Rovos Rail - Pretoria - Kapstaden
3 dagar

Rovos Rail - Pretoria - Kapstaden

fr 14 500 SEK Visa avgångar

Rovos Rail - Pretoria - Kapstadenfr 14 500 SEK

För många besökare till Sydafrika är denna 48-timmars resa det mest populära sättet att se landet och speglar på ett bra sätt landets varierande landskap och mångkulturella arv. Resan går mellan Sydafrikas två pulserande moderstäder, Kapstaden och Pretoria. Under de 1600 km ni färdas med tåget upplever ni savannen i norr, det karga och torra inlandet Great Karoo och längre söderut ringlar sig tåget genom spektakulära bergskedjor och pittoreskt vinlandskap. På vägen stannar tåget i den historiska staden Matjiesfontein och den av diamanter präglade gruvstaden Kimberley. Resan kan också göras i omvänd ordning då tåget avgår från Kapstaden på förmiddagen och kommer till Pretoria två dagar senare runt lunch. Programmet är i möjligaste mån identiskt med stopp på samma platser fast andra tider.

På det femstjärniga Rovos Rail som är ett av världens mest exklusiva tåg kan ni uppleva spektakulära delar av den afrikanska kontinenten, ända upp till Egypten. Det lyxiga tåget kör sju olika resvägar i södra Afrika, och den mest populära vägen är mellan Pretoria och Kapstaden, med tre avgångar i månaden i vardera riktning. Rovos Rail kombinerar tågresandet under guldåldern med moderna bekvämligheter, vilket skapar en oförglömlig och extravagant resa i en svunnen tid. En upplevelse ni inte får missa!

Med på detta tåg reser maximalt 72 passagerare fördelade på 36 kupéer. De dras av något av de fem varsamt renoverade lok som Rovos Rail förfogar över, det äldsta byggt 1893. På de sträckor där det är möjligt drivs loken av ånga men i övrigt används diesel eller el. Alla Rovos Rails vagnar bär på en egen historia och har omsorgsfullt byggts om i viktoriansk stil med traditionell möblering och inredning. Längst bak i tåget finns en panoramavagn med extra stora fönster och en balkong där man får röka. Tåget är i övrigt rökfritt. Det finns möjlighet att slappna av i någon av de sköna fåtöljerna i loungevagnen. De två restaurangvagnarna dukas upp tre gånger om dagen med linnedukar och silverbestick för att rymma de 72 passagerarna i en sittning. Till trerättersmenyn komponerad med lokala delikatesser och färska och säsongsbetonade råvaror serveras några av de bästa vinerna Sydafrika har att erbjuda.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Rovos Rail - Pretoria - Kapstaden men vissa avvikelser kan förekomma.
restaurangvagn-2-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-2

Dag 1: Avgång från Capital Park Station
Tåget avgår från Rovos Rails privata bangård på Capital Park Station. Om ni inte har hunnit att bekanta er med era medresenärer innan avfärd så kan ni göra det i loungevagnen eller panoramavagnen längst bak. På kvällen serveras middagen i restaurangvagnen.

kimberly-big-hole-open-air-museum-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-3

Dag 2: Besök i gruvstaden Kimberley
Efter en stärkande frukost ankommer ni till Kimberley på förmiddagen. Ca 10 minuter innan tågets ankomst kan ni på er högra sida se en grund sjö där ni oftast ser stora flockar flamingos. Kimberley är en av de första städerna som drabbades av diamantfeber i Sydafrika på 1870-talet. Här får ni en guidad visning av staden, gruvmuseet och ”The Big Hole”, världens största utgrävning gjord för hand. Resten av dagen njuter ni av landskapet som sveper förbi och får både en god lunch och middag.

berg-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-3

Dag 3: Whitehill & Matjiesfontein
Efter frukost ges det möjlighet att röra på sig lite när tåget stannar till i Whitehill. Härifrån kan ni under ledsagning gå eller jogga de återstående 5 kilometrarna till Matjiesfontein. Staden grundades i slutet av 1800-talet som en plats för de första tågresenärerna att vila ut på. Nu är det en välbevarad, autentisk viktoriansk by med ett fint museum på plattformen som ni kan spatsera runt i. Missa inte de historiska bilarna och tågvagnarna vid sidan av hotellet.

På förmiddagen fortsätter tåget och passerar Tweedside och Touws River. Runt lunch passeras den första av fyra tunnlar som tar er genom Hex River Pass. Den andra tunneln är hela 12.5 km lång, så se upp om ni är uppe och går i tåget! Lunchen serveras när tåget är förbi bergspasset och staden Worcester.

Runt 18.00 kommer tåget till stationen i Kapstaden där resan avslutas.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Rovos Rail - Pretoria - Kapstaden.
DatumReslängdProgramPris frKlassKontakta oss
Flexibelt3 dagarLäs program28 900:-Royal ClassMer infoBoka
Flexibelt3 dagarLäs program21 800:-Deluxe ClassMer infoBoka
Flexibelt3 dagarLäs program14 500:-Pullman SuiteMer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.