Vandring i Krugerparken
4 dagar

Vandring i Krugerparken

fr 4 600 SEK Visa avgångar

Vandring i Krugerparkenfr 4 600 SEK

I Krugerparken finns det flera vackra vandringsleder som viltvårdarna använder i sitt dagliga arbete. Nu finns det möjlighet att i grupp på max 8 personer följa med på en givande fotvandring tillsammans med viltvårdarna! Vandringarna börjar på eftermiddagen och avslutas tre dagar senare på förmiddagen (söndag-onsdag eller onsdag-lördag). Vi välkomnar er som är 12-60 år gamla och då dagsetapperna är upp till 20 km till fots är god hälsa en förutsättning.

Det är krav från Kruger National Park att ni har en natt innan på det läger vandringen utgår från och en natt efter vandringen. Dessa två extranätter tillkommer till resans pris. Tilläggskostnaden beror på vilket läger och vilken typ av bungalow som är aktuell (400 - 520 kr/person/natt). Boende, mat och minnesvärt äventyr ingår. Detta är en alldeles unik upplevelse!

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Vandring i Krugerparken men vissa avvikelser kan förekomma.

Följ med på ett spännande äventyr och spendera tre nätter i en camp. Er kunniga guide, en så kallad ranger, berättar om allt ni behöver veta och ni får fullständig information om regler och rutiner för de närmaste dagarna. Välsmakande middag serveras innan det är tid att slå sig ner runt den rogivande elden för att umgås, lyssna på nattens ljud och förundras över den gnistrande, stjärnklara himlen.

Under minnesvärda dagar vandrar ni längs parkens leder med er erfarna ranger som svarar på alla frågor om bushen och djurlivet. Vandringarna startar onsdagar samt söndagar och under resans gång får ni frukost, lunch och middag.

Olifants Trail
Vildmarksområdet ligger vackert beläget vid floden Olifant, som går samman med Letaba och vidare till Mozambique. Området är mycket populärt och här erbjuds en härlig variation av dalar, raviner, floder och öppna slätter. De båda floderna bidrar till ett rikt djurliv med mängder av flodhästar, krokodiler, färgglada fåglar samt ett stort utbud av sköna växter.

Startpunkt: Letaba Rest Camp

Sweni Trail
Denna vandringsled går i området kring den fagra Swenifloden, dit hjordar av vilt ofta samlas för att dricka. Vi spanar efter de rovdjur som lockats hit av den stora mängden byten. I området finns många fåglar som är unika för detta slättlandskap. Med nattliga ljud från dessa, tillsammans med lejonens ryt i fjärran somnar ni säkerligen gott efter minnesvärda äventyr. Känslan av att vara mitt ute i vildmarken, långt från civilisationen är alldeles magisk.

Startpunkt: Satara Rest Camp

Wolhuter Trail
Denna vandringsled är beläget mellan Berg-en-Dal, Ship mountains och Afsaal rastplats och är uppkallad efter en av de första rangers i Sabie Game Reserve. 1902 dödade Harry Wolhuter ett lejon med bara händer och en jaktkniv när han var ute och red på sin häst. Det är fantastiskt rogivande att bara sitta och spanan ut över det spektakulära, natursköna vildmarksområdet som kännetecknas av höga granitberg med djupa dalar samt platt, böljande landskap.

Wolhuter Trail var förr ett mycket kulturellt aktivt område och lämningar från bushmen kan hittas på de högre liggande områdena. I slutet på 1800-talet färdades den berömda hunden Jock av Bushveld och hans äventyrliga herre, Sir Percy Fitzpatrick mycket i detta område. Både vit och svart noshörning finns i området och elefanter samt bufflar ses regelbundet. Mängder av zebra, giraff, kudu, vattenbock, gnu och vårtsvin strövar även i det natursköna området.

Startpunkt: Berg-en-Dal Camp

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Vandring i Krugerparken.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt4 dagarLäs program4 600:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.