Bröllopsresa med vingårdar, safari & bad
15 dagar

Bröllopsresa med vingårdar, safari & bad

fr 26 500 SEK Visa avgångar

Bröllopsresa med vingårdar, safari & badfr 26 500 SEK

Resan börjar med några härliga dagar i vindistriktet Franschhoek, som bjuder på ett hisnande vackert landskap, förstklassiga restauranger, vinprovningar, konstgallerier, pittoreska butiker och mycket mycket mer. Franschhoek betyder det ”Franska Hörnet”, efter de franska hugenotterna som bosatte sig här på 1700-talet.

De franska influenserna är tydliga och här finns 8 av landets 100 bästa restauranger. Mindre vinproducenter samsas med de större vingårdarna, och det finns choklad- och osttillverkare vilket bjuder besökare på många val och spännande smakkombinationer.

Efter massor av vin och romantik har det blivit dags att resa norrut till provinsen KwaZulu-Natal och safarilodgen Thanda Private Game Reserve. Vad kan vara mer passande än att Thanda betyder ”kärlek” på Zulu? Thanda är ett uttryck för den magiska föreningen av kraft inom Zulukulturen. Thanda Private Game Reserve är en prisbelönt safari destination och bjuder på ett rikt djurliv, massor av romantik och exklusivitet. Med härliga upplevelser i bagaget beger ni er sedan till norra Durban för att njuta av sol, bad, shopping och härliga skaldjurstallrikar. Varför inte prova något annorlunda och avvikande från traditionella blommor och hjärtformat godis? I Durban kan ni ta steget och hoppa fallskärm, åka på en kryssning i solnedgången eller ta en romantisk helikoptertur.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Bröllopsresa med vingårdar, safari & bad men vissa avvikelser kan förekomma.
giraffer-smekmanad-vingardar-safari-bad-brollopsresor-sydafrika

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

franschhoek-kyrka-smekmanad-vingardar-safari-bad-brollopsresor-sydafrika

Dag 2: Franschhoek
Idag landar ni i Kapstaden och kör direkt vidare till det mysiga samhället och vindistriktet Franschhoek som ligger cirka en timme österut. Här kommer ni att spendera fyra romantiska nätter.

Boende på Maison Chablis (★★★★).

vinodling-smekmanad-vingardar-safari-bad-brollopsresor-sydafrika

Dag 3 - 5: Franschhoek
Ni har gott om tid att se er omkring i Franschhoek och det underbara vindistriktet som omger staden. I Franschhoek njuter ni av mat i världsklass, franska influenser, gourmet butiker med härliga delikatesser och promenader på de pittoreska gatorna i staden och längs med vinrankorna på vingårdarna och massor av tid att koppla av vid poolen och med ett glas vin i solnedgången.

thanda-tented-camp-smekmanad-vingardar-safari-bad-brollopsresor-sydafrika

Dag 6: Franschhoek – Thanda Private Game Reserve
Eftersom ni har en lång dag framför er stiger ni upp i god tid och tar er tillbaka till Kapstadens flygplats. Med flyg fortsätter ni sedan resan till östkusten och hamnstaden Durban. Väl på plats i Durban hämtar ni ut er andra hyrbil och kör er norrut genom provinsen KwaZulu-Natal med safariparken Thanda Private Game Reserve i sikte. Vid ankomsten får ni tid att göra er redo för er första safari. På kvällen serveras en härlig middag och ni får tid att bara njuta av varandras sällskap.

Boende på Thanda Tented Camp (★★★★)Thanda Tented Camp★★★★Thanda Game Reserve är belägen drygt 20 kilometer norr om Hluhluwe i Zululand. Nationalparken som är privatägd har alla Big Five och är....

safari-leopard-smekmanad-vingardar-safari-bad-brollopsresor-sydafrika

Dag 7 - 9: Thanda Private Game Reserve
Under dessa dagar är det safari som står i fokus. Dagarna börjar tidigt då ni blir väckta i gryningen och dricker en kopp te och äter en rusk, sydafrikanska skorpa, innan ni hoppar in i safarijeepen och ger er ut på ert livs äventyr som ni sent kommer att glömma. Samtidigt som solen stiger i horisonten vaknar parken till liv. Efter cirka tre timmars safari är ni tillbaka på lodgen igen och över dagens frukost summerar ni alla intryck. Ni har därefter tid att koppla av vid ert tält, kanske unnar ni er en massage eller läser en god bok vid poolkanten. Framåt eftermiddagen serveras high tea innan det åter är dags för safari.

En av kvällarna avslutas safarituren med en sk. Bush dinner (väderberoende). När solen går ner kör ni de sista kilometrarna med tända strålkastare och kommer tillslut ner till den uttorkade flodbädden där middagen är uppdukad. Eldar och facklor flammar, grytorna puttrar och middagen är serverad. En bomamiddag är en typisk sydafrikansk tradition och är en utomhus restaurang där man sitter runt en stor lägereld och njuter av bushen och ljudet av djuren i fjärran. De andra kvällarna tar ni er tillbaka till campen igen och äter en välsmakande middag innan ni drar er tillbaka till ert tält och somnar med naturens ljud som bakgrundsmusik.

lejon-smekmanad-vingardar-safari-bad-brollopsresor-sydafrika

Dag 10: Thanda Private Game Reserve – Fairlight Beach House
Dagen inleds med den sista safarituren innan ni avslutar er vistelse på Thanda Private Game Reserve och en härlig frukost. Ni tar sedan er hyrbil och kör i lugn och ro söderut igen till Umdloti som blir ert sista stopp under resan.

Boende på Fairlight Beach House (★★★★)Fairlight Beach House★★★★Detta pensionat är beläget strax norr om Durban i det vackra samhället Umdloti. Fairlight Beach House ligger precis vid stranden och ha....

durban-natt-smekmanad-vingardar-safari-bad-brollopsresor-sydafrika

Dag 11 - 13: Umdloti
De sista dagarna av resan befinner ni er i den lilla kuststaden strax norr om Durban. En lugn och avspänd miljö gör den här staden som en perfekt avslut på er vistelse i Sydafrika. I centrum finns ett par restauranger och nere vid stranden går det bra att bada. Vi hjälper er gärna att ordna en dagstur in till Durban.

durban-smekmanad-vingardar-safari-bad-brollopsresor-sydafrika

Dag 14: Hemresa
Ni har några timmar fram till att flyget avgår från Durban på eftermiddagen, njut av frukost med utsikt över havet och fånga de värmande solstrålarna innan det är dags att gå på planet och flyga hemåt igen.

Dag 15: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Bröllopsresa med vingårdar, safari & bad.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt15 dagarLäs program26 500:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.