Kapstaden – Garden Route
16 dagar

Kapstaden – Garden Route

fr 27 500 SEK Visa avgångar

Kapstaden – Garden Routefr 27 500 SEK

Resan börjar i Kapstaden, en dynamisk, vänlig och färgstark stad. Med Kapstaden som bas kör ni varje dag till en ny golfbana, den ena mer storslagen än den andra. Kapstadens magnifika vyer och behagliga klimat gör staden till en av de absolut bästa golfdestinationerna i världen. Efter Kapstaden kör ni österut längs Garden Route, där ni spelar på frodiga och otroligt vackra golfbanor, med havet som ständig granne.

Vill ni kan ni uppgradera er resa och spela på mer välrenommerade golfbanor som Arabella, Pearl Valley och Fancourt Golf Estate. Resan avrundas i Port Elizabeth, ca 75 mil öster om Kapstaden. Ni flyger hem via Johannesburg och har möjlighet att förlänga resan med safari i någon av parkerna kring Port Elizabeth eller Pilanesberg strax utanför Johannesburg eftersom ni ändå byter flyg här på hemresan.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Kapstaden – Garden Route men vissa avvikelser kan förekomma.
mossel-bay-golfbana-golf-kapstaden-garden-route-golfresor-sydafrika

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

kapstaden-natt-golf-kapstaden-garden-route-golfresor-sydafrika

Dag 2: Kapstaden
Vid ankomst till Kapstadens flygplats hämtar ni ut er hyrbil och kör till ert hotell i centrala Kapstaden. Här finns det mycket att göra - valet är ert och bara er nyfikenhet sätter gränserna! Sea World nere i Waterfront kan nog locka er som är intresserad av marint liv. Eller vad sägs om shopping på det stora och charmiga shoppingcentret Waterfront? Givetvis måste ni ta er upp till Table Mountain och Lions Head för en hisnande vy över staden! Gillar ni botanik, så ska ni definitivt lägga lite tid på att köra till Kirstenbosch Gardens på andra sidan Table Mountain!

Boende på Sundown Manor (★★★★)Sundown Manor★★★★Detta mindre pensionat med vänlig och hemtrevlig atmosfär finner ni strax söder om den pulserande stadsdelen Sea Point, enbart några mi....

milnerton-golfbana-golf-kapstaden-garden-route-golfresor-sydafrika

Dag 3: Spel på Milnerton Golf Club
Ni kör norrut till Milnerton, där ni spelar er första runda på resan. Milnerton Golf Club ligger vid havet, ca 10 km från Kapstadens centrum. Härifrån har ni en underbar utsikt över Kapstaden med Table Mountain i bakgrunden. De flesta fotografierna över Kapstaden är tagna just härifrån. Banan var ursprungligen en 6-hålsbana men har byggts ut till 18 hål. Den anlades i sitt nuvarande skick 1990, men har anor tillbaka till 1913. 1995 genomgick Milnerton GC en stor förändring och har sedan dess blivit en succé. Banan är uppbyggd på sandbankar och är relativt svårspelad, speciellt när det blåser från havet.

godahoppsudden-golf-kapstaden-garden-route-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 4: Kapstaden
Idag har ni en ledig dag i Kapstaden. Utforska de centrala delarna av staden eller ta bilen söderut till Godahoppsudden, Afrikas mest sydvästliga udde.

clovelly-golfbana-golf-kapstaden-garden-route-golfresor-sydafrika

Dag 5: Spel på Clovelly Golf Club
Återigen lämnar ni Kapstaden bakom er och kör söderut mot Kalk Bay och Fish Hoek, där Clovelly Golf Club ligger. På vägen tillbaka kan ni stanna till i Kalk Bay och besöka fiskmarknaden och äta god och nyfångad fisk i någon av de små restaurangerna. Clovelly Golf Club är en naturskön bana som på ena sidan kantas av False Bay och det pittoreska samhället Fish Hoek, och på den andra av Chapmans Peak. Banan är relativt platt, men svårspelad på grund av sin smala fairway. Vacker utsikt från vissa av hålen över False Bay gör spelet här till ett nöje. Klubbhuset är beläget högre än själva banan och byggt i kolonial stil. Det finns restaurang, bar, butik och tennisbana.

de-zalze-golfbana-golf-kapstaden-garden-route-golfresor-sydafrika

Dag 6: Spel på De Zalze Winelands Golf Estate
Idag lämnar ni Kapstaden och kör ut till det vackra vinlandskapet Stellenbosch, som ligger ca 40 minuter från Kapstaden och utgör hjärtat i Sydafrikas vinproduktion. Här spelar ni på De Zalze Golf Estate, som ligger mellan vingårdarna Spier Wine Estate och Kleine Zalze Wine Estate. Kanske lockar en vinprovning efter golfrundan? Spiers Wine Estate har en av de mest välsorterade vinaffärerna i Kapprovinsen och är ett populärt utflyktsmål för Kapstadens invånare på söndagar då man håller festligheter och provsmakningar av olika slag.

De Zalze Golf Estate är ett relativt nytt tillskott till de många golfbanorna i området runt Kapstaden. Banan kantas av vinrankor och vackra bäckar och vattendrag, dessutom skyddar Stellenbosch-bergen från vinden. Klubbhuset har en bar med storbilds-TV, butik, restaurang och dessutom kan ni köpa viner på vingården.

Efter spel på förmiddagen kan ni besöka andra vingårdar i området. I närheten ligger Waterford som erbjuder en fantastisk choklad- och vinprovning. Givetvis så bor ni på Kleine Zalzes eget hotell alldeles vid golfbanan.

Boende på De Zalze Lodge (★★★★)De Zalze Lodge★★★★I utkanten av Stellenbosch ligger De Zalze Lodge som erbjuder er en trevlig kombination av vin, mat, boende och golf för den som önskar....

vinodling-stellenbosch-golf-kapstaden-garden-route-golfresor-sydafrika

Dag 7: Stellenbosch
Idag utforskar ni vindistriktet. Många av gårdarna kring Stellenbosch är öppna för allmänheten så det är smidigt att ta sig runt i området och prova vin. Antingen kör ni runt med egen bil eller så bokar vi en guide åt er. Stanna lite längre och ät en god lunch på någon av gårdarna med fantastisk utsikt över vinodlingarna och med bergen som kuliss. Passa även på att besöka Stellenbosch stad och strosa runt på de trivsamma gatorna kantade av de väldiga ekarna som gett staden sitt smeknamn, Ekarnas stad. På kvällen äter ni middag på Kleine Zalzes mycket trevliga restaurang Terroir eller ber ni hotellet ordna med en transport som tar er till någon av de många högklassiga restaurangerna som finns i och omkring Stellenbosch.

lowrys-pass-kapstaden-garden-route-golfresor-sydafrika

Dag 8: Mossel Bay
Ni kör österut via Lowry´s Pass och Swellendam till Mossel Bay, där Bartholomeu Dias landsteg 1488 på sin väg mot Indien. Här kan ni besöka Dias Museum, innan ni fortsätter till ert hotell där ni bor de närmsta två nätterna. Hotellet ligger precis vid havet med underbar utsikt över Indiska Oceanen.

Boende på Protea Hotel Mossel Bay.

mossel-bay-2-golfbana-golf-kapstaden-garden-route-golfresor-sydafrika

Dag 9: Spel på Mossel Bay Golf Club
Idag är det dags för en runda på den vackra golfbanan Mossel Bay Golf Club. Denna bana, som ligger 6 km väster om Mossel Bay, har ganska nyligen omformats och uppgraderats och ligger precis i början av en halvö som sticker ut i Indiska Oceanen. Terrängen är rik på växtlighet, klimatet är medelhavsliknande med sydostliga vindar på sommaren och nordvästliga på vintern.

knysna-golfbana-golf-kapstaden-garden-route-golfresor-sydafrika

Dag 10: Knysna & spel på George Golf Club
Ni checkar ut och kör en kort bit till George, där ni spelar en runda på George Golf Club på förmiddagen, innan ni kör vidare till Knysna via Wilderness National Park. Banan är vacker och anlagd i ett böljande landskap, troget traditionen i det blomsterrika Garden Route. Klubbhuset har restaurang med lättare rätter, bar och veranda med spektakulär utsikt över banan.

Klubbhuset har också butik och omklädningsrum med duschar. I Knysna kan ni ta en kryssning i lagunen, prova ostron på The Oyster Catcher, som levererar ostron till flera länder och njuta av lite öl på Mitchell´s Brewery. Att åka ut till Featherbed Nature Reserve tillhör också en av attraktionerna. Fiskmarknaden här är också speciell och bör besökas. Ni har mycket att göra förutom golfen!

Boende på Graywood Hotel (★★★)Graywood Hotel★★★Hotellet ligger bra till med gångavstånd både till Knysna Waterfront och staden. Alla rum har eget badrum. Det finns även TV, telefon o....

pezula-golf-estate-golfbana-golf-kapstaden-garden-route-golfresor-sydafrika

Dag 11: Spel på Pezula Golf Estate
Strax utanför Knysna ligger Pezula Golf Estate, som är en otroligt vacker, men svårspelad, golfbana med vacker vy över Indiska Oceanen. Här spelar ni en runda. Pezula Golf Estate ligger intill Indiska Oceanen, ovanför Knysnas lagun och sträcker sig över ett grönt och böljande landskap, med skogar och höga berg i omgivningen. Klubbhuset har en terrass, restaurang, bar och butik. Vidare finns det pool och tennisbana.

goose-valley-golfbana-golf-kapstaden-garden-route-golfresor-sydafrika

Dag 12: Spel på Turtle Creek
Idag kör ni mot Plettenberg Bay, där Turtle Creek (fd. Goose Valley Golf Club) ligger. Passa på att bada lite i denna populära semesterort som har en fantastiskt vacker strand. Rika Sydafrikaner har sina sommarhus här, mer lika palats. Turtle Creek ligger två kilometer från Plettenberg Bay, intill Kuerboom-lagunen. Landskapet domineras av Indiska Oceanen söderut, Tsitsikamma-bergen i norr och den lummiga grönska som har gett regionen dess namn - ”Garden Route”. Klubben öppnade officiellt 2003 och är designad av Gary Player. Innan dess var den en 9-hålsbana.

port-elizabeth-golf-kapstaden-garden-route-golfresor-sydafrika

Dag 13: Port Elizabeth
Efter att ha lämnat Knysna kör ni vidare förbi Plettenberg Bay österut, längs vägen kan ni besöka Monkeyland Primate Centre. Färden går genom Tsitsikamma National Park, som är en stor och urgammal skog intill havet. Ni kommer fram till Port Elizabeth, som är Sydafrikas femte största stad.

Boende på The Kelway Hotel (★★★★)The Kelway Hotel★★★★Detta boende ligger vackert beläget med utsikt över Kings Beach och med promenadavstånd till stränderna. I närheten finns även flera re....

golfklubba-golfbana-golf-kapstaden-garden-route-golfresor-sydafrika

Dag 14: Spel på Humewood Golf Club
Idag blir det spel på den utmanande banan Humewood. Humewood Golf Club öppnade 1931 och är en av Sydafrikas tio bästa banor, South African Open har hållits här fyra gånger. Banan är känd för att vara svår då den är kuperad med djupa bunkrar och ofta starka vindar. Klubbens maskot är ”Kiewietjie”, som är en lokal fågel. De bygger sina bon på marken och klubben markerar dessa med en röd flagga - landar bollen mindre än två klubblängder från ett bo, får man flytta bollen utan straff. Klubbhusen har restaurang, bar och butik.

port-elizabeth-springbok-golf-kapstaden-garden-route-golfresor-sydafrika

Dag 15: Hemresa
Ni har några timmar att inhandla det sista innan ni kör till Port Elizabeths flygplats, lämnar tillbaka hyrbilen och flyger hem till Sverige igen.

Dag 16: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Kapstaden – Garden Route.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt16 dagarLäs program27 500:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.