Aktuell information gällande Coronavirusets spridning, läs mer här
Gästresa med Lottie Knutson
11 dagar

Gästresa med Lottie Knutson

fr 43 800 SEK Visa avgångar

Gästresa med Lottie Knutsonfr 43 800 SEK

Följ Lottie Knutsons fotspår genom Sydafrika! Denna resa är en helt unik upplevelse med genomgående hög standard vilket märks redan när ni ankommer Rovos Rails egna station i Pretoria. Champagnen serveras i kristallglas och ni tas med på en tidsresa ombord på tåget. Vagnar och kupéer är tidstypiskt inredda i kolonial stil. Måltiderna intas i den ombonade restaurangvagnen medan ni färdas fram genom det afrikanska landskapet. Efter ett par nätter ombord på tåget når ni Indiska Oceanens kust och ankommer kuststaden Durban.

Ni njuter av avkopplande dagar på anrika hotell The Oyster Box med närhet till havet innan resan fortsätter norrut till Thanda Private Game Reserve för avslutande dagar i bushen. Safariturer under morgon och tidig kväll i kombination med lugn och ro vid poolen eller på tältets utsiktsdäck. Följ dygnets ljusa timmar och få chans att verkligen varva ner!

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Gästresa med Lottie Knutson men vissa avvikelser kan förekomma.
gastresa-med-lottie-knutson-lyxresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

pretoria-gastresa-med-lottie-knutson-lyxresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 2: Johannesburg/Pretoria
Ni blir hämtade på flygplatsen och en transfer tar er till Pretoria och det hotell där ni spenderar första natt i Sydafrika.

Boende på Castello Di Monte (★★★★★).

aerial-rovos-rail-gastresa-med-lottie-knutson-lyxresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Avgång från Capital Park Station
Tåget avgår från Rovos Rails privata bangård på Capital Park Station. Om ni inte har hunnit bekanta er med era medresenärer innan avfärd så kan ni göra det i loungevagnen eller panoramavagnen längst bak under tiden tåget ringlar sig söderut genom den vackra Mpumalangaprovinsen. Lunchen serveras i restaurangvagnen medan tåget passerar Heidelberg på 1 903 meters höjd. På eftermiddagen lämnar tåget Vooruitsig och börjar sin stigning mot Majuba Hill på 2146 m. Förhoppningsvis får ni uppleva en solnedgång ni sent kommer att glömma! På kvällen serveras en femrätters middag och tåget stannar för natten i Elandslaagte.

noshorning-gastresa-med-lottie-knutson-lyxresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 4: Safari i Nambiti Private Game Reserve
Idag väcks ni tidigt för att ge er ut på en morgonsafari i Nambiti Private Game Reserve. Ni äter en lätt frukost och kör sedan mot parken i jeepar/minibussar. Efter safarin återvänder ni till tåget där det serveras brunch medan ni susar vidare mot Estcourt. När ni kommer fram till Estcourt körs ni ut till Spionkop Lodge, där det finns två aktiviteter att välja mellan – antingen en safari i Spionkop-reservatet eller en guidad tur där ni besöker de gamla slagfälten i området. Dagen avrundas med sundowners och middag på Spionkop Lodge. Ni övernattar sedan på tåget.

rovos-rail-gastresa-med-lottie-knutson-lyxresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 5: Kwa-Zulu Natal
Frukosten serveras medan tåget börjar nedstigningen mot Lions River station. Här stannar ni för att göra ett besök på det berömda Ardmore ceramics gallery. Här får lokala konstnärer visa upp sina färdigheter i det uråldriga hantverket som är typiskt för KwaZulu-Natal.

Tillbaka på tåget serveras ni lunch medan tåget tuffar vidare genom Kwa-Zulu Natals böljande kullar och på kvällen anländer ni till Sydafrikas tredje största stad, Durban, som är beläget vid Indiska Oceanen.

En transfer väntar in er på stationen i Durban och tar er en kort bit norrut till samhället Umhlanga och tar er till ert boende, anrika The Oyster Box Hotel.

Boende på The Oyster Box (★★★★★)The Oyster Box★★★★★The Oyster Box ligger i det lilla samhället Umhlanga, cirka 15 km norr om Durban. Från det att hotellet öppnade sina dörrar i mitten av....

the-oyster-box-gastresa-med-lottie-knutson-lyxresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 6 - 7: Umhlanga
Under era dagar på The Oyster Box Hotel har ni gott om tid till avkoppling i en lugn och trivsam miljö. Välj att ta en lång promenad längs med havet, en massage på relaxavdelningen, läsa en god på en dagbädd i den lummiga innegården eller avnjut hotellets klassiska afternoon tea? Kanske tar ni del av alla dessa aktiviteter och mer därtill.

elefant-gastresa-med-lottie-knutson-lyxresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 8: Umhlanga – Thanda Private Game Reserve
Idag går resan norrut, med transfer tar ni er till Thanda Private Game Reserve. Detta reservat ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson och är cirka 14 000 hektar stort. Thanda Private Game Reserve anses av många som en av Afrikas bästa privatägda safariparker och här finns ”The Big Five”.

Ni ankommer till parken under tidig eftermiddag och strax därefter väntar er första safaritur!

Boende på Thanda Tented Camp (★★★★)Thanda Tented Camp★★★★Thanda Game Reserve är belägen drygt 20 kilometer norr om Hluhluwe i Zululand. Nationalparken som är privatägd är hela 14 000 hektar st....

thanda-tented-camp-gastresa-med-lottie-knutson-lyxresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 9: Thanda Private Game Reserve
På safarin gäller det att stiga upp med solen för att fånga de mest aktiva timmarna av djurliv. Efter lite värmande dryck beger ni er ut på er morgontur. En god frukost väntar efter er safarin och under dagen finns sedan tid till sköna timmar vid poolen eller vid däcket intill ert tält.

Senare under dagen är det dags att återigen ge sig ut på safari. Chansen att få se djuren är nu betydligt bättre än under den heta dagen, eftersom dem vaknar till liv när temperaturen börjar sjunka. Väl tillbaka på lodgen serveras middag.

safari-lejon-gastresa-med-lottie-knutson-lyxresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 10: Hemresa
Idag är det dags för hemresa men innan ni lämnar Thanda hinner ni med en avslutande safari och en välsmakande frukost. Med transfer tar ni er tillbaka söderut till Durban varifrån ni flyger hemåt!

Dag 11: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Gästresa med Lottie Knutson.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt11 dagarLäs program43 800:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.