Golf & The Big Five längs Garden Route
15 dagar

Golf & The Big Five längs Garden Route

fr 46 995 SEK Visa avgångar

Golf & The Big Five längs Garden Routefr 46 995 SEK

Tillsammans med Out Of Bounds Golfresor anordnar vi denna exklusiva nyårsgolfresa med svensktalande guide längs den vackra kuststräckan Garden Route som börjar i Kapstaden och avslutas med två oförglömliga safarinätter vid Kenton-on-Sea, utanför Port Elizabeth. Garden Route är en av de absolut bästa golfdestinationerna i världen tack vare det behagliga klimatet och magnifika vyer. Alla golfbanor som vi spelar på rankas på Sydafrikas ”Topp 25”! De första dagarna tillbringar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer där vi besöker Godahoppsudden och även har tid att själva utforska staden. Resan fortsätter till Hermanus, en vacker och pittoresk hamnstad som ligger vid Walker Bay. Staden är mest känd för de stora rätvalar som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Utöver golfen så njuter vi av god mat och passar på att prova några av de viner som produceras i området.

Vårt nästa stopp är en av resans höjdpunkter! Fancourt är ansedd som en av Sydafrikas absolut främsta golfanläggningar och här spelar vi på två av Fancourts tre banor, Montagu och Outeniqua. I Knysna fanns tidigare Afrikas största ostronodling och självklart provar vi dessa havets läckerheter! Vi åker även båt över Knysna-lagunen till Featherbed Nature Reserve. Här bor vi på vackra Simola Golf and Country Estate.

Vi avslutar vårt äventyr på Kariega Private Game Reserve. Här upplever vi två morgon- och två kvällssafaris i öppna Landrovers – tillsammans med våra kunniga guider kommer vi riktigt nära de vilda djuren i The Big Five!

För er som inte spelar golf men som ändå vill följa med er partner på denna spännande resa erbjuder vi 6 000 kr i rabatt och då ingår allt enligt programmet, utom själva golfen.

  • Spela golf i världsklass på Fancourts vackra golfbanor
  • Insup Kapstadens otroliga skönhet från Taffelbergets höjder
  • Hänförs av makalösa Godahoppsudden
  • Smaka på fantastiska viner i vindistrikten Constantia och Hermanus
  • Somna in med bushens symfonier som bakgrundsmusik
  • Strosa runt bland mysiga caféer och småbutiker i Knysnas Waterfront
Visa avgångar

I samarbete med

Program

Programmet är standard för Golf & The Big Five längs Garden Route men vissa avvikelser kan förekomma.
fancourt-golf-golf-garden-route-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser vi ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning i Istanbul sammanstrålar vi och flyger vidare till Kapstaden med nattflyg.

Middag (flyg) ingår.

kapstaden-garden-route-golfresor-temaresor

Dag 2: Kapstaden – stadstur
På morgonen landar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer som ligger på Taffelbergets sluttningar med havet precis nedanför. Här möter vår guide oss och vi tar oss direkt till utsiktsplatsen Signal Hill. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över Kapstaden – välkommen till Afrika! Vår stadstur fortsätter med sevärdheter som Houses of Parliament, City Hall, Castle of Good Hope och Slave Lodge samt de traditionella Malay-kvarteren med sina trånga gator och moskéer.

Vi checkar sedan in på vårt fina hotell som är centralt beläget i V & A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärer och småbutikerna. Resten av dagen är ledig och vi har troligtvis en tidig kväll efter resans ansträngningar!

Frukost (flyg) ingår.

Boende på Radisson RED Cape Town (★★★★).

godahoppsudden-golf-garden-route-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Godahoppsudden
Idag åker vi den vackra kustvägen via Chapmans Peak mot Afrikas sydvästligaste spets, Godahoppsudden. Målet är spetsen av udden, naturreservatet Cape Point. Vägen dit är kantad av branta stup och vågar man titta ner kan man ibland se valar och delfiner i havet nedanför. Vid Cape Point stupar klipporna dramatiskt ca 300 meter ner och det ser ut som Atlantens kalla vatten möts med Indiska Oceanens varma eftersom det bildas en lång vit linje ut mot horisonten. Stället där de egentligen möts är Cape Agulhas!

Vi kör vidare till Simons Town, en mysig liten stad som även fungerar som flottbas. Här äter vi lunch bestående av klassiska fish & chips på en underbar fiskrestaurang nere vid stranden. Vi besöker sedan Boulders Beach nationalpark, där hundratals av de stora Afrikanska pingvinerna har sina häckningsplatser. Otroligt roliga att se!

Efter en härlig dag med många intryck rekommenderar vi att ni förgyller dagen ytterligare med en interaktiv trumsession och en ”matsafari” på GOLD Restaurant. Här erbjuds 14 rätter från olika delar av Afrika – maten och stämningen håller hög klass!

Frukost och lunch på Seaforth Restaurant ingår.

robben-island-golf-garden-route-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 4: Kapstaden
Idag har vi en helt ledig dag som vi kan fylla med precis vad vi vill. Kapstaden har otroligt mycket att erbjuda, vi rekommenderar Robben Island och Taffelberget. Varför inte ta båten till fängelseön Robben Island för att uppleva den lilla cell som Nelson Mandela satt fängslad i 18 år eller ta den roterande linbanan upp för Taffelberget som sträcker sig 1000 meter över havet?

Kapstaden har många vackra golfbanor, fina långa vita stränder på Atlantsidan, mysiga småbutiker och marknader – vi kan tipsa om Greenmarket Square som har öppet alla dagar.

Många av Kapstadens fina restauranger ligger i det trendiga och fashionabla området Camps Bay med sin halvmåneformade strand, passa på att äta en vällagad middag här!

Frukost ingår.

hermanus-golf-garden-route-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 5: Kapstaden – Hermanus (ca 140 km) – spel på Erinvale Golf Club
Idag beger vi oss ut på nya äventyr och spelar vår första golfrunda på Erinvale Golf Club i Somerset West som ligger sydost om Kapstaden omringad av Helderbergs naturreservat och False Bay.

Erinvales mästerskapsbana öppnades 1995 och rankas idag som nr. 21 i landet. Banan är designad av Gary Player och de sista 9 hålen utgör en stor utmaning med kuperad terräng. Här finns några av de bästa greenerna i landet med fantastiska panoramavyer över vindistrikten samt kuststräckan.

Vi fortsätter sedan längs den vackra kustvägen till Hermanus, en pittoresk hamnstad som ligger vid Walker Bay. Staden är mest känd för de stora rätvalar som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Delfiner och valar kan dock beskådas året om. I den gamla delen av Hermanus finns små gallerior, marknader, souvenirbutiker, restauranger och affärer.

Här checkar vi in på vårt hotell som har gångavstånd till Grotto Beach, en av de fem ”Blue flag” stränderna i Western Cape. Stranden sträcker sig flera mil och är perfekt för långa promenader.

Frukost ingår.

Boende på Baleens Hotel Hermanus (★★★★).

arabella-golf-club-golf-garden-route-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 6: Spel på Arabella Golf Club
Idag spelar vi på Sydafrikas 10:e bästa mästerskapsbana! Arabella Golf Club är designad av Peter Matkovich och har vunnit flera priser och passar både proffs och amatörer. Banan omges av magnifika berg och tre av hålen ligger längs med den vackra lagunen. Alla 18 hål är spektakulära – tredje hålet kallas Sydafrikas tuffaste par fyra medan sista hålet är så vackert att man blir tårögd!

Frukost ingår.

fancourt-the-links-golfresa-garden-route-fancourt-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 7: Hermanus – Fancourt (ca 350 km)
Vi som är morgonpigga kan passa på att strosa runt eller slå oss ner på en uteservering för att spana ut över klipporna och det mäktiga havet. Det är en alldeles förtrollande syn att se lekfulla delfiner och med lite tur även majestätiska valar som visar upp sig i det virvlande vattnet.

Vi samlas innan lunch för att göra ett besök på Creation Wines, en prisbelönad vingård i den vackra Hemel-En-Aarde Valley dalen. Lunch intas på Bientang´s Cave Restaurant & Wine Bar, en trevlig fisk & skaldjursrestaurang som är insprängd i klipporna vid stranden och här njuter vi av utsikten över havet.

Mätta och glada beger vi oss mot golfarnas mecka, Fancourt. Sedan öppningen 1991 har Fancourt Hotel & Country Club Estate etablerat sig själva som en av Sydafrikas främsta golfanläggningar. Vi checkar in på ett av Sydafrikas lyxigaste boenden. Hotellet är en fin blandning av modern lyx och klassisk elegans. Här finns mycket att göra - butiker, tennisbanor, ett gym, en inomhus-och en utomhuspool, spa samt en mängd restauranger.

Frukost och lunch på Bientang´s Cave Restaurant & Wine Bar ingår.

Boende på Fancourt (★★★★★).

fancourt-montagu-golf-garden-route-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 8: Spel på Fancourt Montagu Golf Course
Idag spelar vi på Fancourt Montagu. Banan kan titulera sig som nr. 9 i Sydafrika och lever utan tvekan upp till det. Gary Player är hjärnan bakom designen och här spelar vi golf i en mycket vacker och varierande miljö och terräng. En lätt lunch ingår.

Frukost och lätt lunch ingår.

fancourt-outenqua-golf-garden-route-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 9: Spel på Fancourt Outeniqua Golf Course
Idag spelar vi golf i vackra omgivningar på Fancourts välkända och mycket uppskattade bana, Fancourt Outeniqua, rankad som nr. 23 i Sydafrika. Banan har fått namnet efter bergskedjan med samma namn och är magnifik året runt. Här finns en mängd olika tees att utgå ifrån, vilket gör det lättare, oberoende av spelskicklighet, att hitta en nivå som passar den enskilde golfaren. En lätt lunch ingår även här.

Frukost och lätt lunch ingår.

knysna-golf-garden-route-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 10: Fancourt – Knysna (ca 75 km)
Idag fortsätter vi till Knysna, en kuststad belägen där Knysnafloden mynnar ut i den Indiska oceanen. Efter Fancourts lyx och elegans kommer det vara svårt att matcha denna hotellstandard, i Knysna bor vi på ytterligare en golfresort, Simola Golf and Country Estate, med otroligt vackra vyer över Knysna, lagunen i Knysna samt den Indiska Oceanen i horisonten.

Vi börjar med lite ledig tid för att kunna strosa runt i centrala Knysna och äta lunch på egen hand. Här finns mängder av mysiga caféer, restauranger, småbutiker och den lilla marknaden i Waterfront där man kan handla kuriosa samt diverse handgjorda souvenirer.

Efter lunch åker vi ut över Knysnas lagun med båt till Featherbed Nature Reserve. Här åker vi upp till Knysna Heads i en jeep med släp. Knysna Heads är namnet på de sandstensklipporna som kantar lagunens öppning. Här uppifrån tar vi oss sedan ner igen till fots tillsammans med en specialutbildad guide. Vi kan unna oss en välförtjänt drink under de stora milkwoodträden när vi kommer ner!

Efter båtturen tillbaka till Knysna tar vi oss till Knysnas Waterfront där vi sköljer ner ett glas mousserande vin tillsammans med några färska ostron. Knysna var tidigare Afrikas största ostronproducent och det skulle vara dumt att missa dessa läckerheter från havet.

Frukost ingår.

Boende på Simola Hotel, Country Club & Spa (★★★★★).

simola-golf-course-golf-garden-route-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 11: Spel på Simola Golf Course
Idag spelar vi golf på Simola Golf Course rankad som nr. 19 i Sydafrika. Att hålla ner huvudet och fokusera på bollen kan bli en svår uppgift eftersom banan är oerhört naturskön med spektakulära scenerier. Jack Nicklaus, som ligger bakom designen, insåg vikten av att bevara den naturliga miljön i så hög utsträckning som möjligt. Golfbil och en lättare lunch ingår.

Frukost och lätt lunch ingår.

noshorning-noshorningar-golf-the-big-five-langs-garden-route-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 12: Knysna – Kariega Private Game Reserve (ca 405 km)
Idag upplever vi en av resans höjdpunkter – safari på Kariega Private Game Reserve, ett privatägt reservat på ca 10 000 hektar. Vi kommer fram lagom till lunch och har under eftermiddagen vår första safaritur. I varje fordon finns en specialutbildad guide som berättar om djuren och allt vi ser på vägen, från smått till ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel). Hela tiden har bilarna radiokontakt med varandra så om den ena bilen ser något spännande kan de anropa varandra. Efter safarin åker vi tillbaka till lodgen för att äta en utsökt middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Kariega Game Reserve - Main Lodge (★★★★)Kariega Game Reserve - Main Lodge★★★★Denna park ligger knappt två timmars bilväg från Port Elizabeth. Det är ett privatägt reservat på 10 000 hektar med en fantastisk miljö....

safari-elefant-elefanter-golf-the-big-five-langs-garden-route-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 13: Kariega Private Game Reserve
Dagen börjar med att vi väcks tidigt av våra guider för att åka ut på morgonsafarin. Vi samlas i huvudbyggnaden, får lite kaffe och te med rusks (söta skorpor) och beger oss sedan ut på safari. Detta är tiden då djuren är som mest aktiva, chanserna att se dem är störst på tidig morgon och sen eftermiddag. Efter ca 3 timmar återvänder vi till lodgen och den uppdukade frukostbuffén.

Vi har nu ett par timmar ledigt fram till lunch. En del av parken har inga rovdjur, i denna del finns det t.ex. antiloper, zebror, giraffer och andra djur. Här kan ni paddla kanot, cykla på mountainbike eller promenera med guide.

Inför kvällens safari samlas vi på nytt och bege oss ut på nästa äventyr i parken. Efter safarin ges det lite tid till att duscha och göra sig i ordning inför middagen. På kvällen somnar vi sedan med ljudet av bushen som bakgrundsmusik!

Frukost, lunch och middag ingår.

safari-lejon-golf-the-big-five-langs-garden-route-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 14: Kariega Private Game Reserve – Port Elizabeth (ca 145 km) – hemresa
Med solens uppgång beger vi oss tidigt ut i parken för en avslutande safari i Kariegas viltreservat. När vi återvänder till lodgen njuter vi av frukostbuffén och packar sedan ihop det sista och checkar ut.

Det bär sedan av med fullpackade resväskor och härliga minnen mot Port Elizabeths flygplats, därifrån flyger vi först till Johannesburg och sedan vidare hem.

Ett tips! Varför inte förlänga er resa med några sol och bad dagar på The Oyster Box Hotel, som ligger vackert beläget i badorten Umhlanga strax norr om Durban.

Frukost och middag (flyg) ingår.

Dag 15: Hemkomst
Hemkomst till Skandinavien.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Golf & The Big Five längs Garden Route.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
2020-12-2615 dagarLäs program46 995:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.