Namibias juveler
15 dagar

Namibias juveler

fr 72 100 SEK Visa avgångar

Namibias juvelerfr 72 100 SEK

Ni bor i lyxiga miljöer som är omgivna av vackra vyer och ni har flera möjligheter att uppleva några av Namibias bästa och mest lockande platser. Resan börjar i huvudstaden Windhoek, en attraktiv och liten men livlig stad. Sedan färdas ni till Namiböknen och Namib Rand Nature Reserve, där ni bor riktigt fint bland sanddynerna och kan utforska det natursköna området på guidade vandringar. I Sossusvlei kan ni åka luftballong eller bara njuta av den vackra naturen där världens högsta sanddyner reser sig. Ni tar er sedan vidare till den idylliska kuststaden Swakopmund, som bjuder på både avkoppling och äventyr. Ett annat stopp på resan är Damaraland, en av de mest orörda vildmarksområdena i Afrika.

Vidare in till Etosha National Park där ni ägnar två dagar åt att spana på de fantastiska djur som lever här. Ni ser också södra Afrikas största friluftsmuseum i Twyfelfontein, som har mer än 2500 olika hällristningar, ca 6000 år gamla. Mot slutet av resan besöker ni Africat Foundation där man forskar om och tar hand om Namibias hotade vildkatter. Turen avslutas sedan i Windhoek. Under resans gång har ni fina boenden av hög klass och komfort som låter er njuta av tillvaron.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Namibias juveler men vissa avvikelser kan förekomma.
giraff-zebror-namibias-juveler-lyxresor-namibia

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

olive-grove-hotell-namibias-juveler-lyxresor-namibia

Dag 2: Windhoek
Efter ankomsten till Windhoek International Airport, tar ni ert bagage och åker in till Windhoek och ert lyxhotell för natten. Tillbringa resten av dagen på ert boende eller besök stadens centrum.

Windhoek, huvudstaden, är en attraktiv och liten men livlig stad. Den är omgiven av kullar med de imponerande Auas Mountains i sydöst, Eros Mountains i nordöst och Khomas Hochland i väst. Här bor endast 200 000 invånare vilket gör den till en av världens renaste huvudstäder. Arkitekturen i staden är ett arv från den tyska koloniseringen.

Boende på Olive Grove (★★★★)Olive Grove★★★★Olive Grove är ett hotell med hög standard och är beläget nära city men ändå i ett mycket lugnt område. Olive Grove har 9 rum att erbju....

namiboknen-namibias-juveler-lyxresor-namibia

Dag 3: Namib Rand Nature Reserve
Ni reser västerut till Namiböknen, den äldsta öknen på jorden. Er lyxiga lodge, som ligger vid sanddynerna i hjärtat av de 200 000 hektar stora Namib Rand Nature Reserve, omges av enastående skönhet och är en perfekt bas för att utforska stora sträckor av naturen. På eftermiddagen kan ni njuta av en guidad tur i solnedgången, innan ni återvänder till ert boende för middag.

Boende på Wolwedans Dune Lodge.

oryx-namib-namibias-juveler-lyxresor-namibia

Dag 4: Namib Rand Nature Reserve
Ni njuter hela dagen på Namib Rand Nature Reserve. Aktiviteter som erbjuds består av att utforska naturen på den privata egendomen eller natursköna guidade vandringar. Den kunniga guiden tar er nära och förklarar för er i detalj den flora och fauna som finns i denna orörda miljö, hem till specialanpassade djurarter såsom springbok, oryx, giraff och även leopard.

sossusvlei-namibias-juveler-lyxresor-namibia

Dag 5: Sossuvlei
Ni har möjlighet att njuta av en luftballongstur över det hisnande landskapet i Namiböknen, varefter ni njuter av en god frukost mitt bland sanddynerna. Efteråt åker ni den korta sträckan till er lodge, fint belägen inne i Namib Naukluft Park. På kvällen beundrar ni de mäktiga skuggor och färger som den nedgående solen kastar på några av de högsta sanddynerna på jorden, samtidigt som ni njuter av en god drink i solnedgången innan ni återvänder till er lodge för middag.

Boende på Sossus Dune Lodge.

swakopmund-namibias-juveler-lyxresor-namibia

Dag 6: Swakopmund
Ni lämnar det majestätiska landskapet präglat av de enorma sanddynerna bakom er och reser via höga berg, raviner och ändlösa ökenslätter till Swakopmund. Efter ankomsten till denna idylliska kuststad har ni lite fritid till ert förfogande, innan ni reser till Welwitschia-slätterna och månlandskapet och slutar de sista ljusa timmarna med underbart gott mousserande vin. Middagen avnjuts i en av de utmärkta restaurangerna som kuststaden har att erbjuda.

Boende på Villa Margarita.

sandsurfning-swakopmund-namibias-juveler-lyxresor-namibia

Dag 7: Swakopmund
Denna dag lovar både avkoppling och äventyr. På en marinkryssning i Walvis Bay kan ni se sälar, delfiner, sköldpaddor och kanske till och med valar, medan ni smuttar på kallt mousserande vin och serveras färska ostron och snacks. Eftermiddagen spenderar ni som ni vill, ni kan välja att koppla av eller delta i någon av de många aktiviteter som Swakopmund erbjuder – natursköna flygningar, turer på fyrhjuling, vandring bland sanddyner, utforskning av öknen och mycket mer.

elefant-damaraland-namibias-juveler-lyxresor-namibia

Dag 8: Damaraland
Ni reser norrut längs Atlanten där ni kan besöka Cape Cross Seal Reserve, hem till ca 180 000 sälar. Ni fortsätter in i landet förbi majestätiska Brandberg Mountain, Namibias högsta topp, till Damaraland som är en av de mest geologiskt varierande och mest orörda vildmarksområdet i Afrika. Här finns bland annat zebra, giraff, springbok, svart noshörning och ökenelefant. De två sistnämnda är mycket sällsynta och även utrotningshotade. Er exklusiva lodge ligger vid stora granitblock med härlig utsikt över den omgivande terrängen.

Boende på Mowani Mountain Camp.

twyfelfontein-etosha-national-park-namibias-juveler-lyxresor-namibia

Dag 9: Etosha National Park
Efter frukost besöker ni södra Afrikas största friluftsmuseum i Twyfelfontein. Världsarvet har mer än 2 500 olika hällristningar som är ca 6 000 år gamla. Efter besöket reser ni norrut till Etosha National Park, hem till många fantastiska djur. Ert boende för natten ligger inne i parken med utsikt över det upplysta vattenhålet där man kan se sällsynta djur såsom noshörning, elefant och några av de stora rovdjuren som lejon och leopard.

Boende på Ongava Lodge.

elefant-zebror-etosha-national-park-namibias-juveler-lyxresor-namibia

Dag 10: Etosha National Park
Efter frukost njuter ni av en heldag i Etosha National Park, där ni reser från väst till öst. Med sina 114 olika djurarter och 340 olika fågelarter tillhör detta ett av världens mest varierande viltreservat, som lovar en oförglömlig upplevelse. Er lodge är byggd i mitten av den afrikanska bushen och har utsikt över Fisher’s pan.

Boende på Onguma Plains Lodge.

giraff-vattenhal-etosha-national-park-namibias-juveler-lyxresor-namibia

Dag 11: Etosha National Park
Även denna morgon åker ni in till parken i öppna fordon för en heldags game drive. Dagen ägnas helt åt att utforska det rika djurliv som finns i Etosha National Park, omgivet av den förtorkad saltöknen Etosha pan. Parken är hem till 4 av ”The Big 5″ – elefant, lejon, leopard och noshörning. Dess vattenhål inbjuder till en mångfald av fåglar och andra djur, inklusive sällsynta arter som black-faced impala, gepard och Namibias minsta antilop Dik-Dik.

leopard-namibias-juveler-lyxresor-namibia

Dag 12: AfriCat Foundation
Efter att ha njutit av en god frukost, åker ni söderut till hemmet av AfriCat Foundation. Ni kan bevittna en del av deras arbete, vilket är inriktat på att forska om och ta hand om Namibias hotade vildkatter. Med sitt rika djur- och fågelliv samt sitt spektakulära landskap, är Okonjima rena paradiset för fotografer. Besöket inkluderar att spåra gepard eller leopard, mata leopard eller bushman promenad.

Boende på The Luxury Bush Camp.

kyrka-windhoek-namibias-juveler-lyxresor-namibia

Dag 13: Windhoek
Ni kan börja dagen med en naturskön morgonpromenad, och efter en lugn frukost påbörjar ni er resa tillbaka till Windhoek där ni anländer på eftermiddagen. Resten av dagen kan ni spendera som ni vill.

Boende på Olive Grove (★★★★)Olive Grove★★★★Olive Grove är ett hotell med hög standard och är beläget nära city men ändå i ett mycket lugnt område. Olive Grove har 9 rum att erbju....

elefant-namibias-juveler-lyxresor-namibia

Dag 14: Hemresa
Idag är det dags att packa väskorna och åka hem till Skandinavien igen.

Dag 15: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Namibias juveler.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt15 dagarLäs program72 100:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.