Utbildning, safari, vin och Kapstaden
10 dagar

Utbildning, safari, vin och Kapstaden

fr 26 150 SEK Visa avgångar

Utbildning, safari, vin och Kapstadenfr 26 150 SEK

Denna innehållsrika resa erbjuder företaget, intresseorganisationen eller liknande på möjligheten att kombinera utbildning med att uppleva klassiska sydafrikanska sevärdheter och attraktioner. Ni inleder resan med safari i berömda Krugerparken. I öppna jeepar och med duktiga rangers spanar ni efter ”The Big 5” och njuter av den rofyllda naturen. Resan fortsätter sedan till vackra Stellenbosch, där ni bor mitt bland vinrankorna på en vingård. Ni får uppleva kåkstäderna, Godahoppsudden och söta pingviner på Boulders Beach. Njut av den hisnande vyn från linbanan som går upp till Taffelberg och ät och drick gott vin på de bästa restauranger Kapstaden har att erbjuda.

Välkomna på en komplett gruppresa med en skön mix av utbildning och upplevelser!

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Utbildning, safari, vin och Kapstaden men vissa avvikelser kan förekomma.

Denna gruppresa är genomförd av 44 resglada tandläkare och tandtekniker.

 

 

clarence-drive-utbildning-safari-vin-kapstaden-gruppresor-sydafrika

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning sammanstrålar vi och flyger vidare till Sydafrika.

Middag (flyg) ingår.

kapama-river-lodge-utbildning-safari-vin-kapstaden-gruppresor-sydafrika

Dag 2: Ankomst Hoedspruit - Greater Kruger National Park - Kapama
Idag landar ni i Johannesburg, hämtar ut ert bagage och blir mötta av er svensktalande guide. Hela gruppen checkar sedan in på inrikessträckan till Hoedspruit. Bussen tar er till den välkända Greater Kruger National Park, där ni checkar in på vackra Kapama River Lodge. Här bor ni i två nätter där helpension samt fyra spännande safari ingår. Välkommen på en gruppresa fylld med intressant utbildning, äventyr, sevärdheter god mat och naturupplevelser!

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Kapama River Lodge (★★★★★)Kapama River Lodge★★★★★Lodgen ligger i den privata delen av Greater Kruger Park som heter Kapama Game Reserve och närmsta ort är Klaserie. Med Drakensbergen i....

buffel-utbildning-safari-vin-kapstaden-gruppresor-sydafrika

Dag 3: Kapama
Tillsammans med solens första strålar stiger ni upp för att åka ut på en upplevelserik safari. I öppna Landrovers och med duktiga safariguider ger ni er ut för att känna lukter, höra ljud och njuta av de ljumma vindarna. Ni spanar allt från smått till ”The Big 5” (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning) Efter cirka 3 timmars safari smakar frukostbuffén på hotellet alldeles förträffligt. Vid fyratiden samlas ni åter i receptionen. Det är tid för ytterligare en safari där mörkrets inbrott lockar rovdjuren att ge sig ut på jakt. Väl åter på lodgen äter ni en gemensam, välsmakande middag innan ni somnar gott till sekadernas symfonier.

Frukost, lunch och middag ingår.

vinrankor-utbildning-safari-vin-kapstaden-gruppresor-sydafrika

Dag 4: Kapama - Johannesburg - Stellenbosch
Det är nu dags för den sista morgonsafarin. Då alla safariturer är frivilliga finns möjlighet att i stället välja att ta en stund vid poolen, ta sovmorgon, läsa en god bok eller få massage. Direkt efter frukost beger ni er med resväskorna packade, mot Hoedspruits flygplats och flyger till Kapstaden. En ny buss hämtar er och ni åker till Stellenbosch, de sydafrikanska vinernas huvudstad. Stellenbosch kallas även för Ekarnas stad, då mängder av kulturklassade ekar pryder den gamla universitetstaden. Här finner ni många äldre, varsamt bevarade byggnader i kap-holländsk stil. Ni bor på vingården Devon Valley Hotel i två nätter. I afton samlas ni för en gemensam trerättersmiddag på hotellets egen restaurang, Flavours.

Frukost och middag ingår.

Boende på The Devon Valley Hotel (★★★★)The Devon Valley Hotel★★★★Kom och njut av den lilla pärlan Devon Valley Hotel! I ett undangömt och grönskande hörn av Stellenbosch ligger detta anrika hotell som....

vinprovning-utbildning-safari-vin-kapstaden-gruppresor-sydafrika

Dag 5: Stellenbosch
Denna förmiddag har ni en halvdagsutbildning med lunch inkluderat. Under eftermiddagen kör ni ut i det vackra, lummiga landskapet för en halvdag full av deliciösa vinupplevelser. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är bedårande vackert med bergen i bakgrunden. Ni börjar med ett besök på Morgenster Wine Farm. Här gör ni en vin- och olivoljeprovning varpå ni åker till Bilton Wines, en mysig familjeägd vingård som specialiserar sig på att matcha sina viner med choklad. På kvällen samlas ni för att gemensamt åka till Umami, där ni får uppleva en 5- rätters avsmakningsmeny med speciellt utvalda viner för att matcha maten.

Frukost, lunch och middag med dryck ingår.

kakstad-utbildning-safari-vin-kapstaden-gruppresor-sydafrika

Dag 6: Stellenbosch - Kapstaden
Ni startar dagen med en halvdagutbildning. Efter lunch kör ni sedan mot Kapstaden, som ligger vackert inbakad mellan havet och Taffelberget. Under eftermiddagens kåkstadstur finns möjlighet att prata med de invånare som bor i stadens fattigare områden. Med en specialutbildad guide som bor i kåkstäderna visas ni runt och får en inblick i arbetet efter Apartheids fall. Här passar det att göra ett besök som är företagsrelaterat. Kanske ett besök på ett barnhem, en vårdcentral, en skola eller en lokal tandläkarklinik för att se hur tandvården kan se ut i kåkstäderna. I Kapstaden checkar ni sedan in på ert hotell Protea Hotel President, där ni bor i tre nätter. Hotellet ligger i Bantry Bay, omgivet av Lion’s Head Mountain och Atlanten och har en fantastisk utsikt över berget. Här erbjuds gratis shuttle till Waterfront, ca 5 minuter körning från hotellet.

I afton gör ni en kulinarisk resa genom Afrikas länder på en riktigt färgsprakande afrikansk restaurang, GOLD Restaurant. För att få stämningen på topp inleder ni kvällen med att vara med om en interaktiv trumsession, där taket nästan lyfter!
Sedan är det tid för den afrikansk-klädda personalen att presenterar 14 olika rätter inspirerade från olika delar av kontinenten. Till maten bjuds ni emellanåt på lite underhållning i afrikanska toner. Det råder feststämning med avslappnad, härligt afrikansk stil!

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Hotel President (★★★★)Hotel President★★★★Hotellet är vacker beläget med Lions Head Mountain i bakgrunden och med en fantastisk utsikt över Atlanten. Här finns 349 rum som alla ....

godahoppsudden-utbildning-safari-vin-kapstaden-gruppresor-sydafrika

Dag 7: Kapstaden
På denna heldagsutflykt till Cape Point och Godahoppsudden följer ni Atlantkusten förbi stränderna Clifton, Camps Bay och längs Chapman´s Peaks vackra, slingrande bergsvägar där om ni har tur kan se valar och delfiner. Ni äter lunch på en mysig restaurang längs vägen innan promenaden till Boulders Beach. Här bor de fantastiskt söta och sällsynta glasögonpingvinerna, som valt att ha sina häckningsplatser på den klippiga stranden. Vid Afrikas sydvästligaste punkt, Godahoppsudden, upplever ni sedan friska vindar innan ni gör ett besök på Cape Point. Köp en biljett till bergbanan, alternativt ta en uppfriskande promenad till toppen för en alldeles magisk panoramavy över havet, innan ni åter kör mot Kapstaden.

På kvällen beger ni er gemensamt till det trendiga och fashionabla området Camps Bay, nere vid havet. Runt denna halvmåneformade strand ligger många av Kapstadens fina restauranger. Denna afton börjar ni med en sundowner, en svalkande drink i solnedgången, varpå ni äter en 3-rätters middag på välrenommerade Paranga Restaurant.

Frukost, lunch och middag ingår.

kapstaden-utbildning-safari-vin-kapstaden-gruppresor-sydafrika

Dag 8: Kapstaden
Efter en avslutande halvdagsutbildning åker ni på en stadstur med buss. Ni blir hämtade på ert hotell och körda direkt till Table Mountain, det 1000 meter höga berget som dominerar Kapstadens vy. Den 360 graders roterande linbanan ger er en fantastisk panoramautsikt över staden nedanför! Linbanebiljetten till Table Mountain ingår. Om vädret är sämre kan linbanan ställas in och guiden tar er istället till Signal Hill, varifrån ni också har en fin utsikt över staden. När ni kommit ner igen kör ni den vackra sträckan längs kusten via Sea Point och Camps Bay. Turen avslutas i Waterfront där det finns mängder av affärer, restauranger och caféer. De som önskar blir körda tillbaka till hotellet.

Sista kvällen i Kapstaden åker ni till La Colombe, på vingården Constantia Uitsig, i det lilla vindistriktet Constantia som ligger bakom Table Mountain. Restaurangen blev av San Pellegrino 2010 utnämnd som världens 12:e bästa restaurang. Köket är modernt franskt med asiatiska influenser och ett måste för er som är intresserade av en matupplevelse utöver det vanliga. Här intar ni en 5-rätters ”Gourmand Tasting Menu” med speciellt utvalda viner för att matcha maten.

Frukost och middag med dryck ingår.

kapstaden-utsikt-utbildning-safari-vin-kapstaden-gruppresor-sydafrika

Dag 9: Hemresa
Ni har förmiddagen ledig för egna aktiviteter och samlas sedan åter på hotellet under eftermiddagen varpå bussen går till Kapstadens flygplats och ni flyger hem. Förhoppningsvis har ni många fina minnen med er i bagaget!

Frukost och middag (flyg) ingår.

Dag 10: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Utbildning, safari, vin och Kapstaden.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt10 dagarLäs program26 150:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.