Kapstaden - Windhoek
17 dagar

Kapstaden - Windhoek

fr 22 800 SEK Visa avgångar

Kapstaden - Windhoekfr 22 800 SEK

Ni börjar resan i Kapstaden och njuter av ett par lugna dagar i en världens vackraste städer, vackert belägen mellan havet och Table Mountain. Från Kapstaden kör ni sedan norrut genom bl.a. Citrusdal mot Namibia. På vägen ser ni hur den sydafrikanska grönskan ersätts av det torra, karga klimatet i Kalahariöknens västra utlöpare. När ni passerat Orange River, som flyter längs gränsen, är ni i Namibia och kommer först till den mäktiga ravinen Fish River Canyon som är den andra största i världen. Härifrån fortsätter färden mot Aus och spökstaden Kolmanskoppe där man gjorde stora diamantfynd i början av 1900-talet innan staden övergavs och togs över av ökensanden. Längre norrut stöter ni på de stora sanddynerna i Sossusvlei, som kan stoltsera med att vara några av världens högsta!

Efter all öken kopplar ni av med några sköna dagar i kuststaden Swakopmund, en charmig småstad som har ett stort utbud av aktiviteter men som även inbjuder till avkoppling. Sista etappen går från Swakopmund och in i landet igen, nu till huvudstaden Windhoek som är en modern afrikansk stad omgiven av berg. Här kan ni passa på att köpa fina hantverk till rimliga priser, äta på trevliga restauranger och uppleva tysk byggnadskonst anpassad till afrikanska förhållanden. Det är också i Windhoek som ni kan släcka törsten med en sista iskall lager, som råkar heta just Windhoek, innan ni flyger hem.

  • Känn på Kapstadens vibranta atmosfär
  • Upplev Nambias vida vidder
  • Vandra bland de spöklika husen i övergivna Kolmanskoppe
  • Upplev Grand Canyons "lillebror" - Fish River Canyon
  • Koppla av vid Atlanten i Swakopmund
  • Låt dig hänföras av den sällsamma Dead Vlei, uråldriga förstenade träd i öknen
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Kapstaden - Windhoek men vissa avvikelser kan förekomma.
kapstaden-windhoek-pa-egen-hand-sydafrika-namibia-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

waterfront-kapstaden-windhoek-pa-egen-hand-sydafrika-namibia-sydafrikaresor

Dag 2 - 4: Kapstaden
Efter att ni har landat i Kapstaden så hämtar ni ut er hyrbil och kör till ert boende för natten.

Ni har ett par dagar här så att ni kan vila ut er efter resan ordentligt. Ta gärna en eftermiddag nere i de gamla hamnkvarteren och ät på någon av de fina uteserveringarna. Här avgår även båtarna ut till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad under apartheid. Turen är mycket intressant då den guidas av tidigare fångar och fångvaktare som berättar sin egen personliga historia om hur det var under den här tiden. Kapstaden som stad är som allra vackrast härifrån där man ser staden ligger inklämd mellan Taffelberget i öster och havet i väster.

Boende på Villa Rosa.

namaqualand-kapstaden-windhoek-pa-egen-hand-sydafrika-namibia-sydafrikaresor

Dag 5: Kapstaden - Springbok
Idag lämnar ni Kapstaden och kör nu ut på vägarna, med siktet inställt på den lilla staden Springbok i norr. Här stannar ni på en gästfarm som heter Biesjesfontein, där det finns en lodge som heter Daisy Country Lodge. Biesjesfontein ligger strax utanför Springbok och är en mycket lugn plats där stjärnorna fyller natthimlen som juveler varje natt. Ni kan koppla av och bara njuta av stillheten efter en lång dag och om ni vill, så finns det möjlighet att bl.a. ta en tur på hästryggen i landskapet. Passa på och njut av Namaqualands gästfrihet!

Boende på Daisy Country Lodge (★★★★).

fish-river-canyon-kapstaden-windhoek-pa-egen-hand-sydafrika-namibia-sydafrikaresor

Dag 6: Springbok - Fish River Canyon
Efter frukost fortsätter ni mot Namibia som ligger ca 120 km norrut. Ni passerar gränsövergången Vioolsdrif/Noordoewer och korsar Orange River som utgör gränsen mellan Namibia och Sydafrika. Har ni tid kan ni hyra kanot och ta en tur här. Vidare norrut kommer ni fram till Gondwana National Park som ligger precis i kanten till Fish River Canyon och det är här ni stannar för natten.

Boende på Canyon Roadhouse (★★★)Canyon Roadhouse★★★Tack vare sin originella inredning med 50-tals känsla och gamla bildelar har Canyon Roadhouse förvärvat sig en kultstatus i Namibia. De....

canyon-fish-river-canyon-kapstaden-windhoek-pa-egen-hand-sydafrika-namibia-sydafrikaresor

Dag 7: Fish River Canyon
Många hävdar att Fish River Canyon är vackrast i soluppgången när solen sakta stiger och de vassa klippkanterna kastar skuggor över sprickflodsdalen. Fish River Canyon räknas som näst störst efter Grand Canyon i USA men är dock äldre och ett spektakulärt naturfenomen vilket tog hundra miljoner år att forma till hur det ser ut idag. Den är 160 km lång, upp till 27 km bred och 500 m djup, med rester av den flod som en gång i tiden karvade ut ravinen långsamt rinnande i ravinens botten.

vildhastar-kapstaden-windhoek-pa-egen-hand-sydafrika-namibia-sydafrikaresor

Dag 8: Fish River Canyon - Aus
Efter ett par dagar här fortsätter ni till nästa anhalt som är den lilla staden Aus belägen halvvägs ut till kusten. Aus är mest känt för sina vildhästar som lever ute i öknen här. Det är ingen som riktigt vet varifrån de kommer men sägnen säger att det var tyska soldater som gick iland vid Namibias kust men som dog i den torra ökenhettan efter att ha försökt ta sig till närmaste civilisation. Hästarna har dock anpassat sig till det torra klimatet. Åk gärna hit och titta på eftermiddagen.

Boende på Klein Aus Vista - Desert Horse Inn (★★★★)Klein Aus Vista - Desert Horse Inn★★★★Beläget vid Aus bergen på 1.400 meter över havet, ger Klein Aus Vista - Desert Horse Inn storslagna vyer över bergslandskap och svepand....

kolomanskop-kapstaden-windhoek-pa-egen-hand-sydafrika-namibia-sydafrikaresor

Dag 9: Aus
Ni kan antingen ta det lite lugnt på dagen och vandra i det vackra området runt lodgen. Ett annat förslag som vi varmt rekommenderar är att åka ut till kuststaden Lüderitz. Staden ligger vackert vid havet och en lunch här kan vara ett bra tidsfördriv. Men den verkliga turistattraktionen är inte staden i sig utan den lilla by strax innan Lüderitz. Kolmanskoppe. Staden var en gång i tiden en blomstrande och toppmodern stad som byggdes upp helt på grund av de diamantfynd som gjordes i området. Här plockande man de värdefulla stenarna från marken och fyllde en hel simbassäng innan tillgångarna började sina. När man beslutade sig att flytta längre söderut för att leda nya diamanter lämnade man staden vind för våg. Då Kolmanskoppe ligger mitt ute i Namibiöknen har sanden sakta tagit över stadens hus. Starka vindar har slagit sönder fönster och dörrar och sanden ligger i drivor inne i husen. Den torra luften gör att inget torkar och har därför bevarats som de lämnades i över 60 år. En guide berättar om de fina damernas lyxiga liv och de hårda arbetsförhållande för de övervakade arbetarna och för den som gillar fotografi finns många möjligheter till omöjliga minnesbilder.

namiboken-kapstaden-windhoek-pa-egen-hand-sydafrika-namibia-sydafrikaresor

Dag 10: Aus - Hammerstein
Ni fortsätter norrut mot Seeheim, där Namibias järnvägar korsas. Här svänger ni först västerut och sedan norrut till Helmeringhausen, en tyskgrundad stad som är känd för fåruppfödning. Njut av den fantastiska utsikten som naturen bjuder på utmed vägen, ni är nu på väg in i en riktig öken - Namibiaöknen. Ni bor på Hammerstein Lodge, som är ett populärt läger ca 60 km från Sesriem. På kvällen kan ni ta del i några av de aktiviteter som den här farmen bjuder på, t.ex. ”Cat Walk” där ni har möjlighet att se några av de stora Afrikanska katterna.

Boende på Hammerstein LodgeHammerstein LodgeHär finns både bungalows för självhushåll och all inclusive, för de som, hellre vill ha det. På detta boende finns både bungalows för s....

sossusvlei-kapstaden-windhoek-pa-egen-hand-sydafrika-namibia-sydafrikaresor

Dag 11: Hammerstein - Sossusvlei
Gå upp mycket tidigt för att hinna till Sossusvlei vid soluppgången. Dessa sanddyner är ett sagoland, med sanddyner som sträcker sig upp till 300 m omgivna av stora uttorkade sjöar. De varma tonerna från sanddynerna sträcker sig från blekt aprikos till terrakotta och djupt rött. Det ger en stor kontrast till den bländande vita ytan från de uttorkade sjöarna som ligger nedanför. Njut av en ofattbar utsikt över de högsta sanddynerna i världen och ta gärna en promenad till Dead Vlei, med uråldriga träd förstenade av torkan och hettan. Om ni är här tidigt på morgonen får ni se vackra skuggor på dynernas mitt och för den som orkar så ta gärna en tur upp på dynorna.

Ni fortsätter en kort bit till den lilla byn Solitaire, där ni tillbringar natten.

Boende på Solitaire Guest FarmSolitaire Guest FarmPensionatet ligger strax utanför den lilla byn Solitaire mellan de öppna vidderna av Namib öknen och de rustika bergen. Ta ett dopp i p....

swakopmund-kapstaden-windhoek-pa-egen-hand-sydafrika-namibia-sydafrikaresor

Dag 12: Sossusvlei - Swakopmund
Efter frukost kör ni vidare via Kuiseb Canyon innan ni kommer ut till kusten vid Walvis Bay. Där svänger ni rakt norrut till Swakopmund. Stanna gärna till i Walvis Bay och ta omvägen ner mot Sandwich Harbour där tusentals flamingos samlas delar på året.

Swakopmund, Namibias badort på västkusten är en charmig småstad. Det är en liten bayersk ort som ligger inklämd mellan öknen och havet. Spendera eftermiddagen för att utforska staden till fots och svalka fötterna i Atlantens vatten.

Boende på Hotel Europa Hof (★★★)Hotel Europa Hof★★★På Hotel Europa Hof blandas det tyska med det typiskt namibiska, detta märks både på hotellet och på hotellets restaurang. Blandningen ....

sandboarding-swakopmund-kapstaden-windhoek-pa-egen-hand-sydafrika-namibia-sydafrikaresor

Dag 13 - 14: Swakopmund
Ni har avslutningsvis två dagar ledigt här innan ni far vidare hemåt. Här finns mycket att hitta på för den som inte bara vill koppla av vid en pool eller i puben. Swakopmund är, förutom att vara en hamnstad, centrum för sådant som delfinsafari, quad biking, kamelridning, fallskärmshopp och andra äventyrliga aktiviteter. En underbar strand ligger precis vid stadens centrum och här träffas många vid soliga dagar även om det är kallt i vattnet.

windhoek-kapstaden-windhoek-pa-egen-hand-sydafrika-namibia-sydafrikaresor

Dag 15: Windhoek
Ni kör nu den sista biten genom Namibia och till huvudstaden Windhoek. Åter tillbaka i en stor stad, där ni kan njuta av de bekvämligheter som finns på pensionatet, kanske tillbringa eftermiddagen med att slappna av vid poolen eller göra den sista shoppingen.

Windhoek är ett stort center för hantverkare som kommer från norr, så det är ett bra tillfälle att köpa med sig en handgjord noshörning, flodhäst eller giraff hem. Kvaliteten är generellt hög och priserna rimliga.

Boende på House on Olof Palme (★★★★)House on Olof Palme★★★★Detta pensionat har sju individuellt inredda rum. Boendet ligger i ett lugnt område och omges av en grönskande trädgård. Ni njuter av e....

kyrka-kapstaden-windhoek-kor-sjalv-namibia

Dag 16: Hemresa
På Windhoek International Airport lämnar ni tillbaka hyrbilen, checkar in ert bagage och flyger hem med många minnen och kanske en och annan souvenir.

Dag 17: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Kapstaden - Windhoek.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt17 dagarLäs program22 800:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.