Upptäck Moçambique
18 dagar

Upptäck Moçambique

fr 22 750 SEK Visa avgångar

Upptäck Moçambiquefr 22 750 SEK

Följ med på en resa längs vajande sädesfält och historiska slätter genom Sydafrikanska provinsen Mpumalanga, via Moçambique till det kuperade, lummiga kungadömet Swaziland. Ni besöker välkända Krugerparken för att spana efter bland annat lejon, elefanter och noshörningar. I Moçambique besöker ni bland annat huvudstaden Maputo för att sedan åka längs kusten. I Praia Do Tofo erbjuds en oförglömlig möjlighet att simma med valhaj och delfiner. Ni färdas sedan vidare till Vilankulos milslånga, kritvita stränder där vattnet med tusentals färgglada fiskar inbjuder till snorkling och bad. Det är en unik, harmonisk känsla att segla ut med en traditionell afrikansk segelbåt till en av södra Afrikas största marina parker, Bazarutos skärgård. Ni avslutar med spännande djur och kulturupplevelser i Swaziland.

Vanligast är att bo i tält, men ni kan även uppgradera och bo på lodge istället. För att få ut så mycket som möjligt av er resa, rekommenderar vi att ni köper till ett aktivietspaket (aktivitetspaketet ingår i resorna med avresa 2020). Mer information finner ni under programmet.

Samtliga våra äventyrsresor inkluderar så kallade ”Green seats”. Detta innebär att ni som resenärer bidrar med 100-300 kr/person för att kompensera de utsläpp som sker i samband med resan, bidragets storlek varierar beroende på resans längd.

Visa avgångar

Program

Programmet nedan avser resor säsongen 2019. Program för säsongen 2020 finner ni under respektive avgång.
sol-bad-upptack-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

Middag (flyg) ingår.

soweto-upptack-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 2: Johannesburg
Ni landar i Johannesburg och har dagen ledig för att ta det lugnt eller kanske åka på en stadsrundtur. Möjlighet finns att ta en tur till kåkstaden Soweto, apartheidens kärna, där kontrasten mellan välfärd och enkla förhållande är en givande och minnesvärd upplevelse.

Frukost ingår.

Boende på Belvedere Estate (★★★).

lejon-upptack-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 3 - 4: Krugerparken
Från Johannesburg åker ni längs svajande sädesfält genom Mpumalangaprovinsen till Kruger National Park, där ni spenderar två nätter i underbar miljö för att njuta av Afrikas djur och natur. Det finns möjlighet att köpa till en safaritur i öppna fordon på kvällen. Det är tidig morgon och sen kväll som djuren är mest aktiva. Har ni tur ser ni alla ”The Big 5″ bland mängden av antiloper, zebror, gnuer, giraffer och stora hjordar av elefanter.

I aktivitetspaketet ingår en heldagstur med safari i Krugerparken med öppna 4x4 fordon

Frukost (Dag 3 och 4) och middag (Dag 4) ingår.

Boende på camping.

panorama-route-upptack-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 5: Panoramarutten
På morgonen finns det möjlighet för dom som vill att köpa till en bushwalk i Krugerparken. Lite senare på förmiddagen åker ni den korta sträckan till den vackra Panoramarutten. Ni kommer uppleva Bourke´s Potholes, The Blyde River Canyon med God´s window och Three Rondavels. På kvällen har ni möjlighet att följa med på en kvälls safari.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende camping.

maputo-upptack-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 6: Krugerparken - Maputo
Efter några dagar i Krugerparken kör ni till Maputo, huvudstaden i Moçambique. Det finns många historiska byggnader kvar i staden som påminner om forna tider under Portugals kolonisation. Efter ni har checkat in på ert hotell upplever ni Maputo till fots med en guide.

Frukost och lunch ingår.

Boende på Southern Sun Maputo (★★★★).

inhambane-upptack-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 7 - 9: Maputo - Inhambane
Idag färdas ni norrut genom kokosplantagen till den gamla portugisiska kolonin Inhambane. Den här delen av kusten är oerhört fridfull och tillhandahåller bedårande stränder. Ert boende ligger inbäddat bland palmer och alldeles vid strandkanten. För de som inte fått nog av det marina livet finns fler möjligheter till snorkling och dykning. Vill ni nyttja motoriska fordon kan en tur på en fyrhjuling locka. Turen går på sandvägar mellan palmer och mindre byar där befolkningen bor i lövhyddor. Barnen i området brukar tycka det är roligt med fyrhjulingarna så räkna med en skock ungar med glada skratt efter er.

Frukost och middag ingår.

Boende på Bay View Lodge (★★★).

vilanculos-upptack-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 10: Inhambane - Vilanculos
På morgonen stannar ni i Inhambane och upplever den lokala marknaden och de historiska gatorna i staden. För er som gillar lite äventyr kan ni få åka en traditionell båt, en så kallad Dhow och åka över över bukten till Maxixe. För er som inte vill åka båten över kan man stanna kvar i bussen och åka buss över bukten istället.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Golden Sands Apartments (★★★).

valhaj-upptack-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 11: Bazaruto
Ombord på en traditionell afrikansk båt, en så kallad Dhow, seglar ni ut till Bazaruto skärgård som är en av Sydafrikas största marina parker. Stränderna är kritvita och havet turkosfärgat, sanden är varm och vattnet är härligt uppvärmt av de sköna solstrålarna. Ni får tillfälle att ge er ut på snorkelturer, uppleva denna paradisö eller bara ta det lugnt på de vackra stränderna.

I aktivitetspaketet ingår en heldagstur på Bazaruto Island.

Frukost och middag ingår.

bazaruto-upptack-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 12: Vilanculos - Xai Xai
Xai Xai ligger strax norr om Maputo vid dynerna av Limpopo River. Det är en liten stad med marknader, affärer, restauranger och barer. Här spenderar ni er sista natt i Mozambique innan ni reser tillbaka till Sydafrika.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Sunset Beach Lodge (★★★).

marknad-swaziland-upptack-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 13: Xai Xai - Swaziland
Tidig morgon lämnar ni Mozambique och kör via Maputo till det lilla kungadömet Swaziland.

Frukost och middag ingår.

Boende på camping.

hlange-upptack-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 14 - 15: Swaziland
På morgonen erbjuds en lugn och skön morgon med en härlig frukost. För dom som har bokat på ett aktivitetspaket väntar en Rhino Game Drive i parken. När de som varit på turen i parken är tillbaka kör ni till ert nästa boende i Swaziland, Mlilwane. Här finns ett nätverk av 9 vandringsleder i området och ni får möjlighet att uppleva några av dom tillsammans med en guide. Ni får även en tvåtimmars guidad tur genom Esajeni samhället där ni får en glimt om hur liven i denna byn fungerar. Ni får lära er allt från hur man maler mjöl, bär vatten, bygger hus och tvättar kläderna i bäcken.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

natt-johannesburg-upptack-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor-sydafrika

Dag 16: Swaziland - Johannesburg
Resan går mot sitt slut och det bär av till Sydafrika. Efter en lite längre körning anländer ni i Johannesburg ”The city of Gold”, där ni har en övernattning. Här avslutas er resa. På boendet Belvedere Estate finns det möjlighet att boka er på en avslutningsmiddag med traditionell mat. Under middagen kan ni prata om alla fantastiska upplevelser som ni har fått erfara under resa.

Frukost ingår.

Boende på Belvedere Estate (★★★).

johannesburg-upptack-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 17: Hemresa
Det finns lite tid för shopping innan det är dags för hemresa. Med härliga upplevelser och kameran full av fantastiska bilder blir denna resa alldeles säkert ett minne för livet.

Frukost ingår och middag (flyg) ingår.

Dag 18: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Upptäck Moçambique.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
202018 dagarLäs program !
?
Denna avgången avviker från standardprogrammet!
25 960:-Mer infoBoka
201918 dagarLäs program22 750:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.