Familjeresa i Sydafrika
17 dagar

Familjeresa i Sydafrika

fr 30 400 SEK Visa avgångar

Familjeresa i Sydafrikafr 30 400 SEK

Våra familjeresor riktar sig till familjer som vill resa till Sydafrika och Swaziland över jullovet.

Resan inleds med en lärorik tur till Soweto varpå vi åker mot de mäktiga Drakensbergen till Mpumalanga som betyder "platsen där solen går upp". Här besöker vi sevärdheter längs vackra Panorama Route så som utsiktsplatsen Wonder View och spektakulära Bourkes Potholes. Vi kommer sedan ner till låglandet och en av landets största sevärdheter, Greater Kruger Park. Efter tre dagars safari med rytande lejon, zebraränder och viftande elefantöron åker vi vidare in till Swaziland och tar del av detta lands spännande historia och natur. Resan fortsätter till Indiska oceanen och den UNESCO-skyddade staden St. Lucia som ligger intill den marina nationalparken St. Lucia Wetlands. Här finns det tid för sol och bad och resan avslutas med fyra dagar i Kapstaden, en av världens vackraste städer!

Även vår rundresa Safari & Kapstaden är perfekt för familjer med anpassade avgångar till höst, jul, sport och påskloven.

  • Åk längs Panoramarutten och se natur som taget ur en saga
  • Testa något nytt – fyrhjuling eller forsränning
  • Bevittna hur skadade djur blir ompysslade på Moholoholos djursjukhus
  • Unna er familj chansen att se "The Big Five" i Krugerparken
  • Besöka en spåman i Swaziland
  • Låt hela familjen förälska sig i romantiska Kapstaden
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Familjeresa i Sydafrika men vissa avvikelser kan förekomma.
familjeresan-familjeresa-sydafrika-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Avresa från Skandinavien till Istanbul där vi sammanstrålar och flyger söderut till Johannesburg med nattflyg.

Middag (flyg) ingår.

soweto-kakstad-familjeresan-familjeresa-sydafrika-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 2: Johannesburg – Soweto – Emalahleni (ca 125 km)
På flygplatsen i Johannesburg väntar vår guide på oss och vårt äventyr tillsammans börjar! Vi startar med ett besök i den välkända kåkstaden Soweto. Turen ordnas i samarbete med en lokalarrangör och på så vis stödjer vi Sowetos befolkning och entreprenörer. Under turen kommer vi gå runt med en lokalguide som bor i kåkstaden. Vi kommer se hur många sydafrikaner lever idag, samt lära oss mer om landets historia och utveckling. Har vi tur så blir det en spontan fotbollsmatch mot de lokala barnen! Till lunch grillar vi på sydafrikanskt vis, så kallad braai. Oavsett fotbollsresultat fortsätter vi sedan till vårt boende i Emalahleni, ca två timmar från Soweto. Efter en gemensam middag har vi förmodligen en tidig kväll efter resans ansträngningar!

Frukost (flyg), lunch och middag ingår.

Boende på Klein Bosveld Guesthouse (★★★).

drakensbergen-panorama-route-familjeresan-familjeresa-sydafrika-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Emalahleni – Mpumalanga (ca 425 km) – Panorama Route
Hoppas alla har sovit bra för idag har vi massor att se! Till lunch får vi möjlighet att äta pannkakor fyllda med allt möjligt gott – glass, grädde, kolasås, sylt, choklad och mycket mer! Det finns även mer vuxna alternativ till mamma och pappa!

Mpumalanga består av ett mycket vackert landskap med berg, dalar och djupa raviner. Vi kommer att besöka utsiktsplatsen Wonder View med klippor som stupar 1730 m vertikalt ner, de grytformade formationerna vid Bourkes Luck Potholes och de spetsiga bergstopparna vid Three Rondavels.

Vi fortsätter sedan till vårt hotell för incheckning. Hotellet erbjuder en utomhuspool, restaurang, bar och tillgång till Wi-Fi i de allmänna utrymmena.

Frukost och middag ingår.

Boende på Aan De Vliet Holiday Resort (★★★+).

moholoholo-rehab-center-familjeresan-familjeresa-sydafrika-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 4: Mpumalanga
Idag har ni en härlig ledig dag för att plaska i poolen eller bara ta det lugnt. Området erbjuder många spännande aktiviteter, som exempelvis Moholoholo Rehab Center, Graskop Gorge Lift, Chimp Eden, Sodwala Caves, Canopy Tour, Zipline, Tree-Top Challenge, Quad Biking samt Elephant Interaction.

Frukost och middag ingår.

gnuer-familjeresan-familjeresa-sydafrika-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 5: Mpumalanga – Nkambeni Tented Lodge (ca 30 km)
Idag beger vi oss till Nkambeni Tented Lodge, som ligger inne i Krugerparken. Idén med denna camp är att bevara vildmarken och djurlivet som det är och för att undvika att göra för stor påverkan på naturen står våra bungalows på träpålar ovanför marken, byggda i trä och utformade som tält med kraftigt tyg. Inuti dessa finner vi badrum med dusch, både inomhus och utomhus. Samtliga bungalows är utrustade med luftkonditionering och har även en privat veranda. Dagen avslutas med en välsmakande middag i campens restaurang. Därefter kan vi kanske ta oss till poolbaren där vi kan sitta och titta ut över bushen för att se de vilda djuren som traskar förbi campen.

Frukost och middag ingår.

Boende på Nkambeni Tented Lodge (★★★+)Nkambeni Tented Lodge★★★+Nkambeni Tented Lodge ligger precis utanför Kruger National Park med öppet rakt in i den kända nationalparken. Idén med denna lodge är ....

leopard-familjeresan-familjeresa-sydafrika-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 6: Kruger National Park
Vi stiger upp samtidigt som solen för att äta frukost innan vi ger oss iväg på en sex timmars safari i det lummiga landskapet i Krugerparken. Vi färdas i öppna Landrovers tillsammans med kunniga guider och letar efter allt från små djur till ”The Big Five” (lejon, leopard, noshörning, elefant och buffel).

Med mängder av safaribilder och spännande upplevelser återkommer vi till lodgen och har sedan tid för att vila upp oss och kanske ta ett dopp i poolen innan vi äter en härlig middag tillsammans.

Frukost och middag ingår.

noshorningar-familjeresan-familjeresa-sydafrika-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 7: Nkambeni Tented Lodge
Vi har idag en helt ledig dag med möjlighet att boka till fler safariupplevelser. Lodgen erbjuder både morgon- och kvällssafari (när temperaturen är lägre och chansen att få se djuren är betydligt bättre än under den heta dagen), heldagssafari samt flodsafari, vandringssafari (bush walk med beväpnad guide), m.m.

Frukost och middag ingår.

marknad-swaziland-familjeresan-familjeresa-sydafrika-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 8: Nkambeni Tented Lodge – Swaziland (ca 255 km)
Efter en välsmakande frukost fortsätter vi vidare till det lilla kungadömet Swaziland, ett vackert bergigt land helt omringat av Sydafrika. Det finns en regel, om någon vinkar skall man vinka tillbaka! När vi kommer fram startar vi med ett besök på swazimarknaden. Här finns det möjlighet att äta lunch och köpa billig kuriosa och presenter att ta med sig hem till farmor och farfar.

På eftermiddagen besöker vi Mantenga Cultural Village, ett levande museum där vi får uppleva swazifolkets kultur på nära håll och se hur befolkningen levde på 1850-talet. Här får vi en guidad tur med en engelsktalande guide. Vi avslutar turen med en uppvisning av traditionell dans. Vårt hotell ligger utanför huvudstaden Mbabane, ovanför Ezulwini Valley, med en vacker utsikt över bergen och dalen nedanför.

Frukost ingår.

Boende på Mantenga Lodge (★★★★).

swaziland-familjeresan-familjeresa-sydafrika-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 9: Swaziland
Ytterligare en ledig dag. I Swaziland kan man välja att uppleva spännande och äventyrliga utflykter, som att köra fyrhjulingar eller åka forsränning. För er som vill ta det lite lugnare finns natursköna guidade cyklingsturer i Mlilwane naturområde.

Frukost ingår.

flodhast-st-lucia-familjeresan-familjeresa-sydafrika-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 10: Swaziland – St. Lucia (ca 325 km)
Vi lämnar idag Swaziland och kör nu in i Sydafrika på nytt till provinsen KwaZulu-Natal. Zulu-folket som bor här är kända för sin stolthet och lever fortfarande mycket efter gamla traditioner.

Sydafrikaresor sponsrar skolprojektet Star for Life och för varje resenär skänker vi 100 kr. Tyvärr är skolan stängd för sommarlov men vi får möjlighet att gå omkring i byn runt skolan för att se hur folk bor och lever i området. Under rundvandringen berättar vår kunniga guide om Star For Life projektet, folkets traditioner och den spännande zulukulturen på ett mycket interaktivt och intressant vis. Detta är så långt från turiststråket man kan komma.

Vi fortsätter sedan söderut till St. Lucia som är en UNESCO-skyddad liten stad i en marin nationalpark vid Indiska oceanen. Vi kommer fram på eftermiddagen och checkar in på vårt hotell där vi bor två nätter för att njuta av det tropiska klimatet. Hotellet ligger på strandbanken till St. Lucias reservat med utsikt över floden och här kan vi njuta av solnedgången från terrassen. Det finns en utomhuspool som oftast besöks av flodhästarna!

Här kan ni strosa runt i den mysiga staden eller sitta en stund i solen vid den stora poolen. Det finns många kaféer och restauranger i St. Lucia där ni kan äta.

Frukost ingår.

Boende på Elephant Lake Hotel (★★★)Elephant Lake Hotel★★★På strandbanken till St. Lucias reservat med utsikt över floden är The Elephant Lake Hotel beläget med sina 58 rum. I restaurangen erbj....

cape-vidal-familjeresan-familjeresa-sydafrika-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 11: St. Lucia
Ledig dag till diverse aktiviteter. Ni kan sola & bada på St. Lucias vackra strand eller boka någon av de många aktiviteterna som finns att välja mellan, t.ex. rida längs stranden, åka på nattsafari, osv.

Vi rekommenderar en heldagsutflykt till Cape Vidal, udden i den marina nationalparken iSimangaliso Wetland Park. Det är ca tre mil ut till udden och på vägen kan ni se antiloper, giraffer och en mängd andra djur. På udden kan ni sedan njuta av de enorma milslånga orörda sandstränderna och en picknicklunch. Här finns det möjlighet att bada och ev. snorkla.

På kvällen samlas vi för att åka på en två timmars kryssning medan solen går ner för att njuta av en fridfull, härlig kväll i natursköna omgivningar. Floden är full av krokodiler och flodhästar, så se till att hålla era tår och fingrar ombord!

Frukost ingår.

kapstaden-familjeresan-familjeresa-sydafrika-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 12: St. Lucia – Durban (ca 215 km) – Kapstaden
Idag kör vi till Durbans flygplats och flyger vidare till Kapstaden. Här börjar vi med en kort stadstur i buss för att få en överblick över staden, för att sedan checka in på vårt hotell som ligger mitt i Kapstadens Waterfront med hundratals av restauranger och affärer inom gångavstånd.

Frukost ingår.

Boende på Radisson RED Cape Town (★★★★).

camps-bay-familjeresan-familjeresa-sydafrika-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 13 - 15: Kapstaden
Vi har nu några lediga dagar i en stad som har fantastiskt mycket att erbjuda. Kapstaden är en av världens vackraste städer med Table Mountain i bakgrunden och med havet nedanför.

Ta den 360 graders roterande linbanan upp för det mäktiga Table Mountain som sträcker sig 1000 meter över havet för att få en fantastisk panoramabild av staden. Ni vill självklart inte missa att besöka Nelson Mandelas cell på Robben Island, ön där han satt fängslad i 18 av sina totalt 27 år i fängelse.

Frukost ingår.

barn-solnedgang-familjeresan-familjeresa-sydafrika-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 16: Hemresa
Idag har mamma och pappa sista chansen till shopping innan vi på sen eftermiddag tar oss till flygplatsen med fullpackade resväskor. Vi flyger sedan med nattflyg hem till Sverige.

Frukost och middag (flyg) ingår.

Dag 17: Hemkomst
Hemkomst till Skandinavien.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Familjeresa i Sydafrika.
DatumReslängdProgramNoteringPris frBarnpris frKontakta oss
2020-12-2017 dagarLäs program30 400:-24 900:-Mer infoBoka
2020-12-2517 dagarLäs program !
?
Denna avgången avviker från standardprogrammet!

Se undantagen under Priset inkluderar.
Engelsktalande guide30 400:-24 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.