Kapstaden, Victoriafallen & safari i Botswana
14 dagar

Kapstaden, Victoriafallen & safari i Botswana

fr 41 900 SEK Visa avgångar

Kapstaden, Victoriafallen & safari i Botswanafr 41 900 SEK

Denna unika resa låter oss uppleva några av södra Afrikas guldkorn - spännande safari i Botswana, makalös natur i Victoriafallen i Zimbabwe samt underbara mat- och vinupplevelser i Kapstaden och vindistriktet Franschhoek. Vi startar vår resa i Kapstaden som av många anses vara en av världens vackraste städer. Här varvar vi ledig tid med utflykter till bland annat Godahoppsudden, Boulders Beach och en kåkstad. Sedan beger vi oss till Franschhoek, ”den franska hörnan”, där vi tillbringar dagarna med vinprovningar och utflykter. Vi tar oss sedan med flyg till Victoriafallen och ett av världens sju naturliga underverk. Slutligen korsar vi gränsen till Botswana för att besöka berömda Chobe National Park och upplever två dagar fyllda med safari.

  • Strosa runt i fantastiska och otroligt vackra Kapstaden
  • Fascineras av Taffelbergets mäktighet och elegans
  • Låt er inspireras av människorna i kåkstäderna
  • Förälska er i vinerna i Franschhoek
  • Se det magnifika naturunderverket Victoriafallen från en helikopter
  • Spana efter djur på en flodsafari i Botswana
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Kapstaden, Victoriafallen & safari i Botswana men vissa avvikelser kan förekomma.
lejon-botswana-kapstaden-winelands-temaresor-sydafrika-botswana-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag lämnar vi Skandinavien och flyger till Istanbul där vi sammanstrålar och flyger vidare till Sydafrika.

Middag (flyg) ingår.

kapstaden-waterfront-botswana-kapstaden-winelands-temaresor-sydafrika-botswana-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 2: Ankomst Kapstaden
Vi landar idag i vackra Kapstaden som har fantastiskt mycket att erbjuda och börjar direkt med en kortare stadstur. Första stoppet är Signal Hill, varifrån vi har en fin utsikt över staden. Turen fortsätter med sevärdheter som Houses of Parliament, City Hall, Castle of Good Hope och Slave Lodge. Vi kan även välja att promenera i Company Gardens. Som avslutning besöker vi de traditionella Malay-kvarteren med sina trånga gator och moskéer. Någon gång under stadsturen äter vi eventuellt lite lunch på egen hand.

Vi checkar sedan in på vårt moderna och centralt belägna hotell i V & A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärer och småbutikerna. Middagen är på egen hand. Kapstaden har några av Afrikas bästa restauranger och guiden tipsar gärna om sina favoriter.

Frukost (flyg) ingår.

Boende på Radisson RED Cape Town (★★★★).

kapstaden-aerial-botswana-kapstaden-winelands-temaresor-sydafrika-botswana-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 3: Kapstaden
Efter gårdagens långa resdag har vi lite sovmorgon. De som önskar upptäcka mer av Kapstaden kan exempelvis ta linbanan upp för Table Mountain som stoltserar med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför.

Lagom till lunch beger vi oss gemensamt ner till V & A Waterfront där vi äter en härlig gemensam lunch. Därefter besöker vi Shimanskys diamantmuseum och fabrik och får bland annat se hur diamantslipning går till från råsten till färdigt smycke. Detta är ett utmärkt tillfälle att handla prisvärda smycken och lösa stenar till grossistpriser! Eftermiddagen är ledig för att strosa runt eller ta färjan ut till Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse. Här får man möjlighet att se den lilla cell Nelson Mandela satt i och från båten ges det ett bra tillfälle att fotografera Kapstaden med det vackra Table Mountain i bakgrunden.

Frukost och tvårätters lunch på Den Anker Restaurant ingår.

godahoppsudden-botswana-kapstaden-winelands-temaresor-sydafrika-botswana-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 4: Godahoppsudden
Vi stiger upp tidigt och kör mot Cape Point-reservatet, Afrikas näst sydligaste spets. Längs vägen stupar klipporna 300 meter ner vilket är både dramatiskt och vackert! Vågar vi titta ner för de branta stupen kan vi, om vi har tur, se valar och delfiner. Vid Cape Point ”möts” Indiska Oceanens varma vatten och Atlantens kalla och bildar en lång vit linje ut mot horisonten, magnifikt! Den geografiska gränsen mellan världshaven går dock en bit längre österut, vid Cape Agulhas.

Vi kör vidare till Simons Town där vi äter lunch på en mysig restaurang som ligger nere vid stranden. Det ges även tid till att besöka pingvinerna vid Boulders Beach efter maten. Här har hundratals söta pingviner sina häckningsplatser och de är otroligt roliga att se. Därefter vänder vi hemåt och blir avsläppta på hotellet under sen eftermiddag.

Vi rekommenderar att ni äter middag i det trendiga och fashionabla området Camps Bay nere vid havet. Runt denna halvmåneformade strand, strax utanför Kapstaden, ligger många fina restauranger.

Frukost och tvårätters lunch på Seaforth Restaurant ingår.

kapstaden-waterfront-kajpromenad-botswana-kapstaden-winelands-temaresor-sydafrika-botswana-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 5: Kapstaden
Vi har dagen ledig för att upptäcka staden på egen hand. Här kan vi shoppa i det moderna V & A Waterfront, det stora Century City (Canal Walk) eller fynda i småbutikerna längs Loop och Long Street. Kanske lockar en lugn promenad längs havet på Beach Road i Sea Point? De som är badsugna kan ta sig till stränderna Clifton & Camps Bay som ligger strax utanför staden, bara en kort taxiresa bort. För den som vill spela golf finns det flera golfbanor att välja mellan och guiden hjälper gärna till att boka bana och transport dit.

Ikväll samlas vi för en gemensam middag på en riktigt färgsprakande afrikansk restaurang. Här kommer vi att få smaka en stor variation av afrikanska rätter från hela kontinenten. Innan middagen börjar får vi prova på att spela trummor i en ”drumming circle”. En rolig start på kvällen som gör att vi kommer in i de rätta afrikanska rytmerna. Vi äter sedan 14 rätter med varierad smak och tillagning. Det brukar råda feststämning med avslappnad stil och mellan rätterna bjuds det på afrikansk dansuppvisning.

Frukost och middag på GOLD Restaurant ingår.

vindruva-vinodling-stellenbosch-botswana-kapstaden-winelands-temaresor-sydafrika-botswana-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 6: Kapstaden – Franschhoek (ca 90 km)
Idag beger vi oss ut på nya äventyr. Dagen börjar med ett besök i en kåkstad där vi träffar lokalbefolkningen och på ett intressant vis lär oss mer om deras vardag. Vi lämnar Kapstaden och kör österut mot Stellenbosch där vi börjar med en brandyprovning på Van Ryns Brandy Distillery följt av en kortare stadstur med buss för att lära känna staden som är Sydafrikas näst äldsta stad. Stellenbosch är en vacker gammal universitetsstad med intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style och är promenadvänlig. Vi avrundar med att, under en timme eller två, strosa runt och äta lunch på egen hand.

Efter lunch åker vi till den mysiga staden Franschhoek där vi gör en kort stadstur med buss innan vi checkar in på vårt boende. Boendet är vackert beläget vid en mindre sjö med häpnadsväckande utsikt över omgivningarna. I området ligger vingårdarna tätt utspridda och boendet har en egen vinproduktion.

Frukost ingår.

Boende på L'Ermitage Franschhoek Chateau & Villas (★★★★).

vingard-stellenbosch-botswana-kapstaden-winelands-temaresor-sydafrika-botswana-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 7: Franschhoek
Dagen är ledig för egna aktiviteter. Franschhoek kallas även ”den franska hörnan” och här har vi möjlighet att strosa runt och bekanta oss med det lilla samhället bland spännande arkitektur, ombonade butiker och inte minst göra ett besök på den delikata choklaterian. Varför inte åka ut på vinprovning med ett lokalt företag som kör er mellan olika gårdar. På kvällen samlas vi för att äta en gemensam middag på La Petite Ferme, en restaurang i Franschhoek som erbjuder fantastisk mat som serveras till en underbar utsikt.

Frukost och tvårätters middag på La Petite Ferme ingår.

vinodling-stellenbosch-botswana-kapstaden-winelands-temaresor-sydafrika-botswana-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 8: Franschhoek
Efter frukost kör vi ut i det vackra, lummiga landskapet för en dag full av vinupplevelser. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är bedårande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar ner mot Indiska Oceanen. Morgonen börjar med ett besök på vingården Simonsig där vi provar gårdens viner och får se hur sabrering går till.

Vi åker vidare till Boschendal Wine Estate, en av de äldsta vinproducenterna i Sydafrika (med anor från 1685!). Med vinrankor runt omkring intar vi en härlig picknicklunch. Ett perfekt avslut på vår vistelse i Franschhoek och Sydafrika.

Frukost och picknicklunch på Boschendal ingår.

victoria-falls-hotel-kapstaden-victoriafallen-safari-botswana-temaresor-sydafrika-botswana-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 9: Franschhoek – Kapstaden – Johannesburg – Victoriafallen
Idag beger vi oss tidigt till flygplatsen i Kapstaden. Härifrån flyger vi först till Johannesburg och sedan vidare till Victoriafallen i Zimbabwe. När vi landar möts vi av en lokalguide som kör oss in till staden och Victoriafallens finaste och mest anrika hotell, The Victoria Falls Hotel. Här har engelska monarker och kändisar från hela världen bott. Hotellet har en spektakulär utsikt över vattenfallen samt bron som förbinder Zimbabwe och Zambia varifrån man kan hoppa ett av världens mest vågade bungyjump…

Resten av dagen är ledig för att njuta av det underbara hotellet som har flera restauranger, pool, spa och en vacker trädgård.

Frukost ingår.

Boende på Victoria Falls Hotel (★★★★★)Victoria Falls Hotel★★★★★The Victoria Falls Hotel, även kallat för "the grand old lady of the Falls", ligger i Victoria Falls National Park endast 10 minuters p....

victoriafallen-botswana-kapstaden-winelands-temaresor-sydafrika-botswana-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 10: Victoriafallen
På morgonen blir vi hämtade av en lokalguide och gör en kort promenad ner till själva nationalparken. Vi går en rundtur på ca 1,5 timme genom regnskogen och besöker de olika utsiktsplatserna. Härifrån har vi den bästa utsikten över vattenfallen som är hela 1,7 km breda och räknas till en av världens sju naturliga underverk. Guiden berättar om hur vattenfallen har formats, om kolonialtiden och hur det gick till när den förste europén upptäckte fallen. Ta med kamera och glöm inte regnrock då det är konstant fuktigt i luften när de gigantiska vattenmassorna forsar ned i de djupa ravinerna och ångmolnen reser sig och faller ner som små regndroppar över landskapet.

Eftermiddagen är ledig för egna aktiviteter. Vi erbjuder helikopterturer över vattenfallen, elefantridning, flygning med ultralätta flygplan och en hel del andra aktiviteter. Alternativt tar man en promenad eller ligger vid poolen och tar det lugnt. Ett tips inför middagen är att prova en sexrätters avsmakningsmeny på hotellets ”fine dining” restaurang, the Livingstone Room.

Frukost ingår.

chobe-safari-lodge-botswana-kapstaden-winelands-temaresor-sydafrika-botswana-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 11: Victoriafallen – Chobe NP (ca 90 km)
Idag åker vi västerut mot gränspassagen för att resa in i Botswana där vi skall göra vår safari. Det tar drygt en timme att komma till gränsen. Efter att vi fått vår stämpel i passet kör vi vidare till Kasane och vårt boende på Chobe Safari Lodge som ligger utmed Chobe River. På lodgen finns pool, skönhetssalong, squashbana och restaurang.

Vi kommer fram till vår lodge och har under eftermiddagen vår första safari, vilket är för många en av resans höjdpunkter! Guiden berättar om allt vi ser, från smått till stort. Vi avslutar dagen med en välsmakande middag med gnistrande stjärnor och rytande lejon i fjärran.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Chobe Safari Lodge (★★★★)Chobe Safari Lodge★★★★Här finns flera olika varianter på boende, från enkla rondavels till mer lyxiga rum. Alla har privat badrum och antingen luftkonditione....

zebror-safari-chobe-botswana-kapstaden-winelands-temaresor-sydafrika-botswana-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 12: Safari i Chobe NP
Vi vaknar tidigt och efter lite värmande dryck beger vi oss ut på safari. Med vinden i ansiktet färdas vi i öppna Landrover och kommer på så vis nära naturen och dess lukter och ljud. Vi spanar efter allt som rör sig! Det här är den bästa tiden för safari då djuren är aktiva. Efter safarin återvänder vi till lodgen för frukost för att sedan ta det lugnt och njuta fram till lunch.

På eftermiddagen väntar en kryssning på floden för att spana efter elefanter och bufflar. De är en vanlig syn längs floden och kommer förhoppningsvis ner till strandkanten för att dricka lite vatten. Längs med flodbanken ser vi även krokodiler som spanar i vassen och flodhästar som kommer ner för ett eftermiddagsdopp. Vi vänder tillbaka mot lodgen och har sedan lite tid att göra oss i ordning inför middagen.

Frukost, lunch och middag ingår.

elefanter-safari-chobe-botswana-kapstaden-winelands-temaresor-sydafrika-botswana-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 13: Hemresa
Vi avslutar vår vistelse i Botswana med en flodsafari och får en sista chans att se djuren som lever i och runt vattnet. Vi checkar ut efter frukosten och kör tillbaka till flygplatsen i Victoriafallen och därifrån flyger vi hem via Johannesburg.

Frukost och middag (flyg) ingår.

flygbild-victoriafallen-botswana-kapstaden-winelands-temaresor-sydafrika-botswana-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 14: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar vi i Skandinavien igen.

Frukost (flyg) ingår.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Kapstaden, Victoriafallen & safari i Botswana.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
2021-01-0914 dagarLäs program41 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.