Pilansberg & Kapstaden – studiebesök i gruvor och safari
10 dagar

Pilansberg & Kapstaden – studiebesök i gruvor och safari

fr 22 500 SEK Visa avgångar

Pilansberg & Kapstaden – studiebesök i gruvor och safarifr 22 500 SEK

Detta är en konferensresa för 50 personer som vi satte samman till ett företag som sysslar med projektering av gruvor och större infrastrukturprojekt i Europa. Resan började med konferens och teambuilding i safariparken Pilansberg. Platinagruvor norr om Johannesburg besöktes och gruppen flög sedan vidare för att se diamantgruvorna i Kimberly. Avslutningen tog plats i Kapstaden med vingårdar, god mat och en sammanfattande konferens blev den ultimata avslutningen på en mycket lyckad konferensresa.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Pilansberg & Kapstaden – studiebesök i gruvor och safari men vissa avvikelser kan förekomma.
stellenbosch-pilansberg-kapstaden-studiebesok-gruvor-safari-konferensresor-sydafrika

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning sammanstrålar vi och flyger vidare till Sydafrika.

Middag (flyg) ingår.

noshorning-pilansberg-kapstaden-studiebesok-gruvor-safari-konferensresor-sydafrika

Dag 2: Ankomst Johannesburg
Ni landar i Johannesburg på morgonen, och färdas sedan i buss till Pilansberg strax norr om Johannesburg. En buss och chaufför väntar på er på flygplatsen och ni har ca 2,5 timmars bussväg framför er. Parken ligger i botten av en gammal vulkankrater och är mycket naturskön. I närheten finns Sun City, Sydafrikas svar på Las Vegas, känt för bl.a. Miss World tävlingen och den årligen återkommande golfturneringen ”The Million Dollar Golf”.

Pilansberg har alla ”The Big 5” (lejon, noshörning, elefant, leopard och buffel). Under resan upp till Pilanesberg har ni dessutom med er vår svensktalande guide som har stor kunskap om gruvindustrin i södra Afrika. Ni kommer fram lagom till lunch, vilar en stund och beger er under eftermiddagen ut på den första safarituren. Jakten på ”The Big 5” har startat! Rangern berättar om allt ni ser, från smått till stort!

Frukost (flyg), lunch och middag ingår.

Boende på Ivory Tree Lodge (★★★★★)Ivory Tree Lodge★★★★★Ivory Tree Lodge ligger i nordöstra delen av Pilanesberg National Park och närmaste ingång är Bakgatla Gate. Lodgen ligger i botten av ....

ivory-tree-lodge-pilansberg-kapstaden-studiebesok-gruvor-safari-konferensresor-sydafrika

Dag 3: Pilansberg
Upp tidigt vid soluppgången, lite lätt frukost och sedan iväg på morgonens safari. Ni färdas i en öppen Landrover som ger alla sinnen möjlighet att genom lukten, ljuden och vinden i ansiktet ta till sig naturen. Efter ca 3 timmar av spanande med professionell guide och en infödd spårare, vänder ni hemåt för en stor, stadig frukostbuffé på hotellet. Idag har vi bokat konferenslokal hela dagen. Konferens blandas med frivilliga aktiviteter.

Kanske ”Valley of the Waves” inne i Sun City kan locka med sina artificiellt uppbyggda jättesandstrand och vågor som helt naturligt tycks rulla in mot stranden, golf, besök i regnskogen, vattensporter, shopping, kasino, restauranger, barer etc. Ett paradis för alla! Ni kan ta er hit efter frukosten och tillbaka igen på eftermiddagen. På eftermiddagen är det dags för nästa safari, djuren är åter aktiva efter att ha vilat sig i skuggan och ni beger er ut på nytt.

Frukost, lunch och middag ingår.

kimberly-big-hole-open-air-museum-pilansberg-kapstaden-studiebesok-gruvor-safari-konferensresor-sydafrika

Dag 4: Pilansberg - Kimberly
Ni startar dagen med ett morgonsafari innan ni åter tar sikte på Johannesburg. På vägen dit besöker ni två Platinagruvor som vi har ordnat åt er. Under eftermiddagen flyger ni till Kimberly. De närmaste tre nätterna bor ni på Protea Hotel Diamond Lodge.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Protea Hotel Diamond Lodge (★★★★).

kimberly-diamantgruva-pilansberg-kapstaden-studiebesok-gruvor-safari-konferensresor-sydafrika

Dag 5: Kimberly
Ni tillbringar dagen med att utforska området runt Kimberly och besöker förmodligen också ”Big Hole” som sägs vara det största handgjorda hålet i världen. Idag bokar vi konferenslokal hela dagen.

Frukost ingår.

vagn-big-hole-pilansberg-kapstaden-studiebesok-gruvor-safari-konferensresor-sydafrika

Dag 6: Kimberly
Ytterligare en dag i Kimberly med omnejd och massor med tid till konfererande.

Frukost ingår.

kapstaden-pilansberg-kapstaden-studiebesok-gruvor-safari-konferensresor-sydafrika

Dag 7: Kimberly - Kapstaden
Ni tar morgonflyget till Kapstaden, en av världens vackraste städer på Table Mountains sluttning. Bussen väntar på er på flygplatsen och tar er till ert centralt belägna hotell. Ni checkar in och har kvällen ledig till att utforska staden och dess restaurang- och nattliv. Förbokning av restaurang är nödvändigt och vi hjälper er gärna med detta. Oavsett vilket kök ni föredrar så ordnar vi allt!

Frukost ingår.

Boende på Capetonian Hotel.

godahoppsudden-pilansberg-kapstaden-studiebesok-gruvor-safari-konferensresor-sydafrika

Dag 8: Ledig dag Kapstaden
Dagen är ledig för fria aktiviteter, kanske lockar Table Mountain med en fantastisk utsikt över staden? Eller kanske lite shopping för att fylla det sista tomrummet i resväskan? Vi erbjuder ett flertal aktiviteter bland annat turer till Godahoppsudden, Robben Island och vinlandskapen. Ni samlas under kvällen för att gemensamt åka till The Grand i Granger Bay där ni intar en 3-rätters avslutningsmiddag.

Frukost och 3-rätters avslutningsmiddag ingår.

strand-kapstaden-pilansberg-kapstaden-studiebesok-gruvor-safari-konferensresor-sydafrika

Dag 9: Hemresa
Det är nu dags att säga adjö till Kapstaden. Ni har dagen ledig till shopping och vila innan det bär av till flygplatsen.

Frukost och middag (flyg) ingår.

Dag 10: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Pilansberg & Kapstaden – studiebesök i gruvor och safari.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt10 dagarLäs program22 500:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.