Nu hittar ni oss i våra nya fräscha lokaler på Stortorget 2 i Helsingborg!
Blue Train
2 dagar

Blue Train

fr 12 800 SEK Visa avgångar

Blue Trainfr 12 800 SEK

Ta en resa in i en tidlös värld av charm, elegans och romantik på Blue Train! Spektakulära landskap väcker er fantasi och den lyxiga komforten lugnar er kropp och själ. Luta er tillbaka, njut och koppla av!

Resan går mellan Sydafrikas två pulserande moderstäder, Pretoria och Kapstaden. Under de 1600 km ni färdas med tåget upplever ni savannen i norr, det karga och torra inlandet Great Karoo, och längre söderut ringlar sig tåget genom spektakulära bergskedjor och pittoreskt vinlandskap. Om ni kommer från Pretoria så stannar tåget i den av diamanter präglade gruvstaden Kimberley. Om ni åker omvänt har ni ett stopp i den historiska staden Matjiesfontein.

Blue Train påminner till stor del om Rovos Rail, men resan mellan Pretoria och Kapstaden genomförs lite snabbare eftersom ni bara stannar på ett ställe istället för två. Ni är på tåget 27 timmar istället för 48.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Blue Train men vissa avvikelser kan förekomma.
sovkupe-blue-train-tagresor-sydafrika

Dag 1: Ombordstigning och Kimberley
Ni samlas på morgonen ca en timme innan tågets avgång från Pretoria Station då ni bjuds på något att dricka och lite tilltugg innan er butler visar er till er kupé. Därefter serveras det brunch i två sittningar. Runt 17.00 kommer tåget till Kimberley och innan dess avnjuter ni en läcker afternoon tea medan landskapet sveper förbi.

Kimberley är en av de första städerna som drabbades av diamantfeber i Sydafrika på 1870-talet. Ni får en guidad visning av staden, gruvmuseet och ”the Big Hole”, världens största utgrävning gjord för hand. Ner i gruvan åker ni med spårvagn. Innan tåget avgår från Kimberley avnjuter ni ett glas sherry vid stationen. Före middagen har ni tid att fräscha upp er och ta en drink i någon av loungevagnarna där ni också kan avsluta kvällen innan ni bäddar in er i era sköna sängar.

restaurang-blue-train-tagresor-sydafrika

Dag 2: Avstigning
Frukosten kan antingen avnjutas i restaurangvagnen eller i er kupé. Runt lunch kommer tåget till Kapstadens station där ni blir ledsagade till Blue Trains lounge.

Reser ni i andra riktningen har resan ett närmast identiskt upplägg som ovan med skillnaden att ni gör ett stopp i Matjiesfontein på eftermiddagen dag 1. Staden grundades i slutet av 1800-talet som en plats för de första tågresenärerna att vila ut på. Nu är det en välbevarad autentisk viktoriansk by med ett fint museum på plattformen som ni kan spatsera runt i. Missa inte heller de historiska bilarna och tågvagnarna vid sidan av hotellet.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Blue Train.
DatumReslängdProgramPris frKlassKontakta oss
Flexibelt2 dagarLäs program15 500:-LuxuryMer infoBoka
Flexibelt2 dagarLäs program12 800:-DeluxeMer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.