Safari Thanda
Sol, pool och spännande safari

Sol & Safari

Sol och Safari. På denna fantastiska resa kombineras en förstklassig safarivistelse med härlig avkoppling i solstolen. Ni inleder er veckolånga vistelse i landet med övernattningar på prisbelönta Thanda Tented Camp. Här tar ni del av djur- och naturupplevelser långt ifrån vardagen på hemmaplan. Vakna upp till ljudet av trumpetande elefanter, ät lunch med utsikt över det kuperade landskapet där en grupp giraffer går att sikta bland trädtopparna och avrunda dagen med middag under bar himmel. För att smälta intrycken från er safari är Zimbali Resort den perfekta avslutningen. I de rymliga rummen med utsikt över Indiska Oceanen kan ni verkligen koppla av och njuta. Dagtid badar ni i några av de inbjudande poolerna, spelar golf på den intilliggande golfbanan eller unnar er en spabehandling. För kvällens middagar väljer ni bland flertalet restauranger, här finns något för alla smaker.

Sammanfattning
Resans längd:
10 dagar
Pris från:
27 600 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum under 7 nätter samt transfers.
Reseförslag

Underbara safari

Ni landar i Durban som ligger i provinsen KwaZulu-Natal på östkusten. En transfer möter er och kör er till safarilodgen i Thanda Private Game Reserve, belägen cirka tre timmar norr om flygplatsen. Här bor ni i läckra safaritält inredda i vacker, kolonial stil. Redan första eftermiddagen är det dags för er första safaritur. Ni färdas i öppna jeepar tillsammans med en kunnig guide som söker efter såväl små som stora djur. Efter en välsmakande middag somnar ni med ljudet från bushen som bakgrundsmusik!

Njut av det vilda

I Thanda Private Game Reserve bor ni på Thanda Tented Camp, som ingår i den prestigefyllda kedjan Leading Hotels of the World. Safaritälten som ligger utspridda på en sluttning har privata badrum med såväl utomhus- som inomhusdusch med en magnifik utsikt över parken. Samtliga rum har egen terrass. Låt er inte skrämmas av att lägret är nästintill fritt från elektricitet, den allmänna generatorn är igång ett par timmar per dag för laddning av kamerabatterier och liknande.

Ett med naturen

Dagarna på Thanda Tented Camp är vigda för safari. Ni blir väckta i gryningen redo att klättra upp i safarijeepen och ge er ut på äventyr. Det är under dagens första magiska timmar som parken vaknar till liv. Den härliga frukosten som sedan serveras på lodgen smakar extra gott efter alla spännande intryck. Under dagen finns tid för ett dopp i poolen, avkoppling med en bok på terrassen eller kanske en spabehandling innan det är dags för kvällssafari och en avslutande middag.

Avkoppling i fokus

Efter några härliga dagar på Thanda Private Game Reserve är det dags för er sista morgonsafari och frukost. Sedan har det blivit dags att checka ut från bushen. En transfer kommer och hämtar upp er och kör er söderut tillbaka mot Durban och Zimbali Resort belägen i Ballito. Här är det avkoppling som står i fokus, slappa vid poolen, ta en spabehandling, njut av en promenad eller varför inte en långlunch på någon av alla restauranger.

Vill ni hitta på något mer aktivt kan ni spela tennis eller golf på området eller så kan vi boka en stadsrundtur in till Durban. Staden på Sydafrikas östkust har den största indiska kolonin utanför Indien och här finns möjlighet att besöka färgglada marknader och äta fantastisk curry. Detta kan vara ett trevligt avbrott i lugnet på Zimbali Resort. Efter fyra nätter på detta trevliga ställe är det dags att resa hem igen. En transfer kommer och kör er bekvämt till flygplatsen.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Alla delar av resan är anpassningsbara. Programmet går att förändra, förlänga eller förkorta, vi skräddarsyr enligt era önskemål. Priset är räknat på del i dubbelrum och styrs av säsong samt hur långt i förväg resan bokas. Kontakta oss för fler tips och ett personligt reseförslag.

  • Flyg i ekonomiklass t/r från Skandinavien.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Samtliga transfers på plats med bil.
  • 3 nätter på 5-stjärnig safarilodge med helpension + 2 safariturer/dygn.
  • 4 nätter på 5-stjärnig resort med frukost utanför Durban.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Kristina

Resespecialist

Resans längd:
10 dagar
Pris från:
27 600 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum under 7 nätter samt transfers.

Information Sydafrika

Säkerställ att ni har giltiga pass för de länder ni ska besöka. Passet skall vara giltigt sex månader efter hemkomstdatum. Det skall även finnas minst två tomma sidor per destination. Kontrollera att era resehandlingar är i gott skick, ni kan komma att nekas inresa om era resehandlingar är skadade.

Visum krävs ej för svenska medborgare som stannar kortare än 90 dagar och inte ska arbeta i Sydafrika. Övriga resenärer hänvisas till Sydafrikas ambassad i Stockholm, telefon 08-24 39 50. För resenärer som ej innehar svenskt pass kan andra regler gälla.

Det finns i dagsläget inga krav gällande vaccination för inresa till Sydafrika från Sverige. Rekommendationer finns kring grundskyddet, det vill säga polio, difteri och stelkramp samt för Hepatit A. Vissa delar av Sydafrika är malariaområden. Vi rekommenderar att ni köper lokala myggmedel. Använd myggmedel på handleder, hals, nacke och fotleder, speciellt morgon och kväll. Kom ihåg att använda myggmedel även om ni äter malariatabletter. Vaccin mot Gula febern krävs inte i Sydafrika om ni kommer direkt från Europa.

Rekommendationer för vaccinering kan ändras och vi hänvisar till vaccinationsklinik/läkare för aktuell information.

I Sydafrika är Rand (ZAR) den lokala valutan. Växla gärna pengar hemma i Sverige för de första dagarna i Sydafrika. Det finns bankomater överallt i landet, där får ni bästa dagskursen även om ni ofta betalar en uttagsavgift till er bank. Annan valuta än Rand rekommenderas inte.

Utländska betalkort som VISA-kort och Mastercard accepteras så gott som överallt.

På många restauranger får personalen en minimilön och är beroende av gästernas dricks. Det förväntas att ni ger 10–20 % av notan i dricks. Dricks ges till exempel på restauranger och i barer samt till taxichaufförer, portierer och guider. På safarin är riktlinjen för dricks till safariguiden R200/person/dag och samma summa till övrig personal. Lodgerna har ofta egna rekommendationer gällande dricks så fråga gärna dem om ni är osäkra.

Försök i allmänhet att ge dricks i sedlar, ej i mynt.

Sydafrika har 220 volt och ni kan behöva adapter. Fler och fler hotell har adaptrar på rummen men säkrast är att ha med en egen.

I Sydafrika tillämpas periodvis något som kallas load shedding vilket innebär att strömmen stängs av under delar av dygnet. Det statliga elbolaget, ESKOM, genomför kontinuerligt planerade strömavbrott.

De flesta boenden erbjuder trådlöst internet (Wi-Fi). På många boenden är uppkopplingen kostnadsfri på rummet och/eller i de allmänna utrymmena. Om Wi-Fi inte ingår kan det köpas mot en avgift.

Sydafrika har vänstertrafik. Vägarna är bra och skyltningen god. Undvik körning när det blivit mörkt och undvik att lämna värdesaker synliga i bilen.

Det är vanligt med fartkameror så tänk på hastigheten. Tänk även på att det är olagligt att prata i mobiltelefon när ni kör bil.

Allmänna kommunikationsmedel för turister finns i stort sett inte. Taxi och Uber är prisvärda transportalternativ, vi rekommenderar att ni alltid åker med taxibilar med taxameter. Be ert boende eller restaurangen ni besöker att hjälpa er att boka taxi.

Maten håller hög kvalitet och många råvaror är lokalt producerade. Maten är prisvärd jämfört med svenska priser.

Om ni reser under storhelger eller har specifika restauranger ni vill besöka bör ni boka bord i förväg.

Delar av Sydafrika har brist på vatten och vattenförsörjningen är periodvis ett omfattande problem, allra helst kring Kapstaden. Detta kan bland annat innebära att boenden tvingas stänga av vattnet under bestämda tider. Det kan även omöjliggöra öppethållande av pooler och liknande. Tänk gärna på att minimera vattenanvändningen.

Vi rekommenderar att ni dricker vatten på flaska och även använder flaskvatten vid tandborstning.

Afrikanska souvenirer så som tyger, träsnideri och smycken köper ni med fördel på de lokala marknaderna.

Sydafrika är känt för sina förstklassiga viner. Vill ni beställa viner har de flesta gårdar avtal med transportföretag eller distributörer i Europa. Många sydafrikanska viner finns även att beställa genom Systembolaget.

Täckningen för mobiltelefoni är bra med undantag för vissa safariparker och avlägsna platser. Svensk mobil som är öppen för utlandssamtal kan användas. Som alternativ erbjuder lokala mobilföretag kontantkortsvarianter.

Tidsskillnaden mellan Sverige och Sydafrika varierar. Sydafrika är en timme före när vi har vintertid. Under sommartid är det ingen tidsskillnad.

Liknande resor

Spännande safari i Kruger och vackra Kapstaden

Kruger & Kapstaden

Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari i den väldiga Krugerparken följt av oförglömliga upplevelser i Kapstaden, av många kallad ”världens vackraste stad”.

Antal dagar:

11 dagar

Pris från:

16 900 kr

Den kompletta semesterresan

Kapstaden, Pilanesberg & Mauritius

Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur och naturupplevelser i Pilanesberg är en fantastisk upplevelse! Att sedan få smälta alla intryck från Sydafrika med några lata dagar på en härlig strand på Mauritius gör denna resa komplett.

Antal dagar:

19 dagar

Pris från:

39 900 kr

Oförglömliga kontraster för den nyfikne från Kapstaden till Windhoek

Kapstaden till Windhoek

Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och sjudande Kapstaden men snart byts storstad ut mot Namibias enorma obebodda landområden. När ni kör norrut mot Namibia blir det allt glesare mellan samhällena medan unika naturupplevelser istället duggar tätt.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

25 400 kr