UD avråder från resor till hela världen. Vi kommer att kontakta alla kunder som berörs av detta i turordning utifrån avresedatum. Du behöver inte kontakta oss, vi hör av oss. Läs mer här: Aktuell information om Coronaviruset
Kruger, Garden Route och Kapstaden
18 dagar

Kruger, Garden Route och Kapstaden

fr 34 900 SEK Visa avgångar

Kruger, Garden Route och Kapstadenfr 34 900 SEK

Välkommen på en temaresa där vi får uppleva en kombination av det afrikanska djurlivet i Greater Kruger Park och den vackra kuststräckan i söder som kallas för Garden Route. På denna resa har vi lagt in lite extra tid vid våra stopp för att hinna med så mycket som möjligt! Vi startar med de mäktiga Drakensbergen där vi finner sevärdheter som vackra Panorama Route, utsiktsplatsen Wonder View och spektakulära Bourkes Potholes. I Greater Kruger Park får vi uppleva spännande safari där vi kommer se allt ifrån små djur till ”The Big Five”. I öppna jeepar och med riktigt kunniga rangers kommer vi att njuta av faunan och en böljande, vacker natur.

Vi åker sedan tillbaka till Johannesburg och fortsätter söderut till Port Elizabeth. Färden fortsätter längs Garden Route och R62:an, världens längsta vinrutt, där vi gör små stopp på väl utvalda ställen, som Knysna, Oudtshoorn och Hermanus. Vi provar goda viner i Stellenbosch innan vi slutligen når Kapstaden, som av många är ansedd som världens vackraste stad. Här finns möjlighet att se pingvinerna utanför Simons Town som är fullständigt bedårande. Utsikten från Table Mountain får vi inte missa och inte heller ett besök till Afrikas sydvästligaste punkt, Godahoppsudden.

Ett tips: Lyxa till det genom att uppgradera med flyg från Krugerparken till Port Elizabeth. Flyg plus transfer kostar från ca 3 500 kr/person. Priset varierar beroende på säsong, hur lång tid i förväg ni bokar. Inga flygbiljetter är förbokade och eftersom det finns ett begränsat antal flygstolar så rekommenderar vi att ni är ute i god tid för att försäkra er om att få plats.

  • Upplev den sagolikt vackra Panoramarutten
  • Åk på spännande safari i den magnifika Krugerparken
  • Se en vithaj i ögat under ett vithajsdyk i Hermanus
  • Upplev något exceptionellt – gör en surikatsafari i Oudsthoorn
  • Förälska er i Kapstaden, en av världens vackraste städer
  • Lär er att sabrera under en bubbelprovning i vindistriktet
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Kruger, Garden Route och Kapstaden men vissa avvikelser kan förekomma.
elefant-jeep-kruger-garden-route-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Avresa till Istanbul där vi sammanstrålar och flyger gemensamt ner till Johannesburg med nattflyg.

Middag (flyg) ingår.

giraff-kruger-garden-route-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 2: Johannesburg – Mpumalanga – Moholoholo (ca 430 km)
På morgonen landar vi i Johannesburg för att direkt åka ca 6 timmar öster ut mot Mpumalanga. Under färden bjuder vi på en lättare picknicklunch på bussen. De första två timmarna är landskapet torrt, öde och platt men när vi kommer till Belfast och svänger norr ut mot Dullstrom och Lydenburg blir vägen vackrare. Nu lämnar vi höglandet och kör ner mot det bergigare låglandet. I takt med att det börjar slå lock för öronen ändrar sig temperaturen, det blir varmare, och landskapet skiftar till grönare, lummigare vegetation och vi kommer att se många Eukalyptus träd längst med vägen.

Vi kommer fram till vårt boende, Moholoholo Ya Mati, som ligger vackert beläget vid Blyde River i ett lummigt skogsparti på seneftermiddagen. Från huvudbyggnaden sluttar gräsmattan ner mot floden som kantas av mäktiga träd och ibland kan vi se tjattrande apor under tidig morgon och sen kväll vid det fridfulla vattnet.

Vår första kväll i Afrika får vi uppleva en grillfest eller braai som det kallas i Sydafrika. Vi sitter i lodgens utomhusrestaurang eller boma, runt en stor lägereld och njuter av bushen.

Frukost (flyg), picknicklunch och middag ingår.

Boende på Moholoholo Ya Mati (★★★)Moholoholo Ya Mati★★★Ya Mati är det nyaste lägret på Moholoholo och ligger vackert beläget vid Blyde River, nere i ett lummigt skogsparti. Från huvudbyggnad....

bourkes-potholes-kruger-garden-route-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Mpumalanga
Idag utforskar vi den natursköna Panorama Route, en väg som binder samman många av de sevärdheter som det vackra landskapet bjuder på – djupa raviner, berg och dalar. En av de mest kända är Wonder View, en plats med underbar utsikt från 1730 m höjd. Vi stannar även till på Bourkes Luck Potholes grytformade formationer som bildats av virvlande sandkorn där floderna Treur och Blyde möts. Sista stoppet blir utsiktsplatsen vid Three Rondavels där vi får en underbar utsikt över de tre spetsiga bergstopparna, Blyde Dam och även vårt boende. Vi äter lunch i Graskop som är en mysig stad känd för sina pannkakor fyllda med allt från sylt till chili!

Ikväll äter vi en traditionell Sydafrikansk middag i lodgens restaurang.

Frukost och middag ingår.

kapama-safari-lejon-kruger-garden-route-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 4: Mpumalanga – Mjejane River Lodge (ca 240 km)
Innan frukost går vi en tur, s.k. bush walk, genom parken tillsammans med en beväpnad guide, som visar spår och lär oss om vegetationen i bushen. Det är spännande med alla djur och vetskapen att de kan finnas precis var som helst. Tillbaka på lodgen smakar den uppdukade frukosten alldeles utmärkt.

Vi checkar ut och beger oss till Moholoholo Rehab Centre som driver detta fantastiska projekt där vilda, skadade djur tas om hand för att återintroduceras till naturen igen. Under ett par timmar får vi en lärorik rundvandring och närkontakt med en del av djuren.

Vår nästa lodge ligger i ett eget naturreservat vid Krugerparkens södra del, alldeles intill en av Krugerparkens finaste floder, Crocodile River.

Dagen avslutas med en utsökt middag i lodgens boma.

Frukost och middag ingår.

Boende på Mjejane River Lodge (★★★★)Mjejane River Lodge★★★★Högt upp på flodbanken på en av Krugerparkens största floder, Crocodile River, omgiven av den afrikanska vildmarken ligger Mjejane Rive....

zebra-safari-kapama-kruger-garden-route-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 5: Mjejane River Lodge
Vi stiger upp samtidigt som solens värmande strålar tittar upp över trädtopparna. Efter lite värmande dryck ger vi oss iväg till Krugerparken på safari i öppna Landrovers tillsammans med kunniga safariguider. Med bushen omkring oss och vinden i ansiktet kommer vi så nära naturen och dess lukter och ljud som är möjligt. Guiderna lär oss om allt från de små djuren till ”The Big Five” (lejon, leopard, noshörning, elefant och buffel). Vi stannar till mitt ute i bushen för att äta frukost med bushens symfonier som bakgrundsmusik. Tillbaka på lodgen finns sedan tid för att vila upp sig, äta lunch och kanske ta ett dopp i poolen?

Under eftermiddagen beger vi oss åter ut i det lummiga landskapet, men den här gången i Mjejane Naturreservat. Det är nu när temperaturen sjunker som djuren blir mer aktiva och chansen att få se dem förbättras. Strax innan solnedgången stannar vi till och, med en drink i handen, skålar vi för allt som dagen erbjudit. När vi återkommer till vår lodge serveras en härlig middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

surikater-kruger-garden-route-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 6: Mjejane River Lodge
Idag har vi ytterligare en hel dag med safari. Vi spanar efter allt som rör sig på morgon– och eftermiddagssafarin! Däremellan äter vi gott och njuter av allt lodgen har att erbjuda. Med mängder av safaribilder och spännande upplevelser avslutas dagen med en drink i solnedgången och en härlig middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

port-elizabeth-kruger-garden-route-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 7: Mjejane River Lodge – Johannesburg (ca 420 km) – Port Elizabeth
Efter att vi njutit av den uppdukade frukostbuffén checkar vi ut och tar oss tillbaka till Johannesburgs flygplats. Vi flyger vidare till Port Elizabeth som populärt kallas PE eller ”The Friendly City” och ligger vid havet på Sydafrikas södra kust. Härifrån och västerut kallas kuststräckan Garden Route. Vi kommer fram lagom till en sen middag som kan ätas på hotellets restaurang eller på någon av de restauranger som ligger i närheten av hotellet.

OBS! Här kan ni lyxa till det genom att få en transfer på ca 1,5 timmar till Nelspruits flygplats där ni flyger tillbaka till Johannesburg. Härifrån flyger ni vidare till Port Elizabeth där ni får en 10 minuters transfer direkt till hotellet. Ni har sedan några timmar ledig tid för att upptäcka staden innan gruppen ansluter ca 6 timmar senare. Precis intill hotellet ligger Hobie Beach, som är den mest populära stranden. Stadens nöjeskomplex, The Boardwalk, erbjuder varje kväll ett magiskt vattenspel synkat till musik (på heltimmen mellan kl. 19.00 – 22.00). De erbjuder även flertalet restauranger av mycket hög standard, kasino, biograf, utomhusteater, spelhall och ett mini-nöjesfält.

Frukost ingår.

Boende på The Kelway Hotel (★★★★)The Kelway Hotel★★★★Detta boende ligger vackert beläget med utsikt över Kings Beach och med promenadavstånd till stränderna. I närheten finns även flera re....

knysna-kruger-garden-route-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 8: Port Elizabeth – Knysna (ca 280 km)
Vår resa fortsätter längs den gröna, frodiga och klippiga kusten. Vi kör västerut mot Tsitsikamma National Park med dess fantastiska natur och skogar. Tsitikamma betyder ”porlande vatten” och med hög fuktighet, slingrande floder, stupande raviner och gigantiska träd är denna skyddade skogsregion ett mycket vackert område. Lagom till lunch så åker vi in i nationalparken vid Storms River Mouth. Detta är ett helt oförstört naturområde med Sydafrikas unika ”fynbos”, buskagelandskap, som är helt fantastiskt vackert.

Färden fortsätter till Groot River Pass och Blaauwkrantzbron som med sina 216 meter ovanför floden är världens högsta bungyjump. Om någon är sugen på att förboka och göra ett hopp tittar vi andra självklart på! Vi kör sedan vidare till vårt hotell som ligger lite utanför Knysna Waterfront. En rekommendation för kvällens middag är en välsmakande, traditionell skaldjurstallrik.

Frukost ingår.

Boende på Graywood Hotel (★★★)Graywood Hotel★★★Hotellet ligger bra till med gångavstånd både till Knysna Waterfront och staden. Alla rum har eget badrum. Det finns även TV, telefon o....

knysna-waterfront-kruger-garden-route-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 9: Knysna
Efter frukost åker vi med båt ut över Knysna Lagoon till det fina naturreservatet Featherbed Nature Reserve. Vi åker sedan i en jeep med fyrhjulsdrift och släp upp till toppen av Knysna Heads, sandstensklipporna som sträcker sig högt ovanför lagunen. Härifrån har vi en underbar utsikt och vi tar en vacker promenad ner tillsammans med en specialutbildad guide som berättar mer om parken samt växt- och djurlivet som är unikt här. När vi kommer ner kan vi ta något att dricka under de stora milkwoodträden innan vi åker tillbaka till Knysna.

Efter båtturen beger vi oss till en närliggande restaurang i Knysnas Waterfront där vi provar några färska ostron som vi sköljer ner med ett glas mousserande vin. I Knysna fanns tidigare nämligen Afrikas största ostronodling som skeppade ostron till alla världens hörn. Det vore en synd att missa dessa läckerheter från havet!

Vi har sedan eftermiddagen till att strosa runt på egen hand och upptäcka mysiga Knysna stad. Här finns mängder av mysiga kaféer och restauranger samt småbutiker och marknadsstånd för shopping. Vår guide kan ordna med transport för de som på egen bekostnad vill åka till Plettenberg Bays vackra strand och ta ett svalkande dopp i Indiska Oceanen.

Frukost ingår.

cango-caves-oudtshoorn-kruger-garden-route-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 10: Knysna – Oudtshoorn (ca 120 km)
Färden går idag till Oudtshoorn via det vackra Outeniqua Pass där molnen ofta ligger förtrollande tätt intill bergstopparna. Strutsarnas huvudstad Oudtshoorn ligger i halvöknen Karoo där vintrarna är riktigt kalla och somrarna stekande varma. Ingenstans i världen bor det så många strutsar på samma område och vi gör en guidad tur på en strutsfarm där vi lär oss mer om dessa fascinerande djur. Självklart finns det tillfälle att smaka strutsstek under lunchen!

Vi besöker sedan de kända droppstensgrottorna Cango Caves som är hela 5,3 km långa, varav 1,2 km är öppen för allmänheten. Här går vi på en guidad tur och bekantar oss med den tidskrävande processen när grottor av den här storleken bildas. Därefter checkar vi in på vår mysiga lodge, härifrån är det gångavstånd till flera restauranger i stan.

Frukost ingår.

Boende på Hlangana Lodge (★★★★)Hlangana Lodge★★★★Ett lyxigt pensionat beläget i en stor vacker exotisk trädgård. Här finns en pool och en härlig veranda för att koppla av på efter en d....

hermanus-kruger-garden-route-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 11: Oudtshoorn – Hermanus (ca 365 km)
Idag fortsätter vår resa till Hermanus, men vi kan varmt rekommendera att ni börjar dagen med en surikatsafari. När solen stiger upp över bergstopparna intas en värmande kopp kaffe eller te innan man beger sig ut i halvöknen för att vänta in de nyfikna surikaterna. Plötsligt dyker det upp ett litet, sött ansikte ur en håla och smygande kommer surikaten fram och vänder sig mot solen för att värma upp sin lilla mage inför dagens äventyr. Efter en stund samlas fler och fler av dessa bedårande krabater för att gotta sig i solens strålar. En upplevelse man inte ska missa!

Vi åker västerut på R62:an genom halvöknen i riktning mot Kapstaden. Landskapet är dramatiskt och ömsom kargt, ömsom frodigt. Vi kör direkt till den vackra, pittoreska hamnstaden Hermanus som ligger vid Walker Bay. Staden är känd för de stora rätvalarna som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Vi kommer fram lagom till lunch, som vi äter på Bientang´s Cave, en trevlig fisk och skaldjursrestaurang som ligger insprängd i klipporna vid stranden. Här delar vi på stora skaldjurstallrikar samtidigt som vi njuter av utsikten över havet.

Vårt hotell är vackert beläget ovanför hamnområdet i den gamla delen av Hermanus med gångavstånd till alla små gallerior, marknader, souvenirbutiker, restauranger och affärer.

Frukost och lunch ingår.

Boende på Harbour House Hotel (★★★★).

vithaj-vithajsdyk-burdyk-kruger-garden-route-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 12: Hermanus
Ni har en helt ledig dag att fylla med precis vad ni vill. Under förmiddagen erbjuds en adrenalinhöjande vithajsdykning. När solen just stigit upp blir ni hämtade och kör till dykcentrat i Gaansbaii (ca 40 min). Här bjuds det på frukost och efter en genomgång går ni ombord på båten för att åka till Dyer Islands och de fascinerande hajarna. Nedsänkta under vattenytan i en bur kommer ni under några minuter att se sanningen i vitögat när de mäktiga bestarna glider förbi. Inget dykcertifikat behövs för detta. Väl tillbaks på dykcentrat serveras en välsmakande picknicklunch innan ni får skjuts tillbaka till hotellet.

Alla som inte vill dyka med hajar kan passa på att strosa runt bland butiker, gallerior och mysiga caféer. Idag är det även ett perfekt tillfälle för att slå sig ner på en uteservering för att spana ut över klipporna och det mäktiga havet. Det är en alldeles förtrollande syn att se lekfulla delfiner och med lite tur även majestätiska rätvalar som visar upp sig i det virvlande vattnet. Ni kan boka in en golfrunda eller kanske en tur till några närbelägna vingårdar i dalen Hemel-En-Aarde Valley. För de som föredrar öl finns även ett mikrobryggeri där man kan prova olika ölsorter.

Frukost ingår.

waterfront-kapstaden-kruger-garden-route-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 13: Hermanus – Kapstaden, via Stellenbosch (ca 150 km)
Efter frukost kör vi till Stellenbosch för en dag full av vinupplevelser i det vackra lummiga landskapet. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är bedårande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar ner mot Indiska Oceanen. På Simonsig gör vi en vinprovning och får också se hur sabrage går till innan vi fortsätter till Boschendal. Här äter vi en härlig picknicklunch ute i den vackra parken och njuter av gårdens vin.

När vi når Kapstaden börjar vi med en kort stadstur i buss för att få en överblick över staden innan vi checkar in på vårt hotell som är beläget i V & A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärer och småbutikerna.

Frukost och lunch ingår.

Boende på Radisson RED Cape Town (★★★★).

table-mountain-gondol-kruger-garden-route-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 14 - 16: Kapstaden
En resa till Sydafrika är inte komplett utan ett besök i Kapstaden som är omgivet av mäktiga Table Mountain, Signal Hill och Lion´s Head med havet nedanför. Här har vi nu några lediga dagar och det finns oändligt mycket att göra. Välj mellan Godahoppsudden med ett besök till pingvinerna utanför Simons Town, Table Mountain, Robben Island, Camps Bays fina strand, shopping och mycket mer.

Frukost ingår.

kapstaden-camps-bay-kruger-garden-route-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 17: Hemresa
På eftermiddagen bär det av mot flygplatsen med fullpackade resväskor så se till att ta sista chansen att njuta av solen, kanske göra lite shopping och äta en god lunch innan dess. Vi flyger med nattflyg hem till Sverige.

Frukost och middag (flyg) ingår.

Dag 18: Hemkomst
Hemkomst till Skandinavien.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Kruger, Garden Route och Kapstaden.
DatumReslängdProgramPris frBarnpris frKontakta oss
2020-10-2918 dagarLäs program34 900:-27 400:-Mer infoBoka
2020-11-1918 dagarLäs program !
?
Denna avgången avviker från standardprogrammet!

Se undantagen under Priset inkluderar.
34 900:-27 400:-Mer infoBoka
2020-12-2218 dagarLäs program !
?
Denna avgången avviker från standardprogrammet!

Se undantagen under Priset inkluderar.
34 900:-27 400:-Mer infoBoka
2021-01-2118 dagarLäs program34 900:-27 400:-Mer infoBoka
2021-02-0818 dagarLäs program34 900:-27 400:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.