UD avråder från resor till hela världen. Vi kommer att kontakta alla kunder som berörs av detta i turordning utifrån avresedatum. Du behöver inte kontakta oss, vi hör av oss. Läs mer här: Aktuell information om Coronaviruset
The Big Five med Vin & Mat
13 dagar

The Big Five med Vin & Mat

fr 32 900 SEK Visa avgångar

The Big Five med Vin & Matfr 32 900 SEK

Vår populära resa The Big Five, Vin & Mat passar er som i lugnt tempo vill få ett smakprov av Sydafrika. Vi börjar med fem underbara dagar på ett modernt och centralt beläget hotell i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Ledig tid varvas med utflykter så som heldagstur till Godahoppsudden och en mängd olika restaurangupplevelser. Vi åker vidare österut till Stellenbosch, de sydafrikanska vinernas huvudstad, där vi naturligtvis bor på en vingård. Här tillbringas dagarna med vinprovningar och utflykter. På vägen hit gör vi ett besök i en kåkstad för att lära oss mer om Sydafrika och hur folk bor och lever. Resan avslutas med två dagars spännande safari i de östra delarna av landet där en av landets bästa safariparker är belägen, Thanda Private Game Reserve.

  • Återupplev historien i det mytomspunna ”Mandela-fängelset”
  • Besök en kåkstad och träffa människor som verkligen berör
  • Upplev solnedgången från toppen av Table Mountain
  • Provsmaka fantastiska viner på vingårdarna i Stellenbosch
  • Förundras över det hänförande landskapet på Godahoppsuden
  • Upplev spännande safari och spana efter "The Big Five"
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för The Big Five med Vin & Mat men vissa avvikelser kan förekomma.
mat-vin-the-big-five-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Avresa från Skandinavien till Istanbul där vi sammanstrålar och flyger söderut till Kapstaden.

Middag (flyg) ingår.

kapstaden-mat-vin-the-big-five-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 2: Kapstaden
De första fem nätterna bor vi i Kapstaden på ett modernt hotell som är centralt beläget i V & A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärer och småbutikerna.

Vi börjar med en kortare stadstur i Kapstaden innan vi checkar in på vårt hotell under eftermiddagen. Stadsturen börjar med Signal Hill, varifrån vi har en fin utsikt över staden. På vägen hit får vi lite allmän information om programmet och lär känna varandra. Rundturen fortsätter med sevärdheter som Houses of Parliament, City Hall, Castle of Good Hope och Slave Lodge. Vi kan även välja att promenera i Company Gardens. Som avslutning besöker vi de traditionella Malay-kvarteren med sina trånga gator och moskéer. Någon gång under stadsturen äter vi eventuellt lite lunch på egen hand.

Vi checkar sedan in och vilar ut efter resan. På kvällen samlas vi för att ta en gemensam Gin & Tonic innan var och en tillverkar sin egen smaksatta gin! Kvällen avslutas med en härlig grillmiddag, eller ”burger braai” som det kallas i Sydafrika. En lugn start på denna safari, vin & matresa!

Frukost (flyg) och burger braaimiddag ingår.

Boende på Radisson RED Cape Town (★★★★).

kapstaden-waterfront-mat-vin-the-big-five-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Kapstaden
Idag börjar vi med sovmorgon för de som önskar. För de morgonpigga kan vi rekommendera att ta linbanan upp för Table Mountain som stoltserar med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför.

Lagom till lunch beger vi oss gemensamt ner till V & A Waterfront där vi äter lunch på en belgisk restaurang, Den Anker Restaurant, med fin utsikt över hamnen och Table Mountain. Därefter besöker vi ett diamantmuseum och fabrik och får bland annat se hur diamantslipning går till från råsten till färdigt smycke. Detta är ett utmärkt tillfälle att handla prisvärda smycken och lösa stenar till grossistpriser! Eftermiddagen är ledig för att strosa runt och shoppa i butiker och på marknader. Middag på egen hand.

Frukost och tvårätters lunch på Den Anker Restaurant ingår.

godahoppsudden-mat-vin-the-big-five-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 4: Godahoppsudden
Idag går resan till Godahoppsudden, Afrikas sydvästligaste spets, som ofta förväxlas med Afrikas sydligaste spets, Cape Agulhas. Ungefär 200 km söder om Cape Agulhas möts den Indiska Oceanens varma vatten med Atlantens kalla.

Vi tar Chapmans Peak, den otroligt vackra kustvägen, ner till Cape Point, som är naturreservatet på spetsen av udden. Längs vägen kan vi, om vi har tur, se valar och delfiner! Vid Godahoppsudden stupar klipporna 300 meter ner, dramatiskt och vackert. Ta gärna bergbanan eller en uppfriskande promenad till toppen för en magnifik panoramavy över havet (ibland bildas en lång vit linje ut mot horisonten och det ser ut som två oceaner möts!).

Vi kör vidare till Simons Town och äter lunch innan vi stannar till vid den lilla nationalparken, Boulders Beach. Här har hundratals glasögonpingviner sina häckningsplatser och de som vill kan ta sig ett dopp på den mysiga lilla stranden bredvid. Vi är åter i Kapstaden på sen eftermiddag. Middag på egen hand. Vi rekommenderar det trendiga och fashionabla området Camps Bay nere vid havet, strax utanför Kapstaden. I området ligger många av Kapstadens fina restauranger med utsikt över havet och stranden.

Frukost och tvårätters lunch på Seaforth Restaurant ingår.

robben-island-mat-vin-the-big-five-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 5: Kapstaden
Hela dagen är ledig för egna aktiviteter. Vi rekommenderar att ni tar båten ut till Robben Island, fängelseön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 år, där man får tillfälle att se Nelson Mandelas lilla cell. Från båten ges det ett bra tillfälle att fotografera Kapstaden med det vackra Table Mountain i bakgrunden.

Eller varför inte spela en golfrunda på någon av Kapstadens vackra golfbanor, ligga på en av de långa vita stränderna och njuta av värmen, besöka Two Oceans Aquarium, shoppa, mm? Lunch på egen hand.

Ikväll åker vi gemensamt till GOLD Restaurant, en typisk afrikansk restaurang där vi får prova mat från hela den afrikanska kontinenten. Personalen är klädd i traditionella dräkter från Västafrika och stämningen är livlig. Vi börjar med en interaktiv trumsession och äter sedan 14 små rätter! Alla fint presenterade där personalen berättar om varje rätt innan den serveras. Vi får lära oss om varifrån den kommer och vad det är, en riktig ”matsafari”. Det brukar råda feststämning med avslappnad stil – maten är utsökt och underhållningen mycket bra!

Frukost och middag på GOLD Restaurant ingår.

kapstaden-camps-bay-mat-vin-the-big-five-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 6: Kapstaden
Ytterligare en ledig dag till diverse aktiviteter. En fördel med denna rundresa är att det ges god tid till egna aktiviteter, utflykter och shopping. Lunch på egen hand.

Ikväll beger vi oss gemensamt till en närliggande restaurang i Waterfront där vi delar på stora fisk-och skaldjurstallrikar.

Frukost och middag på Cape Town Fish Market ingår.

the-devon-valley-hotel-stellenbosch-mat-vin-the-big-five-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 7: Kapstaden – Stellenbosch (ca 60 km)
Idag lämnar vi Kapstaden och kör österut mot Stellenbosch. På vägen dit gör vi ett besök i kåkstaden Langa där vi får lära oss mer om lokalbefolkningen och deras liv.

Lagom till lunch åker vi in till Stellenbosch. Staden är promenadvänlig med en mängd gallerior, marknader och restauranger och vi börjar med en kortare stadstur med buss för att lära känna staden som är en vacker gammal universitetsstad med intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style. Därefter får vi tid för att strosa runt och äta lunch på egen hand.

Vi gör sedan ett besök på Van Ryns Brandy Distillery där vi får en tur av källaren och får även se hur ekfat tillverkas samt prova brandy som är lagrad 10 – 15 år.

Vårt boende i Stellenbosch är beläget bland gamla träd och vinrankor, mitt i den storslagna naturen som utgör vindistriktet. På kvällen samlas vi för att gemensamt åka till centrala Stellenbosch där vi avnjuter en trerätters middag på Oppie Dorp Restaurant.

Frukost och trerätters middag på Oppie Dorp Restaurant ingår.

Boende på The Devon Valley Hotel (★★★★)The Devon Valley Hotel★★★★Kom och njut av den lilla pärlan Devon Valley Hotel! I ett undangömt och grönskande hörn av Stellenbosch ligger detta anrika hotell som....

vindruvor-stellenbosch-mat-vin-the-big-five-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 8: Stellenbosch
Dagen är ledig för egna aktiviteter i vinlandskapet. Slappna av vid poolen, läs en bra bok i skuggan eller bara njut av de vackra omgivningarna. Varför inte åka ut på vinprovningar med ett lokalt företag? Det finns även möjlighet att cykla bland vingårdarna. I närheten av hotellet finns också golf, tennis och flera vandringsleder.

På eftermiddagen samlas vi för att åka till Franschhoek som är ett litet samhälle med kapholländsk arkitektur. Namnet betyder ”den franska hörnan” och här får vi lite tid att strosa runt och bekanta oss med de mysiga butiker och caféer. Vi tar oss sedan vidare till Rickety Bridge Winery för gemensam middag. Innan vi äter har vi en vinprovning och får lära oss hur processen går till när man tillverkar vin.

Frukost och trerätters middag på Paulina´s at Rickety Bridge ingår.

vinprovning-stellenbosch-mat-vin-the-big-five-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 9: Stellenbosch
Idag åker vi ut i det vackra, lummiga landskapet. Här ligger vingårdarna tätt och området är hänförande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar ner mot Atlanten. Morgonen börjar med ett besök på Simonsig där vi provar gårdens viner och får se hur sabrering går till. Vi fortsätter till Boschendal Wine Estate, en av de äldsta vinproducenterna i Sydafrika (med anor från 1685!). Här intar vi en härlig picknicklunch under de hundraåriga ekarna omgärdade av vinrankor.

Frukost och picknicklunch på Boschendal ingår.

thanda-private-game-tented-camp-mat-vin-the-big-five-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 10: Stellenbosch – Kapstaden – Durban – Thanda Private Game Reserve (ca 270 km)
Idag går vi upp tidigt för att ta oss till flygplatsen, endast 20 minuters bilväg bort. Vi flyger till Durban som är en av Sydafrikas viktigaste hamnstäder och härifrån kör vi ca tre timmar norrut till vårt boende som anses av många vara en av Afrikas bästa privatägda safariparker.

Thanda Private Game Reserve ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson och är 14 000 hektar stort. Vi bor i kolonialinspirerade safaritält och helpension samt utvalda drycker (lokala öl och spritsorter samt husets röda och vita vin) ingår. Här ingår även fyra safariturer i öppna Landrovers med utbildad guide och spårare samt en föreläsning om noshörningar. Alla tält har ett soldrivet system som gör att det finns varmt vatten och belysning. Förövrigt är campen fri från elektricitet så här får vi en äkta afrikansk safariupplevelse! Lägret är inte inhägnat så det kan mycket väl hända att djuren stryker igenom på natten!

Vi kommer fram lagom till high tea (en senare lunch) och har vår första safari under eftermiddagen. Detta är för många en av resans höjdpunkter. Nu spanar vi efter ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning) och vår ranger berättar om allt vi ser, både smått och stort. Strax innan solnedgången stannar vi till mitt i bushen och avnjuter en kall sundowner drink, innan vi fortsätter vidare i mörkret med lamporna tända. Kvällen avslutas med en Boma middag under bar himmel med ljudet av rytande lejon i fjärran, om vädret tillåter.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Thanda Tented Camp (★★★★)Thanda Tented Camp★★★★Thanda Game Reserve är belägen drygt 20 kilometer norr om Hluhluwe i Zululand. Nationalparken som är privatägd har alla Big Five och är....

lejon-safari-mat-vin-the-big-five-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 11: Thanda Private Game Reserve
Vi beger oss ut för en morgonsafari vid soluppgången. Därefter återvänder vi till lodgen för en välförtjänt frukost och har sedan tid för att vila upp oss eller ta ett dopp i poolen. Under förmiddagen kommer en noshörningsexpert. Vi kommer att få lära oss hur man jobbar för att bevara dem, hur man skiljer på svarta och vita noshörningar samt bestämmer ålder och kön.

När temperaturen börjar sjunka vaknar djuren till liv och möjligheten att få se dem är mycket större än under den varma dagen. Under eftermiddagen beger vi oss därför ut i det lummiga landskapet igen för att söka efter fler djur. Efter safarin åker vi tillbaka till lodgen för att äta en god middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

the-oyster-box-umhlanga-mat-vin-the-big-five-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 12: Hemresa
Idag har vi vår sista safari i Thandas viltreservat. Väl tillbaka på lodgen äter vi den uppdukade frukosten och packar sedan ihop våra saker och checkar ut. På vägen till flygplatsen stannar vi till i Umhlanga, norr om Durban, på lyxhotellet The Oyster Box Hotel där vi avnjuter en avslutningslunch. Durban har en större indisk befolkning än någon annan stad utanför Indien, så vi passar självklart på att prova traditionella indisk curry till lunch.

Hotellets hisnande miljö precis vid strandkanten, tropiska trädgårdar och koloniala charm gör det till ett paradis. Vi rekommenderar starkt att ni förlänger resan med tre nätter på detta vackert belägna hotell – ett perfekt komplement till The Big Five, Vin, & Mat! Läs mer i förlängningsförslaget.

För er som inte förlänger fortsätter vi till flygplatsen där vi flyger med nattflyg till Istanbul. Med oss i bagaget har vi härliga minnen av vårt äventyr i Sydafrika.

Frukost, lunchbuffé på The Oyster Box och middag (flyg) ingår.

Dag 13: Hemkomst
Hemkomst till Skandinavien.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för The Big Five med Vin & Mat.
DatumReslängdProgramNoteringPris frBarnpris frKontakta oss
2020-10-2013 dagarLäs program32 900:-25 400:-Mer infoBoka
2020-11-0313 dagarLäs program32 900:-25 400:-Mer infoBoka
2020-11-2413 dagarLäs program32 900:-25 400:-Mer infoBoka
2020-12-2513 dagarLäs program !
?
Denna avgången avviker från standardprogrammet!

Se undantagen under Priset inkluderar.
Engelsktalande guide32 900:-25 400:-Mer infoBoka
2021-01-0513 dagarLäs program32 900:-25 400:-Mer infoFullbokad
2021-01-2613 dagarLäs program32 900:-25 400:-Mer infoBoka
2021-02-0913 dagarLäs program32 900:-25 400:-Mer infoBoka
2021-02-2313 dagarLäs program32 900:-25 400:-Mer infoBoka
2021-03-0913 dagarLäs program32 900:-25 400:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.