Studieresa runt Kapstaden
8 dagar

Studieresa runt Kapstaden

fr 18 900 SEK Visa avgångar

Studieresa runt Kapstadenfr 18 900 SEK

Följ med på studieresa där upplevelser blandas med studiebesök. Ert hotell ligger mitt i Kapstadens hjärta, där ni känner den afrikanska pulsen bland restauranger, caféer och butiker. Ni upplever härlig mat, läckra viner och spännande utflykter som Robben Island och stadstur bland Kapstadens kulturella omgivningar.

I vackra Stellenbosch, Sydafrikas näst äldsta stad finns prunkande vinrankor och Jonkershoek Nature Reserve bjuder på natursköna områden i en hänförande, blomstrande flora. Denna gruppresa avslutas med intressanta studiebesök i kåkstäderna, där ni ser hur folk bor och lever på ett givande och interaktivt vis.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Studieresa runt Kapstaden men vissa avvikelser kan förekomma.

Studieresan nedan har genomförts av ett företag som arbetar med samhällsutveckling, i detta fall vattenförsörjning.

 

 

studieresa-runt-kapstaden-gruppresor-sydafrika

Dag 1: Avresa
Ni lämnar Skandinavien på kvällen, tar nattflyget mot Sydafrika och landar utvilade, redo för kommande dagars spännande program.

vinrankor-studieresa-runt-kapstaden-gruppresor-sydafrika

Dag 2: Ankomst Kapstaden – studiebesök Stellenbosch
Regn och rusk ligger bakom er i Sverige och ni kan nu njuta fullt ut av Afrikas värmande sol. Guiden möter upp er på morgonen när ni landat och tar er direkt till Stellenbosch, sydafrikanska vinernas vackra huvudstad. Efter en välsmakande vin, olje- och brandyprovning äter ni lunch tillsammans på Tokara Wine Farm. Ni gör sedan ett företagsrelaterat studiebesök i Stellenbosch för att under seneftermiddagen åka tillbaka till Kapstaden och ert centralt belägna hotell.

Ni har en stund att koppla av innan ni åker till GOLD Restaurant. För att få stämningen på topp inleder ni kvällen med att vara med om en interaktiv trumsession, där taket nästan lyfter! Sedan är det tid för den afrikansk-klädda personalen att presenterar 14 olika rätter inspirerade från olika delar av kontinenten. Till maten bjuds ni emellanåt på lite underhållning i afrikanska toner. Det råder feststämning med avslappnad, härligt afrikansk stil!

Frukost (flyg), lunch och middag ingår.

Boende på Pepper Club Hotel & Spa.

robben-island-studieresa-runt-kapstaden-gruppresor-sydafrika

Dag 3: Kapstaden
Idag besöker ni Robben Island, fängelseön där Nelson Mandela satt fängslad under flera år. Upplevelsen förstärks av att guiden själv är en före detta fånge eller fångvaktare. Lunch äter ni på den kända Den Anker Restaurant när ni kommer tillbaka till Waterfront. Ni åker därefter till Table Mountain, det 1000 meter höga berget som dominerar Kapstadens vy. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför och ni passar på att njuta av den fantastiska utsikten.

Rundturen fortsätter sedan med buss och ni åker den vackra sträckan längs med kusten via Sea Point och Clifton till Camps Bay samt passerar sevärdheter som Parlamentet, Slave Lodge, Rådhuset och stadens försvarsborg, Castle of Good Hope. Som avslutning besöker ni de traditionella Malay-kvarteren med sina trånga gator och moskéer. Ni samlas på kvällen för att gemensamt ta er till restaurangen Five Flies för en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga.

Frukost, lunch och middag ingår.

jonkershoek-naturreservat-studieresa-runt-kapstaden-gruppresor-sydafrika

Dag 4: Studiebesök Stellenbosch
Idag åker ni mot Stellenbosch och Jonkershoek Nature Reserve. Här spenderar ni dagen med vandring i det vackra reservatet och ni stannar någonstans längs med vägen för att avnjuta en härlig pickniclunch. Ni samlas på hotellet på kvällen och tar en taxi till Pepper Club on the Beach, som är beläget i det trendiga och fashionabla området Camps Bay nere vid havet. Runt denna halvmåneformade strand ligger många av Kapstadens fina restauranger och ni äter kvällens middag med en skön utsikt över havet.

Frukost, lunch och middag ingår.

kakstad-studieresa-runt-kapstaden-gruppresor-sydafrika

Dag 6: Studiebesök kåkstäder
Denna morgon är det tid för ett givande besök på kåkstaden Langa, där ni inledningsvis får se hur folk bor och hur livet i allmänhet kan se ut i kåkstäderna. Efter en rundvandring åker ni vidare till kåkstaden Khayelitsha där ni möter upp en representant från ett sydafrikanskt företag som jobbar med hållbara livsmiljöer. Han jobbar bland annat med att förse befolkningen med varmvatten genom Kuyasa projektet som ni kommer att få se idag. (Det finns mängder av samhällsrelaterade aktiviteter i kåkstäderna. Beroende på vilket företag ni representerar, skräddarsyr vi er gruppresa)

Efter studiebesöket åker ni till kåkstaden Gugulethu för lunch på Mzoli’s. Detta är i kåkstäderna en mycket populär restaurang som erbjuder en enkel, men fantastiskt god grillad mat. Därefter åker ni ut mot Sir Lowry’s Pass för ytterligare ett studiebesök på Palmiet Pumped Storage som förser Kapstaden med färskvatten. Efter studiebesökets slut så åker ni tillbaka till ert hotell och har möjlighet att fräscha upp er lite innan middagen. Ni samlas senare i hotell receptionen för att gemensamt ta er ner till Waterfront. Här äter ni er sista gemensamma middag i Sydafrika på Belthazar och njuter av utsikten mot hamnen med Table Mountain i bakgrunden.

Frukost, lunch och middag ingår.

kapstaden-studieresa-runt-kapstaden-gruppresor-sydafrika

Dag 7: Hemresan
Ni har förmiddagen ledig för egna aktiviteter och samlas sedan åter på hotellet under eftermiddagen varpå bussen går till Kapstadens flygplats och ni flyger hem. Förhoppningsvis har ni många fina minnen med er i bagaget!

Frukost (flyg), lunch och middag ingår.

Dag 8: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Studieresa runt Kapstaden.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt8 dagarLäs program18 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.