Kapstaden och norra Sydafrika
15 dagar

Kapstaden och norra Sydafrika

fr 29 800 SEK Visa avgångar

Kapstaden och norra Sydafrikafr 29 800 SEK

De första dagarna tillbringar ni i vackra Kapstaden och varje dag besöker ni en ny bana i de fina omgivningarna kring staden. Kapstadens magnifika vyer och behagliga klimat gör staden till en av de absolut bästa golfdestinationerna i världen. Utöver Kapstaden får ni också chansen att se de norra delarna av landet. Det är ett lite annorlunda klimat jämfört med Garden Route och har en helt annan växtlighet. Själva landskapet är ofta torrare och kargare än i söder, medan banorna är frodiga och otroligt vackra.

Här spelar ni bland annat på Park View Golf Club och Royal Johannesburg & Kensington Golf Club. Ni kan kombinera golfen med imponerande safari tack vare de många parkerna i norr!

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Kapstaden och norra Sydafrika men vissa avvikelser kan förekomma.
giraffer-golf-kapstaden-norra-sydafrika-golfresor-sydafrika

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

morgon-kapstaden-golf-kapstaden-norra-sydafrika-golfresor-sydafrika

Dag 2: Kapstaden
Vid ankomst till Kapstadens flygplats, hämtar ni ut hyrbilen och kör till ert boende i Kapstaden. I Kapstaden finns en uppsjö av saker att göra, om ni inte bara vill koppla av efter resan. Ett populärt utflyktsmål är Table Mountain, från vars topp ni i stort sett ser hela Kapstaden. Många väljer att köra ner till Godahoppsudden eller ta båten ut till Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad. Kapstaden stoltserar också med några av landets bästa restauranger. För er som gillar shopping, så är V&A Waterfront ett självklart mål. Detta är ett axplock av allt ni kan göra i denna kosmopolitiska stad!

Boende på Esperanza Guest House (★★★).

milnerton-golfbana-golf-kapstaden-norra-sydafrika-golfresor-sydafrika

Dag 3: Spel på Milnerton Golf Club
Ni lämnar Kapstaden bakom er och kör norrut till Milnerton, där ni spelar er första runda på resan. Banan ligger vid havet, ca 10 km från Kapstadens centrum. Härifrån har ni en underbar utsikt över Kapstaden med Table Mountain i bakgrunden. De flesta fotografier föreställande Kapstaden är tagna just från Milnerton. Golfklubben har anor från 1913, då banan var en 6-hålsbana. 1995 fick den en ”makeover” och gjordes om till 18-hålsbana. Sedan dess har Milnerton GC blivit en succé! Banan är uppbyggd på sandbankar och kan vara svårspelad, speciellt när det är blåsigt (vilket det ofta är i denna regionen).

clovelly-golfbana-golf-kapstaden-norra-sydafrika-golfresor-sydafrika

Dag 4: Spel på Clovelly Golf Club
Återigen lämnar ni Kapstaden bakom er och kör söderut mot Kalk Bay och Fish Hoek, där Clovelly Golf Club ligger. På vägen tillbaka kan ni stanna till vid fiskmarknaden i Kalk Bay och äta god och nyfångad fisk i någon av de små fiskrestaurangerna. Denna natursköna bana ligger i närheten av False Bay och det pittoreska samhället Fish Hoek och Chapmans Peak. Banan är relativt platt, men svårspelad p.g.a. sin smala fairway. Vacker utsikt från vissa av hålen över False Bay gör spelande här till ett nöje. Klubbhuset är beläget högre än själva banan och är byggt i engelsk kolonialstil. Här finns restaurang, bar, butik och tennisbana.

de-zalze-winelands-golf-estate-golf-kapstaden-norra-sydafrika-golfresor-sydafrika

Dag 5: Spel på De Zalze Winelands Golf Estate
Idag kör ni till det vackra vinlandskapet Stellenbosch, som ligger ca 40 minuter från Kapstaden och utgör hjärtat i Sydafrikas vinproduktion. Här spelar ni på De Zalze Winelands Golf Estate, som ligger mellan vingårdarna Spier Wine Estate och Kleine Zalze Wine Estate. Banan är ett relativt nytt tillskott till de många golfbanorna i området runt Kapstaden. Banan kantas av vinrankor och vackra bäckar och vattendrag, dessutom skyddar Stellenbosch bergen från vinden. Klubbhuset har en bar (prova gärna de lokala sydafrikanska vinerna!) med storbilds-TV, butik och restaurang.

Den välkända vingården Spier Wine Estate är ett populärt utflyktsmål för Kapstadens invånare och kanske lockar en vinprovning efter golfrundan? Spier har en av de mest välsorterade vinaffärerna i Kapprovinsen och flera restauranger om ni vill äta lunch här!

golfbana-durban-golf-kapstaden-norra-sydafrika-golfresor-sydafrika

Dag 6: Durban & spel på Durban Country Club
Efter frukost checkar ni ut och kör till till flygplatsen, där ni lämnar tillbaka hyrbilen och flyger vidare till Durban. Vid ankomsten i Durban hämtar ni ut er nästa hyrbil och kör till ert hotell, där ni checkar in och fortsätter sedan direkt till golfbanan. Ni hinner med en runda golf på Durban Country Club på eftermiddagen. Golfbanan här är fortfarande en av Sydafrikas bästa, trots konkurrens från banorna i George och Sun City.

Ingen annan klubb har fått hålla South African Open och andra viktiga tävlingar lika ofta. Banan ligger vid Indiska Oceanen och smälter fint in bland sanddynerna. Klubben öppnade redan 1922 och renoverades 1959 och har under årens lopp underhållits till det fina skick den är idag. Flera av hålen är utmanande, bland annat det 12:e hålet är upphöjt och kallas Prince of Whales, eftersom den dåvarande brittiske kronprinsen som spelade här 1924 behövde 17 slag innan bollen hamnade i hålet. Klubbhuset har restaurang, bar, butik, pool, tennisbana, squash, bowling och biljard.

Boende på Southern Sun Elangeni & Maharani (★★★★)Southern Sun Elangeni & Maharani★★★★Hotellet ligger precis på strandpromenaden "The Golden Mile" och här njuter ni av det varma vattnet i Indiska oceanen. Härifrån tar ni ....

durban-golfbana-golf-kapstaden-norra-sydafrika-golfresor-sydafrika

Dag 7: Golf på Beachwood Country Club
Ni åker ut till Durban Country Golf Club igen, men idag spelar ni på dess andra bana, Beachwood. Banan anlades 1930 och är idag ett alternativ för den som tycker att mästerskapsbanan på Durban Country GC är för svår. Beachwood ligger intill Indiska Oceanen, men är något lättare än sin systerbana, fast den kräver precision med sina långa, trädkantade fairways och bunkrar. Banan renoverades 1995 av Gary Player Group. Klubbhuset har fyra restauranger, konferensrum, butik och squash.

elefant-thanda-private-game-reserve-golf-kapstaden-norra-sydafrika-golfresor-sydafrika

Dag 8: Thanda Private Game Reserve
Ni lämnar Durban bakom er och kör norrut genom KwaZulu Natal, som är ett subtropiskt landskap även känt som Zululand. Ert mål är den privata parken Thanda Private Game Reserve som ligger insprängd mellan parkerna Mkuze och Hhluluwe. Thanda Private Game Reserve är en prisbelönt safari destination och bjuder på ett rikt djurliv, massor av romantik och exklusivitet. Ni har förutom ”The Big Five” stor möjlighet att se ovanliga djur som geparder och afrikanska vildhundar. Ni checkar in och beger er runt 16.00 ut på ert första safari med erfarna guider. De berättar om allt ni ser, det är en fantastisk känsla att färdas i öppna Landrovers i den afrikanska bushen.

Boende på Thanda Tented Camp (★★★★)Thanda Tented Camp★★★★Thanda Game Reserve är belägen drygt 20 kilometer norr om Hluhluwe i Zululand. Nationalparken som är privatägd har alla Big Five och är....

noshorning-thanda-golf-kapstaden-norra-sydafrika-golfresor-sydafrika

Dag 9: Thanda Private Game Reserve
Ni väcks tidigt på morgonen och beger er efter en kaffe och skorpor ut på safari. Ni åker i tre timmar och spanar efter allt som rör sig. Fråga gärna guiderna om allt ni ser - de berättar gärna! Håll kameran redo! När ni är tillbaka på lodgen väntar frukosten, resten av dagen kan ni tillbringa vid poolen eller spa-avdelningen uppe på huvudlodgen. På eftermiddagen samlas ni igen och beger er ut på ännu ett safari. Middagen är uppdukad när ni kommer tillbaka, välbehövligt och alltid uppskattat efter en dag i bushen!

swaziland-golf-kapstaden-norra-sydafrika-golfresor-sydafrika

Dag 10: Swaziland
Efter morgonens safari och frukost ger ni er av norrut igen, mot Swaziland. Kungadömet Swaziland är otroligt vackert, bergigt och ändå med grönskande dalar. Ni kommer att märka en klar skillnad på folket här och i Sydafrika. Swazi-folket är oftast gladare och har en varm och välkomnande kultur.

Boende på Mountain Inn (★★★)Mountain Inn★★★Detta hotell ligger utanför Mbabane och ovanför Ezulwini Valley med en vacker utsikt över bergen och dalen nedanför. Det finns tre type....

royal-swazi-golfbana-golf-kapstaden-norra-sydafrika-golfresor-sydafrika

Dag 11: Golf på Royal Swazi Country Club
Ni åker till Royal Swazi Country Club, som ligger nära hotellet. Denna vackra bana ligger i Ezulwini Valley och är populär både bland proffs och nybörjare. Banan har renoverats under de senaste fem åren till att bli lite svårare och mer utmanande, men ändå inte svårare än att de flesta som spelar här får ut en upplevelserik runda. Naturen kryper nära inpå fairway, med småsjöar, träd och låga buskar.

johannesburg-golf-kapstaden-norra-sydafrika-golfresor-sydafrika

Dag 12: Johannesburg
Ni lämnar det bergiga Swailand och åker genom Carolina, Middleberg och Witbank till Johannesburg. Ni bor i det lugna området Rosebank. En kort tur med taxi från ert hotell når ni Johannesburgs affärsdistrikt Sandton där ni finner ett stort utbud av restauranger och shopping.

Boende på Rosebank Hotel / Crowne Plaza (★★★★)Rosebank Hotel / Crowne Plaza★★★★Hotellet ligger i Rosebank, angränsande till Sandton. Rosebank är känt för sin stora marknad med diverse afrikansk curiosa dit resande ....

parkview-golfbana-golf-kapstaden-norra-sydafrika-golfresor-sydafrika

Dag 13: Spel på Parkview Golf Club
Klubben ligger i ett lugnt område i närheten av Johannesburg. Klubben har några av regionens vackraste fairways, med lummig grönska på alla sidor. Klubbhuset har restaurang för lättare rätter, omklädningsrum, bar, TV-rum och butik.

royal-johannesburg-kensington-golfbana-golf-kapstaden-norra-sydafrika-golfresor-sydafrika

Dag 14: Spel på Royal Johannesburg & Kensington Golf Club
På förmiddagen hinner ni med en runda på golfbanan Kensington GC, som är en av Sydafrikas finaste och grundad 1935 av Robert Grimshell, som även designat flera andra av Sydafrikas bästa banor, b.l.a. Durban Country GC, Clovelly GC och Pretoria GC. 1998 uppgraderades banan av Mark Muller, som i första hand förbättrade greenerna. 2002 var det dags igen, då strandbankerna förstärktes för att förhindra erosionen längs åarna. Det mest utmanande hålet är det 11:e, som har 5 utslagsplatser på mellan 382 och 457 meter!

På eftermiddagen åker ni till flygplatsen, återlämnar er hyrbil och flyger hem.

Dag 15: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Kapstaden och norra Sydafrika.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt15 dagarLäs program29 800:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.