Lottie Knutson Sydafrika
Utforska Lotties sydafrikanska pärlor!

Sydafrika i Lottie Knutsons fotspår

Välkommen till Lottie Knutsons Sydafrika! Det här är resan för dig som vill uppleva något utöver det vanliga. En unik upplevelse med genomgående hög standard men på relativt få dagar. Redan vid ankomst till Rovos Rails egen station i Pretoria blir ni serverade champagne i kristallglas. Därefter går ni ombord på tåget som kommer att ta er på en tidsresa ni sent ska glömma. Efter ett par nätter ombord på Rovos Rail med utmärkt mat och service är ni framme vid Indiska Oceanens kust och staden Durban. Här njuter ni av avkopplande dagar på ett anrikt lyxhotell som är vackert beläget precis vid havet. Resan avslutas med några fantastiska dagar på en lyxig safaricamp med helpension och pulshöjande game drives.

Sammanfattning
Resans längd:
11 dagar
Pris från:
45 500 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, transfers, del i dubbelrum 8 nätter på 5-stjärniga boenden samt vistelse ombord på Rovos Rail.
Reseförslag

En nostalgisk tågresa inleder vårt äventyr på Lottie Knutsons Sydafrika

Äventyret börjar i Johannesburg där ni blir hämtade på flygplatsen av en transfer som tar er till Pretoria och det hotell ni spenderar er första natt på i Sydafrika. Dagen efter avgår tåget från Rovos Rails privata bangård på Capital Park Station. Tillsammans med era medresenärer får ni ett glas champagne och lite tid att bekanta er med varandra innan avgång.

Lyx på hög höjd

Rovos Rail ringlar sig sakta söderut genom den vackra Mpumalangaprovinsen. Lunchen serveras i restaurangvagnen medan tåget passerar Heidelberg på 1903 meters höjd. På eftermiddagen lämnar tåget Vooruitsig och börjar sin stigning mot Majuba Hill på 2146m. Förhoppningsvis får ni uppleva en solnedgång vacker som få. På kvällen är det dags att klä upp sig och njuta av en välsmakande femrätters middag. Tåget stannar för natten i Elandslaagte.

Tid för safari

Följande dag väcks ni tidigt för att ge er iväg i jeepar/minibussar på en morgonsafari i Nambiti Private Game Reserve. I denna vackra och stora park finns alla Big 5-djuren och har ni tur så får ni en skymt av dem alla. Efter några timmars upptäckter vänder vi tillbaka mot tåget. Här väntar en god brunch med vackra vyer utanför fönstret då tåget tuffar vidare. Ett planerat utflyktsstopp i Estcourt hinner vi också med under dagen. På Spionkop Lodge kan ni välja mellan en eftermiddagstur med ytterligare safari eller den guidade turen där ni besöker de gamla slagfälten i området. Valet är ditt! Dagen avrundas med middag på lodgen för att sedan åka tillbaka till tåget för en god natt sömn.

Ändhållplatsen är bara början

Natt blir till dag och frukosten serveras medan tåget börjar nedstigningen mot Lions River station. Här stannar ni för att göra ett besök på det berömda Ardmore ceramics gallery. Lokala konstnärer får visa upp sina färdigheter i det uråldriga hantverket som är typiskt för KwaZulu-Natal-regionen som vi nu befinner oss i. Tillbaka på tåget serveras ni lunch medan resan går vidare genom KwaZulu-Natals böljande kullar. På kvällen anländer ni till Sydafrikas tredje största stad, Durban, som är belägen vid Indiska Oceanen.

Lyxiga Oyster Box Hotel

På stationen i Durban väntar en transfer som kör er en kort bit norrut till samhället Umhlanga. Ni checkar in på anrika och pompösa The Oyster Box Hotel. Här har ni gott om tid för avkoppling i en lugn och trivsam miljö. Ta en lång promenad längs med havet, en massage på relaxavdelningen, läs en bok på en dagbädd i den lummiga innergården eller avnjut hotellets klassiska och mycket välsmakande afternoon tea.

Underbara Thanda!

Efter några härliga dagar i sakta mak är det nu dags att växla upp tempot något. En transfer hämtar er och kör er bekvämt till Thanda Private Game Reserve. Detta reservat ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson och är cirka 14 000 hektar stort. Thanda Private Game Reserve anses av många som en av Afrikas bästa privatägda safariparker och här finns naturligtvis ”The Big 5” representerat. Ni ankommer till parken under tidig eftermiddag och strax därefter väntar er första safaritur!

Livet på en safaricamp är ett mycket gott liv att leva. Ni stiger upp med solen tidigt på morgonen för att fånga de mest aktiva timmarna av djurlivet. Under en morgontur vaknar parken till liv och djuren positionerar om sig. Med spårare och guide söker ni efter djuren och upplevelsen att sitta tyst i en stor öppen jeep mitt i ett viltsafari är omöjlig att föreställa sig i förväg. Efter timmarna i morgonturen väntar en god frukost tillbaka på lodgen. Under dagen finns sedan tid till sköna timmar vid poolen eller med en bok sittandes på däcket intill ert tält. På eftermiddagen är det dags att återigen ge sig ut på safari och komma riktigt nära djurlivet. Väl tillbaka på lodgen serveras en god, stämningsfull middag. Dessa dagar kan komma att bli resans höjdpunkt på Lottie Knutsons Sydafrika!

Sista dagen innan ni lämnar Thanda hinner ni med en avslutande safari och en välsmakande frukost. Med transfer tar ni er tillbaka söderut till Durban varifrån ni flyger hemåt igen med oförglömliga minnen i bagaget.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Priset är baserat på internationella flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, transfers, 1 natt i Pretoria på femstjärnigt hotell, 2 nätter i privat kupé med Rovos Rail Pullman Suite med helpension, vissa utflykter på tågresan, 3 nätter i Umhlanga på femstjärnigt hotell, 2 nätter på en femstjärning safaricamp med helpension samt fyra safariturer med guide. Alla delar av resan är anpassningsbara efter önskemål och går att förändra, förlänga eller förkorta. Priserna kan ändras beroende på säsong. Ett tips är att förlänga resan med några extra nätter i Umhlanga eller på safarivistelsen. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

  • Flyg t/r från Skandinavien.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Samtliga transfers med bil.
  • 1 övernattning på 4-stjärnigt boende med frukost i Pretoria.
  • 2 övernattningar i pullman kupé med helpension på Rovos Rail.
  • 3 övernattning på 5-stjärnigt boende med frukost i Umhlanga.
  • 2 övernattning på 5-stjärnigt safarilodge med helpension + 2 safariturer/dygn.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Sofie

Resespecialist

Resans längd:
11 dagar
Pris från:
45 500 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, transfers, del i dubbelrum 8 nätter på 5-stjärniga boenden samt vistelse ombord på Rovos Rail.

Liknande resor

Tåglyxa med golf & safari i Sydafrika

Golfresa med Rovos Rail

Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner, hänförande safari och helt fantastiska golfbanor!

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

70 000 kr

Sol, pool och spännande safari

Sol & Safari

Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid kusten. Under en dryg vecka i provinsen KwaZulu-Natal på östkusten upplever ni fantastiska djur- och naturupplevelser på en förstklassig safaricamp innan ni kopplar av vid kusten och njuter av sol och bad.

Antal dagar:

10 dagar

Pris från:

25 900 kr

Spännande safari i Kruger och vackra Kapstaden

Kruger & Kapstaden

Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari i den väldiga Krugerparken följt av oförglömliga upplevelser i Kapstaden, av många kallad ”världens vackraste stad”.

Antal dagar:

11 dagar

Pris från:

17 500 kr