Rovos Rail - Pretoria - Durban
3 dagar

Rovos Rail - Pretoria - Durban

fr 14 500 SEK Visa avgångar

Rovos Rail - Pretoria - Durbanfr 14 500 SEK

Denna tredagarsresa är perfekt för dig som vid sidan av tåg älskar safari. Den inkluderar nämligen två spännande safaris i området kring Drakensbergen. Om resan görs i omvänd riktning, från Durban till Pretoria, sker stoppen på samma ställen.

På det femstjärniga Rovos Rail som är ett av världens mest exklusiva tåg kan ni uppleva spektakulära delar av den afrikanska kontinenten, ända upp till Egypten. Det lyxiga tåget kör sju olika resvägar i södra Afrika, och den mest populära vägen är mellan Pretoria och Kapstaden, med tre avgångar i månaden i vardera riktning. Rovos Rail kombinerar tågresandet under guldåldern med moderna bekvämligheter, vilket skapar en oförglömlig och extravagant resa i en svunnen tid. En upplevelse ni inte får missa!

Med på detta tåg reser maximalt 72 passagerare fördelade på 36 kupéer. De dras av något av de fem varsamt renoverade lok som Rovos Rail förfogar över, det äldsta byggt 1893. På de sträckor där det är möjligt drivs loken av ånga men i övrigt används diesel eller el. Alla Rovos Rails vagnar bär på en egen historia och har omsorgsfullt byggts om i viktoriansk stil med traditionell möblering och inredning. Längst bak i tåget finns en panoramavagn med extra stora fönster och en balkong där man får röka. Tåget är i övrigt rökfritt. Det finns möjlighet att slappna av i någon av de sköna fåtöljerna i loungevagnen. De två restaurangvagnarna dukas upp tre gånger om dagen med linnedukar och silverbestick för att rymma de 72 passagerarna i en sittning. Till trerättersmenyn komponerad med lokala delikatesser och färska och säsongsbetonade råvaror serveras några av de bästa vinerna Sydafrika har att erbjuda.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Rovos Rail - Pretoria - Durban men vissa avvikelser kan förekomma.
aerial-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-2

Dag 1: Avgång från Capital Park Station
Tåget avgår från Rovos Rails privata bangård på Capital Park Station. Om ni inte har hunnit bekanta er med era medresenärer innan avfärd så kan ni göra det i loungevagnen eller panoramavagnen längst bak under tiden tåget ringlar sig söderut genom den vackra Mpumalangaprovinsen. Lunchen serveras i restaurangvagnen medan tåget passerar Heidelberg på 1 903 meters höjd. På eftermiddagen lämnar tåget Vooruitsig och börjar sin stigning mot Majuba Hill på 2146 m. Förhoppningsvis får ni uppleva en solnedgång ni sent kommer att glömma! På kvällen serveras en femrätters middag och tåget stannar för natten i Elandslaagte.

lejon-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika

Dag 2: Safari i Nambiti Private Game Reserve
Idag väcks ni tidigt för att ge er ut på en morgonsafari i Nambiti Private Game Reserve. Ni äter en lätt frukost och kör sedan mot parken i jeepar/minibussar. Efter safarin återvänder ni till tåget där det serveras brunch medan ni susar vidare mot Estcourt. När ni kommer fram till Estcourt körs ni ut till Spionkop Lodge, där det finns två aktiviteter att välja mellan – antingen en safari i Spionkop-reservatet eller en guidad tur där ni besöker de gamla slagfälten i området. Dagen avrundas med sundowners och middag på Spionkop Lodge. Ni övernattar sedan på tåget.

bar-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika

Dag 3: Kwa-Zulu Natal
Frukosten serveras medan tåget börjar nedstigningen mot Lions River station. Här stannar ni för att göra ett besök på det berömda Ardmore ceramics gallery. Här får lokala konstnärer visa upp sina färdigheter i det uråldriga hantverket som är typiskt för KwaZulu-Natal.

Tillbaka på tåget serveras ni lunch medan tåget tuffar vidare genom Kwa-Zulu Natals böljande kullar och på kvällen anländer ni till Sydafrikas tredje största stad, Durban, som ligger vid Indiska Oceanen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Rovos Rail - Pretoria - Durban.
DatumReslängdProgramPris frKlassKontakta oss
Flexibelt3 dagarLäs program28 900:-Royal ClassMer infoBoka
Flexibelt3 dagarLäs program21 800:-Deluxe ClassMer infoBoka
Flexibelt3 dagarLäs program14 500:-Pullman SuiteMer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.