UD avråder från resor till hela världen. Vi kommer att kontakta alla kunder som berörs av detta i turordning utifrån avresedatum. Du behöver inte kontakta oss, vi hör av oss. Läs mer här: Aktuell information om Coronaviruset
Rovos Rail - Kapstaden - Dar es Salaam
15 dagar

Rovos Rail - Kapstaden - Dar es Salaam

fr 120 000 SEK Visa avgångar

Rovos Rail - Kapstaden - Dar es Salaamfr 120 000 SEK

Detta 14 dagar långa äventyr genom Sydafrika, Zimbabwe, Zambia och Tanzania är en av de mest välkända tågrutterna i världen. Resan startar i Kapstaden och tar er till diamantstaden Kimberley och vidare till Pretoria. Därefter stannar ni till i den välkända Kruger National Park innan ni passerar gränsen till Zimbabwe för att sedan nå Victoriafallen. Här korsar tåget den mäktiga Zambezifloden och åker vidare igenom Zambia upp mot Tanzania. Efter att ha passerat gränsen börjar tåget sakta klättra ner i Rift valley med en häpnadsväckande utsikt över dalen. Under er sista resdag åker ni genom Selous Game Reserve och med lite tur får ni syn på några spännande djur.

På det femstjärniga Rovos Rail som är ett av världens mest exklusiva tåg kan ni uppleva spektakulära delar av den afrikanska kontinenten, ända upp till Egypten. Det lyxiga tåget kör sju olika resvägar i södra Afrika, och den mest populära vägen är mellan Pretoria och Kapstaden, med tre avgångar i månaden i vardera riktning. Rovos Rail kombinerar tågresandet under guldåldern med moderna bekvämligheter, vilket skapar en oförglömlig och extravagant resa i en svunnen tid. En upplevelse ni inte får missa!

Med på detta tåg reser maximalt 72 passagerare fördelade på 36 kupéer. De dras av något av de fem varsamt renoverade lok som Rovos Rail förfogar över, det äldsta byggt 1893. På de sträckor där det är möjligt drivs loken av ånga men i övrigt används diesel eller el. Alla Rovos Rails vagnar bär på en egen historia och har omsorgsfullt byggts om i viktoriansk stil med traditionell möblering och inredning. Längst bak i tåget finns en panoramavagn med extra stora fönster och en balkong där man får röka. Tåget är i övrigt rökfritt. Det finns möjlighet att slappna av i någon av de sköna fåtöljerna i loungevagnen. De två restaurangvagnarna dukas upp tre gånger om dagen med linnedukar och silverbestick för att rymma de 72 passagerarna i en sittning. Till trerättersmenyn komponerad med lokala delikatesser och färska och säsongsbetonade råvaror serveras några av de bästa vinerna Sydafrika har att erbjuda.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Rovos Rail - Kapstaden - Dar es Salaam men vissa avvikelser kan förekomma.
kapstaden-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-3

Dag 1: Avgång från Kapstaden
Tåget avgår från Kapstadens järnvägsstation och under eftermiddagen når vi Matjiesfontein. När ni kommer fram finns tid för att utforska den viktorianska byn innan middagen serveras. Det finns bl a. ett museum på plattformen och historiska bilar och tågvagnar utmed hotellet.

kimberly-diamantgruva-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-2

Dag 2: Kimberley
Efter lunch ankommer ni till Kimberley. Kimberley är en av de första städerna som drabbades av diamantfeber i Sydafrika på 1870-talet. Här får ni en guidad visning av staden, gruvmuseet och ”The Big Hole”, världens största utgrävning gjord för hand. Resten av dagen njuter ni av landskapet som sveper förbi och njuter av en god middag.

pretoria-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-3

Dag 3: Pretoria
Ni ankommer till Pretoria och intar en lätt lunch innan ni får en guidad vandring i staden. Efter en heldag i den administrativa huvudstaden tar ni er tillbaka till tåget för middag och avfärd mot Zeerust.

noshorning-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-2

Dag 4: Ankomst till 5-stjärniga Tau Game Lodge
Under förmiddagen kommer ni fram till Zeerust, där ni får vidare transport till 5-stjärniga Tau Game Lodge i Kruger National Park. Här stannar ni i två nätter och får förhoppningsvis se ”The Big 5″.

Boende på Tau Game Lodge (★★★★★).

lejon-lejonungar-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-2

Dag 5: Safari i Kruger National Park
För att få ut det mesta av dagen stiger ni upp tidigt och beger er strax efter soluppgången iväg ut i parken för er första game drive. Detta är tiden då alla djur är aktiva och chanserna att se djuren är större. Ni återvänder under förmiddagen till lodgen, där lunch kommer att serveras. Under den senare eftermiddagen beger ni er åter ut i parken för att finna fler djur på en andra safari.

elefanter-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-2

Dag 6: Safari och avgång mot Victoriafallen
När solens första strålar stiger över trädtopparna åker ni på en tidig game drive. Efter en adrenalinsprudlande safari smakar maten desto härligare när ni återvänder till tåget där lunch serveras. Tåget avgår emot nästa stora mål Victoriafallen.

bar-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-5

Dag 7: Lugn dag på tåget
Idag passerar ni gränsen till Zimbabwe, där större delen av dagen tillbringas på tåget för att under morgondagen kunna nå fram till de spektakulära Victoriafallen. Resvägen kantas av spännande natur, så luta er tillbaka och njut. Under dagen erbjuds också föreläsningar om Afrikas historia ombord på tåget.

victoriafallen-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-3

Dag 8: Victoriafallen
Tåget rullar in på stationen vid Victoriafallen strax före lunch. Från stationen tar ni er till hotellet. Under eftermiddagen är det dags för att ge sig ut på en flodkryssning på Zambezifloden, där ni också hinner avnjuta solnedgången innan ni återvänder till hotellet för middag.

helikopter-victoriafallen-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-3

Dag 9: Ledig dag vid Victoriafallen
Dagen lämnas öppen för fria aktiviteter, t.ex. vandring vid fallen, flygtur för att beskåda fallen från ovan eller kanske en golfrunda. Under eftermiddagen fortsätter färden mot nya mål i Zambia.

rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-3

Dag 10: Passerar Lusaka
Färden går vidare och ni passerar idag Zambias huvudstad Lusaka, samtliga måltider serveras ombord på tåget.

restaurangvagn-2-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-4

Dag 11: Lugn dag på tåget
Tåget passerar Serenje. Under dagen kommer det ges föreläsningar. Under eftermiddagen ankommer ni till Mpika. Middagen serveras ombord på tåget.

chisimba-falls-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-3

Dag 12: Kasama och Chisimba Falls
Efter frukost stiger ni av tåget i Kasama för en utflykt till Chisimba Falls. Oömma kläder, vandringsskor, solkräm och solhatt rekommenderas! Ni ankommer sedan till Nakonde och gränsen mot Tanzania. Under natten färdas ni i Tanzania mot Mbeya.

berg-aerial-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-3

Dag 13: Makambako
Ni kommer under dagen fram till Makambako, här startar en spektakulär nedstigning genom bergspasset till Mlimba. Under dagen ges föreläsningar.

safari-tanzania-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika

Dag 14: Gwata
Om tid finns har ni en safaritur i Selous Game Reserve på morgonen. Resan fortsätter mot Gwata där ni stannar för natten.

anglok-rovos-rail-lyxresor-tagresor-sydafrika-4

Dag 15: Avstigning i Dar es Salaam
Strax efter frukost kommer tåget fram till resans slutmål – Dar es Salaam!

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Rovos Rail - Kapstaden - Dar es Salaam.
DatumReslängdProgramPris frKlassKontakta oss
Flexibelt15 dagarLäs program212 000:-Royal ClassMer infoBoka
Flexibelt15 dagarLäs program165 000:-Deluxe ClassMer infoBoka
Flexibelt15 dagarLäs program120 000:-Pullman ClassMer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.