UD avråder från resor till hela världen. Vi kommer att kontakta alla kunder som berörs av detta i turordning utifrån avresedatum. Du behöver inte kontakta oss, vi hör av oss. Läs mer här: Aktuell information om Coronaviruset
Sydafrika & Moçambique Deluxe
14 dagar

Sydafrika & Moçambique Deluxe

fr 95 500 SEK Visa avgångar

Sydafrika & Moçambique Deluxefr 95 500 SEK

Detta är resan för er som tycker om att åka på egen hand men gärna vill bo lyxigt och med bästa tänkbara service. Här får ni möjlighet att se det allra bästa av vad södra Afrika har att erbjuda, med allting serverat på ett fat med guldkant.

Ni börjar med några dagar i vackra Kapstaden där ni får tid att koppla av och njuta av att ha anlänt till Sydafrika. Ni njuter av gourmetrestauranger, goda viner, shopping och trevliga utflykter. Staden har flera intressanta sevärdheter och i närheten finner ni fängelseön Robben Island, Godahoppsudden och alla trevliga vindistrikt.

Därefter reser ni med världens lyxigaste tåg, Rovos Rail, mellan Kapstaden och Pretoria. Efter ankomsten till er destination tar ni en kort flygtur med ett litet plan, och landar nära Krugerparken där ni upplever några dagars safari i lyxstil. Slutligen färdas ni till Moçambique och njuter av helt underbara stränder i en lugn och skön atmosfär, där ni också har möjligheter till SPA, dykning och andra vattenaktiviteter om ni så vill.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Sydafrika & Moçambique Deluxe men vissa avvikelser kan förekomma.
azura-stora-sydafrikaresan-deluxe-lyxresor-sydafrika-mocambique

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

dock-house-boutique-hotel-stora-sydafrikaresan-deluxe-lyxresor-sydafrika-mocambique

Dag 2: Kapstaden
Ni landar i Kapstaden, kanske världens vackraste stad! Ni möts av en chaufför på flygplatsen och blir körda till det femstjärniga hotellet Dock House, mitt i Waterfront. Läget är det bästa tänkbara, mitt bland alla trevliga restauranger och affärer.

Boende på Dock House Boutique Hotel and Spa (★★★★★)Dock House Boutique Hotel and Spa★★★★★Dock House är ett av de mest exklusiva boutiquehotellen i Kapstaden. Med endast sex rum ger detta boende en känsla av lyx och en extrem....

vinodling-stellenbosch-stora-sydafrikaresan-deluxe-lyxresor-sydafrika-mocambique

Dag 3: Kapstaden
Dagen är ledig för att utforska Kapstaden. Ni kan besöka Robben Island, där Nelson Mandela satt fången, hyra bil och åka ut till Godahoppsudden, besöka någon av kåkstäderna med guide, åka till Stellenbosch för vinprovning eller strosa runt i Waterfront bland alla affärer och restauranger. Vi hjälper er med tips och bokning av utflykter med guide.

kapstaden-stora-sydafrikaresan-deluxe-lyxresor-sydafrika-mocambique

Dag 4: Kapstaden
Ni har ytterligare en ledig dag. Vill ni sola och bada kan ni ta er ner till det fashionabla samhället Camps Bay vars strand har blivit framröstad som Afrikas finaste strand! Det finns även en mängd bra golfbanor inom 30 minuters körning från Kapstaden, vi bokar gärna speltider.

rovos-rail-deluxe-suite-stora-sydafrikaresan-deluxe-lyxresor-sydafrika-mocambique

Dag 5: Rovos Rail
Efter frukost blir ni hämtade av en chaufför och blir körda till Cape Town station. Klockan 11.00, under fanfarer, champagne och orkester som spelar avgår världens lyxigaste tåg, Rovos Rail, med er ombord! Detta blir en upplevelse att minnas! Färden går norrut och det första stoppet blir Worcester. Naturligtvis ingår helpension och alla måltider är av hög klass. Ungefär klockan 18.00 kommer ni till Matjiesfontein och får tillfälle att gå av och se denna pittoreska och historiska stad. Ni sover i en Deluxesvit ombord på tåget.

rovos-rail-suite-stora-sydafrikaresan-deluxe-lyxresor-sydafrika-mocambique

Dag 6: Rovos Rail
Njut av det vackra landskapet under dagen. Tåget som drivs av ett ånglok går i lagom tempo för att ni skall kunna njuta av omgivningen. Längst bak i tåget finns det en vagn med stora fönster med en bar och cigarrlounge där ni kan sitta och njuta av landskapet. Efter lunch stannar ni i Kimberley, en stad känd för sina diamantgruvor. Ni får en guidad rundtur genom staden på väg till gruvorna där ni får gå ner i det som kallas för The Big Hole. Dessutom får ni möjlighet att besöka ett diamantmuseum.

pretoria-stora-sydafrikaresan-deluxe-lyxresor-sydafrika-mocambique

Dag 7: Rovos Rail, Pretoria
Runt lunchtid ankommer ni med pompa och ståt till Pretoria Station. Ni har färdats via berg, öken och jordbruk mellan de båda huvudstäderna och förhoppningsvis har ni sett en hel del. Rovos Rail hjälper er att anordna en transfer till ert hotell.

Boende på Melrose Arch Hotel (★★★★★)Melrose Arch Hotel★★★★★Genom innovativ arkitektur och enastående design har Melrose Arch Hotel blivit en internationell destination som lockar till sig kräsna....

singita-boulders-lodge-stora-sydafrikaresan-deluxe-lyxresor-sydafrika-mocambique

Dag 8: Krugerparken
Efter frukost kommer en chaufför och hämtar er och kör er till Johannesburgs flygplats, cirka 5 mil bort. Ni checkar in och flyger med ett mindre flygplan rakt österut till Krugerparken. På flygplatsen i Sabi Sands blir ni hämtade av en representant från Singita Game Reserve och körda till lodgen i den mellersta delen av parken. Förmodligen kommer ni fram på eftermiddagen och då kan det vara skönt att sätta er utanför er bungalow på det privata trädäcket, ta en svalkande drink och slappna av efter resan.

Ni tar sedan en eftermiddagsfika och beger er ut på er första safari med guide. Guiderna är de bästa i landet och med en lokal spårare som sitter längst fram för att följa spåren är ni garanterade en fantastisk upplevelse. När ni kommer tillbaka är middagen uppdukad, ni äter och går sedan och lägger er med lejonen rytande i fjärran.

Boende på Singita Boulders Lodge (★★★★★)Singita Boulders Lodge★★★★★Detta är en av Sydafrikas mest exklusiva lodger! Många anser den vara Afrikas bästa, men det är var och ens personliga tycke och smak s....

leopard-stora-sydafrikaresan-deluxe-lyxresor-sydafrika-mocambique

Dag 9: Krugerparken
Tidigt på morgonen är rovdjuren fortfarande på jakt och ni beger er därför på nytt ut på en safari. Ni stiger upp tidigt, äter en bit mat och ger er sedan iväg. ”The Big 5” är målet, dvs de fem stora djuren elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard. När ni kommer tillbaka äter ni en stor frukostbuffé och sedan är dagen ledig till egna aktiviteter. Lunch serveras och sedan på nytt eftermiddags kaffe/te följt av en ny safari. På väg tillbaka när solen håller på att gå ner, stannar ni på en kulle och guiderna dukar upp diverse dricka att avnjuta. Det är en fantastisk känsla att stå mitt i bushen, se solnedgången med vetskap om att det runt omkring finns vilda djur…Middag äter ni när ni kommer tillbaka till lodgen.

sandstrand-stora-sydafrikaresan-deluxe-lyxresor-sydafrika-mocambique

Dag 10: Mocambique
Efter morgonens sista safari äter ni frukost, packar och sedan kör guiderna er till flyget. Ni flyger nu till Indiska Oceanen och det kristallklara vattnet på Benguerra Island i Mocambique. Ni flyger via Vilanculos till ön, som har en egen liten landningsbana. Ni möts av representanter från Azura vid ankomsten. Landskapet runt omkring är öde, med enorma sandstränder på båda sidorna om lodgen, helt privata och bara för lodgens gäster. Här erbjuds allt från spa-behandling, dykning, vattensporter och en mängd andra aktiviteter för er som vill ha en aktiv semester. Vill ni bara ta det lugn, sola och bada så går det naturligtvis bra. All mat ingår och vattensporter är gratis (ej motorsport, dykning)

Boende på Azura Benguerra Island (★★★★★).

valhaj-stora-sydafrikaresan-deluxe-lyxresor-sydafrika-mocambique

Dag 11 - 12: Mocambique
Tillbringa dagarna med diverse aktiviteter eller njut av att vara på en av vår planets vackraste platser. Vattnet ligger turkost som en spegel mellan fastlandet och skärgården. I havet finns mängder av färgglada fiskar som ni lätt kan se på någon av de olika snorkelturerna som erbjuds. Om ni någonstans på resan skall ta en spa-behandling så är det här i denna lugna och rofyllda omgivning!

azura-kvall-stora-sydafrikaresan-deluxe-lyxresor-sydafrika-mocambique

Dag 13: Mocambique - Johannesburg
Efter frukost så packar ni, checkar ut och blir körda till flygplatsen till Benguerra. Ni flyger via Vilanculos tillbaka till Johannesburgs flygplats. Från Johannesburg flyger ni vidare med nattflyget till Skandinavien.

Dag 14: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Sydafrika & Moçambique Deluxe.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt14 dagarLäs program95 500:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.