Namaqualand och Kalahari
19 dagar

Namaqualand och Kalahari

fr 21 900 SEK Visa avgångar

Namaqualand och Kalaharifr 21 900 SEK

Denna resa tar er genom de västra delarna av Sydafrika och upp till Namibia. Ni börjar med några dagar i Kapstaden, en stad med intressant historia, vackra vyer och ett enormt utbud av affärer, restauranger och sevärdheter. Ni tar er sedan vidare längs med landets västra kust till den idylliska kuststaden Langebaan. Här kan ni koppla av, utforska naturen eller ägna er åt vattensporter. Ni blir kvar i samma sinnesstämning när ni anländer till ert nästa stopp Springbok, även där handlar det om avkoppling, att njuta av stillheten eller ta en lugn tur på hästryggen.

Ni kör sedan vidare in i Namibia där ni tar er till Fish River Canyon, den andra största floddalen i världen. Här finner ni flera platser där ni har en enastående utsikt över floddalen. Kgalagadi Transfontier National Park är ett stort område med torr, karg, ökenliknande terräng. Där finns många djur och ni kan boka safari eller köra runt med egen bil för att spana efter djuren. Efter ert besök i parken kör ni vidare till Upington, där ni kan, om tid finns, åka på en härlig flodkryssning på Orange River. Nästa stopp är det pittoreska samhället Citrusdal som är vackert beläget i Cederberg Valley. Ni avslutar resan i de norra delarna av Sydafrikas mest kända vindistrikt. Här kan ni utforska vingårdarna i området, men även ägna er åt vandring, fiske, ridning och kanotpaddling.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Namaqualand och Kalahari men vissa avvikelser kan förekomma.
namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

kapstaden-waterfront-namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 2: Kapstaden
Äntligen landar ni i Kapstaden! På flygplatsen hämtar ni ut er hyrbil och kör in mot staden. Ni möts av en spännande stad som bland annat erbjuder en intressant historia, vackra vyer och något av en småstadskänsla trots sin storlek. Om ni landar på förmiddagen är det trevligt att åka in till Waterfront och äta en god lunch, kanske en skaldjursmiddag eller varför inte en typisk sydafrikansk rätt för att verkligen få den rätta stämningen? Vi tipsar gärna om restauranger!

Boende på Sundown Manor (★★★★)Sundown Manor★★★★Detta mindre pensionat med vänlig och hemtrevlig atmosfär finner ni strax söder om den pulserande stadsdelen Sea Point, enbart några mi....

godahoppsudden-namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 3 - 4: Kapstaden
Under dessa dagar har ni ledig tid i Kapstaden med omnejd. Vill ni så tillbringar ni dagarna med att bara koppla av och njuta av de många, vackra platserna i centrala delarna av staden. Ett annat alternativ är att ni gör en tur ner till Godahoppsudden, det är en perfekt dagstur där ni får se den vackra kusten söder om Kapstaden. Är ni intresserade av vin så ligger Sydafrikas populära vindistrikt runt Constantiadalen endast en kort körning bort. Läs gärna mer om våra organiserade dagsutflykter i Kapstaden.

vindsurfing-strand-langebaan-namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 5: Kapstaden - Langebaan
Efter ett par händelserika och intressanta dagar i Kapstaden kör ni idag norrut längs med landets västra kust. Ni passerar bland annat Milnerton som är en av Kapstadens mer populära förorter och därefter flera andra fina stränder med fantastisk utsikt över Taffelberget. Ni fortsätter vidare norrut hela tiden med kusten på er vänstra sida tills ni når ert slutmål, den lilla idylliska kuststaden Langebaan. Staden ligger precis vid Langebaanlagunen som inbjuder till alla typer av vattensporter och som dessutom är en del av naturskyddsområdet West Coast National Park. Ert boende ligger med vacker utsikt över lagunen.

Boende The Farmhouse Hotel (★★★★).

fiskebatar-paternoster-namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 6: Langebaan med omnejd
Idag har ni gott om tid att utforska området i och kring Langebaan. Be ert hotell att ordna en picknickkorg och gör ett besök i Kraalbai och Churchhaven som båda ligger i West Coast National Park. Denna park är världsberömd tack vare att många flyttfåglar stannar här varje år och inbjuder till fågelskådning. Parken är också populär bland naturälskare och äventyrslystna. Vill ni vara aktiva så finns det flera trevliga cykelleder i parken. Under senvintern och våren, närmare bestämt under juli-september, när många av parkens växter står i blom så förvandlas hela området till en enorm, färgsprakande trädgård. Under denna period kan ni också få syn på valar som varje år kommer till området för att kalva.

En annan trevlig aktivitet som passar bra som en dagsutflykt är att köra längs med kusten upp till den pittoreska fiskebyn Paternoster som är känd för sitt kräftfiske och de charmiga fiskebåtarna i trä som är utspridda längs med kusten. Ni kan även besöka byarna Stompneus och Saint Helena Bay med vackra stränder och mysiga fiskehamnar.

springbok-namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 7: Langebaan - Springbok
Nu har ni laddat batterierna under några sköna dagar vid kusten och påbörjar er resa mot Namibia med siktet inställt på den lilla staden Springbok i de nordvästra delarna av Sydafrika. När ni kör passerar ni trevliga små samhällen där ni kan stanna till och insupa den sydafrikanska landsbygden på ett helt annat sätt än vad som är möjligt på mer trafikerade vägar. Ni kör genom ett kargt område som betraktas som en halvöken men som även här blommar upp ordentligt under vårmånaderna. Ni är framme vid dagens slutmål under eftermiddagen. Lodgen ni bor på ligger strax utanför Springbok och är en mycket lugn plats där stjärnorna fyller natthimlen på ett sätt vi sällan skådar här hemma. Ni kan välja att koppla av och bara njuta av stillheten efter en lång dags körning eller om ni så önskar så finns det möjlighet att bland annat ta en tur på hästryggen i landskapet. Passa på och njut av Namaqualands gästfrihet!

Boende på Daisy Country Lodge (★★★★).

orange-river-berg-namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 8: Springbok - Fish River Canyon
Efter frukost fortsätter ni mot Namibia som nu ligger cirka 120 km norrut. Ni korsar Orange River som utgör gränsen mellan Namibia och Sydafrika. Har ni tid kan ni hyra kanot och ta en tur här. Vidare norrut kommer ni fram till Gondwana National Park som ligger precis intill Fish River Canyon, här ligger ert boende som kommer vara er utgångspunkt i ert utforskande av området.

Boende på Canyon Roadhouse (★★★)Canyon Roadhouse★★★Tack vare sin originella inredning med 50-tals känsla och gamla bildelar har Canyon Roadhouse förvärvat sig en kultstatus i Namibia. De....

fish-river-canyon-namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 9: Fish River Canyon
Idag finns möjlighet att besöka Fish River Canyon som är den näst största naturliga ravinen i världen efter Grand Canyon i USA. Fish River Canyon är dock äldre och är ett spektakulärt naturfenomen som tagit över hundra miljoner år att forma. Ravinen är 160 km lång, upp till 27 km bred och 500 m djup med rester av den flod som en gång i tiden karvade ut ravinen långsamt rinnande i dess botten. Här finns ett par utkiksplatser som erbjuder en spektakulär utsikt över ravinen. Vissa hävdar att Fish River Canyon är som allra vackrast just när solen stiger över klippkanten så är ni morgonpigga kan det vara en idé att försöka fånga dagens första strålar.

giraff-namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 10: Fish River Canyon - Kgalagadi Transfrontier National Park
Eftersom ni har en längre sträcka att köra idag så stiger ni upp tidigt och kommer iväg direkt efter frukost. Ni kör fram på de namibiska vägarna med sikte på den sydafrikanska gränsen till Kgalagadi Transfrontier Park. Efter att ha passerat gränsen kör ni en kortare bit i parken tills ni når det läger ni kommer bo på. Lägret ligger vid Aoub River i allra västligaste delarna av parken och naturen är typisk för Kalahari med lågväxta buskar och träd. Detta är en naturtyp som bland annat giraffer trivs väldigt bra i, så har ni tur så välkomnas ni av en grupp av detta ståtliga djur!

Boende på Mata Mata Restcamp.

mata-mata-namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 11: Mata Mata
Efter gårdagens längre körning kan det idag vara skönt att ha tid för avkoppling, kanske vid poolen och njuta av de mäktiga omgivningarna kring Mata Mata Restcamp. Förhoppningsvis är detta en bra dag när djuren hittar till vattenhålet och då spenderar ni mer än gärna ett par timmar där och bara fascineras av djuren.

gepard-namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 12: Mata Mata - Nossob
För att uppleva mer av parkens natur och djurliv kör ni idag ytterligare en bit öster in i parken. Då parken till stor del består av rödfärgade sanddyner, gles vegetation och flera uttorkade flodbäddar finns goda möjligheter att se djuren på ett sällsynt tydligt sätt och även fånga dem på bild. I parken finns stora bestånd av antiloper av varierande storlek men även de större rovdjuren som lejon, leopard, gepard och hyena går att finna här. Under de kommande nätterna bor ni på Nossob Rest Camp som är beläget vid en uttorkad flodbädd till floden Nossob. På vägen hit upplever ni en liten del av parkens skiftande natur. Lägret ni bor på är omgivet av träd, savann och även här finns ett vattenhål som lockar till sig många djur.

Boende på Nossob Rest Camp.

lejon-nossob-namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 13: Nossob
Nossob är känt för chanserna att se rovdjur av olika slag, här är sannolikheten stor att ni får se i alla fall något av de större kattdjuren. De karaktäristiska kalaharilejonen är lätta att känna igen på dess svarta man som pryder hannarnas ståtliga huvud. Vid och kring lägret finns även gott om fåglar så för den som är intresserad av fågelskådning är detta en utmärkt plats.

orange-river-upington-namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 14: Nossob - Upington
Även idag har ni en längre körning framför er så ni kommer iväg direkt efter frukost. Ni kör först söderut till Twee Rivieren som är gaten ut ur parken. Därifrån fortsätter ni sedan söderut till Upington där ni kommer spendera natten. Ni kommer inte fram förrän senare på kvällen men om ni kommer fram i tid kan ni ta en flodkryssning på floden Orange River som flyter genom staden. Under kryssningen ser ni solen sjunka över floden medan fiskarna hoppar över ytan för att fånga insekter. Ni passerar bland annat ön Die Eiland som är belägen mitt i floden och är hemvist för en semesterresort, ni åker även under de två broar som korsar Orange River.

Boende på Le Must River Manor (★★★).

upington-namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 15: Upington - Citrusdal
Strax utanför Upington delar sig Orange River i flera kanaler innan vattnet forsar ner i ett 56 meter högt vattenfall, kallat Augrabies Falls. Floden fortsätter sedan sin väg genom en 18 kilometer lång ravin. Att beskåda och höra ljuden från dessa fall är minnesvärt. Ni fortsätter sedan tillbaka ut på den väg som ni tidigare tog norrut på väg upp mot Namibia. Kanske hittade ni något trevligt samhälle när ni sist körde längs med denna väg som ni vill göra ett återbesök till. Ert mål för dagen är det pittoreska samhället Citrusdal som ligger vackert beläget i Cederberg Valley.

Boende på Piekenierskloof Mountain Resort (★★★★)Piekenierskloof Mountain Resort★★★★Detta hotell ligger uppe på toppen av Piekenierskloof Pass med utsikt över Cederbergen. Anläggningen har gott om aktiviteter för både s....

tulbagh-namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 16: Citrusdal - Tulbagh
Resan fortsätter idag mot de norra delarna av Sydafrikas mest kända vindistrikt. När ni följer vägen märker ni hur omgivningarna grönskar i takt med att ni kommer söderut och närmar er vindistriktet. Ni njuter av de vackra vinodlingarna som breder ut sig i området och förundras över vidderna som sträcker sig mot bergen i bakgrunden. Resans sista två nätter tillbringar ni på en mindre, familjeägd farm med egen fruktodling. Här finns de perfekta förutsättningarna för vilsamma och avkopplande dagar på farmen. Det är också en bra utgångspunkt för den som vill vara mer aktiv och upptäcka vindistriktet, gården är omgiven av några av de vackraste vingårdarna i Kap-distriktet.

Boende på Rijks Country House (★★★★).

vinranka-tulbagh-namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 17: Tulbagh
Dagen ägnar ni med fördel åt att utforska vingårdarna i området. De flesta gårdar i Sydafrika håller öppet för besökare och ni stannar till där ni känner för det. Gårdarna här uppe i norra distriktet är inte lika mycket besökta som längre söderut i Stellenbosch. Men mer och mer uppmärksamhet ges åt vinerna här och flera har vunnit fina priser de senaste åren. Ni provar lite viner, kanske köper med er någon favorit hem och äter en god lunch ute på någon av gårdarna. Trivs ni med mer aktivitet finns här fina vandringsleder, möjlighet till fiske, ridning och kanotpaddling. För den naturintresserade är det ett måste att besöka Den Waterfall som är ett vackert vattenfall med badvänliga pooler. Önskar ni hellre bara njuta och koppla av de sista dagarna av resan så har ert boende en härlig SPA-avdelning.

kirstenbosch-gardens-kapstaden-namaqualand-kalahari-pa-egen-hand-sydafrika-namibia

Dag 18: Hemresa
Ert flyg avgår inte förrän på eftermiddagen så ni behöver inte stressa. På flygplatsen lämnar ni tillbaka er bil och flyger hem igen.

Dag 19: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Namaqualand och Kalahari.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt19 dagarLäs program21 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.