Nu hittar ni oss i våra nya fräscha lokaler på Stortorget 2 i Helsingborg!
Det vackra Zimbabwe & Kruger
13 dagar

Det vackra Zimbabwe & Kruger

fr 24 500 SEK Visa avgångar

Det vackra Zimbabwe & Krugerfr 24 500 SEK

Denna resa inleds i fantastiska Victoriafallen där ni upplever ett av världens största vattenfall. Därefter fortsätter ni söderut, in i Zimbabwe, där er första stopp blir Hwange National Park som är hemvist för södra Afrikas största hjordar av elefanter. I Zimbabwe får ni även möjlighet att uppleva de jättelika bergformationerna i Matopo liksom de världsarvslistade ruinerna av Great Zimbabwe. Detta stopp blir det sista innan ni lämnar Zimbabwe för Sydafrika. Via Johannesburg tar resan er till Kruger National Park, landets största naturreservat. Upplev The Big Five och njut av djuren och naturens skådespel med den afrikanska bushen som kuliss. På väg tillbaka till Johannesburg gör ni stopp längs den välkända, natursköna Panoramarutten sevärdheter som God’s Window och Blyde River Canyon.

Våra äventyrsresor inkluderar 150 kr/person till kompensation för de utsläpp som sker i samband med resan, så kallade “Green Seats”.

För att få ut så mycket som möjligt av er resa, rekommenderar vi att ni köper till ett aktivitetspaket. Mer information finner ni under programmet.

Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Det vackra Zimbabwe & Kruger men vissa avvikelser kan förekomma.
det-vackra-zimbabwe-victoriafallen-aventyrsresor-till-sodra-afrka-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

Middag (flyg) ingår.

vicfalls-hwange-np-det-vackra-zimbabwe-sydafrika-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 2: Viktoriafallen
Idag landar ni i Viktoriafallen, sprayen från de mäktiga fallen syns lång väg när flyget närmar sig den lilla staden Vic Falls. Idag är dagen fri till att delta i någon av de många aktiviteter området erbjuder, alternativt njuta av de vackra omgivningarna.

Frukost (flyg) ingår.

Boende på Rainbow Hotel (★★★)Rainbow Hotel★★★Hotellet ligger på fem minuters promenadavstånd från centrum och det är lätt att ta sig till fallen härifrån. På taket finns en bar där....

hwange-np-det-vackra-zimbabwe-sydafrika-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 3: Victoriafallen - Hwange National Park
Från Victoriafallen åker ni mot Hwange National Park. Hwange National Park är den största nationalparken i Zimbabwe och hem till en av Afrikas största elefantpopulationer samt över 100 andra däggdjursarter och 400 olika fågelarter. Precis utanför parken kommer vi att ha möjlighet att besöka Wild Dog Project.

I aktivitetspaketet ingår en eftermiddags safari i Hwange National Park.

Lunch och middag ingår.

Boende på camping.

antiloper-hwange-np-det-vackra-zimbabwe-sydafrika-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 4: Hwange National Park - Matopos National Park
Idag åker ni vidare mot Matops National Park och Matopo Hills för att titta på bushman-målningar samt beskåda fascinerande granitformationer och vackert landskap i nationalparken. I eftermiddag har ni er första safaritur.

I aktivitetspaketet ingår en eftermiddags safari i Matopos National Park.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende camping.

ruinerna-det-vackra-zimbabwe-sydafrika-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 5: Matopos National Park - Great Zimbabwe Ruins
Har man inte besökt de världsberömda ruinerna i Zimbabwe så har man inte varit i Zimbabwe. De magnifika, omtalade ruinerna är byggda redan på 1100-talet. Imponerande nog är dessa ståtliga byggnader byggda utan murbruk och är på vissa ställen över fem meter höga. De åtta fåglar som idag återfinns på landets flagga fanns en gång att beskåda på denna historiska plats.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende camping.

limpopo-det-vackra-zimbabwe-sydafrika-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 6: Great Zimbawe Ruins - Tshipise
Idag lämnar ni Zimbabwe och åker över gränsen in i Limpopo-provinsen. Tshipise stavades tidigare Chipise. Namnet sägs komma från chia fisu “burn, be hot” med hänvisning till de mineralkällor som finns här och håller ca 65° C. I eftermiddag kommer ni ha tid att koppla av i den varma mineral källan.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende camping.

soweto-det-vackra-zimbabwe-sydafrika-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 7: Tshipise - Johannesburg
Medan solen stiger över trädtopparna åker ni mot Johannesburg. När ni kommer fram har ni tid att vila eller åka på utflykter. Åk gärna till kåkstaden Soweto där det finns såväl fattiga slumområden som överklassområden där Nelson Mandela och Desmond Tutu en gång bodde. Många av de betydelsefulla upproren mot regimen ägde rum i Soweto och en specialiserad Sowetoguide visar det intressanta apartheidmuseet.

Frukost och middag ingår.

Boende på Belvedere Estate (★★★).

kruger-national-park-det-vackra-zimbabwe-sydafrika-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 8: Johannesburg - Kruger National Park
Från Johannesburg åker ni några timmar österut genom Mpumalanga mot Krugerparken. Längs vägen upplever ni vacker natur och dramatiska landskap. Ni åker till ert campsite på Nkambeni, som ligger precis i utkanten av Kruger National Park. Man kör in via Krugerparkens Numbi Gate nära White River och Hazyview. Ni slår upp ert läger på området där ni ska bo kommande tre nätter och njuter av er första kväll i bushen.

I aktivitetspaketet ingår en kvällssafari.

frukost och middag ingår.

Boende på camping.

kruger-tour-national-park-det-vackra-zimbabwe-sydafrika-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 9: Krugerparken
Tillsammans med solens värmande strålar stiger ni upp, äter frukost och beger er tidigt iväg mot nya äventyr i parken. Detta är tiden då alla djur är vakna och aktiva och chanserna att se djuren är ännu större än mitt under den heta dagen. Idag åker ni i öppna fyrhjulsdrivna fordon igen och när dagen är slut har ni täckt den större delen av den södra Krugerparken. Med mängder av foton och härliga upplevelser på näthinnan somnar ni garanterat riktigt gott denna natt!

I aktivitetspaketet ingår en heldagstur i Krugerparken med 4x4 fordon.

Frukost och middag ingår.

kruger-noshorning-det-vackra-zimbabwe-sydafrika-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 10: Krugerparken
Ni ska idag ha bra skor på fötterna och kameran laddad för ni startar denna givande dag med en spännande vandringssafari i Krugerparken. Krugerparken kännetecknas av stora hjordar av bufflar och elefanter och har ni tur får ni se dessa i lugn mak vandra genom buskagen. Efter er spännande bushwalk åker ni och upplever Panoramarutten där ni besöker Gods Window Bourke´s Pottholes och the Tree Rondavels. Ikväll bjuds det på lokal dans och god mat vid lägerelden.

I aktivitetspaketet ingår en bushwalk.

Frukost och middag ingår.

johannesburg-det-vackra-zimbabwe-sydafrika-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 11: Krugerparken – Johannesburg
Ni njuter av en sista tur i Krugerparken innan ni packar ihop lägret och beger er tillbaka till Johannesburg. Här avslutas er resa. På boendet Belvedere Estate finns det möjlighet att boka er på en avslutningsmiddag med traditionell mat. Under middagen kan ni prata om alla fantastiska upplevelser som ni har fått erfara under era fyra dagar i Krugerparken.

Frukost ingår.

Boende på Belvedere Estate (★★★).

johannesburg-2-det-vackra-zimbabwe-sydafrika-zimbabwe-sydafrikaresor

Dag 12: Hemresa
Idag finns lite tid för att ta en titt på Johannesburg eller en sista shopping innan det är dags för hemresa.

Frukost ingår och middag (flyg) ingår.

Dag 13: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Det vackra Zimbabwe & Kruger.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
201913 dagarLäs program24 500:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.