Kruger, iSimangaliso och Kapstaden
15 dagar

Kruger, iSimangaliso och Kapstaden

fr 18 900 SEK Visa avgångar

Kruger, iSimangaliso och Kapstadenfr 18 900 SEK

Från Johannesburg tar ni er med hyrbilen österut genom provinsen Mpumalanga. Utforska den vackra naturen kring Panorama Route innan ni kör in till den stora nationalparken Krugerparken för att spana efter ”The Big 5”. Ni åker vidare till Swazilands böljande landskap och härliga kultur, innan resan fortsätter genom kungariket Swaziland till provinsen KwaZulu Natal och St. Lucia, en stad som ligger omgiven av en nationalpark. Njut av den fina naturen, spana efter flodhästar och krokodiler på en flodkryssning eller snorkla i Cape Vidals klarblå vatten.

När ni är mätta på natur- och djurupplevelser, avrundar ni resan i vackra Kapstaden, som är en utmärkt utgångspunkt för utflykter till bl.a. fängelseön Robben Island, natursköna Godahoppsudden eller de populära vindistrikten som ligger precis utanför staden. För er som är lite mer äventyrslystna finns det möjligheter till dyk med vithaj, parasailing från Lions Head, det lilla berget som ligger i skuggan av mäktiga Table Mountain eller varför inte ett fallskärmshopp över Kapstaden, så ni kan se två världshav mötas?

  • Ta en svalkande öl i Pilgrims Rest som anlades under Sydafrikas guldrush
  • Ta er på småvägar i Krugerparken och spana efter skygga djur
  • Upplev boende i en traditionell hydda i Swaziland
  • Upplev ett unikt fågelliv i iSimangaliso Wetland Park
  • Känn den varma sanden under fötterna vid Indiska Oceanen
  • Svalka dig på en uteservering i V&A Waterfront med Table Mountain bakom dig och havet framför
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Kruger, iSimangaliso och Kapstaden men vissa avvikelser kan förekomma.
giraffer-dricker-kruger-isimangaliso-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

klappa-gepard-kruger-isimangaliso-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 2: Johannesburg - Mpumalanga
När ni landar i Johannesburg hämtar ni ut er bil på flygplatsen och kör sedan drygt fem timmar öster genom Mpumalangas vidsträckta landskap. Nästan ända framme vid Krugerparkens gräns kommer ni fram till er vackra camp som ligger inbäddad i lummig grönska. I närheten finns ett rehabiliteringscenter för skadade vilda djur, där guidade turer görs två gånger om dagen. Ni får en härlig närkontakt med djuren då ni ofta får klappa några av dem. Detta gör upplevelsen än mer givande och intressant och centret är väl värt ett besök.

Boende på Moholoholo Mountain View (★★)Moholoholo Mountain View★★Moholoholo (The Very Great Onea) ligger på bekvämt avstånd från Krugerparken a det är bara 60 km till Orpen Gate. Härifrån kan ni också....

gods-window-kruger-isimangaliso-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 3: Mpumalanga
Den bedårande Panorama Route bjuder på det vackra vattenfallet Mac Mac Falls, hänförande utsiktsplatser som Gods Window och spektakulära naturfenomenet Bourkes Potholes. Besök gärna den gamla guldgrävarbyn Pilgrims Rest, där tiden har stått stilla sedan den stora guldrushen på 1800-talet. Hann ni inte besöka rehabiliteringscentrat under gårdagen finns möjlighet även idag.

nyalor-nyala-kruger-isimangaliso-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 4: Mpumalanga - Krugerparken
Efter frukost kör ni in i Krugerparken. Ni bor på ett av Krugerparkens mindre läger som ligger vackert vid floden Sabie och Lemombo-bergen i bakgrunden. Vid floden är det ständigt djur som kommer för att dricka och svalka sig i den heta solen. Här kan ni campa eller bo i safaritält, hyddor eller bungalows. På kvällen när solen gått ner kan ni på avstånd höra lejonens vrål som en påminnelse om att ni nu befinner er mitt i vildmarken.

Boende på Lower Sabie Rest Camp (★★)Lower Sabie Rest Camp★★Detta är ett av Krugerparkens mindre läger och ligger vid floden Sabies med Lemombo-bergen i bakgrunden. Lägret skuggas av de majestäti....

leopard-safari-kruger-isimangaliso-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 5: Krugerparken
När solens första, värmande strålar stiger över akaciaträden stiger ni upp för att äta frukost och bege er ut på spännande safari. Detta är tiden då alla djur är aktiva och chanserna att se rovdjurens jakt är som störst. Dagen spenderas med att spana efter allt från smått till ”The Big 5” (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel). Vi rekommenderar att boka en kunnig guide som med tränat öga, stora kunskaper och förmågan att spåra ger er den optimala upplevelsen av safarin.

swaziland-hydda-kruger-isimangaliso-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 6: Krugerparken - Swaziland
Efter en sista givande morgonsafari kör ni i riktning mot Swaziland. Detta kungadöme skiljer sig en del från Sydafrika. Kor och getter går fritt omkring på både landsvägar och gatorna inne i de större samhällena. I nationalparken Mlilwane finns traditionella hyddor med halmtak, som ni även ser runt om på landsbygden. Ni bor antingen i hyddor för två eller fyra personer, där ni har separat dusch och WC inne i hyddan. I nationalparken finns det en hel del djur, främst antiloper, men då det inte finns rovdjur kan man gärna ta en promenad eller hyra montainbikes för att se sig omkring i området. Det erbjuds också ridturer i den vackra parken, vilket är en alldeles unik upplevelse. Här spenderar ni en natt innan ni kör vidare mot St. Lucia.

Boende på Mlilwane Wildlife Sanctuary (Beehives) (★★★).

st-lucia-flodhast-kruger-isimangaliso-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 7: Swaziland - St. Lucia
Idag är det dags att lämna Swaziland och köra tillbaka in i Sydafrika och den grönskande provinsen KwaZulu Natal. Ni sätter nu kursen mot byn St. Lucia som ligger vid Indiska Oceanen på Sydafrikas östkust. Det är en mysig liten by med avslappnad atmosfär. Unikt för denna stad är att den ligger mitt i iSimangaliso Wetland Park och var Sydafrikas första reservat att hamna på Världsarvslistan. Här finns sju olika ekosystem och dubbelt så många olika arter av träd än vad ni kan hitta i hela Europa. Naturreservatet sträcker ut sig både till land och en bra bit ut till havs och skyddar på så sätt både unika däggdjur och sällsynta fiskar.

Boende på Amazulu Lodge (★★★)Amazulu Lodge★★★AmaZulu Lodge består av 18 rum med inredning inspirerad av den traditionella Zulukulturen som genomsyrar regionen. De rymliga rummen är....

cape-vidal-st-lucia-kruger-isimangaliso-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 8 - 9: St.Lucia
Här kan ni tillbringa sköna dagar på någon av de fantastiska stränderna i Cape Vidal. Ni kan också åka in till nationalparken, där det finns gott om antiloper och fåglar, men även elefanter som har blivit hitflyttade. Något som ni inte får missa är en spännande båttur på Lake St. Lucia, där ni kommer riktigt nära både flodhästar, stora krokodiler och många fåglar. St Lucia erbjuder ett stort utbud av restauranger trots sin ringa storlek. I en härligt behaglig, tropisk värme passar det utmärkt att ta en skön promenad hem på kvällen. Var bara uppmärksam på de flodhästar som ofta passerar stans gator på sin väg mellan St Lucia Lake och betesmarkerna på andra sidan byn!

strand-kapstaden-kruger-isimangaliso-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 10: St. Lucia - Durban - Kapstaden
Idag kör ni söderut längst kusten till flygplatsen som ligger utanför Durban. Härifrån tar ni flyget tvärsöver Sydafrika till omtyckta Kapstaden. Här hämtar ni en ny hyrbil alternativt tar en taxi eller en transfer som vi gärna bokar till er.

Boende på Esperanza Guest House (★★★).

delfiner-hermanus-kruger-isimangaliso-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 11 - 13: Kapstaden
Dessa dagar tillbringar ni med att uppleva Kapstaden. Här kan ni koppla av med en kopp kaffe på ett café, shoppa eller åka på dagsturer i Kapstaden och närliggande områden. Stellenbosch lockar med goda vinprovningar och Hermanus har säsongsvis både valar och delfiner som gärna visar upp sig. Kapstaden har mycket att erbjuda!

vy-strand-kapstaden-kruger-isimangaliso-kapstaden-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 14: Hemresa
Idag är det dags att packa väskorna och med goda minnen i sinnet åka hem till Skandinavien igen.

Dag 15: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Kruger, iSimangaliso och Kapstaden.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt15 dagarLäs program18 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.