Äventyr från Kapstaden till Johannesburg
24 dagar

Äventyr från Kapstaden till Johannesburg

fr 29 370 SEK Visa avgångar

Äventyr från Kapstaden till Johannesburgfr 29 370 SEK

Upplev Kapstaden, Garden Route, Durban, Kruger, Johannesburg och även det kuperade Swaziland och magiska Lesotho. Äventyren börjar i världens vackra stad - Kapstaden, varifrån ni fortsätter ut till vindistrikten och Stellenbosch för vinprovning. I Oudtshoorn bekantar ni er med strutsar och fascineras av grottorna Cango Caves. Det finns möjlighet att njuta av ostron i Knysna och kanske hoppa världens högsta bunjyjump i Tsitsikamma National Park.

I Addo Elephant Park kan ni spana efter mäktiga elefanter och njuter sedan av de höga topparna i Lesotho och de imponerande Drakensbergen som inbjuder till härliga vandringsleder, innan ni sätter styr mot den tropiska kuststaden Durban. Turen går vidare till St Lucia och iSimangaliso Wetland Park där ni åker på en flodkryssning bland krokodiler och flodhästar. Inte långt därifrån ligger Nationalparken Hluhluwe-Umfolozi där ni gör safari i öppna fordon.

När ni kommer över Swazilands böljande kullar kör ni in i världskända Krugerparken, där det spännande djurlivet väntar. Avslutningsvis besöker ni djuren i Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre och hänförs av den vackra Panoramarutten.

Vanligast är att bo i tält, men ni kan även uppgradera och bo på lodge istället. Mer information finner ni under programmet samt under priset inkluderar.

Samtliga våra äventyrsresor inkluderar så kallade ”Green seats”. Detta innebär att ni som resenärer bidrar med 100-300 kr/person för att kompensera de utsläpp som sker i samband med resan, bidragets storlek varierar beroende på resans längd.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Äventyr från Kapstaden till Johannesburg men vissa avvikelser kan förekomma.
lejon-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

Middag (flyg) ingår.

kapstaden-natt-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 2: Kapstaden
Välkommen till världens vackraste stad - Kapstaden. Dagen är fri för att njuta av utsikten från Taffelberget, besöka Robben Island, se de bedårande pingvinerna i Simonstown eller kanske shoppa i det vackra Waterfront.

Boende på Inn on the Square (★★★)Inn on the Square★★★Inn on the Square är ett cityhotell med belägen precis vid Greenmarket Square i centrala Kapstaden. Från hotellet har ni gångavstånd ti....

vinodling-stellenbosch-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 3: Valkusten
Ni lämnar Kapstaden och kör via vindistrikten den vackra kuststräckan till den lilla fiskebyn Hermanus. På vägen till Hermanus stannar ni till vid den största pingvinkolonin av den Afrikanska pingvinen som har sitt näste vid Stony Point Nature Reserve. Under månaderna juli till november kan man ha chansen att se välar längs denna sträcka så håll ögonen öppna.

Inkluderad höjdpunkt: besök på Stony Point Nature Reserve samt Choklad och vinprovning.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Windsor Hotel (★★★).

strutsar-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 4: Route 62 - Oudtshoorn
Resan fortsätter längs välkända Route 62 mot Oudtshoorn. Om tid finns stannar ni på Ronnies Ses Shop. Detta är inte som det låter utan det är en pub som ligger längs vägen. Dagen avslutas med ett besök i droppstensgrottorna Cango Caves. Detta är ett imponerande grottsystem där ni skådar fascinerande kalkstensformationer.

Inkluderad höjdpunkt: besök Ronny's Sexshop samt Cango Caves (basic tour)

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

cango-caves-oudtshoorn-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 5: Hjärtat av Garden Route, Knysna
Dagen börjar med att ni kör över Outeniqua bergen och kommer ner till Garden Routes kustlinje. Kommande dagar kommer ni ha tid till vandring, äventyrliga aktiviteter eller bara slappna av på stranden.

Inkluderad höjdpunkt: George Museum and Gardens

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på The Dunes Hotel.

tsitsikamma-national-park-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 6 - 7: Tsitsikamma National Park
En av Sydafrikas oupptäckta skatter är Tsitsikamma National Park. Fantastiska och exceptionella vandringsmöjligheter tillsammans med en otroligt vacker kustlinje gör att många återvänder gång på gång. De första timmarna under den populära och berömda Otter Trail Hike är inkluderad i programmet. För en extra adrenalinkick finns möjlighet att hoppa världens högsta bungyjump från Bloukraans Bridge - otroliga 216 meter! En annan spännande aktivitet att köpa till är Treetop Canopy tour där ni med linor och sele åker mellan trädtopparna.

Inkluderad höjdpunkt: Natures Valley Nature Walk (dag 6). Entré Tsitsikamma National park samt vandring med guide (dag 7)

Frivillig aktivitet: kåkstadstur, Ocean safari, havs kayaking, Monkeyland, Birds of Eden samt Bungee Jump (dag 6). Canopy tour samt Woodcutters Journey (dag 7)

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

elefanter-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 8 - 9: Addo Elephant National Park
Turen fortsätter österut till Addo Elephant National Park. På vägen stannar ni i Jeffrey´s Bay som är kända för sina fantastiska vågor. Ett Mecka för surfare. Ta tillfället att surfa eller bara ta en god kopp kaffe och njut av skådespelet av vågorna. På eftermiddagen har ni en safaritur i Addo Elephant National Park.

Inkluderad höjdpunkt: Jeffrey´s Bay samt kvälls safari i Nomadbilen (dag 8 samt 9).

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

fyrhjulskorning-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 10: Graaff Reinet
Ni lämnar Addo Elephant Park och kör till den historiska staden Graaf Rainet. Staden ligger inbäddad i hjärtat av Karoo öknen. I eftermiddag har ni en historisk vandring i staden som är Sydafrikas fjärde äldsta. Ikväll kan ni om ni önskar avsluta dagen vid Valley of Desolation som ger en fantastisk vy när solen går.

Inkluderad höjdpunkt: Valley of Desolation i solnedgången. (Vinterhalvåret blir detta en tur dag 11 på morgonen istället)

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

lesotho-ridning-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 11 - 12: Lesotho - Malealea
Idag lämnar ni Sydafrika och kör in i Lesotho, ett av världens högsta länder som ligger på 1000 meter över havet. När solen stiger upp över bergens toppar finns möjlighet för de som vill att bege sig ut och uppleva den hänförande naturen under en ponnyridning alternativt en vandring. På tillbakavägen görs ett besök i en lokal by och skola.

Inkluderad höjdpunkt: morgonvandring, besök lokal by (dag 12).

Frivillig aktivitet: ponnyvandring.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

drakensbergen-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 13 - 14: South Africa - Ukhahlamba Drakensberg Park
Ni lämnar Lesotho och kör vidare till Sydafrikas vackraste bergskedja, Drakensbergen. Ni kör till världsarvet Ukhahlamba Drakensberg National Park. Här njuter ni av vackra vyer och spännande vandringar.

Inkluderad höjdpunkt: Olivers Hoek Pass.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

durban-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 15: Kwa-Zulu Natal Coast - ISimangaliso Wetland Park
Efter härliga nerförsbackar når ni Kwazulu Natals tropiska kust. Ni har en lång körning framför er idag och på vägen besöker ni historiska platser och vackra vattenfall. Ni besöker även Durban som har Sydafrikas största hamn där ni får tid att sträcka på benen innan ni kör vidare norrut till St Lucia. I Durban bor de flest Indier utanför Indien.

Inkluderad höjdpunkt: besök Mandela Capture Site samt Howick Falls.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Shonalanga Lodge (★★★).

flodhast-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 16: Hluhluwe - Imfolozi Game Reserve
Känn ett härligt välbehag av naturens dofter, ljumma vindar och solens värmande strålar när åker på spännande safari i Hluhluwe-Imfolozi, som är den enda statliga parken i KwaZulu-Natal. Här finns flest vita noshörningar i världen. På eftermiddagen hoppar ni ombord på en kryssning i solnedgången på floden. Här upplever ni den fantastiska djur och naturfloran som finns här. Grymtande flodhästar, fåglar, krockodiler är ett axplock av vad ni kan se här.

Inkluderad höjdpunkt: safari i Hluhluwe/Imfolozi National Park samt flodtur i St Lucia.

Frukost, lunch och middag ingår.

admin-ajax

Dag 17 - 18: Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary
Ni startar tidig morgon och kör mot det lilla kungadömet Swaziland. Ni kör till Mlilwane Wildlife Sanctuary som är Swazilands äldsta reservat och sträcker sig över 4560 hektar. Då inga större vilddjur finns i området lämpar det sig utmärkt att idag gå på egna vandringar i området för att uppleva både flora och fauna. Välj mellan att köpa till olika aktiviteter som safari, besöka traditionella byar, cykla eller vandra.

Inkluderad höjdpunkt: Vandring med Nomad guide (dag 18)

Frivillig aktivitet: safari, kulturell upplevelse, mountainbike cykling eller vandring (dag 17). Esijeni Cultural tour (dag 18)

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

lejon-lejonhona-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 19: Swaziland - Kruger National Park
Ni återvänder till Sydafrika och kör till välkända Krugerparken. Er safari börjar så fort ni kör in i parken med Nomadbussen. Spana efter allt smått till ”The Big Five”. Från era fordon kommer ni att få en mycket bra utsikt över både området och djuren så att ni kan ta fantastiska bilder.

Inkluderad höjdpunkt: safari i Nomadbussen.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

panorama-route-blyde-river-canyon-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 20: Panorama Route
Dagen börjar med en frivillig Bushwalk med en lokal guide gör ni en vandring för att spana efter spännande djur. Resa fortsätter sedan längs naturfagra Panorama Route med stopp vid Blyde Canyon, hisnande God´s Window, Three Rondavels och Bourke’s Luck Potholes, där tusenårigt virvlande av sandkorn bildat stora grythål i berggrunden. Ni kommer tillbaka till lägret på eftermiddagen.

Inkluderad höjdpunkt: Panoramarutten, Bourke´s Pothholes, Blyde River Canyon samt God´s Window.

Frukost, lunch och middag ingår.

noshorning-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 21: Krugerparken
Er sista heldag i Krugerparken spenderas givetvis åt att åka på safari. Ni går upp tidigt och åker ut i parken och spanar efter djur. Ni kommer tillbaka på eftermiddagen igen. På kvällen erbjuds för den som vill att boka på ytterligare en safari i solnedgången.

Inkluderad höjdpunkt: safari i 4x4 jeepar i Krugerparken

Frivillig aktivitet: kvällstur i solnedgången.

Frukost, lunch och middag ingår.

johannesburg-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 22: Krugerparken - Johannesburg
Ni njuter av en sista tur i Krugerparken innan ni packar ihop lägret och beger er tillbaka till Johannesburg. Här avslutas er resa. På boendet Belvedere Estate finns det möjlighet att boka er på en avslutningsmiddag med traditionell mat. Under middagen kan ni prata om alla fantastiska upplevelser som ni har fått erfara under er resa genom Sydafrika.

Frivillig aktivitet: bushwalk på morgonen.

Frukost och lunch ingår.

Boende på Belvedere Estate (★★★).

natt-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 23: Hemresa
Det finns lite tid i Johannesburg innan det är dags att, med bagaget fullt av minnen och upplevelser, påbörja resan hemåt.

Frukost ingår och middag (flyg) ingår.

Dag 24: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Äventyr från Kapstaden till Johannesburg.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
202024 dagarLäs program29 370:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.