Nu hittar ni oss i våra nya fräscha lokaler på Stortorget 2 i Helsingborg!
Okavangodeltat och Chobe National Park
14 dagar

Okavangodeltat och Chobe National Park

fr 21 550 SEK Visa avgångar

Okavangodeltat och Chobe National Parkfr 21 550 SEK

Följ med på en resa där ni kommer riktigt nära naturen! På långt avstånd hör ni dånet av Victoriafallen, ett av världens största och mest berömda vattenfall. Ni har tid att prova diverse våghalsiga äventyr och framförallt White Water Rafting, som ni absolut inte får missa! Resan fortsätter till Botswana och Chobe National Park där flodhästar, krokodiler och elefanter visar upp sig under en fridfull båttur i solnedgången. I nationalparken spanar ni efter djur på en minnesvärd safari innan resan går vidare till Okavangodeltat. Upplev närkontakt med naturen och ett rikt djurliv i världens största inlandsdelta. Det finns en stund att utforska Johannesburg innan det är dags att bege sig hemåt igen.

Vanligast är att bo i tält, men ni kan även uppgradera och bo på lodge istället. Punkter i programmet kan då skilja något.

Våra äventyrsresor inkluderar 150 kr/person till kompensation för de utsläpp som sker i samband med resan, så kallade “Green Seats”.

För att få ut så mycket som möjligt av er resa, rekommenderar vi att ni köper till ett aktivitetspaket. Mer information finner ni under programmet.

  • Hänförs av mäktigheten av Victoriafallen
  • Spännande safari i Chobe National Park
  • Upplev världens största inlandsdelta, Okavangodeltat
  • Möt urbefolkningen Sanfolket
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Okavangodeltat och Chobe National Park men vissa avvikelser kan förekomma.
okavangodeltat-och-chobe-national-park-aventyrsresor-battur-botswana-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

Middag (flyg) ingår.

victoriafallen-okavangodeltat-och-chobe-national-park-aventyrsresor-botswana-sydafrikaresor

Dag 2: Victoriafallen
Sprayen från de mäktiga fallen syns lång väg när flyget närmar sig den lilla staden Vic Falls. Idag är dagen fri till att delta i någon av de många aktiviteter området erbjuder, alternativt njuta av de vackra omgivningarna.

Frukost ingår.

Boende på Rainbow Hotel (★★★)Rainbow Hotel★★★Hotellet ligger på fem minuters promenadavstånd från centrum och det är lätt att ta sig till fallen härifrån. På taket finns en bar där....

victoriafallen-okavangodeltat-och-chobe-national-park-aventyrsresor-battur-botswana-sydafrikaresor

Dag 3: Victoriafallen
Idag möter ni er guide som tar er till de massiva och dånande Victoriafallen. Entre till Victoriafallen ingår och ni har eftermiddagen ledig att uppleva fallens alla utkiksplatser och få chans att få fantastiska bilder på deta underverk.

Frukost, lunch och middag ingår.

zebror-okavangodeltat-och-chobe-national-park-aventyrsresor-botswana-sydafrikaresor

Dag 4: Victoriafallen - Kasane
Efter de spektakulära fallen, åker ni över Zimbabwegränsen in till Botswana och vidare mot Kasane. På Chobefloden njuter ni av en bedårande kryssning för att skåda det vilda djurlivet i Chobe National Park. Medan solen sakta dalar kommer hjordar av elefanter, bufflar och antiloper ner till floden för att dricka, medan flodhästarna tar sig upp på land för att äta. Med en härligt värmande bris och mängder av djur beskådas ett bedårande skådespel från flodbåten.

I aktivitetspaketet ingår safari i Chobe National Park samt båttur på Chobe River.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

saltoknen-okavangodeltat-och-chobe-national-park-aventyrsresor-botswana-sydafrikaresor

Dag 5: Kasane - Nata
Ni lämnar Kasane tidigt på morgonen och kör söderut mot Nata. Här övernattar ni innan det är dags för världsarvet Okavangodeltat. Det finns möjlighet att boka sig på en tur till en saltöken i närheten. På kvällen förbereder ni er för Okavangodeltat och packar i mindre väskor som ni ska ha med er kommande två nätter.

I aktivitetspaketet ingår utflykt till Makgadikgadi Salt Pans.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

flygtur-okavangodeltat-och-chobe-national-park-aventyrsresor-botswana-sydafrikaresor

Dag 6: Nata - Maun
Resan fortsätter mot Maun via Makgadigadi Pans. Längs vägen till Maun ser ni Baobab träden som är typiska för området. På eftermiddagen ges en möjlighet för en valfri flygtur över Okavangodeltat (OBS! Tid och väderberoende).

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

battur-mokoro-okavangodeltat-och-chobe-national-park-aventyrsresor-botswana-sydafrikaresor

Dag 7: Okavangodeltat
Idag har ni en dagstur till Okavangodeltat. Efter att ha körts i fyrhjulsdrivna fordon möter en lokal guide upp er med en traditionell Mokoro. Guiden kommer sakta föra er fram med Mokoron på kanalerna med hjälp av en träpåle. Detta är ett fantastiskt och fridfullt sätt att hänföras av vassens viskningar, som vittnar om en orörd och oskuldsfull natur. Här väntar ett rikt djurliv och ett oförglömligt äventyr!

I det uppgraderade programmet slår ni läger inne i deltat efter er heldagstur. Här bor ni ute i det vilda under de två kommande nätterna. Deltat kommer att utforskas dels på kortare vandringar och även i era Mokoros.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

impala-okavangodeltat-och-chobe-national-park-aventyrsresor-botswana-sydafrikaresor

Dag 8: Maun
Idag finns det tid för er att återhämta er från alla intryck och bara ta det lugnt o njuta vid poolen eller uppleva Maun stad. På eftermiddagen ges en möjlighet för en valfri flygtur över Okavangodeltat (OBS! Tid och väderberoende).

I aktivitetspaketet ingår en heldagstur Moremi Game Reserve.

I det uppgraderade paketet har ni en spännande bushwalk på morgonen. Efter bushwalken dukas det upp för en brunch i bushen. På eftermiddagen tar ni det lugnt och njuter av naturen och omgivningarna runt campen. På seneftermiddagen möter ni upp era polers igen och åker ut i Mokoros och upplever deltat i lugnt och stilla tempo. En god och trevlig sundowner väntar på er när ni kommer tillbaka till campen.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

dans-san-folket-okavangodeltat-och-chobe-national-park-aventyrsresor-botswana-sydafrikaresor

Dag 9: Maun - Kalahari
Ni fortsätter resan söderut mot Ghanzi-distriktet i centrala Kalahari. Kalahariöknen är hem till San folket och under er vistelse här kommer ni att lära er mer om detta fascinerande folk. Under kvällen vår ni en förstahandsupplevelse av San kulturen som är mest känd för sina rika traditioner av sång, dans och historieberättande.

I det uppgraderade paketet avrundar ni er vistelse i Okavngodeltat och åker tillbaka och ansluter till gruppen igen för att fortsätta tillsammans.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

san-folket-okavangodeltat-och-chobe-national-park-aventyrsresor-botswana-sydafrikaresor

Dag 10: Kalahari - Kang
Dagen börjar med en guidad promenad med våra San guider som kommer att berätta några av hemligheterna kring deras överlevnad i Kalahariöknen. Nomadiska San är jägare och samlare som har en otrolig kunskap om växter och djur som spelar en viktig roll i deras livsstil. Resan fortsätter sedan till den lilla staden Kang, porten till Kalahari.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

johannesburg-okavangodeltat-och-chobe-national-park-aventyrsresor-botswana-sydafrikaresor

Dag 11: Johannesburg
Resan går mot sitt slut och det bär av till Sydafrika. Efter en lite längre körning anländer ni i Johannesburg ”The city of Gold”, där ni har en övernattning. Här avslutas er resa. På boendet Belvedere Estate finns det möjlighet att boka er på en avslutningsmiddag med traditionell mat. Under middagen kan ni prata om alla fantastiska upplevelser som ni har fått erfara under resa.

Boende på Belvedere Estate (★★★).

nelson-mandela-square-okavangodeltat-och-chobe-national-park-aventyrsresor-botswana-sydafrikaresor

Dag 12: Hemresa
Idag finns lite tid för att ta en titt på Johannesburg eller en sista shopping innan det är dags för hemresa.

Frukost ingår.

Dag 13: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Okavangodeltat och Chobe National Park.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
201913 dagarLäs program21 550:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.