Kapstaden till Victoriafallen
23 dagar

Kapstaden till Victoriafallen

fr 23 750 SEK Visa avgångar

Kapstaden till Victoriafallenfr 23 750 SEK

Med en härlig mix av natur, djur, kultur och historia finner ni godbitarna av vad södra Afrika har att erbjuda. Med start från vackra Kapstaden tar ni er ut på ett riktigt äventyr genom fyra länder - Sydafrika, Namibia, Botswana och Zimbabwe. Ni upplever allt från Sossusvleis gigantiska sanddyner, hisnande aktiviteter i Swakopmund och Himbafolkets spännande traditioner till det rikta djurlivet i Etosha National Parks djurliv, Okavangodeltats unika miljö och berget Spitzkoppes vackra landskap. Efter magiska ögonblick i Chobe National Parks skiftade natur avslutar ni resan vid de mäktiga Victoriafallen.

Vanligast är att bo i tält, men ni kan även uppgradera och bo på lodge istället. Punkter i programmet kan då skilja något. Våra äventyrsresor inkluderar 150 kr/person till kompensation för de utsläpp som sker i samband med resan, så kallade “Green Seats”.

För att få ut så mycket som möjligt av er resa, rekommenderar vi att ni köper till ett aktivitetspaket. Mer information finner ni under programmet.

  • Se solen gå ner över den enorma Fish River Canyon
  • Glid fram genom Okavangodeltat i en Mokoro
  • Möt den spännande Himba befolkningen i Namibia
  • Vandra på stigarna utmed de mäktiga Victoriafallen
  • Bestig Dune 45 och blicka ut över den oändliga Namiböknen
  • Åk på spännande safari i Etosha National Park
Visa avgångar

Program

Programmet nedan avser resor säsongen 2018. Program för säsongen 2019 finner ni under respektive avgång.
nomad-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

Middag (flyg) ingår.

kapstaden-waterfront-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 2: Kapstaden
Ni landar i Kapstaden och har dagen fri för att åka ut till Robben Island, shoppa loss bland stadens alla prisvärda butiker eller kanske bara sitta på ett mysigt café i det vackra Waterfront.

Frukost ingår.

Boende på Inn on the Square (★★★)Inn on the Square★★★Inn on the Square är ett cityhotell med belägen precis vid Greenmarket Square i centrala Kapstaden. Från hotellet har ni gångavstånd ti....

cederberg-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 3: Kapstaden - Cederberg
Resan går norrut mot det 10 mil långa Cederbergmassivet, som stoltserar med sin 2 028 meter höga topp, Sneeuberg. Bergen har under åren färgats rött av järnoxid och eroderat till spektakulära former. Längs vägen får ni också se de vackra cederträden som lever på 1 000-1 500 m höjd.

I aktivitetspaketet ingår en vinprovning.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

namaqualand-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 4: Namaqualand - Gariep River
Den 1 200 km långa floden Gariep River bildar en naturlig gräns mellan Sydafrika och Namibia. Vägen upp hit är som vackrast under den afrikanska våren, i augusti och september. Då blommar hela öknen och området är fullt av färgglada tusenskönor. Här finns även gladioler, vilda pelargoner och violer i mängder som målar upp landskapet likt en bedårande tavla. En rush till området ägde rum i på 1800-talet då stora kopparfyndigheter upptäcktes. Med stjärnorna glimrande ovanför och sekadernas harmoniska spelande samlas vi kring den rogivande lägerelden.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

orange-river-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 5: Gariep River - Fish River Canyon
En frivillig paddlingstur på Gariep River är en fantastisk start på dagen innan ni fortsätter över gränsen in till grannlandet Namibia. För den som hellre stannar på land går det bra att ta en lugn morgon vid flodbanken. När ni kommit över gränsen fortsätter ni norrut till världens näst största ravin, Fish River Canyon. Ravinen är en ca 500 m djup dalgång som på sitt bredaste ställe är 27 km bred. Dalgången har bildats av glaciärers förflyttningar och rörelser mellan kontinentalplattorna. Ni gör en kortare vandring utmed ravinens hisnande kant och beundrar naturens häpnadsväckande formationer innan ni förbereder middagen vid lägerelden.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

sesriem-canyon-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 6: Namiböknen - Naukluft National Park
Från Fish River Canyon fortsätter ni norrut till Namiböknen och Naukluft National Park. När ni under eftermiddagen kommer fram blir det en kortare vandring i Sesriem Canyon som erbjuder svalkande skugga och är en oas i öknens hetta. Om vatten finns går det fint att ta ett dopp. Namiböknen är den äldsta i världen och sträcker sig längs med större delen av Namibias kust. Öknen består till största delen av parallella dyner som bildats med kustlinjen som mall när sanden blåst in över landet. Då det är långt till närmsta stad kommer denna kväll att erbjuda er en magisk stjärnhimmel. Inga artificiella ljud stör, men om ni lyssnar noga kan ni höra ett avlägset skall från schakalen eller ett knarrande ”geh-kåå” från geckoödlan.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

sossusvlei-nomad-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 7: Sossusvlei dunes
Tillsammans med morgonens första strålar beger ni er till Dune 45. Skuggorna från väldens högsta sanddyner kastar magnifika skuggor och målar upp dramatiska bilder i svart och terrakotta som är perfekt för den som vill fotografera unika naturscenerier. Tillsammans med en ökenexpert gör ni en spännande expedition för att få en bild av hur ekosystemet fungerar i sanddynerna. Sanden i dynerna kommer framför allt ifrån Gariep River där sediment ständigt rinner ut i havet, flyter in till land och tar sig med vindens hjälp in över land.

I aktivitetspaketet ingår en guidad tur bland sanddynerna.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

swakopmund-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 8 - 9: Sossusvlei - Swakopmund
Stenbockens vändkrets passeras på vägen till Namibias Atlantkust. Slutmålet Swakopmund är en färgglad kuststad influerad av den tyska kolonialmakten, som återspeglas både i stadens arkitektur och matkultur. Hit flyttar namibierna för att leva ett lugnt och avkopplande liv, men staden är även känd för ett brett utbud av äventyrsaktiviteter med allt från quadbiking i öknen till sandboarding, fallskärmshoppning och havsfiske. Då Swakopmund är omgivet av Namiböknen i norr, öster och söder är klimatet extremt torrt och det är ovanligt med mer än 15 mm regn per år.

Frukost och lunch (dag 8) ingår.

Boende på vandrarhem.

spitskoppe-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 10: Swakopmund - Khorixas
Ni reser vidare in i landet till det mystiska berget Spitzkoppe. Spitzkoppe sträcker sig 1 800 meter över havet och skapades när en enorm vulkan kollapsade för mer än 100 miljoner år sedan. Här finns goda vandringsmöjligheter i det vackra landskapet och i bl a. bushmans paradise hittar ni grottmålningar. Vill ni röra lite extra på er så passa på att bestiga detta i förhållandevis låga berg och njut över solnedgången och det platta landskapet runt omkring. I skuggan av Spitzkoppes sover ni i natt rofyllt i det fria.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

himba-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 11: Khorixas - Himba Tribes
Er resa fortsätter norrut. Här möter ni Himbafolket som fortfarande lever kvar i sina starkt förankrade traditioner där de inte låtit sig påverkats av västerlänningarnas moderna livsstilar. Genom att blanda getmjölk och ockra tillverkar kvinnorna sina egna skönhetskrämer för att skydda sig mot solen. Denna blandning är det som ger folket dess karakteristiska röda ton. Även håret skyddas med en liknande blandning som dessutom stadgas upp med hjälp av avföringen från stammens kor. Himbafolket är ett seminomadiskt herdefolk som försörjer sig på djurhållning, främst kor och getter. Ni besöker deras fascinerande by och får en minnesvärd dag tillsammans med medlemmarna i stammen.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

etosha-np-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 12 - 13: Himba Tribes - Etosha National Park
Etosha National Park erbjuder en av Afrikas mest spektakulära safariupplevelser. Här kan ni åka på flera safariturer och tillbringa kvällarna vid vattenhålen för att få de bästa fotograferingsmöjligheterna. I Etosha finns det goda möjligheter att se mycket djur, som elefant, lejon, leopard och noshörning samt antiloper, zebror, giraffer och gnuer.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

christkirche-windhoek-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 14: Etosha National Park - Windhoek
Efter en tidig safari styr ni vidare mot centrala Namibia och huvudstaden Windhoek, där ni gör en kortare stadsvandring. Stadssymbolen Christuskirche vittnar om den forna tyska kolonisationen av Namibia och Windhoek. Passa på att göra lite shopping bland det stora utbudet av välsorterade affärer.

Frukost och lunch ingår.

Boende på vandrarhem.

ghanzi-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 15: Windhoek - Ghanzi, Botswana
Ni fortsätter genom det vackra landskapet till Buitepos där ni passerar gränsen till Botswana. Väl framme i Ghanzi bjuds ni på ett traditionellt dansuppträdande av den lokala befolkningen.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

mokoros-kanot-bat-okavangodeltat-nomad-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 16 - 17: Ghanzi - Okavangodeltat
Ni tar er in i deltat och färdas tillsammans med lokalbefolkningen, som kommer att vara värdar under dessa dagar. Okavangodeltat är ett av världens största vattensystem där den unika miljön har gett upphov till ett rikt naturliv med bland annat buffel, elefant, antiloper och en stor mängd olika fågelarter. Källan till deltat finns i Angola där mäktiga floder tar sig över bergen i väst och förgrenar sig likt en solfjäder i världens största inlandsdelta. Hit strövar stora hjordar av djur för att svalka sig från den torra hettan inne i Kalahariöknen. Deltat kommer att utforskas under kortare vandringar och även i traditionella mokoros, där en lokal guide sakta för fram båten på kanalerna med hjälp av en träpåle. Detta är ett fantastiskt sätt att på ett fridfullt sätt hänföras av vassens viskningar som vittnar om ett orörd och oskuldsfull natur.

I aktivitetspaketet ingår utflykter i Okavangodeltat båda dagarna.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

flyg-okavangodeltat-nomad-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 18: Okavangodeltat - Maun
Ni säger farväl till deltat för denna gång och resan fortsätter till Maun. Ni övernattar här innan ni kör in i Botswana. På eftermiddagen ges en möjlighet för en valfri flygtur över Okavangodeltat (OBS! Tid och väderberoende).

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

solnedgang-nomad-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 19: Maun - Nata
Resan fortsätter mot Nata via Makgadigadi Pans. Längs vägen ser ni Baobab träd kantra vägen som är typiska för området som ni kör i. Det finns möjlighet för dom som vill att följa med på en tur till en saltöken i närheten om tid finns.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

chobe-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 20: Nata - Chobe National Park
Det är dags att resa vidare norrut till Chobe National Park. Eftermiddagen ägnas åt en flodsafari utmed floden som gränsar till Chobe National Park (ingår i aktivitetspaket). Stora hjordar med elefanter tar sig ofta ner till Chobe River för att dricka. Här finns även gott om bufflar och flodhästarna som vid den här tiden brukar ta sig upp ur vattnet för att på land leta efter gräs att äta. Med lite tur kan ni även se någon av de stora katterna ligga på lur i buskarna för att vid denna händelserika tid på dygnet få sig en liten smakbit. Chobe NP skiljer sig från många andra nationalparker då det finns flera vitt skilda naturtyper såsom gröna slätter, träskmarker och torrt slättlandskap i en och samma park.

I aktivitetspaketet ingår safari i Chobe National Park samt en flodsafari.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

victoriafallen-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 21: Chobe National Park - Victoriafallen, Zimbabwe
Ni lämnar det vilda djurlivet bakom er och åker vidare till Victoriafallen. Här finns chans att besöka den spektakulära Victoria Falls National Park. Här får ni uppleva Zambeziflodens mäktiga dån när vattenmassorna kastar sig utför ravinens kant ner till vattenfallets fot. Victoriafallens udda form gör att ni kan se i princip hela fallet samtidigt. en bra gångväg är gjord på ena sidan av ravinen så att ni kan beskåda fallen från flera håll. Utmed denna kant har ångan från fallen gjort att växtligheten frodats till en mindre regnskog. Här lever unika fågelarter som man annars endast ser i större regnskogar längre norrut i Afrika.

I aktivitetspaketet ingår entré till Victoriafallen.

Frukost ingår.

Boende på Rainbow Hotel (★★★)Rainbow Hotel★★★Hotellet ligger på fem minuters promenadavstånd från centrum och det är lätt att ta sig till fallen härifrån. På taket finns en bar där....

forsranning-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 22: Hemresa
Det finns ledig tid under förmiddagen innan ni sedan flyger hem från Johannesburg.

Frukost ingår och middag (flyg) ingår.

Dag 23: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Kapstaden till Victoriafallen.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
201923 dagarLäs program !
?
Denna avgången avviker från standardprogrammet!
26 900:-Mer infoBoka
201823 dagarLäs program23 750:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.