Pilanesberg, Stellenbosch och Kapstaden
12 dagar

Pilanesberg, Stellenbosch och Kapstaden

fr 17 500 SEK Visa avgångar

Pilanesberg, Stellenbosch och Kapstadenfr 17 500 SEK

Denna resa kombinerar häftig safari, de bedårande vindistrikten kring Stellenbosch samt vackra Kapstaden. När ni landar i Johannesburg hämtar ni ut er hyrbil och kör till Pilanesberg som ligger ett par timmar bort. Det är en fantastiskt naturskön nationalpark med ”The Big 5” och en mängd andra djur. Parken är mindre än Krugerparken men minst lika bra och enligt många vackrare. Området är en gammal vulkankrater vilket gör landskapet kuperat och frodigt och är malariafritt. Ni kan köra på safari med er egen hyrbil, men för att få en maximal upplevelse kan vi varmt rekommendera att ni bokar en safaritur med en erfaren guide.

Från Pilanesberg tar ni er till Johannesburg där ni lämnar hyrbilen och flyger till Kapstaden. I Kapstaden hämtar ni ut er andra hyrbil och kör till Sydafrikas vinhuvudstad Stellenbosch. Här bor ni mysigt med flera restauranger inom gångavstånd samt flera golfbanor inom en kortare bilfärd. Vill ni hellre bo bland vinrankorna kan ni uppgradera och bo på en charmig vingård. I ett vackert landskap med mängder av vingårdar provar ni fantastiska viner. Prova gärna den härliga kombinationen av vin och choklad. Efter flera dagar i vinets tecken avslutas resan med Kapstaden och allt staden har att erbjuda.

  • Utforska Pilanesberg, ett annorlunda naturreservat
  • Upplev safari i världsklass
  • Bo mitt bland vingårdarna i Stellenbosch
  • Shoppa loss på marknaden på Greenmarket Square
  • Skäm bort dig på Kapstadens retauranger
  • Ta en tur till Robben Island och gå i Mandelas fotspår
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Pilanesberg, Stellenbosch och Kapstaden men vissa avvikelser kan förekomma.
noshorningar-pilanesberg-stellenbosch-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

lejon-ryter-pilanesberg-stellenbosch-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 2: Johannesburg - Pilanesberg
På Johannesburgs flygplats hämtar ni ut er hyrbil och kör norrut till Pilanesberg. Allt är väl skyltat, inte minst på grund av att en av Sydafrikas främsta attraktioner, Sun City, ligger strax bredvid parken. Pilanesberg är en mycket fin nationalpark med stor variation av djur. Om ni kommer fram till parken innan solen går ned har ni möjlighet att ta en runda med bilen och bekanta er med parken.

Boende på Manyane Resort (★★★)Manyane Resort★★★Manyane Resort ligger vid den östra gaten in till Pilanesberg nationalpark, i en lugn och avkopplande omgivning. Med 55 klassiska afrik....

elefanter-pilanesberg-stellenbosch-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 3: Pilanesberg
Få ut det mesta av dagen och stig upp tidigt, ät frukost och bege er iväg strax efter soluppgången. Detta är tiden då de flesta djur är som mest aktiva. Dagen spenderas åt safari och kanske får ni se alla ”The Big 5” (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel) från er hyrbil. Mot ett tillägg finns möjlighet att boka in en safaritur med öppet fordon och guide. Guiden är mycket kunnig och berättar om allt ni ser längs vägen. Har ni tid över på dagen kan ni även besöka Sun City, en attraktion som erbjuder bland annat vattenrutschkanor, golf- och casinospel.

omgivningar-stellenbosch-pilanesberg-stellenbosch-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 4: Pilanesberg - Johannesburg - Stellenbosch
Efter den sista safarin på morgonen kör ni tillbaka till Johannesburgs flygplats där ni lämnar hyrbilen och flyger söderut till Kapstaden. Där hämtar ni ut er andra bil och kör en kortare sträcka till Stellenbosch. Staden är en universitetsstad med en mycket speciell arkitektur som heter Cape Dutch Colonial style. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är bedårande vackert med bergen i bakgrunden som sakta sluttar ner mot Indiska Oceanen.

Boende på Hunneyball House (★★★★)Hunneyball House★★★★Detta pensionat ligger med ett bra läge cirka fem minuters promenad från restauranger, butiker och turistattraktioner i Stellenbosch. P....

vinodling-stellenbosch-pilanesberg-stellenbosch-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 5 - 6: Stellenbosch
Dagarna ägnar ni med fördel åt att utforska vingårdarna i området. De flesta gårdar i Sydafrika håller öppet för besökare och ni stannar till med bilen där ni känner för det. Här finns flera av Sydafrikas bästa vinproducenter och det finns gott om gårdar att besöka. En enkel vinprovning kostar endast 10-20 kr. Om ni vill låta bilen stå så finns det flera möjligheter att åka arrangerat med guide bland vingårdarna. På kvällarna kan ni besöka någon av de trevliga restaurangerna i centrum eller äta middag på någon mysig vingård. Självklart finns det massor att göra för er som inte är vinintresserad. Flera högt ansedda golfbanor finns runt Stellenbosch och själva centrum är fullt av mysiga caféer och butiker som är väl värda ett besök.

kapstaden-pilanesberg-stellenbosch-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 7: Stellenbosch - Kapstaden
Då det endast är en halvtimmes bilfärd till Kapstaden kan ni välja att stanna lite längre i Stellenbosch eller köra direkt till storstaden. I Kapstaden finns en mängd saker att se och göra och det är en perfekt utgångspunkt för utflykter.

Boende på Esperanza Guest House (★★★).

godahoppsudden-pilanesberg-stellenbosch-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 8 - 10: Kapstaden
Sitt och njut av en god fika på shoppingområdet Waterfront eller åk till Godahoppsudden, Simons Towns pingvinkoloni, Robben Island, Taffelberget och Greenmarket Square, som bara är en bråkdel av alla utflyktsmål som Kapstaden erbjuder. Upptäck dessa på egen hand eller välj en organiserad dagsutflykt med guide.

kapstaden-aerial-pilanesberg-stellenbosch-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 11: Hemresa
Ni har några timmar fram till att flyget avgår på eftermiddagen. Passa på att inhandla det sista innan ni kör till Kapstadens flygplats, lämnar hyrbilen, checkar in och flyger hemåt.

Dag 12: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Pilanesberg, Stellenbosch och Kapstaden.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt12 dagarLäs program17 500:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.