Botswana till Chobe National Park och vår lodge som ligger vid Chobe River i staden Kasane. I norra Botswana ligger Kwando, Chobe och Linyanti River som tillsammans formar en serie av sjöar, öar och våtmark. Detta område är Chobe National Park, som är känt för sina stora hjordar med bufflar och elefanter. Här finns även gott om rovdjur samt ett rikt fågelliv och på eftermiddagen gör vi en tur på floden för att spana efter djur som förhoppningsvis kommer ner till strandkanten för att dricka lite vatten. Längs med flodbanken ser vi krokodiler som spanar i vassen och flodhästar som kommer ner för ett eftermiddagsdopp.

Frukost och middag ingår.

Boende på Chobe Safari Lodge (★★★★)Chobe Safari Lodge★★★★Här finns flera olika varianter på boende, från enkla rondavels till mer lyxiga rum. Alla har privat badrum och antingen luftkonditione....

victoriafallen-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 17: Chobe National Park – Victoriafallen (ca 70 km, ca 3 timmar)
Vi vaknar när solen sakta börjar gå upp och stiger upp för att få ut det mesta av dagen. Tidig morgon är den bästa tiden för safari då djuren är aktiva och vi spanar efter allt som rör sig. Med vinden i ansiktet färdas vi genom landskapet och vi kommer nära naturen och dess lukter och ljud.

Vår resa fortsätter nu mot Zimbabwe. Efter gränsövergången är det ca 70 km till staden Victoriafallen. Här erbjuds möjligheten att göra en rundtur genom regnskogen och besöka de olika utsiktsplatserna. Vattenfallen är hela 1,7 km breda och räknas till ett av världens sju naturliga underverk och guiderna berättar om hur de upptäcktes och har formats. Glöm inte regnrock då det är konstant fuktigt i luften när de gigantiska vattenmassorna forsar ned i de djupa ravinerna och ångmolnen reser sig och faller ner som små regndroppar över landskapet.

På kvällen finns det en hel del restauranger att välja mellan. Ett tips inför middagen är att prova en sexrätters avsmakningsmeny på det anrika The Victoria Falls Hotel ”fine dining” restaurang, The Livingstone Room.

Frukost ingår.

Boende på Cresta Sprayview (★★★).

helikopter-victoriafallen-zimbabwe-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 18: Victoriafallen
Dagen är ledig för egna aktiviteter. Det finns möjlighet att göra helikopterturer över vattenfallen, elefantridning, flygning med ultralätta flygplan och en hel del andra aktiviteter. Alternativt tar man en promenad eller ligger vid poolen och tar det lugnt.

Frukost ingår.

nico-for-president-nicos-parlor-sodra-afrika-temaresor-namibia-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 19: Hemresa
Idag bär det av med fullpackade resväskor mot flygplatsen. Vi flyger via Johannesburg och sedan vidare med nattflyg hem till Sverige.

Förläng gärna resan med några nätter i underbara Kapstaden eller i vindistrikten runt Stellenbosch eller Franschhoek där vingårdarna är tätt och landskapet är bedårande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar ner mot Indiska oceanen. Pris på förfrågan.

Frukost och middag (flyg) ingår.

Dag 20: Hemkomst
Hemkomst till Skandinavien.

Frukost (flyg) ingår.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Nicos pärlor i södra Afrika.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
2021-03-1320 dagarLäs program51 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.