Kapstaden till Victoriafallen
23 dagar

Kapstaden till Victoriafallen

fr 30 300 SEK Visa avgångar

Kapstaden till Victoriafallenfr 30 300 SEK

Med en härlig mix av natur, djur, kultur och historia finner ni godbitarna av vad södra Afrika har att erbjuda. Med start från vackra Kapstaden tar ni er ut på ett riktigt äventyr genom fyra länder - Sydafrika, Namibia, Botswana och Zimbabwe. Ni upplever allt från Sossusvleis gigantiska sanddyner, hisnande aktiviteter i Swakopmund och Himbafolkets spännande traditioner till det rikta djurlivet i Etosha National Parks djurliv, Okavangodeltats unika miljö och berget Spitzkoppes vackra landskap. Efter magiska ögonblick i Chobe National Parks skiftade natur avslutar ni resan vid de mäktiga Victoriafallen.

Vanligast är att bo i tält, men ni kan även uppgradera och bo på lodge istället. Mer information finner ni under programmet samt under priset inkluderar.

Samtliga våra äventyrsresor inkluderar så kallade ”Green seats”. Detta innebär att ni som resenärer bidrar med 100-300 kr/person för att kompensera de utsläpp som sker i samband med resan, bidragets storlek varierar beroende på resans längd.

  • Se solen gå ner över den enorma Fish River Canyon
  • Glid fram genom Okavangodeltat i en Mokoro
  • Möt den spännande Himba befolkningen i Namibia
  • Vandra på stigarna utmed de mäktiga Victoriafallen
  • Bestig Dune 45 och blicka ut över den oändliga Namiböknen
  • Åk på spännande safari i Etosha National Park
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Kapstaden till Victoriafallen men vissa avvikelser kan förekomma.
nomad-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

Middag (flyg) ingår.

kapstaden-waterfront-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 2: Kapstaden
Ni landar i Kapstaden och har dagen fri för att åka ut till Robben Island, shoppa loss bland stadens alla prisvärda butiker eller kanske bara sitta på ett mysigt café i det vackra Waterfront.

Frukost ingår.

Boende på Inn on the Square (★★★)Inn on the Square★★★Inn on the Square är ett cityhotell med belägen precis vid Greenmarket Square i centrala Kapstaden. Från hotellet har ni gångavstånd ti....

cederberg-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 3: Kapstaden - Cederberg
Resan går norrut mot det 10 mil långa Cederbergmassivet, som stoltserar med sin 2 028 meter höga topp, Sneeuberg. Bergen har under åren färgats rött av järnoxid och eroderat till spektakulära former. Längs vägen får ni också se de vackra cederträden som lever på 1 000-1 500 m höjd.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

namaqualand-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 4: Namaqualand - Gariep River
Den 1 200 km långa floden Gariep River bildar en naturlig gräns mellan Sydafrika och Namibia. Vägen upp hit är som vackrast under den afrikanska våren, i juli och september. Då blommar hela öknen och området är fullt av färgglada tusenskönor. Här finns även gladioler, vilda pelargoner och violer i mängder som målar upp landskapet likt en bedårande tavla. En rush till området ägde rum i på 1800-talet då stora kopparfyndigheter upptäcktes. Med stjärnorna glimrande ovanför och sekadernas harmoniska spelande samlas vi kring den rogivande lägerelden.

Inkluderad höjdpunkt: utflykt bland vårblommorna (juli - september)

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

orange-river-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 5: Gariep River - Fish River Canyon
En frivillig paddlingstur på Gariep River är en fantastisk start på dagen innan ni fortsätter över gränsen in till grannlandet Namibia. För den som hellre stannar på land går det bra att ta en lugn morgon vid flodbanken. När ni kommit över gränsen fortsätter ni norrut till världens näst största ravin, Fish River Canyon. Ravinen är en ca 500 m djup dalgång som på sitt bredaste ställe är 27 km bred. Dalgången har bildats av glaciärers förflyttningar och rörelser mellan kontinentalplattorna.

Frivillig aktivitet: kanottur på Orange River (halvdag)

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

sesriem-canyon-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 6: Fish River Canyon - Quiver Tree Forest och Giants Playground
Dagen börjar tidigt och ni gör en kortare vandring utmed ravinens hisnande kant och beundrar naturens häpnadsväckande formationer. Resan fortsätter sedan mot Keetmanshoop och eftermiddagen ägnas åt att uppleva Quiver Tree Forest och Giants Playground.

Inkluderad höjdpunkt: vandring vid Fish river Canyon samt besök på Quiver Tree Forest och Giants Playground.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

sossusvlei-nomad-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 7: Namiböknen - Naukluft National Park
Från Keetmanshoop fortsätter ni norrut till Namiböknen och Naukluft National Park. När ni under eftermiddagen kommer fram blir det en kortare vandring i Sesriem Canyon som erbjuder svalkande skugga och är en oas i öknens hetta. Om vatten finns går det fint att ta ett dopp. Namiböknen är den äldsta i världen och sträcker sig längs med större delen av Namibias kust. Öknen består till största delen av parallella dyner som bildats med kustlinjen som mall när sanden blåst in över landet. Då det är långt till närmsta stad kommer denna kväll att erbjuda er en magisk stjärnhimmel. Inga artificiella ljud stör, men om ni lyssnar noga kan ni höra ett avlägset skall från schakalen eller ett knarrande ”geh-kåå” från geckoödlan.

Inkluderad höjdpunkt: Sesriem Canyon.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

Dag 8: Sossusvlei dunes
Tillsammans med morgonens första strålar beger ni er till Dune 45. Skuggorna från väldens högsta sanddyner kastar magnifika skuggor och målar upp dramatiska bilder i svart och terrakotta som är perfekt för den som vill fotografera unika naturscenerier. Tillsammans med en ökenexpert gör ni en spännande expedition för att få en bild av hur ekosystemet fungerar i sanddynerna. Sanden i dynerna kommer framför allt ifrån Gariep River där sediment ständigt rinner ut i havet, flyter in till land och tar sig med vindens hjälp in över land.

Inkluderad höjdpunkt: Dune 45 i soluppgången samt tur med 4x4 jeep till Sossusvlei, Deadvlei samt guidad tur i öknen.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

Dag 9 - 10: Swakopmund
Stenbockens vändkrets passeras på vägen till Namibias Atlantkust. Slutmålet Swakopmund är en färgglad kuststad influerad av den tyska kolonialmakten, som återspeglas både i stadens arkitektur och matkultur. Hit flyttar namibierna för att leva ett lugnt och avkopplande liv, men staden är även känd för ett brett utbud av äventyrsaktiviteter med allt från quadbiking i öknen till sandboarding, fallskärmshoppning och havsfiske. Då Swakopmund är omgivet av Namiböknen i norr, öster och söder är klimatet extremt torrt och det är ovanligt med mer än 15 mm regn per år.

Inkluderad höjdpunkt: Tropic of Capricorn samt Walvis Bay Lagoon (dag 9).

Frivillig aktivitet: delfintur, fallskärmshopp, sandboarding, quadbiking samt middag (dag 10)

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på vandrarhem.

himba-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 11: Swakopmund - Spitzkoppe
Ni reser vidare in i landet till det mystiska berget Spitzkoppe. Spitzkoppe sträcker sig 1 800 meter över havet och skapades när en enorm vulkan kollapsade för mer än 100 miljoner år sedan. Här finns goda vandringsmöjligheter i det vackra landskapet och i bl a. bushmans paradise hittar ni grottmålningar. Vill ni röra lite extra på er så passa på att bestiga detta i förhållandevis låga berg och njut över solnedgången och det platta landskapet runt omkring. I skuggan av Spitzkoppes sover ni i natt rofyllt i det fria.

Inkluderad höjdpunkt: besök Spitzkoppe med guide.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

Dag 12: Spitzkoppe - Brandberg
Resan fortsätter till Brandberg (Burning Mountains). Burning Mountains anses vara det högsta i Namibia och hem till den berömda White Lady, som är en av 45.000 rockmålningar i området. På morgonen kommer ni att göra en vandring på cirka en timme för att besöka målningen som sägs vara cirka 2000 år gammal. (OBS! vandringen går över grov terräng längs den vanligt torra Tsisabfloden). Efter er utforskning av området fortsätter ni er resa till området Kamanjab.

Inkluderad höjdpunkt: Brandberg White Lady hike.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

Dag 13 - 14: Brandberg - Etosha National Park
Dagen börjar tidigt och ni kör vidare till Etosha National Park som har en av Afrikas mest spektakulära safariupplevelser. Ni kommer idag ha en kvälls safari. I Etosha finns det goda möjligheter att se mycket djur, som elefant, lejon, leopard och noshörning samt antiloper, zebror, giraffer och gnuer.

Inkluderad höjdpunkt: kvälls safari i Etosha National Park med Nomadbussen (dag 13) samt en heldagstur i Etosha National Park med Nomadbussen (dag 14).

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

ghanzi-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 15: Etosha National Park - Windhoek
Efter en tidig safari styr ni vidare mot centrala Namibia och huvudstaden Windhoek, där ni gör en kortare stadsvandring. Stadssymbolen Christuskirche vittnar om den forna tyska kolonisationen av Namibia och Windhoek. Passa på att göra lite shopping bland det stora utbudet av välsorterade affärer.

Inkluderad höjdpunkt: Windhoek med guide.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på vandrarhem.

Dag 16: Windhoek - Ghanzi, Botswana
Ni fortsätter genom det vackra landskapet till Buitepos där ni passerar gränsen till Botswana. Väl framme i Ghanzi bjuds ni på ett traditionellt dansuppträdande av den lokala befolkningen.

Inkluderas höjdpunkt: traditionell dans av San folket samt en guidad tur bland San folket.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

Dag 17: Ghanzi - Maun (Okavangodeltat)
Morgonen börjar tidigt och ni beger er vidare till Maun. På eftermiddagen ges en möjlighet för en valfri flygtur över Okavangodeltat mot extra kostnad (OBS! Tid och väderberoende).

Frivillig Aktivitet: flygtur över Okavangodeltat (OBS! Tid och väderberoende).

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

flyg-okavangodeltat-nomad-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 18: Okavangodeltat
Ni en dagstur till Okavangodeltat. Efter att ha körts i fyrhjulsdrivna fordon möter en lokal guide upp er med en traditionell Mokoro. Guiden kommer sakta föra er fram med Mokoron på kanalerna med hjälp av en träpåle. Detta är ett fantastiskt sätt att på ett fridfullt sätt hänföras av vassens viskningar som vittnar om ett orörd och oskuldsfull natur. Här väntar ett rikt djurliv och ett oförglömligt äventyr!

Inkluderad höjdpunkt: heldagstur i Okavangodeltat.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

solnedgang-nomad-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 19: Okavangodeltat - Nata
Ni säger farväl till deltat för denna gång och resan fortsätter till Nata. Resan går via Makgadigadi Pans. Längs vägen ser ni Baobab träd kantra vägen som är typiska för området som ni kör i. Det finns möjlighet för dom som vill att följa med på en tur till en saltöken i närheten om tid finns.

Frivillig aktivitet: Makgadikgadi Salt Pans.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

chobe-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 20: Nata - Chobe National Park
Det är dags att resa vidare norrut till Chobe National Park. Eftermiddagen ägnas åt en flodsafari utmed floden som gränsar till Chobe National Park (ingår i aktivitetspaket). Stora hjordar med elefanter tar sig ofta ner till Chobe River för att dricka. Här finns även gott om bufflar och flodhästarna som vid den här tiden brukar ta sig upp ur vattnet för att på land leta efter gräs att äta. Med lite tur kan ni även se någon av de stora katterna ligga på lur i buskarna för att vid denna händelserika tid på dygnet få sig en liten smakbit. Chobe NP skiljer sig från många andra nationalparker då det finns flera vitt skilda naturtyper såsom gröna slätter, träskmarker och torrt slättlandskap i en och samma park.

Inkluderad höjdpunkt: flodsafari i Chobe River.

Frivillig aktivitet: safari i Chobe National Park.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

victoriafallen-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 21: Victoriafallen, Zimbabwe
Ni lämnar det vilda djurlivet bakom er och åker vidare till Victoriafallen. Här finns chans att besöka den spektakulära Victoria Falls National Park. Här får ni uppleva Zambeziflodens mäktiga dån när vattenmassorna kastar sig utför ravinens kant ner till vattenfallets fot. Victoriafallens udda form gör att ni kan se i princip hela fallet samtidigt. en bra gångväg är gjord på ena sidan av ravinen så att ni kan beskåda fallen från flera håll. Utmed denna kant har ångan från fallen gjort att växtligheten frodats till en mindre regnskog. Här lever unika fågelarter som man annars endast ser i större regnskogar längre norrut i Afrika.

Frivillig aktivitet: parkavgift till Victoriafalls National Park.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Rainbow Hotel (★★★)Rainbow Hotel★★★Hotellet ligger på fem minuters promenadavstånd från centrum och det är lätt att ta sig till fallen härifrån. På taket finns en bar där....

forsranning-kapstaden-till-victoriafallen-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 22: Victoriafallen
Det finns ledig tid under förmiddagen innan ni sedan flyger hem från Johannesburg.

Frukost ingår och middag (flyg) ingår.

Dag 23: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Kapstaden till Victoriafallen.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
202023 dagarLäs program30 300:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.