Mitt Namibia
16 dagar

Mitt Namibia

fr 21 800 SEK Visa avgångar

Mitt Namibiafr 21 800 SEK

Detta är en mycket bra resa för er som vill uppleva det afrikanska djurlivet och se den fantastiska öknen i Namibia på egen hand. Ni börjar med att resa söderut från huvudstaden Windhoek till Gochas som ligger inne i Kalahariöknen där miljön består av röda sanddyner. Vidare till den världskända Fish River Canyon, andra största kanjonen i världen, med en magnifik utsikt över landskapet. Därefter kör ni till världens högsta sanddyner i Sossusvlei. Denna del av öknen är ett sagoland, med sanddyner som sträcker sig upp till 300 meter och är omgivna av stora uttorkade sjöar. Ni kör sedan mot Namibias kuststad Swakopmund där ni kan välja om ni vill njuta av total avkoppling eller delta i några av de många aktiviteter som finns i området. Innan ni reser tillbaka till Windhoek besöker ni en av Afrikas bästa nationalparker, Etosha National Park som erbjuder ett mycket rikt djurliv.

  • Paddla kajak på Orange River i Fish River Canyon
  • Lär dig mer om hur man räddar de stora kattdjuren i Namiböknen
  • Vandra uppför Dune 45 i Sossusvlei i gryningen
  • Besök Solitaire - staden med under 100 invånare
  • Upplev den sällsamma Petrified Forest som består av förstenade träd
  • Ta chansen att se de sällsynta svarta noshörningarn i Etosha
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Mitt Namibia men vissa avvikelser kan förekomma.
mitt-namibia-pa-egen-hand-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Namibia.

windhoek-mitt-namibia-pa-egen-hand-sydafrikaresor

Dag 2: Windhoek
När ni har landat på Windhoeks flygplats och checkat ut ert bagage, tar ni er hyrbil och kör in till staden.

Windhoek, huvudstaden, är en liten stad men attraktiv och livlig. Den är omgiven av kullar med de imponerande Auas Mountains i sydöst, Eros Mountains i nordöst och Khomas Hochland i väst. Här bor endast 200 000 invånare vilket gör den till en av världens renaste huvudstäder. Arkitekturen i staden är ett arv från den tyska koloniseringen.

Boende på House on Olof Palme (★★★★)House on Olof Palme★★★★Detta pensionat har sju individuellt inredda rum. Boendet ligger i ett lugnt område och omges av en grönskande trädgård. Ni njuter av e....

kalahari-mitt-namibia-pa-egen-hand-sydafrikaresor

Dag 3: Windhoek – Gochas
Efter frukost börjar er resa genom Namibia. Första anhalten blir Rehoboth, en pittoresk stad som grundades 1870 av invandrande holländare från Sydafrika. Sedan fortsätter ni till Kalkrand och Stampriet innan ni kommer till Gochas som ligger inne i Kalahariöknen. Kalahari handlar främst om de röda sanddynerna som efter regn täcks av sprött gräs. Sista biten kör ni berg-och-dal bana över dynerna tills ni kommer fram till er lodge.

Ni kan ägna eftermiddagen till att koppla av vid poolen med en drink eller gå på en safaritur i Kalahariöknens röda sand.

Boende på Kalahari Anib Lodge (★★★)Kalahari Anib Lodge★★★40 km utanför Mariental på randen till Kalahari ligger Anib Lodge omringad av små vattenhål så kallade vleis. Den buskiga savannen strä....

quiver-tree-mitt-namibia-pa-egen-hand-sydafrikaresor

Dag 4: Gochas – Fish River Canyon
Idag lämnar ni Gochas och fortsätter söderut via Keetmanshoop som grundades 1860 av tyska missionärer för att omvända lokalbefolkningen. Idag finns det ett museum i staden och det finns många vackra hus i tysk kolonialstil här. I närheten finns också Giants’ Playground, med underliga klippformationer och enorma stenblock staplade på varandra, som av jättar. Strax efter Giant’s Playground ligger Quiver Tree Forest, där ni får se spektakulära träd, som ni aldrig sett maken till tidigare. Quiver Tree kommer från Sanfolket som använde trädet till att göra koger för sina pilar. Kokerboom, som är namnet på afrikaans, är speciellt härdiga mot det torra och varma klimatet och kan bli upp till 9 meter höga. Växterna är släkt med aloe och dess gula blommor kommer inte förrän efter 20-30 år. I gengäld kan de däremot bli 300 år gamla. Landskapet är mycket spektakulärt och har blivit utnämnt till ett nationalmonument.

Efter Keetmanshoop passerar ni Seeheim innan ni kommer till Canyon Roadhouse, som är den lodge ni ska övernatta i. Den ligger precis vid Fish River Canyon och på vägen dit kan ni besöka Naute Dam och köpa dadlar från de lokala odlarna.

Boende på Canyon Roadhouse (★★★)Canyon Roadhouse★★★Tack vare sin originella inredning med 50-tals känsla och gamla bildelar har Canyon Roadhouse förvärvat sig en kultstatus i Namibia. De....

fish-river-canyon-mitt-namibia-pa-egen-hand-sydafrikaresor

Dag 5: Fish River Canyon
Efter en lugn frukoststund kan ni besöka Fish River Canyon, som är den näst största naturliga ravinen i världen efter Grand Canyon i USA. Fish River Canyon är dock äldre och är ett spektakulärt naturfenomen vilket tog hundra miljoner år att forma till hur det ser ut idag. Den är 160 km lång, upp till 27 km bred och 500 m djup, med rester av den flod som en gång i tiden karvade ut ravinen långsamt rinnande i ravinens botten.

hammerstein-fish-river-canyon-mitt-namibia-pa-egen-hand-sydafrikaresor

Dag 6: Fish River Canyon – Hammerstein
Ni vänder nu norrut igen mot Seeheim, varifrån ni fortsätter mot Helmeringhausen, ännu en tyskgrundad stad och känd för fåruppfödning. Njut av den fantastiska utsikten som naturen bjuder på utmed vägen, ni är nu på väg in i en riktig öken – Namibiöknen.

På kvällen kan ni ta del i några av de aktiviteter som den här farmen bjuder på, t.ex. ”Cat Walk” där ni har möjlighet att se några av de stora katterna i Afrika. Katterna ingår i ett projekt att rädda dem från utrotning och förvaras därför i stora burar. En del av katterna är uppvuxna på farmen och är därför mer eller mindre vana med människor. Dessa katter kan man få komma riktigt nära, om katterna är på det humöret vill säga.

Boende på Hammerstein LodgeHammerstein LodgeHär finns både bungalows för självhushåll och all inclusive, för de som, hellre vill ha det. På detta boende finns både bungalows för s....

sossusvlei-mitt-namibia-pa-egen-hand-sydafrikaresor

Dag 7: Hammerstein – Sossusvlei
Ni går upp mycket tidigt för att hinna till Sossusvlei vid soluppgången. Denna del av öknen är ett sagoland, med sanddyner som sträcker sig upp till 300 m omgivna av stora uttorkade sjöar. De varma tonerna från sanddynerna sträcker sig från blekt aprikos till terrakotta och djupt rött.

Det ger en stor kontrast till den bländande vita ytan från de uttorkade sjöarna som ligger nedanför. Njut av en ofattbar utsikt över de högsta sanddynerna i världen och ta gärna en åktur ut till den döda skogen i Sossusvlei, med uråldriga träd förstenade av torkan och hettan.

Ni fortsätter en kort bit till den lilla byn Solitaire, där ni tillbringar natten.

Boende på Solitaire Guest FarmSolitaire Guest FarmPensionatet ligger strax utanför den lilla byn Solitaire mellan de öppna vidderna av Namib öknen och de rustika bergen. Ta ett dopp i p....

swakopmund-mitt-namibia-pa-egen-hand-sydafrikaresor

Dag 8: Sossusvlei – Swakopmund
Efter frukost kör ni vidare via Kuiseb Canyon innan ni kommer ut till kusten vid Walvis Bay, där svänger ni rakt norrut till Swakopmund.

Swakopmund, Namibias badort på västkusten är en charmig småstad. Det är en liten bayersk ort som ligger inklämd mellan öknen och havet. Spendera eftermiddagen för att utforska staden till fots och svalka av fötterna i Atlantens vatten.

Boende på Hotel Europa Hof (★★★)Hotel Europa Hof★★★På Hotel Europa Hof blandas det tyska med det typiskt namibiska, detta märks både på hotellet och på hotellets restaurang. Blandningen ....

waterfront-swakopmund-mitt-namibia-pa-egen-hand-sydafrikaresor

Dag 9: Swakopmund
Ni har dagen ledig. Här finns mycket att hitta på för den som inte bara vill koppla av vid en pool eller på puben. Swakopmund är, förutom en hamnstad, centrum för delfinsafari, quad biking, kamelridning, fallskärmshopp och andra äventyrliga aktiviteter.

twyfelfontein-mitt-namibia-pa-egen-hand-sydafrikaresor

Dag 10: Swakopmund – Twyfelfontein
Idag lämnar ni Swakopmund och kör till Henties Bay i norr. Här svänger ni inåt landet igen och styr mot staden Uis. Målet är Twyfelfontein-distriktet. Om det inte är för sent på eftermiddagen, så hinner ni besöka Twyfelfontein-ristningarna som är mellan 1000 och 10 000 år gamla. Det är en av de största samlingarna med hällristningar i världen. I närheten finns också Burnt Mountain och Petrified Forest.

Boende på iGowati Lodge (★★★).

elefant-mitt-namibia-pa-egen-hand-sydafrikaresor

Dag 11: Twyfelfontein – Etosha NP
Efter frukosten fortsätter ni via Khorixas. Namnet är en variant på ordet Gorigas på damaraspråket, det är en speciell vattenbuske som växer här. Om ni inte har hunnit med det dagen innan, så ligger Petrified Forest precis i närheten. Här kan man se uttorkade träbitar som legat i sanden i tusentals år och blivit lika hårt som sten. Då det regnar mycket sällan här ruttnar inte träet och det får genomgå denna förändring som tar tusentals år. Efter Khorixas fortsätter ni till Outjo, som är en typisk stad i ett område med många rancher med boskap. Ni bor på Etosha Safari Camp och om tiden räcker till kan ni ta en eftermiddagssafari in i Etosha National Park.

Boende på Etosha Safari Camp (★★★)Etosha Safari Camp★★★Etosha Safari Camp har utmärkt läge bara 10 kilometer från Etosha National Park och bara några minuters bilkörning från Andersson gate.....

safari-game-drive-mitt-namibia-pa-egen-hand-sydafrikaresor

Dag 12: Etosha National Park
Ni har idag en hel dag att tillbringa i parken. Av de arter ni kan se här är flera mycket ovanliga och till och med utrotningshotade, som t.ex. svart noshörning. Etosha’s elefanter har ryktet om sig att vara de största i Afrika och de största har mätts upp till fyra meter i mankhöjd. Deras snablar är å andra sidan relativt små. Den största delen av året består Etosha Pan’s yta av en vit krackelerad lera där omgivningen speglar sig under större delen av dagen. Att se stora hjordar av djur mot den kusliga bakgrunden gör safari i Etosha till en mycket speciell upplevelse! Ni kör ut mot den östra grinden till parken. Er nästa lodge ligger endast 3 km från parken.

Boende på Onguma Bush Camp (★★★)Onguma Bush Camp★★★På den östra sidan av Etosha angränsande till Fishers Pan hittar ni Onguma Game Reserve som är en av Namibias bäst bevarade hemligheter....

lejon-safari-mitt-namibia-pa-egen-hand-sydafrikaresor

Dag 13: Etosha NP – Waterberg
Er resa tillbaka mot Windhoek börjar idag, så ni svänger söderut och kör via Tsumeb, som är en märkligt grönskande stad eftersom marken är mycket bördig. Samtidigt finns det här många brytbara mineraler och halvädelstenar, bland annat bryts det mycket blymalm här. Vi rekommenderar er att besöka Cheetah Conservation Fund, där de driver ett stort projekt för att skydda och återintroducera dessa vackra katter i naturen. Ert mål idag är Waterberg, en nationalpark högt uppe på Waterbergplatån och som har fokuserat på att bevara de arter som i stort sett är utrotade från Namibia. Här hittar ni buffel, roan, sable och eland. En tur här med guide erbjuder även en mäktig utsikt över slättlandet nedanför. Ni bor på Waterberg Guest Farm, som är en mysig liten gästfarm vid foten av ”Little Waterberg”.

Boende på Waterberg Guest Farm (★★★).

windhoek-kyrka-mitt-namibia-pa-egen-hand-sydafrikaresor

Dag 14: Waterberg – Windhoek
Efter frukost så kan ni passa på att ta en långpromenad i de vackra omgivningarna. Ni fortsätter därefter söderut till Windhoek och stannar er sista natt i Namibia på ett mysigt och centralt beläget boende.

Boende på House on Olof Palme (★★★★)House on Olof Palme★★★★Detta pensionat har sju individuellt inredda rum. Boendet ligger i ett lugnt område och omges av en grönskande trädgård. Ni njuter av e....

windhoek-parlamentet-mitt-namibia-kor-sjalv-namibia

Dag 15: Hemresa
Idag är det dags att bege er till Windhoek International Airport där ni lämnar tillbaka hyrbilen, checkar in ert bagage och flyger hem med många minnen och kanske en och annan souvenir.

Dag 16: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Mitt Namibia.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt16 dagarLäs program21 800:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.