Dykresa i Zululand, KwaZulu-Natal
17 dagar

Dykresa i Zululand, KwaZulu-Natal

fr 23 700 SEK Visa avgångar

Dykresa i Zululand, KwaZulu-Natalfr 23 700 SEK

Den här spännande resan inleds i KwaZulu-Natal som enligt många är det bästa dykområdet i Sydafrika. Provinsen är också känd för sitt rika djurliv och starka traditionella kultur. Ni besöker den mysiga lilla staden St Lucia, som ligger mitt inne i ett naturreservat och som bland annat är känt för att flodhästar traskar omkring på gatorna på kvällarna. Vi kan varmt rekommendera en härlig flodkryssning där ni kommer flodhästar och krokodiler väldigt nära.

Ni åker vidare till Sodwana Bay som lockar dykare från hela världen, utanför väntar flera korallrev att utforska. Nästa stopp är safariparken Hluhluwe, som är Sydafrikas äldsta reservat och här bjuds ni på safari med alla i ”The Big 5″! Umkomaas är en liten kuststad där det finns två vrak som många dykare söker sig till. Fiskarna här är både tropiska och subtropiska och det finns även stor chans att se tigerhaj. Ni utforskar Kapstaden på egen hand och har möjlighet att bestiga Lions Head eller ta en tur upp till Taffelberget. En av dagarna åker ni till Gaansbaai, känt för sina vithajar. Här åker ni ut på en heldagstur med dykning i bur för att komma hajarna riktigt nära…ett skräckblandat minne för livet!

  • Se flodhästarna dricka vatten ur poolerna i St Lucia
  • Dyk bland de fantastisk reven i Sodwana Bay
  • Besök Hluhluwe-Umfolozi och spana efter de ståtliga "Big 5"
  • Kanske får ni chansen att se tigerhajen i Umkomaas
  • Låt vackra Kapstaden göra er hänförda av dess skönhet
  • I Gaansbaai kan ni komma vithajen riktigt nära
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Dykresa i Zululand, KwaZulu-Natal men vissa avvikelser kan förekomma.
skoldpadda-dykresa-zululand-kwazulu-natal-aventyrsresor-sydafrika

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

st-lucia-flodhast-dykresa-zululand-kwazulu-natal-aventyrsresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 2: St. Lucia
När ni landar i Durban kör ni längs med kusten upp till det natursköna iSimangaliso Wetland Park, även känt som St. Lucia Wetland National Park. Området är UNESCO-skyddat och erbjuder naturupplevelser för alla vare sig ni är på land eller ute till havs. Ni bor i St Lucia, den lilla staden mitt inne i reservatet som bland annat är känt för att flodhästar traskar upp på gatorna i skymningen.

Boende på Amazulu Lodge (★★★)Amazulu Lodge★★★AmaZulu Lodge består av 18 rum med inredning inspirerad av den traditionella Zulukulturen som genomsyrar regionen. De rymliga rummen är....

flodhast-dykresa-zululand-kwazulu-natal-aventyrsresor-sydafrika

Dag 3 - 4: St. Lucia
Ni får nu ett par dagar i St. Lucia på egen hand och det finns en mängd aktiviteter att välja mellan. Ni kan åka på en kvällskryssning på floden för att se flodhästar och krokodiler samsas med fåglar i alla sorter och kulörer. Beroende på säsong kommer knölvalar, delfiner och havssköldpaddor till kusten. De långa stränderna inbjuder till härliga dagar med sol och bad som kan kombineras med en safaritur i reservatet.

dykning-sodwana-bay-dykresa-zululand-kwazulu-natal-aventyrsresor-sydafrika

Dag 5 - 7: Dykning i Sodwana Bay
Efter några soliga dagar reser ni vidare norrut till Sodwana Bay som är en av Sydafrikas bästa dykorter och den enda som har tropiskt vatten. Utanför Sodwana finns det flera korallrev som är uppkallade efter hur många miles de är från kusten – 3 mile reef, 5 mile reef etc. Reven ligger oftast på mellan 12-18 meter, men det finns en del djupare också. Sikten ligger ofta på runt 12 meter men kan bli ända upp till 40 m på vintern. Ni har 5 dyk som är inkluderade i priset och dyken kan variera beroende på väder och vind.

Boende på Coral Divers Resort (★★)Coral Divers Resort★★Boendet består av enkla bungalows med privat dusch & toalett, men utan andra bekvämligheter. I anläggningen finns det en restaurang, ef....

lejon-vilar-safari-hluhluwe-umfolozi-dykresa-zululand-kwazulu-natal-aventyrsresor-sydafrika

Dag 8: Safari i Hluhluwe-Umfolozi
Ingen resa till Sydafrika är komplett utan lite djurliv på land i något av de stora reservaten. Hluhluwe-Umfolozi är Sydafrikas äldsta reservat och har ett rikt djurliv. Här finns alla ”Big 5” och i parken driver man ett speciellt projekt för att rädda noshörningen från utrotning och ni har goda chanser att se både spetsnoshörning och trubbnoshörning. I parken kan ni köra på egen hand men vi rekommenderar att ni bokar turer med guider.

Boende på Hilltop Camp (★★★).

leopard-safari-hluhluwe-umfolozi-dykresa-zululand-kwazulu-natal-aventyrsresor-sydafrika

Dag 9: Safari i Hluhluwe-Umfolozi
Ni har en heldag för safari! Antingen kan ni köpa safariturer med guide eller köra runt med egen bil. Det är ganska mysigt att åka runt i egen bil och spana på djuren. Det är också skönt att ta en stund och slappna av vid poolen och läsa en bok. Förmodligen får ni sällskap av några nyalas som också är törstiga. En upplevelse i sig är att sitta på restaurangen och se hur alla apor försöker komma på listiga sätt att sno mat från buffén. För att få ut det mesta av ert safari rekommenderar vi att ni köper till guidade safariturer. Guiderna är mycket kunniga och kan lära er mycket om djur och natur. De är också mycket bra på att spåra upp djuren så det är större chans att ni får se dem.

aliwal-dive-lodge-dykresa-zululand-kwazulu-natal-aventyrsresor-sydafrika

Dag 10 - 12: Dykning utanför Umkomaas
Efter ert äventyr bland Afrikas vilda djur fortsätter ni söderut förbi Durban till den lilla kuststaden Umkomaas. Den största attraktionen här är Aliwal Shoal, ett rev ca 5 km utanför kustlinjen. Här finns två vrak dit de flesta dykare söker sig och fiskarna är både tropiska och subtropiska och det finns även stor chans att se tigerhaj. Ni bor på ett enkelt pensionat som har ett eget dykcenter.

Boende på Aliwal Dive Lodge.

kapstaden-dykresa-zululand-kwazulu-natal-aventyrsresor-sydafrika

Dag 13: Kapstaden
Er resa fortsätter med en flygresa söderut till det vackra Kapstaden. När ni har landat i Kapstaden, kan ni antingen ta en ny hyrbil och köra till ert hotell, eller ta en taxi eller buss till hotellet. Ni bor på centralt belägna Inn on the Square de resterande dagarna. Vill ni bo på något annat hotell i vårt utbud går det naturligtvis bra att uppgradera.

Boende på Esperanza Guest House (★★★).

vithajsdykning-gaansbaai-dykresa-zululand-kwazulu-natal-aventyrsresor-sydafrika

Dag 14: Vithajsdykning i Gaansbaai
Även om Kapstaden har mycket att erbjuda så söker sig dykare hit främst för att ta en tur till Gaansbaai och Shark Alley, ca 2 timmar österut. Här får ni möjlighet att se vithaj på riktigt nära håll. En heldagstur med dykning i bur i det hajrika vattnet är ett minne för livet! Tidigt på morgonen blir ni hämtade från ert hotell i Kapstaden till dykcentret, där ni får frukost och en genomgång innan ni går ombord på båten och åker ut till Shark Alley.

Dykningen sker sedan i bur och en dykledare på däck pekar ut hajarna, som kommer riktigt nära buren. Beroende på hur många det är ombord på båten kan ni få göra flera dyk. Inget dykarcertifikat krävs. Efter dyket åker ni in till land igen, där det serveras lunch och efter en genomgång av dagen blir ni skjutsade tillbaka till hotellet och är tillbaka i Kapstaden ca 18:00.

strand-kapstaden-dykresa-zululand-kwazulu-natal-aventyrsresor-sydafrika

Dag 15: Kapstaden
Idag upptäcker ni Kapstaden på egen hand. Ta gärna en titt på våra dagsturer om ni vill förgylla er resa med något extra. Kapstaden erbjuder både shopping och härliga restauranger som en bra avslutning på er resa i Sydafrika.

kapstaden-strand-dykresa-zululand-kwazulu-natal-aventyrsresor-sydafrika

Dag 16: Hemresa
Efter ett härligt äventyr har ni nu en sista dag innan ni flyger hem till Skandinavien.

Dag 17: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Dykresa i Zululand, KwaZulu-Natal.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt17 dagarLäs program23 700:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.