Kapstaden, Pilanesberg och Mauritius
18 dagar

Kapstaden, Pilanesberg och Mauritius

fr 35 300 SEK Visa avgångar

Kapstaden, Pilanesberg och Mauritiusfr 35 300 SEK

Det här är en resa som har allt. Den innehåller både storstad, vinlandskap, spännande safari och avrundas med paradisön Mauritius där ni kan vila ut på bländvita stränder. Ni börja er resa genom att hämta ut er hyrbil och möter färgsprakande och vänliga Kapstaden där ni får möjlighet att uppleva Table Mountain, Robben Island, V&A Waterfront och kanske tar ni en tur ner till Godahoppsudden där Atlanten och Indiska Oceanen möts. Efter några dagar tar ni er till vindistriktet Stellenbosch och fyller ett par dagar med vinprovningar i underbart vackra miljöer.

Från Kapstaden flyger ni sedan till Johannesburg, tar nästa hyrbil och fortsätter med safari i nationalparken Pilanesberg som ligger på bekvämt avstånd från flygplatsen. I Pilanesberg kan ni uppleva ”The Big Five” men även andra intressanta djur- och växtarter.

Efter safarin är det dags att avsluta resan för denna gång och vad är bättre än en veckas skön vistelse med sol och bad på paradisön Mauritius? Ni flyger dit från Johannesburg och bor på en lyxig resort vid en tropisk strand med vajande palmer, god mat och värme. Här tar ni dagen som den kommer utan stress och helt i er egen takt! Kanske åker ni på en liten upptäcktsfärd på ön och besöker Pamplemousse Botanical Garden eller så spelar ni en golfrunda på en bana i världsklass eller njuter av lyxiga spabehandlingar.

  • Upplev Kapstadens rika utbud av butiker och restauranger
  • Njut av de sydafrikanska vinerna i deras rätta miljö - Stellenbosch
  • Låt nerverna bli på helspänn medan du spanar efter lejon i bushen
  • Skäm bort dig på paradisön Mauritius
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Kapstaden, Pilanesberg och Mauritius men vissa avvikelser kan förekomma.
strand-kapstaden-pilanesberg-mauritius-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

morgon-kapstaden-pilanesberg-mauritius-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 2 - 4: Kapstaden
Nu väntar fyra spännande dagar i Kapstaden och med hjälp av er hyrbil utforskar ni omgivningarna som Godahoppsudden, Taffelberget, Robben Island eller bara tar det lugnt i sköna Waterfront. Med gott om shopping, härliga restauranger och mängder av aktiviteter har Kapstaden massor att erbjuda. Vill ni få mer tips om utflyktsmål, se våra organiserade utflykter i Kapstaden.

Boende på Sundown Manor (★★★★)Sundown Manor★★★★Detta mindre pensionat med vänlig och hemtrevlig atmosfär finner ni strax söder om den pulserande stadsdelen Sea Point, enbart några mi....

vinodling-stellenbosch-kapstaden-pilanesberg-mauritius-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 5 - 6: Kapstaden - Stellenbosch
Färden går vidare till det närbelägna Stellenbosch som är omgiven av fantastiska vingårdar att besöka. Här finns flera av Sydafrikas bästa vinproducenter och många håller öppet för besökare så ni kan stanna till där ni känner för det. En enkel vinprovning kostar endast 10-20 kr. Om ni vill låta bilen stå så finns det flera möjligheter att åka arrangerat med guide bland vingårdarna. På kvällarna kan ni besöka någon av de trevliga restaurangerna i centrum eller äta middag på någon mysig vingård. Självklart finns det massor att göra för er som inte är vinintresserad. Flera högt ansedda golfbanor finns runt Stellenbosch och själva centrum är fullt av mysiga caféer och butiker som är väl värda ett besök.

Boende på Hunneyball House (★★★★)Hunneyball House★★★★Detta pensionat ligger med ett bra läge cirka fem minuters promenad från restauranger, butiker och turistattraktioner i Stellenbosch. P....

leoparder-kapstaden-pilanesberg-mauritius-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 7 - 8: Stellenbosch - Johannesburg - Pilanesberg
Ni flyger till Johannesburg där ni hämtar ut en ny hyrbil på flygplatsen och kör norrut till Pilanesberg, eller använder er av en transfer dit. Allt är väl skyltat, inte minst på grund av att en av Sydafrikas främsta attraktioner, Sun City, ligger strax bredvid parken. Pilanesberg är en mycket fin nationalpark med stor variation av djur. Ni kommer fram till parken under eftermiddagen så att ni kan vara med på den första safarin innan middagen serveras.
Efter frukost nästa dag är det dags för en ny spännande safari och ni beger er iväg strax efter soluppgången. Detta är tiden då de flesta djur är som mest aktiva. Dagen spenderas åt safari och kanske får ni se alla ”The Big 5” (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel). Guiderna är mycket kunniga och berättar om allt ni ser längs vägen.

Boende på Black Rhino Game Lodge (★★★★)Black Rhino Game Lodge★★★★Black Rhino Game Lodge ligger strax väster om den enorma krater som utgör Pilansberg National Park. Från lodgen har ni utsikt över ett ....

kakstad-soweto-kapstaden-pilanesberg-mauritius-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 9: Pilanesberg - Johannesburg
Efter den sista safarituren på morgonen och frukost tar ni er in till Johannesburg. Här kan ni välja ett bara koppla av eller ta en sightseeingtur på cykel med en lokal guide i kåkstaden Soweto. Ni bor nära flygplatsen.

sandstrand-kapstaden-pilanesberg-mauritius-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 10 - 16: Johannesburg - Mauritius
Idag överger ni det färgrika och spännande Sydafrika och flyger till Mauritius för att koppla av på en tropisk strand, njuta av solen och kanske utforska Mauritius på egen hand. Vid ankomst blir ni körda till er resort där ni ska bo i en vecka. Hyr gärna bil någon dag för egna upptäcktsfärder. Få tips på hotellet om outlet där ni kan handla märkeskläder som tillverkas på Mauritius. Gör en segeltur, golfrunda eller besök den lilla ön Ile aux Cerf.

Boende på Tropical Attitude (★★★)Tropical Attitude★★★Detta hotell ligger på Mauritius östra sida med en fantastisk utsikt över Trou d'Eau Douce lagunen utanför. Här finns 58 Superior rum m....

paradis-kapstaden-pilanesberg-mauritius-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 17: Mauritius
Idag är det dags att åter bege sig till flygplatsen för att börja resan hem till Sverige. Ankomst till Sverige nästa dag.

Dag 18: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Kapstaden, Pilanesberg och Mauritius.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt18 dagarLäs program35 300:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.