Safari Thanda
Sol, pool och spännande safari

Sol & Safari

Sol och Safari. På denna fantastiska resa kombineras en förstklassig safarivistelse med härlig avkoppling i solstolen. Ni inleder er veckolånga vistelse i landet med övernattningar på prisbelönta Thanda Tented Camp. Här tar ni del av djur- och naturupplevelser långt ifrån vardagen på hemmaplan. Vakna upp till ljudet av trumpetande elefanter, ät lunch med utsikt över det kuperade landskapet där en grupp giraffer går att sikta bland trädtopparna och avrunda dagen med middag under bar himmel. För att smälta intrycken från er safari är Zimbali Resort den perfekta avslutningen. I de rymliga rummen med utsikt över Indiska Oceanen kan ni verkligen koppla av och njuta. Dagtid badar ni i några av de inbjudande poolerna, spelar golf på den intilliggande golfbanan eller unnar er en spabehandling. För kvällens middagar väljer ni bland flertalet restauranger, här finns något för alla smaker.

Sammanfattning
Resans längd:
10 dagar
Pris från:
25 900 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum 7 nätter på fyrstjärniga boenden samt transfers.
Reseförslag

Ni landar i Durban som ligger i provinsen KwaZulu-Natal på östkusten. En transfer möter er och kör er till safarilodgen i Thanda Private Game Reserve, belägen cirka tre timmar norr om flygplatsen. Här bor ni i läckra safaritält inredda i vacker, kolonial stil. Redan första eftermiddagen är det dags för er första safaritur. Ni färdas i öppna jeepar tillsammans med en kunnig guide som söker efter såväl små som stora djur. Efter en välsmakande middag somnar ni med ljudet från bushen som bakgrundsmusik!

I Thanda Private Game Reserve bor ni på Thanda Tented Camp, som ingår i den prestigefyllda kedjan Leading Hotels of the World. Safaritälten som ligger utspridda på en sluttning har privata badrum med såväl utomhus- som inomhusdusch med en magnifik utsikt över parken. Samtliga rum har egen terrass. Låt er inte skrämmas av att lägret är nästintill fritt från elektricitet, den allmänna generatorn är igång ett par timmar per dag för laddning av kamerabatterier och liknande.

Dagarna på Thanda Tented Camp är vigda för safari. Ni blir väckta i gryningen redo att klättra upp i safarijeepen och ge er ut på äventyr. Det är under dagens första magiska timmar som parken vaknar till liv. Den härliga frukosten som sedan serveras på lodgen smakar extra gott efter alla spännande intryck. Under dagen finns tid för ett dopp i poolen, avkoppling med en bok på terrassen eller kanske en spabehandling innan det är dags för kvällssafari och en avslutande middag.

Efter några härliga dagar på Thanda Private Game Reserve är det dags för er sista morgonsafari och frukost. Sedan har det blivit dags att checka ut från bushen. En transfer kommer och hämtar upp er och kör er söderut tillbaka mot Durban och Zimbali Resort belägen i Ballito. Här är det avkoppling som står i fokus, slappa vid poolen, ta en spabehandling, njut av en promenad eller varför inte en långlunch på någon av alla restauranger.

Vill ni hitta på något mer aktivt kan ni spela tennis eller golf på området eller så kan vi boka en stadsrundtur in till Durban. Staden på Sydafrikas östkust har den största indiska kolonin utanför Indien och här finns möjlighet att besöka färgglada marknader och äta fantastisk curry. Detta kan vara ett trevligt avbrott i lugnet på Zimbali Resort. Efter fyra nätter på detta trevliga ställe är det dags att resa hem igen. En transfer kommer och kör er bekvämt till flygplatsen.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Vi har räknat på internationella flyg i ekonomiklass, 3 nätter på Thanda Tented Camp med helpension, sex safariturer, 4 nätter på Fairmont Zimbali Resort med frukost samt samtliga transfers under resan. Alla delar av resan är anpassningsbara efter önskemål och går att förändra, förlänga eller förkorta. Priserna kan ändras beroende på säsong. Ett tips är att köra själv istället för att använda transfers. Då kan ni addera ytterligare flexibilitet i era upplevelser. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

  • Flyg t/r från Skandinavien.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Samtliga transfers på plats med bil.
  • 3 nätter på 5-stjärnig safarilodge med helpension + 2 safariturer/dygn.
  • 4 nätter på 5-stjärnig resort med frukost utanför Durban.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Kristina

Resespecialist

Resans längd:
10 dagar
Pris från:
25 900 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum 7 nätter på fyrstjärniga boenden samt transfers.

Liknande resor

Safari, naturupplevelser och storstadspuls

Pilanesberg & Garden Route

Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att sedan avsluta i världens vackraste stad Kapstaden.

Antal dagar:

14 dagar

Pris från:

23 000 kr

Tåglyxa med golf & safari i Sydafrika

Golfresa med Rovos Rail

Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner, hänförande safari och helt fantastiska golfbanor!

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

70 000 kr

Oförglömliga kontraster för den nyfikne från Kapstaden till Windhoek

Kapstaden till Windhoek

Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och sjudande Kapstaden men snart byts storstad ut mot Namibias enorma obebodda landområden. När ni kör norrut mot Namibia blir det allt glesare mellan samhällena medan unika naturupplevelser istället duggar tätt.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

24 300 kr