UD avråder från resor till hela världen. Vi kommer att kontakta alla kunder som berörs av detta i turordning utifrån avresedatum. Du behöver inte kontakta oss, vi hör av oss. Läs mer här: Aktuell information om Coronaviruset
Shongololo Express - The Dune Express
16 dagar

Shongololo Express - The Dune Express

fr 63 900 SEK Visa avgångar

Shongololo Express - The Dune Expressfr 63 900 SEK

Denna tågresa utforskar Namibias fantastiska landskap. Det är ett land fullt av kontraster med vidsträckta färggranna öknar, sanddyner, närmast utomjordiska klippformationer, bra viltparker, trivsamma kustbyar och små samhällen i bushen. Namibia är ett stort och glest befolkat land med en natur som kan sammanfattas som torr, karg, öde och mycket vacker. Landet är en sorts gränsområde mellan öken och det Afrika som vi känner till från alla naturfilmer på TV. Där finns sand- och stenöknar, men också enorma områden med savann eller woodland.

Landet har 300 soldagar per år (eller mer, beroende på landsänden i fråga) men är inget resmål för en traditionell solsemester. Strömmar gör havet utanför kusten kallt. Det är landskapet som är Namibias stora dragplåster. Den långa obrutna horisonten, den rena klara himlen och det glest befolkade landet skänker en behaglig känsla av frihet. Lägg till detta några dagar att utforska och njuta av de många sevärdheterna i och runt Kapstaden så har du en resa att berätta om för nära och kära där hemma! Under resans gång kommer ni att få möjlighet att välja på en del olika dagsutflykter.

Samtliga tåg har en restaurangvagn, en bar- och loungevagn samt två olika klasser på kupéerna, Emerald och Gold.

Ni har en natt före och efter tågresan inkluderat i priset. Resan kan göras i omvänd riktning med identiskt program.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Shongololo Express - The Dune Express men vissa avvikelser kan förekomma.
shongololo-express-the-dune-adventure-tagresor-sydafrika

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

johannesburg-shongololo-express-the-dune-adventure-tagresor-sydafrika

Dag 2: Pretoria
Ni ankommer till Johannesburgs flygplats och här väntar en transfer som tar er till Pretoria och er första övernattning i Afrika.

pretoria-shongololo-express-the-dune-adventure-tagresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Pretoria
Ni blir hämtade på ert boende blir skjutsade till tågstationen. Ni välkomnas av er guide och Shongololo Express-representanterna och njuter av en kopp kaffe. Tåget avgår kl 14:30 och fram tills dess kan ni bekanta er med det detaljerade programmet och spännande utflykter som erbjuds under resan genom Namibia!

emerald-double-cabin-shongololo-express-the-dune-adventure-tagresor-sydafrika

Dag 4: Kimberley
Kimberley är en av de första städerna som drabbades av diamantfeber i Sydafrika på 1870-talet. Här får ni en guidad visning av staden, gruvmuseet och ”The Big Hole”, världens största utgrävning gjord för hand. Tåget fortsätter runt lunch mot Upington.

augrabies-falls-shongololo-express-the-dune-adventure-tagresor-sydafrika

Dag 5: Upington och gränsövergång
Ni har idag en vinprovning på Belazel Brandy & Wine Cellar. Rung lunch lämnar tåget Upington och tar er in i grannlandet Namibia. Ni har övernattning i Holoog.

fish-river-canyon-shongololo-express-the-dune-adventure-tagresor-sydafrika

Dag 6: Fish River Canyon
Ni äter en tidig frukost och beger er sedan till Fish River Canyon som är världens näst största canyon, 160 km lång, upp till 27 km bred och på sina ställen 550 meter djup. Den ligger i parken med samma namn i östra delen av Namiböknen och landskapet är kargt och stenigt med suckulenter som sticker upp lite varstans. Canyonen, som är hundratals miljoner år gammal, är ett spektakulärt geologisk område.

Ni fortsätter sedan till Aus där ni stannar för natten.

vildhastar-shongololo-express-the-dune-adventure-tagresor-sydafrika

Dag 7: Lüderitz & Kolmanskop
Ni stiger av tåget på morgonen för en färd genom öknen för att besöka ökenhästarna på väg till Lüderitz. Vid ankomsten gör ni en tur i den historiska staden, inklusive The Cross, och spökstaden Kolmanskop. Ta en promenad i staden och lär er massor av nya saker. Sedan tar ni er tillbaka till tåget vid Aus station, tåget avgår mot Kreetmanshoop på kvällen.

giants-playground-kreetmanshoop-shongololo-express-the-dune-adventure-tagresor-sydafrika

Dag 8: Kreetmanshoop
Från Aus reser ni till Keetmanshoop där ni äter lunch (på egen bekostnad). På eftermiddagen besöker ni Giant´s Playground – en imponerande samling gigantiska uråldriga stenblock som ligger huller om buller. Ni avrundar med ett besök på the Quiver Tree Forest där det finns ungefär 300 exemplar av det förhistoriska trädet Aloe Dichotoma, som kan bli 3-5 meter hög.

tag-shongololo-express-the-dune-adventure-tagresor-sydafrika

Dag 9: Sesriem Canyon
Ni blir körda till Sossusvlei Lodge i Namib Naukluft Park. Här besöker ni Sesriem Canyon som i miljoner år har skapats och formats av Tsauchab River. Ni bor denna natt på Sossusvlei Lodge.

Boende på Sossusvlei LodgeSossusvlei LodgeSossusvlei Lodge ligger precis vid ingången till själva Sossusvlei. Sossusvlei Lodge består av 45 bungalows med privat badrum och terra....

walvis-sanddynor-shongololo-express-the-dune-adventure-tagresor-sydafrika

Dag 10: Sossusvlei
Ni är upp med morgonens första strålar och ni beger er till Dune 45. Skuggorna från väldens högsta sanddyner kastar magnifika skuggor och målar upp dramatiska bilder i svart och terrakotta som är perfekt för den som vill fotografera unika naturscenerier. Sanden i dynerna kommer framför allt ifrån Gariep River där sediment ständigt rinner ut i havet, flyter in till land och tar sig med vindens hjälp in över land.

christkirche-windhoek-shongololo-express-the-dune-adventure-tagresor-sydafrika

Dag 11: Windhoek
Ni kommer idag fram till Windhoek. Windhoek är Namibias huvudstad, en ren och välskött stad på högplatån ungefär mitt i landet. Höjden över havet ger ett behagligt klimat med märkbar skillnad i temperaturer mellan årstiderna, liksom mer nederbörd än landet i övrigt. Er tur genom staden börjar med ett besök på TransNamib transport museum som ligger på tågstationen där ni bl.a. kan se det smalspåriga lokomotiv som i början av förra seklet körde mellan Windhoek och kusten. Nästa museum ligger på Alte Feste Castle och beskriver Namibias komplexa historia. Ett av stadens mest kända landmärken är Christuskirche, som är byggd i sandsten och färdigställdes 1910. Ert sista stopp är i Namibia Craft Centre i det gamla bryggeriet, där ni kan beskåda och handla hantverk.

På kvällen lämnar ni staden och styr mot Otjiwarongo.

leopard-shongololo-express-the-dune-adventure-tagresor-sydafrika

Dag 12 - 13: Etosha National Park
Etosha grundades 1907, ligger i norra Namibia och är landets bästa park. Den är också stor, med en yta på 22 275km². Parken är flack, med i huvudsak gräsmarker, buskmarker och woodland med akacia och mopane. Ungefär en fjärdedel av ytan utgörs av en stor sjö, Etosha Pan, belägen mitt i parken, som under större delen av året är en helt torrlagd saltbotten, men som när regnen kommer fylls för en tid och attraherar fåglar och annat djurliv.

Etosha är en torr park, men har ändå ett bra djurliv. Där finns cirka 100 däggdjursarter, 350 fågelarter och 100 reptilarter. 3 000 elefanter beräknas leva där, liksom 300 svarta noshörningar, 27 000 gnuer och 7 000 zebror. Lejon, leopard och gepard förekommer, liksom bland hovdjuren bl.a. en underart av impala, kudu, hästantilop, giraff, springbock, eland, röd koantilop och gemsbock. Fågellivet är bra och när sjön är vattenfylld så lockar den flamingor i tusental. Det finns en mängd vattenhål i parken, av vilka somliga är naturliga, andra borrade. Under torrperioder är vattenhålen mycket bra ställen att spana efter djur på.

Ni har safari i Shongololos egna bilar och äter lunch på egen bekostnad på ett av lägren i parken. Efteråt möter ni upp tåget utanför parken i Otjiwarongo som tar er mot kusten och Kranzberg för övernattning.

lounge-shongololo-express-the-dune-adventure-tagresor-sydafrika

Dag 14: Walvis Bay
Ni kommer fram till Walvis Bay och er tågresa genom södra Afrika med Shongololo har nu kommit till sitt slut. Ni har en vägtransfer till Swakopmund där ni spenderar resans sista natt på hotell.

windhoek-shongololo-express-the-dune-adventure-tagresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 15: Hemresa
På morgonen har ni en vägtransfer till Windhoek för er hemresa.

Dag 16: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Shongololo Express - The Dune Express.
DatumReslängdProgramPris frKlassKontakta oss
201916 dagarLäs program76 400:-Emerald SuiteMer infoBoka
201916 dagarLäs program63 900:-Gold SuiteMer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.