Flying Namibia
11 dagar

Flying Namibia

fr 48 300 SEK Visa avgångar

Flying Namibiafr 48 300 SEK

Då ni färdas både via luften och via land, ges en unik möjlighet att få se landskapet från olika perspektiv. De utvalda boendena är alla av hög klass. Ni börjar i Namibias huvudstad Windhoek, en attraktiv och liten men livlig stad. Ni flyger sedan söderut längs med Kalahariöknen till Fish River Canyon. Ni får se ravinen, som är den andra största i världen, och de höga sanddynerna i Sossusvlei, som ni beskådar både från luften och till fots. Ni färdas vidare till kuststaden Swakopmund, där ni åker på en kryssning med chans att se delfiner, sköldpaddor, sälar och valar samtidigt som ni avnjuter ostron och mousserande vin.

I Twyfelfontein besöker ni de välkända grottmålningarna, innan det dags för Etosha National Park för heldagssafari. Upplevelserna varvas med fri tid som ni kan spendera på avkoppling och att bara njuta av tillvaron. Denna resa avgår ungefär 2 gånger/månad. Max deltagare är 8 personer. Välkommen på en exklusiv resa med Namibias absoluta höjdpunkter.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Flying Namibia men vissa avvikelser kan förekomma.
flygplan-oken-flying-namibia-lyxresor-namibia

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Namibia.

widnhoek-kyrka-flying-namibia-lyxresor-namibia

Dag 2: Windhoek
När ni har landat på Windhoeks flygplats och hämtat ert bagage, tar ni er in till staden och ert boende för natten. Huvudstaden Windhoek, är en attraktiv, liten, men livlig stad. Den är omgiven av kullar med de imponerande Auas Mountains i sydöst, Eros Mountains i nordöst och Khomas Hochland i väst. Här bor endast 200 000 invånare vilket gör den till en av världens renaste huvudstäder. Arkitekturen i staden är ett arv från den tyska koloniseringen.

Vi rekommenderar att ni bokar ett par extra nätter här för att kunna se staden ordentligt.

Boende på Olive Grove (★★★★)Olive Grove★★★★Olive Grove är ett hotell med hög standard och är beläget nära city men ändå i ett mycket lugnt område. Olive Grove har 9 rum att erbju....

fish-river-canyon-flying-namibia-lyxresor-namibia

Dag 3: Fish River Canyon
Ni lyfter från Windhoek på morgonen och flyger söderut längs med Kalahariöknen. Nedanför er ser ni hur öknen breder ut sig och hur de röda sanddynerna mjukt böljar som vågor formade av vinden ända bort till Botswana. Öknen är både av sten och sand, och ni ser hur landskapet ändrar sig ju längre söderut ni flyger. Ni kommer till Fish River Canyon efter någon timmes flygning. Eftermiddagen är ledig att njuta av stillheten och det fina hotellet.

Boende på Canyon Lodge (★★★★)Canyon Lodge★★★★Canyon Lodge ligger i Gondwana Canyon Park, bara 20 km från Fish River Canyon, och 2 km från sin systerlodge, Canyon Village. Lodgen är....

sossuslei-oken-flying-namibia-lyxresor-namibia

Dag 4: Sossusvlei
Denna morgon kommer ni att besöka Fish River Canyon, en 550 meter djup bergssänka, den äldsta i världen och den näst största, efter Grand Canyon i USA. Efter ert besök här kommer färden att fortsätta mot Namiböknens kustremsa. Namiböknen är den äldsta öknen i världen. De stora och mäktiga sanddynerna ser man bäst från luften och påminner om stora revor som sträcker sig mot världens högsta sanddyner som bildar Sossusvlei.

Boende på Sossusvlei LodgeSossusvlei LodgeSossusvlei Lodge ligger precis vid ingången till själva Sossusvlei. Sossusvlei Lodge består av 45 bungalows med privat badrum och terra....

sossuslei-oken-vandring-flying-namibia-lyxresor-namibia

Dag 5: Soussvlei – Swakopmund
Tidigt på morgonen, innan soluppgången ger ni er iväg i en öppen bil till Sossusvlei. Där upplever ni öknen på nära håll, sanden med sina starka färger som förändras från röd till orange under tiden solen går upp över sanddynerna. Ni klättrar upp på någon av sanddynorna, så högt ni orkar och ser solen gå upp. Efter denna annorlunda upplevelse beger ni er till Sesriem Canyon, en mindre bergssänka, för att svalka av er efter den afrikanska hettan. Efter besöket här tar flyget er längs Atlantens kustlinje tills ni kommer till Swakopmund, som är en pittoresk kuststad som har nästlat sig in mellan havet och den stora Namiböknen.

Boende på Hotel Zum Kaiser.

sal-hav-flying-namibia-lyxresor-namibia

Dag 6: Kusten/Damaraland
Idag påbörjar ni resan mot Walvis Bay för att där åka ut på en kryssning. Den skarpa linjen mellan vatten och de stora och torra sanddynerna är häpnadsväckande. På båten kan ni få besök av några hungrig gäster, nämligen sälar och fåglar. Det serveras färska ostron och mousserande vin på resan! Det finns också chans att se delfiner, sköldpaddor och beroende på säsong även en och annan val. Flyget tar er sedan via Skelettkusten in i Damaraland.

Boende på Twyfelfontein Country Lodge (★★★)Twyfelfontein Country Lodge★★★Twyfelfontein Country Lodge ligger i den gamla Huab dalen i Damaraland regionen. Området som kallas Twyfelfontein Uibasen Conservancy h....

twyfelfontein-flying-namibia-lyxresor-namibia

Dag 7: Etosha National Park
Idag kommer ni att besöka en av världens mest spektakulära ”konstutställningar” som dessutom finns utomhus. Ni ska besöka Twyfelfontein, som är ett stort område med grottmålningar gjorda av San-folket för flera tusentals år sedan. Målningarna föreställer bland annat jägare utrustade med pil och båge samt olika djur som giraff, antilop, zebra och lejon. En riktig lektion i mänsklighetens historia!
Mot kvällen flyger ni en kort sträcka vidare till ert boende i närheten av Etosha.

Boende på Etosha Village.

elefant-etosha-national-park-flying-namibia-lyxresor-namibia

Dag 8: Etosha National Park
Det blir en tidig morgon eftersom ni ska resa in i Etosha National Park, en av de mest varierande safariparkerna i Afrika. I Etosha National Park finns en gigantisk saltdammsöken, Etosha Pan, som under dagen skimrar när marken blir varm. Etosha Pan är omgiven av ett stort antal vattenhål som förser 114 olika sorter av djur och 340 olika fågelarter med vatten. Det finns möjlighet att ni stöter på 4 av djuren i ”The Big 5″ här. En fantastisk dag ute med erfarna guider! Hela dagen tillbringas i parken.

windhoek-parlamentet-flying-namibia-lyxresor-namibia

Dag 9: Windhoek
Efter frukost går ni ombord på ert flygplan för den sista flygningen tillbaka till Windhoek. Ni blir transporterade från flygplatsen till ert hotell för natten.

Boende på Olive Grove (★★★★)Olive Grove★★★★Olive Grove är ett hotell med hög standard och är beläget nära city men ändå i ett mycket lugnt område. Olive Grove har 9 rum att erbju....

kyrka-windhoek-flying-namibia-lyxresor-namibia

Dag 10: Hemresa
Efter en lugn förmiddag med tid för sista shoppingen inne i Windhoek, tar ni er med taxi tillbaka till flygplatsen. Ni flyger hem med många minnen och kanske en och annan souvenir.

Denna resa går att förlänga med fler dagar och utflykter. Hör av er till oss för prisuppgifter.

Dag 11: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Flying Namibia.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt11 dagarLäs program48 300:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.