Äventyr från Kapstaden till Johannesburg
24 dagar

Äventyr från Kapstaden till Johannesburg

fr 25 750 SEK Visa avgångar

Äventyr från Kapstaden till Johannesburgfr 25 750 SEK

Upplev Kapstaden, Garden Route, Durban, Kruger, Johannesburg och även det kuperade Swaziland och magiska Lesotho. Äventyren börjar i världens vackra stad - Kapstaden, varifrån ni fortsätter ut till vindistrikten och Stellenbosch för vinprovning. I Oudtshoorn bekantar ni er med strutsar och fascineras av grottorna Cango Caves. Det finns möjlighet att njuta av ostron i Knysna och kanske hoppa världens högsta bunjyjump i Tsitsikamma National Park.

I Addo Elephant Park kan ni spana efter mäktiga elefanter och njuter sedan av de höga topparna i Lesotho och de imponerande Drakensbergen som inbjuder till härliga vandringsleder, innan ni sätter styr mot den tropiska kuststaden Durban. Turen går vidare till St Lucia och iSimangaliso Wetland Park där ni åker på en flodkryssning bland krokodiler och flodhästar. Inte långt därifrån ligger Nationalparken Hluhluwe-Umfolozi där ni gör safari i öppna fordon.

När ni kommer över Swazilands böljande kullar kör ni in i världskända Krugerparken, där det spännande djurlivet väntar. Avslutningsvis besöker ni djuren i Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre och hänförs av den vackra Panoramarutten.

Vanligast är att bo i tält, men ni kan även uppgradera och bo på lodge istället. För att få ut så mycket som möjligt av er resa, rekommenderar vi att ni köper till ett aktivietspaket (aktivitetspaketet ingår i resorna med avresa 2020). Mer information finner ni under programmet.

Samtliga våra äventyrsresor inkluderar så kallade ”Green seats”. Detta innebär att ni som resenärer bidrar med 100-300 kr/person för att kompensera de utsläpp som sker i samband med resan, bidragets storlek varierar beroende på resans längd.

Visa avgångar

Program

Programmet nedan avser resor säsongen 2019. Program för säsongen 2020 finner ni under respektive avgång.
lejon-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

Middag (flyg) ingår.

kapstaden-natt-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 2: Kapstaden
Välkommen till världens vackraste stad - Kapstaden. Dagen är fri för att njuta av utsikten från Taffelberget, besöka Robben Island, se de bedårande pingvinerna i Simonstown eller kanske shoppa i det vackra Waterfront.

Boende på Inn on the Square (★★★)Inn on the Square★★★Inn on the Square är ett cityhotell med belägen precis vid Greenmarket Square i centrala Kapstaden. Från hotellet har ni gångavstånd ti....

pingviner-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Valkusten
Ni lämnar Kapstaden och kör via vindistrikten den vackra kuststräckan till den lilla fiskebyn Hermanus. På vägen till Hermanus stannar ni till vid den största pingvinkolonin av den Afrikanska pingvinen som har sitt näste vid Stony Point Nature Reserve. Under månaderna juli till november kan man ha chansen att se välar längs denna sträcka så håll ögonen öppna.

Frukost ingår.

Boende på Windsor Hotel (★★★).

strutsar-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 4: Route 62 - Oudtshoorn
Resan fortsätter längs välkända Route 62 mot Oudtshoorn. Om tid finns stannar ni på Ronnies Ses Shop. Detta är inte som det låter utan det är en pub som ligger längs vägen. I eftermiddag kommer ni fram till Oudtshoorn och ni besöker en utav många strutsfarmar.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

cango-caves-oudtshoorn-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 5: Hjärtat av Garden Route, Knysna
Dagen börjar tidigt då ni besöker Cango Caves. Detta är ett imponerande grottsystem där ni skådar fascinerande kalkstensformationer i form av stalakmiter och stalaktiter. Färden fortsätter över mäktiga Outeniquabergen och vidare längs Garden Route med det vackra kustlandskapet. Eftermiddagen är fri till ert förfogande att utforska den populära sommarstaden Knysna. Prova gärna de världsberömda ostronen.

I aktivitetspaketet ingår Cango Caves Basic Tour.

Frukost och lunch ingår.

Boende på Fairy Knowe Hotel (★★★).

tsitsikamma-national-park-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 6 - 7: Tsitsikamma National Park
En av Sydafrikas oupptäckta skatter är Tsitsikamma National Park. Fantastiska och exceptionella vandringsmöjligheter tillsammans med en otroligt vacker kustlinje gör att många återvänder gång på gång. De första timmarna under den populära och berömda Otter Trail Hike är inkluderad i programmet. För en extra adrenalinkick finns möjlighet att hoppa världens högsta bungyjump från Bloukraans Bridge - otroliga 216 meter! En annan spännande aktivitet att köpa till är Treetop Canopy tour där ni med linor och sele åker mellan trädtopparna.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

elefanter-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 8 - 9: Addo Elephant National Park
Turen fortsätter österut till Addo Elephant National Park där ni bland annat får se mäktiga elefanter, rödfärgade av det järnrika dammet. Dagen kommer att ge fina chanser till att fånga dem på bild och uppleva den buskiga naturen. Möjlighet till kvällssafari.
Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

fyrhjulskorning-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 10: Graaff Reinet
Ni lämnar Addo Elephant Park och kör till den historiska staden Graaf Rainet. Staden ligger inbäddad i hjärtat av Karoo öknen. I eftermiddag har ni en historisk vandring i staden som är Sydafrikas fjärde äldsta. Ikväll kan ni om ni önskar avsluta dagen vid Valley of Desolation som ger en fantastisk vy när solen går.

I aktivitetspaketet ingår Valley of Desolation Sundowner Tour.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

lesotho-ridning-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 11 - 12: Lesotho - Malealea
Idag lämnar ni Sydafrika och kör in i Lesotho, ett av världens högsta länder som ligger på 1000 meter över havet. När solen stiger upp över bergens toppar finns möjlighet för de som vill att bege sig ut och uppleva den hänförande naturen under en ponnyridning alternativt en vandring. På tillbakavägen görs ett besök i en lokal by och skola.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

drakensbergen-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 13 - 14: South Africa - Ukhahlamba Drakensberg Park
I Sydafrikas vackraste och högsta berg, Drakensbergen njuter ni av vacker utsikt över Ukhahlamba Drakensberg National Park. Dagen efter går ni på en guidad vandring som kommer att ta er till några av de många och intressanta grottmålningar. Bland de många aktiviteterna finns repellering, ridning eller vandring till Tugela Falls och Zulu School Project.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

flodhast-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 15: Kwa-Zulu Natal Coast - ISimangaliso Wetland Park
Efter härliga nerförsbackar når ni Kwazulu Natals tropiska kust. Ni har en lång körning framför er idag och på vägen besöker ni historiska platser och vackra vattenfall. Ikväll har ni en kulturell upplevelse där ni besöker en Zuluby. Här får ni lära er hur man hälsar, lära er om Zulukulturen samt smaka på deras lokalbryggda öl.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Shonalanga Lodge (★★★).

leopard-safari-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 16: Hluhluwe - Imfolozi Game Reserve
Känn ett härligt välbehag av naturens dofter, ljumma vindar och solens värmande strålar när ni under 4-5 timmars safari åker i öppna, fyrhjulsdrivna jeepar (aktivitetspaketet). I Hluhluwe-Imfolozi, som är den enda statliga parken i KwaZulu-Natal med alla ”The Big Five” finns flest vita noshörningar i världen. På eftermiddagen kör ni över gränsen och in till Swaziland. På eftermiddagen hoppar ni ombord på en kryssning i solnedgången på floden. Här upplever ni den fantastiska djur och naturfloran som finns här. Grymtande flodhästar, fåglar, krockodiler är ett axplock av vad ni kan se här.

I aktivitetspaketet ingår safari i Hluhluwe/Imfolozi National Park samt en flodkryssning.

Frukost, lunch och middag ingår.

swaziland-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 17 - 18: Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary
Ni startar tidig morgon och kör mot det lilla kungadömet Swaziland. Ni kör till Mlilwane Wildlife Sanctuary som är Swazilands äldsta reservat och sträcker sig över 4560 hektar. Då inga större vilddjur finns i området lämpar det sig utmärkt att idag gå på egna vandringar i området för att uppleva både flora och fauna. Välj mellan att köpa till olika aktiviteter som safari, besöka traditionella byar, cykla eller vandra.

I aktivitetspaketet ingår en Esijeni Cultural Tour.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

lejon-lejonhona-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 19: Sydafrika - Kruger National Park
Ni återvänder till Sydafrika och kör till Krugerparken för två oförglömliga dagar med allt från smått till ”The Big Five”. Från era fordon kommer ni att få en mycket bra utsikt över både området och djuren så att ni kan ta fantastiska bilder. Ni har idag en safari med guide i parken.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på camping.

panorama-route-blyde-river-canyon-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 20: Panorama Route
Dagen börjar med en frivillig Bushwalk med en lokal guide gör ni en vandring för att spana efter spännande djur. Resa fortsätter sedan längs naturfagra Panorama Route med stopp vid Blyde Canyon, hisnande God´s Window, Three Rondavels och Bourke’s Luck Potholes, där tusenårigt virvlande av sandkorn bildat stora grythål i berggrunden. Ni kommer tillbaka till lägret på eftermiddagen.

Frukost, lunch och middag ingår.

noshorning-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 21: Krugerparken
Er sista heldag i Krugerparken spenderas givetvis åt att åka på safari. Ni går upp tidigt och åker ut i parken och spanar efter djur. Ni kommer tillbaka på eftermiddagen igen. På kvällen erbjuds för den som vill att boka på ytterligare en safari i solnedgången.

I aktivitetspaketet ingår safari i Kruger National Park i 4x4 jeep.

Frukost, lunch och middag ingår.

johannesburg-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 22: Krugerparken - Johannesburg
Ni njuter av en sista tur i Krugerparken innan ni packar ihop lägret och beger er tillbaka till Johannesburg. Här avslutas er resa. På boendet Belvedere Estate finns det möjlighet att boka er på en avslutningsmiddag med traditionell mat. Under middagen kan ni prata om alla fantastiska upplevelser som ni har fått erfara under er resa genom Sydafrika.

Frukost och lunch ingår.

Boende på Belvedere Estate (★★★).

natt-aventyr-kapstaden-johannesburg-aventyrsresor-sydafrika

Dag 23: Hemresa
Det finns lite tid i Johannesburg innan det är dags att, med bagaget fullt av minnen och upplevelser, påbörja resan hemåt.

Frukost ingår och middag (flyg) ingår.

Dag 24: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Äventyr från Kapstaden till Johannesburg.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
202024 dagarLäs program !
?
Denna avgången avviker från standardprogrammet!
29 370:-Mer infoBoka
201924 dagarLäs program25 750:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.