Windhoek - Victoriafallen
15 dagar

Windhoek - Victoriafallen

fr 31 900 SEK Visa avgångar

Windhoek - Victoriafallenfr 31 900 SEK

En perfekt resa för er som vill uppleva spektakulär natur, spännande djurliv och vackra vyer. Äventyret utgår från Windhoek och avslutas vid ett av världens underverk: Victoriafallen! På vägen får ni bland annat se den moderna huvudstaden Windhoek, de vackra landskapen i Omaruru, djurlivet i Etosha National Park, naturen kring Kavango River, ytterligare djurliv i Chobe National Park och andra fantastiska platser, innan ni slutligen kommer till de mäktiga Victoriafallen. Ni får många härliga naturupplevelser och får se de fantastiska kontrasterna och landskapen som länderna har att erbjuda.

  • Vandra i Windhoek - staden som är omgiven av berg mitt i Namibia
  • Vandra bland dinosauriers fotspår
  • Upplev horder av zebror och gnuer i Etosha med något kattdjur lurande i bushen
  • Upplev solnedgången över Kvango River med en drink i handen
  • Sov i tält under en natthimmel utan like
  • Promenera bland alla regnbågar som skapas av Victoriafallens mäktiga vatten
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Windhoek - Victoriafallen men vissa avvikelser kan förekomma.
windhoek-victoriafallen-namibia-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Namibia.

the-auas-mountain-windhoek-victoriafallen-namibia-sydafrikaresor

Dag 2: Windhoek
När ni har landat på Windhoek flygplats och checkat ut ert bagage, hämtar ni er hyrbil. Ni lämnar flygplatsen och kör in i staden. Windhoek, huvudstaden, är en attraktiv och liten men livlig stad. Den är omgiven av kullar med de imponerande Auas Mountains i sydöst, Eros Mountains i nordöst och Khomas Hochland i väst.

Boende på Jordani B&B (★★★)Jordani B&B★★★Jordani B&B ligger perfekt i ett lugnt område som heter Olymbia strax söder om Windhoek. Här finns gott om restauranger och affärer som....

antilop-windhoek-victoriafallen-namibia-sydafrikaresor

Dag 3: Omaruru
Efter frukost åker ni via Okahandja och Karibib, som är ett torrt, platt landskap som omger vägen mot Swakopmund. Här finns en av världens finaste marmor. Ni kommer sedan till Omaruru, som ligger vid Omaruru River och med de spektakulära Erongo-bergen i bakgrunden. Här bor ni på Onduruquea Nambi Guestfarm och kan spendera eftermiddagen med att utforska de vackra omgivningarna eller åka på en liten safari i solnedgången. Det finns gott om djur här i området och är ni intresserade av urhistoria, så kan ni även få se fotspår efter dinosaurier och grottmålningar i närheten. Middagen är inkluderad på den här lodgen.

Boende på Onduruquea Nambi Guestfarm (★★★).

zebra-windhoek-victoriafallen-namibia-sydafrikaresor

Dag 4: Etosha National Park
Fortsätt norrut mot Etosha National Park. Om ni inte har gjort för många stopp på vägen, bör ni vara framme lagom i tid för en eftermiddagssafari i parken.

Boende på Onguma Bush Camp (★★★)Onguma Bush Camp★★★På den östra sidan av Etosha angränsande till Fishers Pan hittar ni Onguma Game Reserve som är en av Namibias bäst bevarade hemligheter....

elefant-etosha-windhoek-victoriafallen-namibia-sydafrikaresor

Dag 5: Etosha National Park
Ni har idag en hel dag att tillbringa i parken, så ni kör runt på safari och av de arter ni kan se här är flera mycket ovanliga och till och med utrotningshotade, som t.ex. svart noshörning. Etoshas elefanter har ryktet om sig att vara de största i Afrika och de allra största har mätts upp till fyra meter i mankhöjd. Deras snablar är å andra sidan relativt små. Den största delen av året består Etosha Pans yta av en vit krackelerad lera där omgivningen speglar sig under större delen av dagen. Att se stora hjordar av djur mot den kusliga bakgrunden gör safari i Etosha till en mycket speciell upplevelse! Ni kör ut mot den östra grinden till parken. Er nästa lodge ligger endast 3 km från parken.

hoba-windhoek-victoriafallen-namibia-sydafrikaresor

Dag 6: Kavango River
Er resa mot Victoriafallen fortsätter först söderut och ni kör via Tsumeb, som är en märkligt grönskande stad eftersom marken är mycket bördig, samtidigt som det i närheten finns många brytbara mineraler och halvädelstenar. Bland annat bryts det mycket blymalm här. Strax efter Tsumeb kommer ni till Grootfontein, där ni svänger åt nordväst och kör på en mycket rak väg i ca 255 km till Rundu och N’Kwasi Lodge, som ligger på strandbanken till Kavango River. Njut av en drink medan ni tittar på den fantastiska solnedgången!.

Boende på Nkwazi Lodge.

kavango-windhoek-victoriafallen-namibia-sydafrikaresor

Dag 7: Kavango River
Vill man uppleva stillheten och total avkoppling på sin semester så är det här man ska vara. Här kan man paddla kanot på den vattenrika floden eller åka ut på fisketurer. En tur tidigt på morgonen med packad frukostlåda i ena handen och fiskespöt i den andra är ett bra recept för en lyckad dag. I floden simmar tigerfisk och malar. Chansen är stor att ni får en av dessa jättar på kroken. På andra sidan floden ligger Angola och ofta ser man kvinnor och barn från den sidan komma ner till floden för att tvätta.

camp-kwando-windhoek-victoriafallen-namibia-sydafrikaresor

Dag 8: Kongola
Fortsätt utmed Caprivi Strip, som är en grönskande dal, till den lilla staden Kongola. Detta området blev hårt drabbat i bägge inbördeskrigen i Namibia och grannlandet Angola. Oroligheterna härjade här så sent som under 1990-talet men idag ser man inte mycket som minner om slagen. Djuren har sakta kommit tillbaka till Bwabwatwa National Park efter att varit i princip helt utrotade. De vänliga invånarna i Caprivi talar tillsammans cirka 10 olika språk och alla har olika traditioner. Ni kan besöka en av de lokala byarna precis utanför ert boende. Ert nästa boende ligger mycket nära Mudumu National Park och om tiden tillåter kan ni ta en safaritur in i parken på eftermiddagen. Lodgen har en egen båt som kan ta upp till 14 personer på Kwando River. Att se djuren härifrån är en speciell upplevelse eftersom ni kan komma dem mycket nära. Det finns en mindre båt om någon vill ut på en liten fisketur.

Boende på Camp Kwando (★★★)Camp Kwando★★★Detta boende ligger i den vackra Caprivi Strip, landremsan i den nordöstra delen av landet. På området finns både tält och bungalows, v....

mamili-game-drive-windhoek-victoriafallen-namibia-sydafrikaresor

Dag 9: Kongola
Här är fågellivet rikt och biätare och kungsfiskare är vanliga när man tar en tur ut på floden. Det finns även ett par landrovers som kan ta gästerna ut på safari på land, oftast in i Mudumu Game Park. Under färden bjuds det då på dricka och lite tilltugg. Det går också att ordna så att ni kan åka ut på en längre tvådagars tur till Mamili Game Park. Den parken ligger söderut och här finns inte lika mycket människor. Risken är stor att ni inte träffar på några andra alls och verkligen få känna på den afrikanska vildmarken – speciellt eftersom man sover ute i bushen.

chobe-np-windhoek-victoriafallen-namibia-sydafrikaresor

Dag 10: Chobe National Park
Efter frukost så fortsätter ni in i Botswana, kör via Katima Mulilo och sedan ut ur Namibia via Ngoma gränsstation. Fortsätt till staden Kasane, där er lodge ligger. I norra Botswana ligger Kwando, Chobe och Linyanti River som tillsammans formar en serie av sjöar, öar och våtmark. Detta område är Chobe National Park, som är känt för sina stora hjordar med bufflar och elefanter. Här finns även gott om rovdjur och ett rikt fågelliv. Ni lämnar er bil här och får en transfer till ert boende.

Boende på Chobe Safari Lodge (★★★★)Chobe Safari Lodge★★★★Här finns flera olika varianter på boende, från enkla rondavels till mer lyxiga rum. Alla har privat badrum och antingen luftkonditione....

antiloper-chobe-np-windhoek-victoriafallen-namibia-sydafrikaresor

Dag 11: Chobe National Park
Ni har dagen fri och vi rekommenderar starkt att ni bokar en safaritur in till Chobe National park för att se dessa stora hjordar med elefanter, bufflar och antiloper. På kvällen kan man göra en safaritur med flodbåt och man har då stor chans att se stora hjordar med elefanter som kommer ner till floden för att dricka. Hjordar med bufflar och stora familjer med flodhästar rullar sig gärna leriga i gyttjan för att skydda sig mot den starka solen. Det brukar vara många båtar på Chobe River men det är inte så konstigt att förstå varför så många vill se detta skådespel i takt med att solen går ner.

rainbow-hotel-windhoek-victoriafallen-namibia-sydafrikaresor

Dag 12: Viktoriafallen
Er resa fortsätter nu mot Kasangula vid gränsen mellan Botswana och Zimbabwe, efter gränsövergången är det ca 70 km till staden Victoria Falls. Det bästa är att förboka en transfer över gränsen då det är dyrt att ta med sig hyrbilen. På eftermiddagen kan ni ta det lugnt och flanera runt i staden och kanske ta ett besök på någon av hantverksbodarna, det finns mycket fina trä- tyg- och metallarbeten att köpa här.

Boende på Kingdom Hotel (★★★★).

victoriafallen-windhoek-victoriafallen-namibia-sydafrikaresor

Dag 13: Viktoriafallen
Även denna dag är fri. Det finns gott om aktiviteter att göra här för den som inte bara vill ligga vid poolen. Naturligtvis måste ni göra ett besök vid Viktoriafallen och se dessa magnifika fall, vars vrålande vatten hörs på långt håll. Här kan ni även ta en tur på elefantrygg, flyga helikopter eller varför inte vara lite vågad och prova ett bungyjump över fallen? För den mer äventyrlige finns en av världens bästa forsränning här! Räkna dock med att det tar en hel dag, så se till att ha besökt fallen dagen innan.

aerial-windhoek-victoriafallen-namibia-sydafrikaresor

Dag 14: Hemresa
Idag tar ni lättast en taxi ut till flygplatsen innan ni flyger via Johannesburg hem igen.

Dag 15: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Windhoek - Victoriafallen.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt15 dagarLäs program31 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.