Bröllopsresa till Kapstaden och Greater Kruger
13 dagar

Bröllopsresa till Kapstaden och Greater Kruger

fr 23 900 SEK Visa avgångar

Bröllopsresa till Kapstaden och Greater Krugerfr 23 900 SEK

Kapstaden kallas för världens vackraste stad. Här finns tid till att utforska många av de inspirerande platserna för romantiska middagar, mysiga promenader, vackra solnedgångar och mycket mer. Efter Kapstaden åker ni till Stellenbosch, som ligger i landets välkända vindistrikt. Här kan ni åka runt bland underbara vingårdar för vinprovningar i anrika miljöer eller för en picknick i det gröna och lummiga landskapet. Passa också på att se er omkring i Stellenbosch stad, som är väldigt mysig. Ni flyger sedan till Johannesburg, varifrån ni tar er österut till provinsen Mpumalanga. Här utforskar ni de otroligt vackra sevärdheterna och naturen som finns i området och njuter av vyerna längs med Panoramarutten.

Ni kombinerar detta med safari på Mohlabetsi Safari Lodge, där bor ni med en fantastisk närhet till djur och natur. Safari gör ni i boendets egna reservat som gränsar till Greater Kruger och där djuren strövar fritt mellan reservaten. Självklart finns utmärkta möjligheter att njuta av den goda maten och vinerna som Sydafrika är känt för. När denna resan når sitt slut har ni upplevt pulserande storstad, härlig natur och spännande djurliv. Ett vinnande koncept för en lyckad bröllopsresa!

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Bröllopsresa till Kapstaden och Greater Kruger men vissa avvikelser kan förekomma.
vinrankor-brollopsresa-kapstaden-greater-kruger-brollopsresor-sydafrika

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

kapstaden-natt-brollopsresa-kapstaden-greater-kruger-brollopsresor-sydafrika

Dag 2: Kapstaden
Efter ankomst hämtar ni ut er första hyrbil och kör till ert boende i Kapstaden. Om ni vill kan vi även ordna en transfer åt er från flygplatsen till hotellet.

Boende på Abbey Manor (★★★★★)Abbey Manor★★★★★Abbey Manor ligger på sluttningarna av Table Mountain, i det fina området Oranjezicht med en vacker utsikt över Kapstaden, havet nedanf....

strand-kapstaden-brollopsresa-kapstaden-greater-kruger-brollopsresor-sydafrika

Dag 3 - 5: Kapstaden
Ni har fria dagar i Kapstaden, där ni antingen kan koppla av med sol, shopping eller ta dagsturer till t.ex. vindistriktet Franschhoek, till Hermanus eller ut till Godahoppsudden. Kapstaden har mycket att erbjuda! En bra start på vistelsen är att åka upp på Table Mountain och njuta av utsikten över staden. Även om berget inte ser så högt ut nerifrån är utsikten över Kapstadens förorter och stränder magnifik. Se våra organiserade dagsutflykter i Kapstaden.

vinodling-brollopsresa-kapstaden-greater-kruger-brollopsresor-sydafrika

Dag 6: Bo på en vingård i Stellenbosch
Ni fortsätter mot inlandet, rakt österut till Stellenbosch, det sydafrikanska vinets huvudstad! Staden ligger vackert beläget på en sluttning och överallt slingrar sig vinrankor i fina rader från de många vingårdarna. Stellenbosch är en av landets äldsta städer med typisk Cape Dutch arkitektur. Här kan ni åka runt mellan vingårdarna, provsmaka viner och äta gott på de olika gårdarna. Landskapet är en fröjd för ögat. För att höja den romantiska stämningen bor ni på en charmig vingård.

Boende The Devon Valley Hotel (★★★★)The Devon Valley Hotel★★★★Kom och njut av den lilla pärlan Devon Valley Hotel! I ett undangömt och grönskande hörn av Stellenbosch ligger detta anrika hotell som....

hastridning-brollopsresa-kapstaden-greater-kruger-brollopsresor-sydafrika

Dag 7: Stellenbosch
Det finns en mängd saker att göra i Stellenbosch. Vinprovning är förstås en huvudattraktion, men passa också på att besöka själva staden Stellenbosch, som kallas Ekstaden tack vare de många ekar som planterades av holländarna på 1600-talet. Vingårdarna i sig är en sevärdhet, många är mycket gamla och uppvisar ett brett spektra av olika arkitekturstilar och filosofier kring vin. Här provar ni inte bara viner utan även olivoljor, choklad, ostar och andra delikatesser. Om det inte bara är mat och vin som lockar, så finns det ridning, natursköna promenader och mycket mer att göra – vi tipsar gärna om allt detta och mer!

rissington-inn-natt-brollopsresa-kapstaden-greater-kruger-brollopsresor-sydafrika

Dag 8: Mpumalanga
Efter frukost checkar ni ut och kör till flygplatsen, som ligger mellan Kapstaden och Stellenbosch. Ni lämnar tillbaka bilen och tar flyget till Johannesburg, där ni hämtar ut er andra hyrbil och kör österut genom höglandet mot Waterval Boven. Detta är nästan till punkt och pricka den väg som Winston Churchill tog efter att ha flytt genom ett toalettfönster på ett tåg undan Boernas fångenskap 1899. Ni lämnar höglandet och kör ner mot låglandet, ett vackert landskap som breder ut sig framför er – Mpumalanga, med Krugerparken i fjärran.

Boende på Olivers Lodge.

gepard-moholoholo-brollopsresa-kapstaden-greater-kruger-brollopsresor-sydafrika

Dag 9: Mpumalanga
Ni har hela dagen på er att utforska landskapet. Förslagsvis kör ni först till de vackra vattenfallen Mac Mac Falls, för att sedan göra ett stopp i den historiska guldgrävarstaden Pilgrims Rest. Sedan kan ni köra längs Blyde River Canyon och stanna vid Gods Window och Bourkes Potholes och kommer ner till låglandet igen vid Blyde River Canyons norra utlopp. Ett måste är att göra ett stopp på djursjukhuset Moholoholo, där ni kan få en guidad tur som fungerar bra som introduktion till morgondagens safari. På djursjukhuset försöker de återanpassa skadade djur till naturen, så det är inget zoo, utan ett ställe där man tar hand om djur som oftast har skadats på grund av människor. Vi ger fler tips i era resehandlingar om de många sevärdheterna i regionen.

safari-noshorning-brollopsresa-kapstaden-greater-kruger-brollopsresor-sydafrika

Dag 10: Mohlabetsi Safari Lodge
Efter frukosten kör ni norrut på slingriga vägar mot Balule Game Reserve. I natt bor ni på den privata lodgen Mohlabetsi, väster om Krugerparken. Känslan av att vara mitt ute i denna orörda vildmarken är mäktigt. På eftermiddagen åker ni ut på safari med en guide och viltvårdare i en öppen Landrover för att leta efter djuren. Här har ni stora chanser att se alla ”The Big 5” buffel, elefant, lejon, leopard och noshörning. Här finns även en stor mängd olika antiloper och ett rikt fågelliv. Efter ett par timmar av spänning återvänder ni till lodgen och en uppdukad middag väntar och om vädret tillåter sker den under den afrikanska stjärnhimlen.

Boende på Mohlabetsi Safari Lodge (★★★★)Mohlabetsi Safari Lodge★★★★Mohlabetsi, "Place of Sweet Waters", är ett läger som uppfyller dina förväntningar på ett äventyr i Afrika. Lägret ligger i hjärtat av ....

safari-gepard-brollopsresa-kapstaden-greater-kruger-brollopsresor-sydafrika

Dag 11 - 12: Safari
Ni går upp tidigt på morgonen, dricker en kopp kaffe eller te medan kroppen sakna börjar vakna till liv i takt med att solen stiger. Ni hoppar sedan in i safarijeepen och påbörjar dagens safariäventyr. Fåglarnas kvitter blandas med ljudet av giraffernas tuggande högt uppe bland trädkronorna. När ni kommer tillbaka till er lodge har ni tid för avkoppling vid poolen och för er som vill unna sig något extra finns ett mindre, enklare SPA. Framåt eftermiddagen är det dags för dagens andra tur, er guide berättar levande om djuren ni ser och naturen ni färdas genom. Efter turen väntar en härlig middag under bar himmel om vädret tillåter.

mohlabetsi-safari-lodge-brollopsresa-kapstaden-greater-kruger-brollopsresor-sydafrika

Dag 13: Hemresa
Efter frukost på Mohlabetsi Safari Lodge är det dags att lämna bushen för den här gången. Ni kör tillbaka till Johannesburg, lämnar hyrbilen och flyger hemåt, förhoppningsvis med många fina minnen från ett fantastiskt Sydafrika.

Dag 14: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Bröllopsresa till Kapstaden och Greater Kruger.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt13 dagarLäs program23 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.