Rovos Rail - Pretoria - Victoriafallen
4 dagar

Rovos Rail - Pretoria - Victoriafallen

fr 18 900 SEK Visa avgångar

Rovos Rail - Pretoria - Victoriafallenfr 18 900 SEK

Denna tredagarstur tar er norrut från Pretoria genom Botswana och passerar stenbockens vändkrets vid staden Gaborone, känd från Alexander McCalls Smiths romaner om Mma Ramotswe. Ni färdas över savannen och når till slut gränsen till Zimbabwe och fortsätter via Bulawayo till Hwange Game Reserve. Om ni har turen med er kanske ni får syn på några spännande djur från er plats på tåget. Resan avslutas vid Viktoriafallen vid den mäktiga Zambezifloden, ett av Afrikas underverk!

På det femstjärniga Rovos Rail som är ett av världens mest exklusiva tåg kan ni uppleva spektakulära delar av den afrikanska kontinenten, ända upp till Egypten. Det lyxiga tåget kör sju olika resvägar i södra Afrika, och den mest populära vägen är mellan Pretoria och Kapstaden, med tre avgångar i månaden i vardera riktning. Rovos Rail kombinerar tågresandet under guldåldern med moderna bekvämligheter, vilket skapar en oförglömlig och extravagant resa i en svunnen tid. En upplevelse ni inte får missa!

Med på detta tåg reser maximalt 72 passagerare fördelade på 36 kupéer. De dras av något av de fem varsamt renoverade lok som Rovos Rail förfogar över, det äldsta byggt 1893. På de sträckor där det är möjligt drivs loken av ånga men i övrigt används diesel eller el. Alla Rovos Rails vagnar bär på en egen historia och har omsorgsfullt byggts om i viktoriansk stil med traditionell möblering och inredning. Längst bak i tåget finns en panoramavagn med extra stora fönster och en balkong där man får röka. Tåget är i övrigt rökfritt. Det finns möjlighet att slappna av i någon av de sköna fåtöljerna i loungevagnen. De två restaurangvagnarna dukas upp tre gånger om dagen med linnedukar och silverbestick för att rymma de 72 passagerarna i en sittning. Till trerättersmenyn komponerad med lokala delikatesser och färska och säsongsbetonade råvaror serveras några av de bästa vinerna Sydafrika har att erbjuda.

Resan kan också göras i omvänd ordning med avresa från Victoriafallen på morgonen och ankomst till Pretoria kl 17.00 på eftermiddagen.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Rovos Rail - Pretoria - Victoriafallen men vissa avvikelser kan förekomma.
rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-2

Dag 1: Avgång från Capital Park Station
Tåget avgår från Rovos Rails privata bangård på Capital Park Station. Om ni inte har hunnit bekanta er med era medresenärer innan avfärd kan ni göra det i loungevagnen eller panoramavagnen längst bak. Lunchen serveras kl. 13.00 i restaurangvagnen, som befinner sig i mellersta delen av tåget. En matklocka ringer när maten är klar.

Under dagen njuter ni av utsikten från tågfönstret. På kvällen passerar ni Magaliesberg Range, en av de äldsta bergskedjorna i världen och ett område rikt på historia, både arkeologisk och kulturell. Därefter serveras middagen medan tåget fortsätter mot gränsen till Botswana vid Mafikeng. Håll utkik efter de spektakulära gamarna, som ofta kan ses segla i skyn.

aerial-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-5

Dag 2: Passerar Francistown
Både en härlig frukost och lunch serveras medan tåget tuffar över Botswanas böljande landskap. Ni passerar Francistown, en av de platser i södra Afrika där guldrushen en gång började. Runt 19:30 kommer ni till Plumtree och gränsövergången till Zimbabwe och därefter avnjutes ännu en utsökt middag.

elefanter-safari-rovos-rail-tagresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Hwange Game Reserve
Dagens lunch serveras medan tåget åker längs med Hwange Game Reserve, Zimbabwes största viltpark med uppskattningsvis 40 000 elefanter. Håll utkik efter djur mellan tuggorna! Ni kommer fram till Kennedy där ni har en kvälls safari vid The Hide. Ni ankommer till Thompsons för övernattning här.

victoriafallen-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-2

Dag 4: Victoriafallen
Tåget avgår från Thompsons vid 07:00. Runt 10.00 kommer tåget till Victoriafallen där resan avslutas men ett utbud av andra äventyrsmöjligheter tar sin början…

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Rovos Rail - Pretoria - Victoriafallen.
DatumReslängdProgramPris frKlassKontakta oss
Flexibelt4 dagarLäs program37 800:-Royal ClassMer infoBoka
Flexibelt4 dagarLäs program28 500:-Deluxe ClassMer infoBoka
Flexibelt4 dagarLäs program18 900:-Pullman SuiteMer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.