Namibia och Victoriafallen från luften
17 dagar

Namibia och Victoriafallen från luften

fr 111 850 SEK Visa avgångar

Namibia och Victoriafallen från luftenfr 111 850 SEK

Resan är perfekt för er som vill bo på exklusiva lodger och samtidigt uppleva fantastiska landskap och underbart djurliv. Ni får uppleva det hela både från luften och nere på marken. Ni flyger mellan olika sevärdheter och får då möjligheten att uppleva många platser på en och samma resa. Några av resans höjdpunkter är de magnifika Victoriafallen, de enorma sanddynerna i Sossusvlei och de spännande safariturerna i några av nationalparkerna ni besöker. Resan utgår från Windhoek, tar er via Namibias mest kända sevärdheter och avslutas sedan vid Victoriafallen.

Under dagarna varvas upplevelser med fri tid så att ni även hinner koppla av, ta det lugnt vid poolen eller läsa en spännande bok på terrassen. På resan är ni max 4 personer och njuter på så sätt av lyxen av den enorma service ni får av er guide.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Namibia och Victoriafallen från luften men vissa avvikelser kan förekomma.
flygplan-namibia-victoriafallen-luften-lyxresor-namibia

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

kyrka-windhoek-namibia-victoriafallen-luften-lyxresor-namibia

Dag 2: Windhoek
Efter ankomsten till Windhoek International Airport, tar ni ert bagage och färdas in den korta biten till Windhoek och ert lyxhotell för natten. Tillbringa resten av dagen på ert boende eller besök stadens centrum. Denna kväll har ni inte maten inkluderad så att ni själva kan välja mellan det rika utbudet som staden har att erbjuda. Vill ni hellre äta på hotellet så går det naturligtvis också bra.

Windhoek, huvudstaden, är en attraktiv och liten men livlig stad. Den är omgiven av kullar med de imponerande Auas Mountains i sydöst, Eros Mountains i nordöst och Khomas Hochland i väst. Här bor endast 200 000 invånare vilket gör den till en av världens renaste huvudstäder. Arkitekturen i staden är ett arv från den tyska koloniseringen.

Boende på Olive Grove (★★★★)Olive Grove★★★★Olive Grove är ett hotell med hög standard och är beläget nära city men ändå i ett mycket lugnt område. Olive Grove har 9 rum att erbju....

namiboknen-namibia-victoriafallen-luften-lyxresor-namibia

Dag 3: Namib Rand Nature Reserve/Sossusvlei
På morgonen flyger ni från Windhoek över den centrala platån till Namiböknen, där er lodge ligger i ett privat naturreservat i närheten av Sossusvlei. Namib Rand Nature Reserve är det största privata reservatet i hela södra Afrika och verkar främst för att bevara den biologiska mångfalden i denna del av världen. Naturen är oerhört dramatisk med sina oändliga vidder av sand med inslag av klippformationer och berg i bakgrunden. Njut av den fantastiska utsikt över de fascinerande ökenlandskapet från ert avskilda däck eller svalka er i den privata poolen.

Boende på Wolwedans Dune Lodge.

sossusvlei-oken-namibia-victoriafallen-luften-lyxresor-namibia

Dag 4: Namib Rand Nature Reserve/Sossusvlei
Dagen avnjuts på Namib Rand naturreservat. Aktiviteter som erbjuds består av natursafari på privat egendom eller natursköna guidade vandringar. Erfarna och utbildade guider förklarar miljön i detalj och tar er närmre naturen.

ballong-sossusvlei-namibia-victoriafallen-luften-lyxresor-namibia

Dag 5: Sossusvlei
En valfri men mycket givande aktivitet är en tur med luftballong som driver över öknen under soluppgången. Efteråt får man frukost bland sanddynerna innan ni återvänder tillbaka till er lodge. Sedan färdas ni till er nästa lodge som är belägen i Namib Naukluft Park. Ni har resten av dagen till att slappa eller delta i aktiviteter såsom guidade vandringar eller uppleva Sossusvlei i solnedgången.

Boende på Sossus Dune Lodge.

delfiner-swakopmund-namibia-victoriafallen-luften-lyxresor-namibia

Dag 6: Swakopmund
Denna morgon börjar ni med att besöka Sossusvlei som har de högsta sanddynerna på jorden. En av höjdpunkterna på resan för den fotointresserade är när solen sakta höjer sig över horisonten och kastar skuggor över sidorna på sanddynerna. Solstrålarna bildar skarpa kontraster mellan den skuggiga, svarta sidan mot den solbelysta sidan i varma ockratoner. Efter ert besök i Sossusvlei, tar ert flyg er över naturskön öken och längs med Atlantkusten till Swakopmund. Ni har resten av dagen fri och kan här välja själv vad ni vill hitta på. Namibias badort på västkusten är en charmig småstad inklämd mellan öknen och havet. Swakopmund är, förutom att vara en hamnstad, centrum för delfinsafari, quad biking, kamelridning, fallskärmshopp och andra äventyrliga aktiviteter. Ett brett utbud av valfria aktiviteter.

Boende på Hansa HotelHansa HotelEn oas i öknen har Hansa Hotel kallats och idag är namnet lika synonymt med staden, som det är med de enorma sanddyner som omringar det... Suite.

skeppsvrak-skeletkusten-namibia-victoriafallen-luften-lyxresor-namibia

Dag 7: Kaokoland
Efter frukost, reser ni till Walvis Bay där ni inleder morgonen med en marinkryssning på det lugna vattnet runt halvön. Njut av samspelet med pälssälar, delfiner, sköldpaddor och kanske även valar, samtidigt som ni dricker kallt mousserande vin, smakar på färska namibiska ostron och snacks. Efteråt fortsätter ert flyg till Kaokoland via Skelettkusten. Utmed kustremsan kan man se åtskilliga vrak ligga halvt begravda i sanden efter att skepp förlist här på grund av den hårda Atlandtvinden. Er lodge ligger i Kaokoland, en av de sista vildmarksområdena i Afrika.

Boende på Okahirongo Elephant Lodge.

himba-namibia-victoriafallen-luften-lyxresor-namibia

Dag 8: Kaokoland
Dagen börjar med ett besök hos en av de avskilda himbabyarna som finns i närheten. Här får ni ett exklusivt möte med de stolta och ståtlika stamfolket som fortfarande lever enligt deras urgamla traditioner och kultur. Ni får lära er mer om hur de blandar getmjölk och ockra till en mjukgörande kräm som skyddar deras hud mot solens starka strålar och öknens heta vindar. Efteråt åker ni även på en guidad safaritur och med lite tur får ni möjligheten att se den svårfångande ökenelefanten.

kodu-namibia-victoriafallen-luften-lyxresor-namibia

Dag 9: Etosha National Park
Efter frukost fortsätter ni söderut över Damaraland till Etosha National Park. Ert exklusiva boende är byggt som ett fort framför ett välbesökt vattenhål dit många av reservatets djur söker sig för att släcka törsten och vältra sig i leran. Njut och ta in den uppfriskande miljön från de högt byggda trädäcket, smuttande på väl kyld champagne, innan ni slår er ner för en god middag. Under eftermiddagen har ni möjlighet att besöka Etosha nationalpark med öppet fordon och uppleva de spännande djurlivet.

Boende på Onguma Plains Lodge.

lejon-etosha-namibia-victoriafallen-luften-lyxresor-namibia

Dag 10: Etosha National Park
Här har ni en heldag med safari där ni kör i parken med ett öppet fordon. Här får ni möjligheten att se några av de 114 olika däggdjuren och 340 olika fågelarter som befinner sig i denna vackra park. Naturligtvis finns här 4 av The Big 5 varav elefanterna är några av de största på den afrikanska kontinenten.

bat-okavangodeltat-namibia-victoriafallen-luften-lyxresor-namibia

Dag 11: Bwabwata Game Park
Efter frukost flyger ni norrut mot Namibias frodiga Caprivi-region, känd som södra Afrikas mest berömda fågelskådning. Er lodge ligger på en av de skuggiga stränderna av floden Okavando, bland höga och gamla afrikanska ebenholtsträd och marulaträd och där ni möts av en exceptionell och oförglömlig naturupplevelse. Här åker ni på både morgon och eftermiddagssafari med öppna fordon. Alternativet är att ni också kan åka på en båtkryssning längs med de frodiga kanalerna i Okavangodeltat.

Boende på Divava Okavango Lodge & Spa (★★★★★)Divava Okavango Lodge & Spa★★★★★Den här lyxiga lodgen ligger precis vid flodbankerna till Okavango River några hundra meter från Popa Falls. Här finns 20 lyxiga chalet....

zebror-namibia-victoriafallen-luften-lyxresor-namibia

Dag 12: Chobe National Park
Efter frukost flyger ni till den östligaste punkten på Capriviremsan, Kasane. De följande två nätterna bor ni inne i Chobe National Park, vars vattendrag lockar till sig hjordar av antiloper, giraffer, zebror och elefanter. De vilda afrikanska katterna lurar i hasorna och har ni riktigt tur får ni uppleva den ultimata spänningen när lejonen sakta smyger sig på sitt byte. Resten av dagen kan ni ägna åt att relaxa vid poolen eller delta i aktiviteterna som anordnas på lodgen.

Boende på Chobe Game Lodge.

elefanter-chobe-namibia-victoriafallen-luften-lyxresor-namibia

Dag 13: Chobe National Park
Vid soluppgången färdas ni i öppna fordon i Chobe National Park. Här kan ni spana efter elefant, buffel, vattenbockar, buskbockar och den ståtliga kudun. Även lejon, leopard och hyenor finns på många ställen i reservatet. På eftermiddagen åker ni på guidad flodkryssning i solnedgången längs med nationalparken då ni har chans att se många djur som tar sig ner till floden. Elefanterna är ofta törstiga så här dags på dygnet och man kan även få se dem simma över till andra sidan för att beta. En rolig syn då endast snablarna sticker upp ur vattnet.

victoriafallen-zimbabwe-namibia-victoriafallen-luften-lyxresor-namibia

Dag 14: Victoriafallen
Denna morgon flyger ni vidare den korta biten till Victoriafallen och Zimbabwe. Inbäddat bland frodig, inhemsk växtlighet, ligger er lodge nära mystiska Victoriafallen, den längsta ridå av vatten på jorden. Njut av en guidad visning av fallen och vandra genom frodig regnskog som underhålls av konstant avdunstning från vattenfallet.

Boende på The Elephant Camp (★★★★★).

helikopter-victoriafallen-zimbabwe-namibia-victoriafallen-luften-lyxresor-namibia

Dag 15: Victoriafallen
Här är en dag för fria aktiviteter. Njut av lugn och ro vid Zambeziflodens kant, koppla av på en lugn kryssning i solnedgången, eller upplev Victoriafallen med helikopter. På kvällarna blir ni bortskämda med 5-stjärniga måltider och somnar till Victoriafallens dånande i bakgrunden.

victoriafallen-aerial-zimbabwe-namibia-victoriafallen-luften-lyxresor-namibia

Dag 16: Hemresa
Efter frukosten transporteras ni till flygplatsen, checkar in ert bagage och flyger hem med många fina minnen och kanske en och annan souvenir.

Dag 17: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Namibia och Victoriafallen från luften.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt17 dagarLäs program111 850:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.