UD avråder från resor till hela världen. Vi kommer att kontakta alla kunder som berörs av detta i turordning utifrån avresedatum. Du behöver inte kontakta oss, vi hör av oss. Läs mer här: Aktuell information om Coronaviruset
Botswana och Winelands
12 dagar

Botswana och Winelands

fr 34 500 SEK Visa avgångar

Botswana och Winelandsfr 34 500 SEK

Resan låter er uppleva mycket av det bästa som södra Afrika har att erbjuda - spännande djur, enastående natur och fantastiskt god mat och dryck. Ni börjar i Zimbabwe vid de mäktiga Victoriafallen, där ni kan promenera runt bland fallen i den unika och mycket vackra miljön. Därefter åker ni in till Botswana för ett besök i Chobe National Park, ett av Afrikas mest djurtäta reservat. Området är speciellt känt för alla sin elefanter och tillsammans med kunniga safariguider gör ni adrenalinsprudlande safariturer bland alla djuren och därefter har ni möjlighet att åka på en avkopplande flodkryssning. Ni tar er sedan till Sydafrika och det berömda vindistriktets huvudstad, Stellenbosch.

Här kan ni ägna dagarna åt vinprovning som är det allra populäraste, men många gårdar erbjuder även ost- och chokladprovning. Resan avslutas sedan i Kapstaden, där ni mitt i pulserande Waterfront. Koppla av och njut av tillvaron eller aktivera er och utforska sevärdheterna i Kapstaden med omnejd. Härifrån tar ni er smidigt till bland annat fängelseön Robben Island, naturreservatet Godahoppsudden och flera vackra stränder.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Botswana och Winelands men vissa avvikelser kan förekomma.
lejon-lejonunge-okavango-botswana-winelands-lyxresor-till-sodra-afrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

victoriafallen-botswana-winelands-luften-lyxresor-namibia-sydafrika

Dag 2: Victoriafallen
Ni landar i Johannesburg och flyger därifrån upp till Victoriafallen. Här bor ni på ett lyxigt och mycket anrikt hotell i närheten av fallen, där engelska monarker och kändisar från hela världen bott. Sviterna är inredda med stil och finess och utrustade med alla moderna bekvämligheter samtidigt som inredningen är varm och inbjudande.

Idag finns det tid för att koppla av och finna er till rätta. På eftermiddagen finns möjlighet att njuta av klassiskt afternoon tea på terrassen med vattenångorna från fallen i bakgrunden, en mäktig upplevelse.

Boende på Victoria Falls Hotel (★★★★★)Victoria Falls Hotel★★★★★The Victoria Falls Hotel, även kallat för "the grand old lady of the Falls", ligger i Victoria Falls National Park endast 10 minuters p....

helikopter-victoriafallen-botswana-winelands-luften-lyxresor-namibia-sydafrika

Dag 3: Victoriafallen
Här i Victoria Falls är det världens största vattenfall som är den självklara sevärdheten. På det lokala språket betyder namnet på fallen ”den dundrande röken”. Ni promenerar runt i reservatet runt Zambezifloden och ser fallen från olika vinklar. På grund av avdunstningen är här regnskog med växter och fåglar som vi inte annars ser i södra Afrika. Det finns tid för både avslappning vid poolen och promenad bland butiker och marknader i staden. För er som vill aktivera sig finns gott om möjligheter. Ta gärna en helikoptertur och hänförs av utsikten över vattenfallen. Ni kan även rida elefant, åka jet båt eller flyga med micro-light flygplan.

gnuer-botswana-winelands-luften-lyxresor-namibia-sydafrika

Dag 4: Victoriafallen – Chobe National Park
På morgonen kommer en transfer och hämtar upp er vid hotellet och tar er längs med en vacker väg mot Botswanas gräns och ett av Afrikas mest djurtäta reservat, Chobe National Park. Vid gränsen möts ni upp av jeepar som ni hoppar in i för att åka till ert boende, endast 10 minuter från reservatet. Ni bor på en lyxig lodge alldeles vid Chobe River. Samtliga rum är inredda med alla bekvämligheter och de privata verandorna har en fantastisk utsikt över floden.

På eftermiddagen rekommenderar vi att ni åker med en av båtarna som kryssar på floden vid solnedgången. Från båten ser ni elefanter som korsar floden, flodhästar som vältrar sig i vattnet och kanske kommer en krokodil och simmar förbi. Middag äter ni på hotellet, och det finns ett par olika restauranger att välja mellan.

Boende på Chobe Marina Lodge (★★★★).

elefant-botswana-winelands-luften-lyxresor-namibia-sydafrika

Dag 5: Chobe National Park
Ni väcks tidigt och möts av öppna, terränggående fordon för safari i Chobe National Park. Glöm inte att ta med kikare och kamera. Er guide kommer berätta om naturen omkring er och om djuren ni ser. Här finns bland annat stor chans att se kattdjur såsom lejon och leoparder även om den sistnämnda alltid är mer svår att upptäcka. Efter safarin finns det tid för avkoppling innan det på kvällen är dags för middag på hotellet.

lejon-botswana-winelands-luften-lyxresor-namibia-sydafrika

Dag 6: Chobe National Park – Stellenbosch
Även idag stiger ni upp tidigt för att göra en sista safaritur inne i Chobe National Park. Efter frukost får ni sedan transfer till flygplatsen i Kasane och härifrån flyger ni sedan via Johannesburg till Kapstaden. Direkt när ni landar hämtar ni ut er hyrbil och kör en kort bit österut det staden som ofta omnämns som vindistriktets huvudstad, Stellenbosch. Här tillbringar ni dagarna med trevliga vinprovningar på någon av de närbelägna gårdarna. Stellenbosch inbjuder till avkoppling i fantastiska miljöer, samhället är omgivna av natursköna bergsmassiv och inne i centrumkärnan finns trivsamma kvarter med restauranger, konstgallerier, små butiker och caféer. Här är enkelt att trivas! Ert boende ligger strax utanför samhället, på vägen mot Franschhoek.

Boende på Clouds Estate.

vinprovning-botswana-winelands-luften-lyxresor-namibia-sydafrika

Dag 7: Vindistriktet
Dagen ägnar ni med fördel åt vinprovningar. I området finns ett härligt utbud av gårdar som erbjuder såväl provning av viner som ost och choklad. De allra flesta gårdarna håller öppet för besökare som vill stanna till och göra en vinprovning eller kanske bara njuta av gårdens omgivningar.

kapstaden-botswana-winelands-luften-lyxresor-namibia-sydafrika

Dag 8: Stellenbosch – Kapstaden
Ni äter frukost i god ro och checkar sedan ut och beger er mot Kapstaden. Ert boende här är vackert beläget i området Waterfront med shopping och restauranger ett stenkast bort, för den som önskar.

Boende på The Table Bay Hotel.

mossel-bay-golfbana-botswana-winelands-luften-lyxresor-namibia-sydafrika

Dag 9 - 10: Kapstaden
Under dessa dagar har ni ledig tid för att utforska Kapstaden med omnejd. Ni kanske spelar golf, kopplar av med sol och bad, ägnar dagarna åt shopping eller gör olika dagsturer i staden och närliggande områden. Läs gärna mer om våra organiserade dagsutflykter i Kapstaden eller hör av er till oss för andra tips och råd.

solnedgang-botswana-winelands-luften-lyxresor-namibia-sydafrika

Dag 11: Hemresa
Idag packar ni väskorna och förbereder er för hemresa. Ni lämnar tillbaka er hyrbil på flygplatsen och flyger hem till Skandinavien igen. Förhoppningsvis har ni många fina minnen med er i bagaget!

Dag 12: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Botswana och Winelands.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt12 dagarLäs program34 500:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.